ZOETE AARDAPPEL-WORTELSOEP

Zin in een soepje vanavond? Probeer dan eens deze romige zoete aardappel wortelsoep die binnen een mum van tijd op tafel staat. Lekker romig, rijk van smaak en super simpel om klaar te maken!

Ingrediënten: (6 personen)
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 knoflookteentjes, gesneden
  • 2 zoete aardappel, grof gehakt
  • 5 wortels, grof gehakt
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1.5 liter kokend water 
  • 1 blokje groentebouillon
  • scheut kookroom
  • 1/2 tl. cayennepeper
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie en olijfolie in de soeppan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur mooi lichtbruin. Voeg de zoete aardappel, wortelen, peper en het zout erbij en bak aan voor 3 a 5 minuten. Giet de groentenbouillon erbij en breng de soep voor 20 a 30 minuten aan de kook, of tot de groenten gaar zijn.

Stap 2.
.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer of giet het voorzichtig in een glazen blender. Giet de soep terug in de soeppan, giet de kookroom erbij en voeg de cayennepeper toe. Roer de soep goed door en op laag vuur voor 2 minuten pruttelen. Serveer de soep met wat lekker warm brood en wat fijngesneden peterselie of tijm.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

28 antwoorden
  1. Mahassine
    Mahassine zegt:

    Mmm heerlijk!! Ben t nu aan t maken, maak normaal gesproken zoete aardappel met flespompoen soep..

    Ben een fan van je!! Tbark’allah 3lik

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *