ZELF MARGARINE MAKEN MET EEN SMAAKJE

Laatst kregen we tijdens een gezellige Kick-off middag van Becel te zien hoe je zelf margarine kunt maken en ik verbaasde mij echt om het feit hoe makkelijk het wel niet is! Wat mij gelijk opviel is dat je in 8 minuten een zelfgemaakte margarine kunt maken, de ingrediënten heel bekend zijn en je echt volop kunt variëren met de smaak!

Thuis proberen we sinds een tijdje ook meer plantaardig te eten en zeker een á twee dagen per week vervangen we het vlees door lekker veel groente. Een van de grootste redenen voor mij om meer plantaardig te eten is, omdat een plantaardig eetpatroon een lager risico geeft op hart- en vaatziekten. Daarnaast helpt het je je gewicht op peil te houden en het helpt bij het behouden van gezonde bloedvaten. En omdat ik aankomende tijd meer recepten ga uitproberen met plantaardige margarine leek het mij een extra leuk idee om ook jullie te laten zien hoe makkelijk het wel niet is om zelf margarine te maken!


Ingrediënten:
.
Margarine:
.
  • 2 etl. harde kokosvet
  • 3 etl. vloeibare plantaardige olie (Becel olie blend of zonnebloemolie)
  • 1 tl. wortelsap
  • ¼ tl. mosterdpoeder
  • 1/2 teentje knoflook (uitgeperst)
  • bieslook (fijngesneden)
  • peper en zout
  • citroensap
Extra:
.
  • ijsklontjes
  • 3 kommen
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Smelt het kokosvet in een metalen kom au bain-marie boven een pan met heet water. Zet de kom met het gesmolten kokosvet in de tussentijd apart.

Stap 2.

Vul een grote kom met water en ijsblokjes en plaats een kleinere kom bovenop. Voeg de vloeibare plantaardige olie, wortelsap en de mosterdpoeder toe. Roer het mengsel met de garde tot een lichtgele kleur.

Stap 3.

Voeg de gesmolten kokosolie toe en blijf flink roeren tot het een dikkere smeerbare spread wordt. Voeg er voor extra smaak de knoflook, bieslook, zwarte peper, zout en een paar druppels citroensap aan toe. Roer de margarine spread door en zet in de koelkast, zodat de margarine nog wat steviger wordt.

Liefs,
Fatima

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *