Zachte Melkbroodjes

27 mei 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (12 stuks)
Voor het deeg:
  • 80 ml lauwwarm melk
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1.5 tl. gedroogde gist
  • 2 tl. kristalsuiker
  • 1/2 tl. zout
  • 1 ei
  • 4 etl. melkpoeder
  • 300 gr. bloem
  • 50 gr. zachte roomboter
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • 1 etl. melk
Bereiding:
  1. Giet de melk samen met het water in de kom en voeg de gedroogde gist en de kristalsuiker erbij. Roer even samen, dek de kom af en laat het gistmengsel voor 5 minuten staan.
  2. Voeg de bloem samen met de melkpoeder en het zout toe in de kom en mix geheel even samen.
  3. Klop het ei los en giet deze samen met het gistmengsel in de kom. Mix het deeg geheel samen op de hoogste snelheid voor zeker 5 minuten. Tip! Ben je nog niet zo’n kei in het kneden van deeg? Dan raad ik je aan om het gist papje in stappen bij de droge ingrediënten te gieten. Telkens wanneer je ziet dat de melk is opgenomen giet je er weer wat melk bij. In totaal gebruik ik precies 180 ml, maar de ander kan weer maar 160 ml gebruiken, dus giet de melk er in stappen bij zodat je voor jezelf kunt bepalen wanneer je moet stoppen.
  4. Pak de zachte roomboter erbij en voeg deze toe aan het deeg. Kneed het deeg weer samen, tot de roomboter in het deeg is opgenomen.  Je kneed het deeg in totaal voor 10 minuten op een hoge snelheid.IMG_7506
  5. Stort het deeg in en kom die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Dek het deeg af met plasticfolie en een schone theedoek.  Laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis. Tip! Je zult merken dat het deeg erg plakkerig is, maar houd er wel rekening mee dat het deeg plakkerig hoort te zijn dus voeg niet extra bloem toe, want hierdoor krijg je zware en vooral droge broodjes! Je kunt het door kneden met wat zonnebloemolie.
  6. Wanneer het deeg goed is gerezen druk je de lucht eruit en vorm je van het deeg 12 gelijke ronde ballen en plaats je deze in de ingevette ovenschaal. Bedek het deeg dan weer met de theedoek voor 30 minuten, zodat het deeg even kan rusten.
  7. Giet de melk toe aan het eigeel en mix dit even samen. Smeer alle deeg balletjes in met een laagje van het melk/ei mengsel.
  8. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin. Wanneer de broodjes gaar zijn dek je ze af met een theedoek en laat je ze even afkoelen. Tip! Blijf in de tussentijd dat de broodjes in de oven zitten ze goed in de gaten houden, want bij mij ging het bijna mis. Ik was namelijk met 2 dingen tegelijk bezig en ze waren bijna verbrand haha!

Wil je nou de broodjes op voorhand al klaarmaken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze zijn gebakken even te laten afkoelen, in diepvrieszakjes te stoppen en ze direct in te vriezen.

Liefs,
FatimaIMG_7594

Print recept

Nutrition

142 Comments

  • Samira

    27 mei 2017 at 11:50

    Hoi

    Bedankt voor het recept. Hoeveel broodjes kun je eruit halen? 9 of 12? In jouw omschrijving geef je 9 aan en video 12.
    En kun je de broodjes ook op een bakplaat leggen. Heb namelijk niet zo een ovenschaal

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2017 at 12:41

      Hallo Samira,

      Sorry, je haalt in totaal 12 broodjes uit het recept. Ja hoor je kunt ook gewoon een bakplaat gebruiken geen probleem. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

      1. Nora

        3 april 2020 at 10:18

        Kan je in plaats van kristalsuiker, honing gebruiken? Of rietsuiker. Maar heb liever honing en hoeveel Gr zou je er dan in moeten toevoegen

      2. Fatima El Irari

        3 april 2020 at 11:28

        Hi Nora,

        Je kunt twee lepels honing gebruiken.

  • Nija

    27 mei 2017 at 12:44

    Hmm lekker Faat!

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:28

      Dankjewel Nija!

      Liefs,
      Fatima

  • Sihampje

    27 mei 2017 at 12:44

    Kan ik de broodjes ook vullen met iets?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:28

      Hallo Siham,

      Als je de broodjes wilt vullen, dan raad ik je de ‘Gevulde tonijn broodjes’aan.

      Liefs,
      Fatima

      1. nour

        5 april 2018 at 17:31

        kan je ze ook met jam vullen

      2. Fatima El Irari

        7 april 2018 at 14:00

        Hi Nour,

        Ja hoor dat kan ook! Xx

  • Samira

    27 mei 2017 at 12:58

    Bedankt Fatima!

  • Siham

    27 mei 2017 at 14:24

    Salaam,

    Ik wil deze graag maken maar heb geen melkpoeder. Kan dat kwaad als ik het weglaat?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:29

      Alaikoem salaam Siham,

      Nee hoor, melkpoeder vervang je dan door bloem.

      Liefs,
      Fatima

      1. Nora

        3 april 2020 at 10:17

        Doe je er dan 4 eetlepels bloem erbij? Want je gebruikt toch al bloem x

      2. Fatima El Irari

        3 april 2020 at 11:29

        Hi Nora,

        Ik doe er 4 eetlepels melkpoeder bij geen bloem. Xx

  • An

    27 mei 2017 at 14:32

    Hoi Fatima, ramadan mabrouk
    Vraagje? Kan je het gewoon met de hand kneden? Want je werkt met een kneedmachine maar hoe moet je kneden zonder?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:30

      Hallo An,

      Allah ibarkfiek lieverd jij een ook mooie ramadan mubarak! Ja hoor je kunt het deeg ook kneden met de hand en dan ook gewoon op dezelfde wijze tot je een soepel deegje hebt.

      Liefs,
      Fatima

  • Fati

    27 mei 2017 at 15:45

    Hallo faat,
    Ramadan moubarek ? ben de melkbroodjes nu aan het maken maar men deed ziet er niet hetzelfde uit als de jouwe ….klopt het 60ml water wanneer ik naar je video kijk heb jij meer vloeistof….
    Groetjes

    1. Naima

      27 mei 2017 at 16:14

      Hahahaha ja dat zag ik Ook wil ze ook nu maken

    2. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:31

      Hallo Fati,

      Allah ibarkfiek lieverd jij een ook mooie ramadan mubarak! Lieverd, je gebruikt in totaal 120 ml he. Je hebt melk en water.

      Liefs,
      Fatima

    3. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:36

      Hallo Fati,

      Sorry ik zie nu pas wat je bedoelt! Ik gebruikte meer water, maar achteraf kwam ik erachter dat je minder nodig had. Is het gelukt?

    4. Annemarie

      12 december 2020 at 22:22

      Assalamu alaikum, ik kwam je recept net tegen en ga ze gauw een keertje maken, lijken me heerlijk.
      Vraagje zou ik het deeg savond van te voren kunnen maken? zodat ik ze smorgen alleen maar hoef te bakken?

      Groetjes Annemarie

      1. Fatima El Irari

        21 december 2020 at 11:56

        Hi Annemarie,

        Ja, hoor dat kan maar dan zou ik de broodjes wel ongebakken in de koelkast bewaren zodat het deeg niet snel verder rijst. Of je bakt ze al af en warmt ze de volgende dag kort op in de oven. Ik doe dit namelijk altijd op deze manier.

  • Naima

    27 mei 2017 at 16:14

    Die melk broodjes zien er heerlijk uit alleen moet je niet meer water dan Mel want op de videosite je een andere hoeveelheid??

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:37

      Hallo Naima,

      Klopt lieverd, alleen kwam ik er later achter dat ik minder nodig had. Ik zal het even aanpassen dankjewel!

      Liefs,
      Fatima

  • Yous

    27 mei 2017 at 20:50

    Ik heb deze broodjes vandaag gemaakt en gevuld met kipfilet met kaneel en groente en ze waren zoo lekker!! De broodjes zijn ook super zacht, top recept!?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:51

      Hallo Yous,

      Ah kijk eens aan super! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten lieverd!

      Liefs,
      Fatima

    2. Thea

      15 juni 2020 at 13:16

      Hoi,
      Ik krijg het water / melk mengsel niet gerezen hoe zal dat kunnen ?

      1. Fatima El Irari

        18 juni 2020 at 11:41

        Hi Thea,

        Dat kan verschillende oorzakken hebben. Het water/melk kan bijvoorbeeld te warm zijn of juist weer te warm. Maar als is het mengsel niet gaan schuimen, dan nog kun je het gewoon gebruiken hoor.

  • Siham

    28 mei 2017 at 08:59

    salam ou3likoem fatima hoop dat alles goed gaat met je. ik had een kort vraagje heb je ook het recept van de broodjes die me gister had gemaakt via snapchat. ze zijn zo lekker wil ze gaan maken gr.

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:08

      alaikoem salaam Siham,

      Met mij gaat het goed, dankjewel lieverd! Hopelijk gaat het ook goed met jou? De broodjes die ik maakte zijn de ‘Tonijn broodjes’ alleen heb ik ze met kip gevuld. Ik zal dit recept snel delen, beloofd.

      Liefs,
      Fatima

  • Oum noaufel

    28 mei 2017 at 09:03

    Hoe groot is je ovenschaal ?
    En als je het op de bakplaat doet dan bakpapier of folie

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:09

      Hallo Oum Noaufel,

      Ik zou het even moeten opmeten hoor. Ja hoor je kunt de broodjes ook op een bakplaat bakken. Even afdekken met bakpapier en de broodjes naast elkaar plaatsen.

      Liefs,
      Fatima

      1. Halima

        17 juni 2017 at 10:08

        Ik ben ook benieuwd naar de ovenschaal, de maat en van waar hij is? Liefs

      2. Fatima El Irari

        19 juni 2017 at 11:30

        Hallo Halima,

        De ovenschaal komt van Bol.com De maat weet ik zo echt niet. Misschien kun je even op de site kijken?

        Liefs,
        Fatima

  • Liyah

    28 mei 2017 at 11:42

    Wat voor melkpoeder heb je gebruikt?

    1. S

      28 mei 2017 at 12:10

      Van de Lidl. Zie video.

      1. Liyah

        28 mei 2017 at 15:02

        Video doet het niet bij mij, maar bedankt.

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2017 at 06:18

        Hallo Liyah,

        Vreemd, bij iedereen doet die het gewoon. Misschien je pagina even verversen.

        Liefs,
        Fatima

  • Hajar

    28 mei 2017 at 12:09

    Salaam,
    Ramadan Mubarak!
    Kan je er misschien ook chocolade in doen? En is dat er lekker bij?

    X hajar

  • Sakina

    28 mei 2017 at 12:59

    Salaam Aleykoum,
    Ramadan Mubarak!
    Kan ik er ook volkoren tarwemeel in doen (van de AH) ? Of is meel iets anders dan bloem?

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:15

      Alaikoem salaam Sakina,

      Allah ibarkfiek lieverd. Jij ook een mooie ramadan mubarak! Jazeker, tarwemeel van de AH kun je ook gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Manar

    28 mei 2017 at 13:47

    Dag faat,

    Ik ben bezig met dit recept, maar mijn deeg komt er niet zo plakkerig uit als op jouw video. Het is wel plakkerig, maar niet zo plakkerig dat het aan mijn handen blijft kleven. Doe ik iets verkeerds? ? Heb het recept nauwkeurig opgevolgd.

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:16

      Hallo Manar,

      Is niet erg als het deeg niet al te plakkerig is hoor. Is het nog gelukt?

      Liefs,
      Fatima

  • Soumia

    28 mei 2017 at 16:29

    Ik heb ze gister gemaakt en helaas niet gelukt!:-(

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:19

      Hallo Soumia,

      Wat is er mis gegaan lieverd?

      Liefs,
      Fatima

  • pascale

    29 mei 2017 at 10:20

    Hoi Fatima,

    Ik ben de melkbroodjes aan het maken maar mijn deeg is niet zo goed aan het rijzen, ik heb het nu ongv, 1u & 15 min laten staan.. Het plakt nog steeds heel erg dus kan het niet gaan rollen.. Wat moet ik toevoegen of moet ik gewoon nog even geduld hebben?

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 13:46

      Hallo Pascale,

      Is het deeg helemaal niet gerezen? Je kunt straks het deeg door kneden met wat zonnebloemolie, dat zal het plakken tegengaan. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

      1. Manar

        4 juni 2017 at 12:48

        Je moet even kijken welke gist je gebruikt. Het schijnt dat de gist van de Lidl niet echt goed werkt. Het deeg reist te langzaam of helemaal niet! Wellicht dat het daaraan ligt!

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 06:51

        Hallo Manar,

        Ik gebruik altijd de gist van Dr. Oetker en nooit die van de Lild. Ik ben niet zo’n fan van hun bakspullen (gist en bakpoeder)

    2. Rilana

      14 juni 2017 at 15:43

      Kan zijn dat het water of de melk te koud is dat had ik ook heb m in het zonnetje gezet

      1. Fatima El Irari

        15 juni 2017 at 07:07

        Hallo Rilana,

        Als het water/melk te koud is, dan wordt de gist inderdaad niet geactiveerd. De volgende keer moet je echt lauwwarm water/melk gebruiken. Heeft het wel gesmaakt?

        Liefs,
        Fatima

  • Farida

    29 mei 2017 at 15:04

    Bedankt voor de geweldige uitleg ?jazak allah

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 07:49

      Hallo Farida,

      Graag gedaan lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Ilham

    29 mei 2017 at 18:14

    Klopt het als ze net uit de oven komen. Beetje hard zijn? Bedankt voor je recept xxx

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 07:58

      Hallo Ilham,

      Dat klopt, maar zodra je de broodjes laat afkoelen worden ze zacht. Heeft het gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

  • Nora

    29 mei 2017 at 22:48

    Hoi faatje,

    Ik wil deze broodjes heel graag maken maar tot 2 keer toe is het rijzen niet goed gelukt.. In je recept geef je aan dat je 1.5 eetlepel gist moet gebruiken maar ik heb die zakjes van dr oetker. Is dit ongeveer gelijk aan 1.5 zakje?

    X nora

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 08:03

      Hallo Nora,

      Wat gaat er dan precies fout lieverd? 1 zakje van Dr. Oetker is helemaal goed hoor. Ik hoor het graag van je!

      Liefs,
      Fatima

      1. Nora

        30 mei 2017 at 10:57

        Oké dan ga ik ze vanavond gelijk even proberen met 1 zakje gist! Dankje en ik laat je weten!xx

      2. Fatima El Irari

        30 mei 2017 at 13:38

        Hallo Nora,

        Heel veel succes schat en het gaat je lukken!

        Liefs,
        Fatima

      3. Nora

        30 mei 2017 at 20:14

        Faat ze zijn gelukt! En ze zijn heerlijk!!! Dankje meiss xxx

      4. Fatima El Irari

        31 mei 2017 at 09:32

        Hallo Nora,

        Aah super gedaan! Heel graag gedaan lieverd.

        Liefs,
        Fatima

  • Fatima

    30 mei 2017 at 12:07

    Hi Fatima

    Kan ik bij de meel ook anijs gooien

    Wordt het dan een beetje van die anijsbroodjes?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 13:39

      Hallo Fatima,

      Jazeker, dat kan! Is ook erg lekker hmm. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Sou

    31 mei 2017 at 13:07

    Heb de broodjes gister gemaakt! Ze zijn goed gelukt gelukkig en wat een makkelijk recept!

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:44

      Hallo Sou,

      Ah wat leuk lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Fati

    31 mei 2017 at 13:57

    Slm faat
    Ja ik had je gestuurd ze waren helaas niet gelukt wil ze nu nog eens proberen te maken maar lees net van iemand anders dat ze zegt een volledige zak gist of echt 1,5th gist wil ze zo graag maken? of om het makkelijk te maken hoeveel grammetjes?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:46

      Alaikoem salaam Fati,

      1.5 thl. gist is hetzelfde als een zakje schat. Ik hoop dat ze dit keer wel lukken.

      Liefs,
      Fatima

      1. Naad

        6 juni 2017 at 18:56

        Sorry ik zit alles door te scrollen naar info. Heb ze ook gemaakt en na 2u rijzen is deeg ongelofelijk plakkerig. 1,5 theelepel gist is toch ni zelfde als hele zakje. Welke gist gebruik je eigenlijk?

      2. Fatima El Irari

        7 juni 2017 at 14:52

        Hallo Naad,

        Als het deeg na het rijzen plakkerig is, dan kun je het deeg nog even door kneden met wat zonnebloemolie. Het deeg was bij mij ook plakkerig na het rijzen. Ik gebruik gist van Dr. Oetker.

  • Oumniya

    31 mei 2017 at 14:23

    Hoi faatje!

    Top recept weer!

    Alleen heb ik t echt opgevolgd zoals het er staat, incl. Het rijzen etc etc.. en zijn de broodjes helaas niet zacht!

    Zie ik iets over het hoofd?

    Xxjes

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:48

      Hallo Oumniya,

      Heb je het deeg gekneed met de hand of? En waren de broodjes toen ze uit de oven kwamen ook al hard?

      Liefs,
      Fatima

      1. Oumniya

        4 juni 2017 at 10:37

        Hoi Faatje! Ja de broodjes waren met de hand gekneed. Nog wel echt dat plakkerige structuur gehouden. En genoeg laten rijzen. Eigenlijk het moment dat ik ze op een bordje neerzette. Maar ik ga het gewoon nog een keer proberen, dan gaan ze lukken In shaa Allah! Xxxjes

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 06:21

        Hallo Oumniya,

        Wat vreemd zeg. Ik raad je gewoon aan om de broodjes nog een keer te maken hoor. Ik kan mij ook herinneren dat deeg recepten mij vroeger niet lukt, maar hoe meer je blijft proberen hoe beter je erin wordt echt waar.

        Liefs,
        Fatima

  • bianca

    31 mei 2017 at 18:35

    Selam Fatima,

    Bij mij kwamen ze er super hard uit en kon er maar 6 met moeite maken, meer deeg was er niet.
    Jammer, snik snik.
    Gr. Bianca

  • Keltoum

    1 juni 2017 at 20:15

    Salaam Fatima, ik heb vandaag melk broodjes gemaakt maar helaas bij mij waren ze als steen eruit gekomen. Ik weet niet wat ik heb gedaan. liefs keltoum

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:08

      Alaikoem salaam Keltoum,

      Hoe was het deeg voordat je deze ging vormen? En heb je het deeg lang genoeg laten rijzen?

      Liefs,
      Fatima

  • me

    2 juni 2017 at 08:25

    Hey Fatima

    Ik heb al veel van jou recepten geprobeerd en altijd met succes. Alleen de melkbroodjes is mij niet gelukt. Ligt het aan de hoeveelheid van water en melk? Want op de video lijkt het meer. Dan wat ik heb gedaan.

    1. Karima boutkabou

      2 juni 2017 at 12:18

      Indd
      Bij mij ook
      50ml melk en 70ml water is niet genoeg voor 300gr bloem
      Het is zo hard
      Terwijl het deeg op de video zo zacht lijkt.

  • Karima boutkabou

    2 juni 2017 at 12:20

    Hey fatima
    Ik ben de melkbroodjes aan het maken , maar helaas de verhoudingen kloppen niet.
    50ml melk en 70ml water is te weinig vloeistof voor 300gr bloem
    Mijn deeg in de machiene is zo hard!
    Mijn machiene kan het niet aan ??

  • Chantal

    3 juni 2017 at 09:36

    Hey fatima,
    Ik wil eerst even zeggen dat ik dol ben op je recepten en dat je het ook heel fijn uitlegd niet te ingewikkeld?keep up the good work ?
    Ik had een vraag welke melkpoeder gebruik jij ?

    Groetjess chantal

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:18

      Hallo Chantal,

      Dankjewel lieve schat! Als je even de video afkijkt, dan zie je dat ik laat zien welke melkpoeder ik gebruik. De melkpoeder haal ik altijd bij de Lidl.

      Liefs,
      Fatima

  • Ayso

    4 juni 2017 at 09:28

    Zoals meerdere hebben vermeld is volgens mij ook vloeistof te weinig. Ik heb meer toegevoegd. Dus hoop dat t wel gaat lukken.

    Maar nu lees ik bij de comments dat men het heeft over eetlepel gist terwijl er in de omschrijving theelepel staat! Ik vond het zelf wel beetje weinig maar ik heb toch je inschrijving aangehouden. Hoop dat t lukt ?

  • Fati

    4 juni 2017 at 10:40

    Salaam faat
    Bedankt dat je hebt gereageerd sorry faat men deeg ziet er niet uit vloeistof is te weinig zoals ik eerder heb vermeld deeg is veel te droog ?weet niet wat ik moet doen de andere recepten zijn me altijd gelukt
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:22

      Alaikoem salaam Fati,

      Als je merkt dat je meer melk of water nodig hebt, dan kun je altijd meer toevoegen he.

      Liefs,
      Fatima

  • Sara

    5 juni 2017 at 17:06

    Salaam meid,

    Ben vandaag de melkbroodjes aan t proberen. Hoop dat ze gaan lukken!
    Heb een vraagje. In de video zeg je dat de oven op 180graden moet, maar hier in t recept 200 gr.? Welke moet ik aanhouden?
    Liefs Sara

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:04

      Alaikoem salaam Sara,

      Excuses lieverd. De oven moet op 180 graden. Ik heb het gelijk aangepast.

      Liefs,
      Fatima

  • Bouchra

    5 juni 2017 at 18:15

    Salaam 3alikoum fatimaaaa
    Ik volg u al een tijdje heb ze vandaag uitgeprobeerd ze zitten in de oven.
    ?? super benieuwd

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:10

      Alaikoem salaam Bouchra,

      Wat goed! Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    5 juni 2017 at 18:29

    Salam Fatima
    Ik heb een vraagje hoe komt het denk je dat de broodjes plat blijven bij jou zijn de broodjes mooi rond. Ik heb wel genoeg gist in gedaan en laten rijzen maar de broodjes liepen uit in de oven. Ze kwamen dus plat uit de oven.
    Het gebeurd bij alle broodjes die ik maak dus niet alleen bij deze.
    Bedankt alvast voor het antwoord.
    Fatima

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:12

      Alaikoem salaam Fatima,

      Plaats je de broodjes in een ovenschaal/bakvorm?

      Liefs,
      Fatima

    2. Isra

      2 april 2020 at 16:05

      Kan ik ipv boter ook olie gebruiken. Ik heb op dit moment namelijk geen roomboter in huis. 😉

      1. Fatima El Irari

        3 april 2020 at 11:53

        Hi Isra,

        Ja, hoor je kunt ook olie gebruiken.

  • Fatima

    6 juni 2017 at 10:27

    Nee ik plaats de broodjes altijd op een bakblik van de oven.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:13

      Hallo Fatima,

      Probeer de broodjes de volgende keer eens uit in een bakblik. Je zult zien dat de broodjes bij elkaar zullen blijven.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    6 juni 2017 at 13:36

    Ik doe ze ook op een bakblik.

  • Zara

    9 juni 2017 at 09:57

    heey faatje, kan je die broodjes ook met pudding vullen??

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:23

      Hallo Zara,

      Jazeker, dat kan ook!

      Liefs,
      Fatima

  • Auatif

    10 juni 2017 at 01:09

    Heei schat

    Heb vraagje welke keukenmachine gebruik jij ? Wil graag ook 1 kopen, welke raad je mij aan!

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:08

      Hallo Auatif,

      Ik gebruik de Kitchenaid lieverd.

  • D

    10 juni 2017 at 12:56

    Salaam alaikom, ik wil de melkbroodjes maken, maar ben nog maar 13 jaar oud haha. Ik wil het proberen maar wil wel weten waar ik goed moet opletten tijdens het maken van de broodjes? Liefs xx

  • Ouafa

    10 juni 2017 at 20:47

    Hi,

    Ik heb de broodjes vandaag gemaakt. Net als veel dames was 120 ml vloeistof te weinig. Ik heb nog zo’n 30ml melk (misschien iets meer) toegevoegd en een extra lepel zonnebloemolie. Daarnaast heb ik ook geen 12 broodjes eruit gehaald, maar 9 (met moeite). Broodjes zijn uiteindelijk wel lekker en zacht geworden.

  • Ma

    12 juni 2017 at 13:59

    Haay Fatima, kan je inplaats van de droge gist gewoon ook de normale bakkersgist gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 14:37

      Hallo Ma,

      Ja hoor dat kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • Imane

    12 juni 2017 at 23:20

    Hoi Fatima,
    Ik had je laatst een mail gestuurd maar heb nog niets mogen ontvangen, helaas! Daarom stel ik mijn vraag even hier..
    jij gebruikt een kneedmachine van tomado of Tristar toch? Ik ben even vergeten welke precies maar mijn vraag is zou je als je nu een nieuwe kneedmachine ging kopen kiezen voor die je nu hebt.. of zou je kiezenvoor 1 met meer watt.. ik heb er een gevonden met 1800 watt van het merk roality line 1800 watt.. dat is de Hoogste die ik tot nu toe gevonden heb. En die binnen mijn budget valt natuurlijk.. ik wil het ook gaan gebruiken voor Marokkaanse brood etc.. welke raad je mij dan aan om te kopen.. alvast heel er bedankt voor je reactie. Xxx Imane

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:35

      Hallo Imane,

      Oh excuses lieverd, dan heb ik je bericht echt niet gezien. Ik gebruikte voorheen de Tristar MX4162 en nu gebruik ik de KitchenAid Classic. Ik heb altijd al een KitchenAid willen hebben in de keuken, dus ik zou eerlijk gezegd niet voor een andere keukenmachine willen kiezen. Maar ik raad iedereen met een iets kleiner budget nog steeds de Tristar keukenmachine aan. Ik heb deze keukenmachine vele jaren met heel veel plezier mogen gebruiken en voor de prijs is deze keukenmachine ook echt goed! Mijn moeder gebruikt de keukenmachine nog en na 4 jaar werkt deze nog top! Dus als je een iets goedkopere keukenmachine wilt, dan raad ik je zeker de Tristar MX4162 aan. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

      Liefs,
      Fatima

      1. Imane

        13 juni 2017 at 08:29

        Bedankt voor je snelle reactie:) maar de kitchen aid heeft niet veel watt, maakt dat niet veel uit dan?
        Je kan toch beter een nemen met veel watt of is dat niet zo heel belangrijk?

        Liefs Imane

      2. Fatima El Irari

        13 juni 2017 at 14:22

        Hallo Imane,

        Ik keek ook altijd naar Watt, maar ik heb mij hier goed over laten informeren. Als je een deegmachine wilt voor het kneden van deeg en voor het maken van cakes en taarten, dan is een KitchenAid perfect! Maar ook andere keukenmachines werken uiteraard goed hoor.

        Liefs,
        Fatima

      3. Imane

        13 juni 2017 at 14:49

        Nou dan wordt het die Tristar die jij gehad hebt haha! Bedankt Fatima.. ❤️ Xx Imane

      4. Fatima El Irari

        14 juni 2017 at 12:54

        Hallo Imane,

        Je gaat er geen spijt van krijgen haha. Bsaha lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • latifa

    14 juni 2017 at 07:05

    is boter van bona ook goed?

    liefs!

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:07

      Hallo Latifa,

      Ja die kun je ook gebruiken.

  • Noor

    14 juni 2017 at 11:54

    Hoi Fatima,

    Ik ben al heel lang op zoek naar zo’n keukenmachine. Welke heb jij? En ben je tevreden?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:13

      Hallo Noor,

      Zelf heb ik de KitchenAid Classic. Als je opzoek bent naar een iets goedkopere keukenmachine, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Een betaalbare, goed werkende keukenmachine!

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    17 juni 2017 at 10:03

    Salaam lieve Fatima,

    Heb de broodjes gister gemaakt en ze zijn heerlijk!

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:29

      Alaikoem salaam Halima,

      Aah super schat! Ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Bourgondier

    17 juni 2017 at 14:56

    Ik ben de broodjes nu aan het maken en heb daarbij de video gevolgd. Daarin benoem je niet dat het zout toegevoegd moet worden…

  • Rilana

    21 juni 2017 at 15:26

    Is het goed dat wanneer je hebt gekneed en je gaat het in de ingevette kom doen voor te rijzen dat het dan een soort van vloeistof nog is je kan het er in gieten is dit goed?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:19

      Hallo Rilana,

      Sorry maar ik begrijp niet zo goed wat je nou bedoelt? Wat bedoel je precies met vloeistof?

      Liefs,
      Fatima

  • Salma

    2 juli 2017 at 17:02

    Salam alikoum
    Schat ik heb een vraagje kan ik i.p.v melkpoeder ook maizena gebruiken?
    Ik wil het insjallah maken, maar wel met glutenvrije meel en lactosevrije melk.
    Kan ik het ook vullen met wat zoets? Zoals jam, lactosevrije chocolade etc?
    Hoor het graag van je want wil het inshallah woensdag al maken

  • Siham

    9 september 2017 at 21:41

    Salamoe alaikom,

    Boven aan bij de ingrediënten staat 80 ml melk en 100 ml water, maar in de beschrijving verderop staat dan dat je in totaal 180 ml melk hebt toegevoegd?? Hoeveel moet het nu zijn?

    1. Fatima El Irari

      11 september 2017 at 06:03

      Alaikoem salaam Siham,

      In totaal gebruik je 180 ml vloeistof. 80 ml melk en 100 ml water.

      Liefs,
      Fatima

  • Nadia

    19 oktober 2017 at 01:22

    Hoi Fatima,
    Dit recept heb ik vandaag voor de tweede keer gemaakt ben blij dat ik het een tweede kans heb gegeven. De vorige keer had ik dus 180 ml gebruikt maar dat was gewoonweg te veel vloeistof. Eindresultaat was dat de broodjes bij de eendjes waren geëindigd. Vandaag heb ik 160ml gebruikt en ze zijn er goed vanaf gekomen dus eind goed al goed.
    Alleen heb ik nu een vraag over de ovenschaal wat voor toegevoegde waarde weeft het om ze in de ovenschaal af te bakken? Zou het niet gewoon op een bakblik kunnen?
    Dank voor de recepten dat je met ons deelt

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2017 at 06:11

      Hallo Nadia,

      Ah super meid! Je kunt ook altijd beter het water/melk er in stappen bij gieten, zodat je altijd op tijd kunt stoppen. Oh ik gebruik gewoon vaak een ovenschaal, maar je zou ook makkelijk een bakblik kunnen gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Ilham

    21 oktober 2017 at 14:56

    Asalamalikom lieverd

    Hier ook een fan van jouw. Ze zijn gelukt en mijn kinderen vinden het heerlijk. Bedankt ?

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:24

      Alaikoem salaam Ilham,

      Ah super! Heel graag gedaan lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Enami

    18 november 2017 at 13:43

    Salam 3alaykoum ? heb een paar dagen geleden deze recept uitgeprobeerd en heb echt superveel complimenten erover gekregen (mede mogelijk door jou) hihi maar ook een beetje negativiteit omdat het er zo weinig waren haha.. Nu wil ik dit recept opnieuw maken maar met alle ingrediënten gedubbelt kan dit? Is er iets waar ik bij moet opletten? Alvast bedankt voor je antwoordd ?? xxx stille vaste volger haha

    1. Fatima El Irari

      19 november 2017 at 17:52

      Alaikoem salaam Enami,

      Haha wat leuk! Je kunt het recept zeker verdubbelen, geen probleem. Succes! Xx

  • Siny

    27 november 2017 at 23:04

    Ik ga ze morgen proberen bedankt voor het recept

    1. Fatima El Irari

      28 november 2017 at 07:16

      Hallo Siny,

      Graag gedaan hoor en succes! Xx

  • Meryem

    13 december 2017 at 16:05

    Ma Sha Allah❤️ Ziet er heerlijk uit ?

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 08:40

      Allahibarkfiek lieve Meryem! Xx

  • Fatima

    8 februari 2018 at 07:00

    Bedankt voor het delen van je recept gisteren de broodjes gemaakt en ze waren goed gelukt en heerlijk.. xx fatima

    1. Fatima El Irari

      8 februari 2018 at 07:06

      Hallo Fatima,

      Ah super goed zeg! En heel graag gedaan natuurlijk. Xx

  • Mila

    10 februari 2018 at 19:40

    Hoi fatma,
    Heb net de melkbroodjes gemaakt, alleen bij mij zijn ze niet gestegen maar laag gebleven!

    Weet je misschien wat de oorzaak daarvan is?

    Alvast bedankt,
    Liefs
    Mila

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 20:19

      Hallo Mila,

      Welke gist gebruik je en waar laat je het deeg rijzen? Xx

  • Dounia

    20 mei 2018 at 10:51

    Salaaam Fatima , Ik heb namelijk ook geen melkpoeder je zij dat we dit kunnen vervangen door bloem maar de hoeveelheid melkpoeder neem ik over naar bloem dan?

    Groetjes xx

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:06

      Alaikoem salaam Dounia,

      Klopt, je vervangt de melkpoeder door bloem en dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid. Xx

  • saida

    7 januari 2020 at 16:54

    Salam elikom.

    Wil de broodjes ook uitproberen zie alleen dat je bij het recept totaal 80 ml melk hebt staan en 100 ml water maar lees net in een van de reactie van de dames dat je zegt totaal 120 ml. Bij deze vraag ik me af wat nou juist is?
    Hoop op reactie groetjes Saida

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2020 at 23:31

      Alaikoem salaam Saida,

      Ik had dit recept toen opnieuw gemaakt en de hoeveelheden aangepast. Dus 80 ml melk en 100 ml water. Xx

  • Nora

    19 april 2020 at 19:25

    Asalam alaykoem wa rahmatollaahi wa barakatuhoe lieverd,

    Ik heb een vraagje ik heb geen droge gist thuis, alleen maar verse gistblokje (blauw). Kan ik dat gebruiken en hoeveel gram?

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 22:44

      Alaikoem salaam Nora,

      Je kunt dan de helft van het blokje gebruiken, dus 21 gram. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept