Zahloek (Marokkaanse Auberginesalade)

19 oktober 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 3 personen

Voor deze heerlijke zaalouk, oftewel Marokkaanse warme salade op basis van aubergine en tomaat mag je mij altijd wakker maken! Deze salade wordt in de Marokkaanse keuken vaak als bijgerecht opgediend met warm brood, zo lekker! Je zet deze te lekkere salade in minimaal 30 minuten op tafel. Echt een aanrader!

Print recept

Zahloek (Marokkaanse Auberginesalade)

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 3 personen

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • 2 tomaten , in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetl. koriander, fijngesneden

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder

Bereidingswijze:

  • 1)

    Schil de aubergine en snijd de aubergine in blokjes.

  • 2)

    Kook de aubergine in een ruime pan met zout water in 10-12 min. gaar.

  • 3)

    Verhit de olijfolie in de pan en voeg de tomaten, paprika, knoflook, koriander en de kruiden toe.

  • 4)

    Bak het geheel omscheppend aan in circa 7-8 minuten op middelhoog vuur.

  • 5)

    Zodra de aubergine gaar is giet je het in een vergiet en druk je het kookvocht er goed uit.

  • 6)

    Voeg de aubergine toe aan het tomaat/paprika mengsel en roer het door.

  • 7)

    Laat de zahloek voor 20-25 minuten stoven op middelhoog vuur en roer zo nu en dan door.

  • 8)

    Verdeel de zahloek over een kom en garneer met vers gesneden koriander. 

  • 9)

    Serveer de zahloek met warm brood, enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept