ZACHTE GEHAKTBROODJES
Deze gehakt broodjes moet je van mij echt gewoon eens proberen! De broodjes zijn aan de buitenkant mooi goudbruin met één hap proef je de heerlijke gekruide gehakt vulling en eet je met gemak meer dan een broodje! Vooral met de ramadan zijn deze broodjes erg lekker met een kommetje soep en kun je ze makkelijk in de middag al voorbereiden voor de iftar. In dit recept laat ik je met behulp van een uitgebreide instructievideo zien hoe je deze broodjes kunt maken. En geloof mij, je gaat je vingers erbij aflikken!
Ingrediënten: (16 stuks)
.
Voor het deeg:
.
- 500 gr. bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 tl. kristalsuiker
- 1 tl. zout
- 1 ei
- 1 eiwit (het eigeel zet je apart)
- 100 ml zonnebloemolie
- 280 ml lauwwarme melk
Voor de gehakt vulling:
.
- 300 gr. rundergehakt
- 1 etl. zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. kurkuma
- 1/2 tl. komijnpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 rode ui, in blokjes
- 1 groene en rode paprika, in blokjes
- 200 gr. champignons, in schijfjes
- 2 etl. tomatensaus
- 2 etl. chilisaus
Extra:
.
- 1 eigeel
- 1 tl. melk
- sesamzaadjes
Bereiding:.
..
- Schep de bloem, gedroogde gist en de kristalsuiker in de kom en mix het even kort samen. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix nogmaals kort samen.
- Voeg het ei en het eiwit toe in de kom en giet ook de zonnebloemolie erbij. Mix het samen voor ongeveer 60 seconden op lage snelheid.
- Giet dan de lauwwarme melk in stappen bij het deeg en kneed het deeg ondertussen op hoge snelheid goed door. Met de keukenrobot kneedt je het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid tot een mooi soepel deeg.
- Stort het deeg op je werkblad en kneed het deeg nog even door met de hand.
- Vet de kom in met wat zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom. Dek het deeg af en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
De gehakt vulling:
.
- Verwarm de zonnebloemolie op middelhoog vuur en schep het gehakt erbij. Verkruimel het gehakt met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes.
- Voeg de knoflook en alle kruiden erbij en schep alles goed om. Plaats de deksel op de kom en laat het gehakt voor ongeveer 2 minuten half gaar bakken.
- Open de pan en schep de paprika stukjes, rode ui en de champignons schijfjes erbij en schep alles goed door.
- Breng het geheel nog even op smaak met wat zout, plaats de deksel op de pan en laat het bakken voor ongeveer 3 a 5 minuten.
- Open de pan en voeg de tomatensaus en de chilisaus erbij. Schep alles even goed door en laat het geheel nog even door pruttelen voor 2 minuten op laag vuur.
- Zet dan het vuur uit en laat de gehakt vulling volledig afkoelen voordat je het gaat verwerken in het deeg.
Broodjes vormen & vullen:
.
- Wanneer het deeg in volume is verdubbeld druk je de lucht eruit en stort je het deeg op je werkblad.
- Kneed je het deeg even kort door en vorm van het deeg een lange staaf.
- Verdeel het deeg in ongeveer 16 stukken en rol van elk stukje deeg kleine bolletjes deeg. Dek de bolletjes deeg weer af en laat het deeg voor 10 minuten rusten.
- Rol met behulp van een deegroller een bolletje deeg uit tot een langwerpige plak en druk de zijkanten goed plat.
- Schep een eetlepel van de vulling aan de onderzijde van het plakje deeg en snijd aan de bovenzijde ongeveer 6 sneetjes.
- Rol het deeg vanaf de onderzijde mooi strak naar boven en druk de zijkanten goed aan, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
- Plaats het gevulde deeg op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en dek het deeg af met plasticfolie.
- Strijk de broodjes in met het eigeel/melk en strooi er wat sesamzaadjes bovenop.
- Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
- Serveer de lekkere broodjes met een kommetje harira soep en geniet er lekker van!
Extra tips&trics:
.
- Heb je geen melk in huis? Dan kun je de melk vervangen door lauwwarm water.
- Je kunt de broodjes altijd voor 5 a 8 minuten opwarmen in de oven op 100 graden.
- Wil je de broodjes invriezen? Verpak ze dan wanneer ze nog lauwwarm zijn in diepvries zakjes en vries de broodjes direct in.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Hi Faatje,
Je hebt de video volgens mij niet geplaats☺️ Ik zie hem niet staan
Nu wel sorry het lag aan mijn telefoon
Ah gelukkig!
Ik weet niet waarom ,maar de mijne waren veel te waterig uitgekomen. Dus maar wat bloem erbij gedaan rn hopen op t best
Was het deeg te waterig? Dan kun je er inderdaad meer bloem bij doen. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllag! Xx
super leuk recept ga ik zeker uitproberen. Waar heb je de fanta gehaald van op je snap? Aangezien daar veel berichten krijgt dacht ik stel de vraag hier nogmaals <3
Hi Youssra,
Dankjewel lieve schat! De Fanta komt van een Turk winkeltje in Rotterdam. Als je zelf uit Rotterdam komt, dan kan ik de naam even voor je opzoeken. Xx
Voor hoe veel broodjes is dit recept??
Hi Selma,
Uit dit recept haalde ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt echt aan hoe groot/klein je de broodjes maakt. Xx
Salaam
Kan ik heg ook met de hand kneden. Heb alleen mixer .
Alaikoem salaam Awatif,
Ja, hoor je kunt het deeg ook altijd met de hand kneden.
Dank u . Zal ze deze week maken. Zal een foto sturen via snap ?
Hi Awatif,
Ah super! Ik ben benieuwd naar je foto!
Liefs,
Fatima
Ziet er weer heerlijk uit lieverd. Dankjewel voor het delen. Ik ga ze zeker maken inschAllah ♥️
Hi Fatiha,
Heel graag gedaan lieve schat! Xx
Hi lieve fatima,
Voor hoeveel broodjes is dit recept
Hi lieve Bouchrs,
Uit dit recept haalde ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt echt aan hoe groot/klein je de broodjes maakt. Xx
Slm fatima,
Ik kijk altijd mee op jou blog. Soms maak ik ook iets van jou en dat lukt altijd wil je toch bedanken voor je duidelijke recepten en je antwoorden dat je altijd geeft.
Dank u en blijf jou recepten delen met ons we kijken er altijd naar uit.
Ramadan moebaarak xxx
Alaikoem salaam Nadia,
Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Ramadan mubarak lieverd! Xx
Lijken is kijken?
Haha ik heb het al voor je aangepast. Xx
Ma Sha Allah je hebt goude handjes ? ik heb een vraagje aangezien ik geen champignons in huis heb kan ik het vervangen door iets of gwn weglaten?
Thanks Fatima!
Hi Meryem,
Allahibarkfiek lieve schat! Je mag de champignons gewoon weglaten hoor. Xx
Ziet er heerlijk uit! Kan ik de broodjes 1 dag van te voren maken en de volgende dag bakken in de oven?
Hi Maria,
Ik zou eerlijk gezegd de broodjes niet een dag van tevoren maken en ze ongebakken een nacht laten staan, omdat er gist in het deeg zit. Wat je wel kunt doen is de broodjes alvast maken en ook afbakken en dan bewaren voor de volgende dag. Want ook de volgende dag zijn ze nog super zacht en lekker. Je verwarmt de broodjes dan op 100 graden voor ongeveer 10 minuten. Succes! Xx
Bij de 1 stap zeg je meng de bloem gist en suiker maar bij jou ingredienten staat er niet hoeveel suiker
Hi Soumia,
De kristalsuiker was ik vergeten te vermelden bij de ingrediënten, sorry! Je gebruikt 1 theelepel kristalsuiker en ik heb het er nu bijgezet. Xx
Hoi Fatima,
Welke tomatensaus heb je gebruikt als ik vragen mag? Heb je daar een foto van…
Alvast bedankt!
Groetjes xxxx
Hi Mitra,
Zie hieronder de link voor een voorbeeld;
https://www.google.nl/imgres?imgurl=http://www.heinz.nl/-/media/heinznl/media/images/products/basis-tomaten-producten/hnz-tomato-frito-fop.ashx&imgrefurl=http://www.heinz.nl/en/products/basis-tomaten-producten&h=356&w=486&tbnid=t3S-zpC_0zBLNM:&tbnh=160&tbnw=218&usg=__xnZ3IDRjuDhkrT9xWWU0-r5XuTc%3D&vet=10ahUKEwjAi47r2pjbAhWFjKQKHVeJAeIQ9QEILDAA..i&docid=pyeCjAj9DeohvM&sa=X&ved=0ahUKEwjAi47r2pjbAhWFjKQKHVeJAeIQ9QEILDAA
Zou je eventueel de eieren weg kunnen laten of alleen 1ei gebruiken voor de deeg? Waar heb je die ovenschaal gehaald
Hi Amira,
Je zou de eieren wel weg kunnen laten als je dat wilt. De bakplaat komt van de Ikea. Xx
Salam, mijn deeg rijst niet goed. Heb je tips aub? Ik respecteer telkens de recepten. Shokran xxx
Alaikoem salaam Tika,
Dankjewel lieverd! Mag ik vragen welke gist je gebruikt en waar je het deeg laat rijzen? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen. Xx
Hoi Fatima, dank voor je recept. Helaas heb ik hetzelfde probleem. Mijn deeg is niet gerezen. Ik heb het deeg laten staan in de woonkamer op kamertemperatuur en heb de instant gist gebruikt van Bruggeman ( blauw pakje). Groetjes Laila
Hi Laila,
Wat jammer! Is het deeg helemaal niet omhoog gekomen? En was de melk echt lauwwarm? Als de melk namelijk te koud is, dan zal het deeg niet rijzen en ook als de melk weer te warm is zal het deeg jammer genoeg ook niet rijzen.
Hoi Fatima, dank je wel voor je reactie! Ik denk inderdaad dat de gebuikte melk te koud was. Het deeg is helemaal niet omhoog gekomen. Wat de betreft de gist, is deze wel goed? Of zou het daar ook aan kunnen liggen? Groetjes Laila
Hi Laila,
Dan ligt het 100% aan de melk. De gist die jij gebruikt is over het algemeen gewoon goed hoor(check voor de zekerheid even de datum) inschAllah lukt het je de tweede keer helemaal goed!
Salaam. Er staat niet vermeld hoeveel suiker u gebruikt. Alvast bedankt
Alaikoem salaam Samira,
1 theelepel kristalsuiker. Xx
hey, mijn deegwaren worden altijd een beetje hard. heb je misschien tips waardoor ze lekker zacht worden
Hi Madina,
Mag ik vragen of je het deeg met de hand kneed of met de deegmachine? Deeg moet je namelijk echt super goed kneden tot het mooi soepel is en dan nog eens even goed laten rijzen. Als het deeg te hard is na het kneden, dan worden de broodje helaas ook nooit zacht.
Hey
Ik ben er nu mee bezig maar als nog wordt mijn deeg geen 1 geheel. Alles stap voor stap gevolgd
Hi Noa,
Hoe zag je deeg er dan uit?
Plakkerig. Heb er nog bloem toegevoegd tot het niet meer plakkerig was.
Worden ze trouwens de volgende dag een beetje hard? Ik had een keer chocolade broodjes gemaakt en brood en die werden hard. Ja sorry dat ik nu 2 dingen vraag.
Hi Noa,
Als je het deeg goed kneed en goed laat rijzen/rusten dan blijven de broodjes ook de volgende dag nog lekker zacht. Is niet erg hoor je mag zoveel vragen als nodig is.
Heeii Fatima,
Ik wil graag je recept proberen. Nu viel het mij op dat je in het filmpje suiker gebruikt, maar bij de ingredienten voor het deeg staat de hoeveelheid suiker er niet bij. Hoeveel suiker heb je gebruikt voor het deeg? En trouwens ik ben altijd super blij met je recepten. Ik probeer ze altijd uit en het lukt mij altijd, thankyou!.
Liefs, Ikram
Ow oeps ik heb het gevonden heb er overheen gelezen.
Hi Ikram,
Haha is niet erg lieverd Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je super lieve compliment! Succes ermee inschAllah! Xx
Salaam Fatima,
Wat een heerlijke recepten heb jij elke keer weer en zo goed uitgelegd tbarek Allah3liek . Deze ga ik morgen insha Allah uitproberen! ?
Alaikoem salaam Fatiha,
Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en geniet ervan! Xx
Hoi! Wat een heerlijk recept! Klopt het dat de hoeveelheid suiker niet benoemd word?
Oeps! Zie het er nu bijstaan!
Hi Faatje,
Die was ik erbij vergeten te zetten, dus je had het wel goed gezien hoor haha! Xx
Kan je ook kalfsgehakt gebruiken? En is het zout in de beschrijving de exacte hoeveelheid?
Hi Tess,
Ja hoor ju kunt ook kalfsgehakt gebuiken. En ja het zout is de exacte hoeveelheid! Succes! Xx
Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs Hasna
Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs
Alaikoem salaam Hasna,
Dankjewel lieve schat! Wanneer je de broodjes vult plaats je ze per stuk op de bakplaat en dek je ze af met folie. In de tussentijd dat je weer het andere broodje vormt, zal het andere deeg al gaan rijzen. Dus wanneer je helemaal klaar bent hoef je het deeg niet nog eens te laten rijzen. Xx
Heey Fatima,
Ik ben dit nu aan het maken en ik doe het met de hand, alleen het deeg is best waterig ik heb de melk wel stap voor stap gedaan. Het eindresultaat is niet hetzelfde deeg als dat die bij komt na de kitchenaid.
Wat kan ik nu het beste doen?
Hi Sara,
Als het deeg te waterig is, dan is er denk ik teveel merk erbij gegaan terwijl het deeg de andere melk nog niet had opgenomen. Als het deeg te water is, dan kun je er altijd 1 eetlepel bloem bijdoen en het deeg weer doorkneden. Was het je uiteindelijk gelukt? Xx
Hey fatima ik ben de zonnenbloem olie gewoon vergeten in te doen is dat erg?
Hi Chaima,
Nee, is niet erg. Als je het deeg hebt gekneed kun je het deeg licht invetten met zonnebloemolie.
Hallo Fatima,
Hoeveel broodjes kan je hiermee maken?
Hi Soumia,
Uit dit recept kreeg ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt eraan hoe groot/klein je de bolletjes deeg vormt. Xx
Hoi Fatima,
Welke chilisaus en de tomatensalsa gebruikje? Het ziet er heerlijk uit!! Ik ga morgen uitproberen!! Xx
Hi Musaarat,
Ik gebruik de zoete chilisaus van de Lidl en de tomatensaus Frito van het merk Heinz. Dankjewel lieverd! Xx
Hoi!
Kun je dit ook zonder keukenmachine maken?
Hi Miriam,
Jazeker, je kunt het deeg altijd met de hand kneden hoor. Xx
Aslaam aleykum
Mag je ook met hand knijden, als je geen machine hebt…????
Alaikoem salam Hafsa,
Jazeker, met de hand kan altijd! Xx
Super heerlijk Merci voor je recept??
Graag gedana lieve Ilhame! Xx
Bedankt voor het recept, deze ga ik zeker proberen. Maar welke tomatensaus heb je gebruikt?
Graag gedaan Hanan! Ik gebruik altijd de tomatensaus Frito van het merk Heinz. Xx
Hoi faat
Ik heb geen deegmachine kan ik het ook zo maken
Hi Naz,
Ja hoor dat kan zeker, alleen ben je iets langer bezig met het soepel kneden van het deeg. Maar je kunt het deeg ook altijd met de hand kneden. Xx
Hoeveel suiker moet er in dit recept?
Niet meer nodig ik zie het al in de reacties
Hi Kimberley,
Je hebt 1 theelepel kristalsuiker nodig.
Salaam Fatima
Een klein stom vraagje :-), indien ik de broodjes invries, moet ik ze eerst volledig laten ontdooien en dan in de oven of moet ik ze bevroren in de oven steken?
Groetjes
Khadija
Alaikoem salaam Khadija,
Is geen domme vraag hoor lieverd. Ik haal de broodjes vaak in de middag al uit de diepvries en dan laat ik ze eerst ontdooien in de zak zelf en dan warm ik ze pas op in de oven. Xx
super, dank je wel voor het snelle antwoord.
Graag gedaan lieverd!
Salaam, wat als ik geen folie thuis heb? Kan ik wat anders gebruiken?
Alaikoem salaam Bahija,
Jazeker, gewoon een plastic zak die je in huis hebt en daarop plaats je nog een theedoek. Succes! Xx
Hey Fatima, de broodjes zien er yummie uit! Nou wil ik het dubbele aantal maken, dat houdt in dat ik alle ingredienten ook zou moeten verdubbelen toch? Inclusief de gist verdubbelen of?
Hi Hann,
Dankjewel lieverd! Ja, dan dien je alle ingrediënten te verdubbelen en dus ook de gedroogde gist. Succes! Xx
Hoi lieve Fatima,
Allereerst bedankt voor alle moeite en tijd die je neemt om al je recepten met ons te delen en de video’s op te nemen…
ik waardeer dat enorm
De tomatensaus helemaal weglaten kan ook neem ik aan?
Verder valt het me op dat mensen echt niet goed lezen zonaal dezelfde vraag… dus bedankt voor je geduld!!??
Hi lieve Sam,
Aah dat is onwijs lief! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt voor je lieve complimentjes! En je kunt de tomatensaus makkelijk weglaten hoor. Haha, ach sommige mensen lezen te snel(en soms helemaal niet) maar is niet erg haha. Smakelijk eten vanavond! Xx
Dag Fatima,
Ten eerste super recepten van je heel duidelijk uitgelegd.
Ik heb de gehaktbroodjes gemaakt ze zien er super goed uit ben benieuwd hoe ze smaken bij iftar inshallah
Hi Arkia,
Ah dankjewel hoor! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Heerlijk! Maar na het afbakken werden de heel hard vooral de zijkanten.. Geen luchtige broodjes wat doe ik verkeerd 🙁
Hi Fatiha,
Ah jammer! Voor hoe lang heb je de broodjes in totaal in de oven gehouden en hoe was het deeg na het kneden?
Hallo Fatima,
Kan ik de broodjes ook in de middag alvast maken en pas ‘s avonds afbakken? Of raad je dat af ivm het gist?
Hi Hayat,
Ik raad je dit toch af in verband met de gist, maar je kunt de broodjes wel al in de middag klaarmaken en dan ook direct afbakken. Dan hoef je een paar minuten voor de iftar inschAllah de broodjes enkel nog voor 10 minuten in de oven te schuiven op 100 graden en je broodjes zijn dan nog steeds mooi zacht en erg lekker! Dit doe ik namelijk ook heel vaak en het kan niet misgaan. Succes! Xx
Lieve fatima,
Kan ik de broodjes ook invriezen?
Hi Nor,
Ja, hoor dat kan zeker! Nadat ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen en daarna vries je ze in terwijl ze nog lauwwarm zijn. Ik gebruik hiervoor gewoon van die simpele diepvrieszakjes. Succes! Xx
Kan je ook kaas bovenop het gehakt doen en dan pas vouwen in deeg? Zal dat smaken?
Ik zie staan laas haha, ik bedoel uiteraard kaas
Haha is niet erg ik heb het al aangepast! Xx
Hi Aziza,
Jazeker, doe ik soms ook en is ook erg lekker! Xx
Hoi Fatima,
Zou ik de gehaktvulling al een dag eerder kunnen maken om tijd te besparen of verliest het dan zijn smaak? xx
Hi Sofia,
Jazeker, dat kan altijd! Gewoon afgedekt in de koelkast bewaren.
Hoi fatima,
Is dat gedroogde gist hetzelfe als die gist van bruggeman( zo een blauwe verpakking)? Is het dan ook exact hetzelfe hoeveelheid?
Hi Ibtisame,
Is niet hetzelfde lieverd. Als je verse gist wilt gebruiken, dan gebruik je de helft van het blokje. ??❤️
Hoi lieve Fatima,
Bedankt voor het heerlijke recept!
Ik wil kipgehakt gaan gebruiken, kan ik dit ook rauw erin doen?
Alvast bedankt, en eet smakelijk straks xx
Hi Hiba,
Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan ook maar ik zou het gehakt en de groenten wel even voorbakken.??❤️
Dank je wel Lieve Fatima voor jouw fijne recepten. Ik ben zelf geen Marokkaanse, maar Indische met een Marokkaanse lieve vriend. En dankzij jouw recepten geniet hij van zijn eten/hapjes en cakes. Vooral nu tijdens de ramadan. Ik had de tonijnbroodjes ook al geprobeerd, waren goed gelukt, alleen qua vorm verschilden ze nogal. Ook de streepjes in het deeg trokken steeds samen. Ik ga vanavond weer oefenen en hopen dat ze er qua vorm goed uitkomen.
Nogmaals bedankt.
Hi Lil,
Ah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieverd en bedankt voor je lieve complimentjes! Het vouwen van de broodjes is echt puur oefenen lieverd. Hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt en dan zullen je broodjes er op een gegeven moment ook veel mooier uitzien. En ach als de smaak maar goed zit hé!
Liefs,
Fatima
Bedankt voor jouw antwoord! Super zoals je altijd de tijd neemt om op iedereen te reageren . Dat siert je! De broodjes waren weer snel op. Ik heb alleen nog een vraag, als ik bezig ben de broodjes te vullen, dan merk ik dat het andere deeg, plakkerig wordt en dat ik er dan niet meer mee kan werken. Ik stop het netjes onder plastic afgedekt. Nu al een paar x gehad en kon het weggooien, daardoor lukt het me om maar 6 broodjes te maken. Kun je me vertellen wat ik fout doe? ? alvast bedankt maar weer.
Groetjes Lil
Hi Lil,
Aah dankjewel lieve schat! Enorm lief van je. Vorm je na het rijzen bolletjes van het deeg en dek je die af? Als je merkt dat het deeg iets plekkerig is, dan kun je altijd je handen even insmeren met zonnebloemolie en het deeg uitdrukken. Op deze manier blijft het zeker niet aan je handen plakken. Je kunt dan per bolletje ongeveer 1/2 tl. zonnebloemolie gebruiken. Xx
Hoi lieve Fatima ,
Nee eigenlijk niet, ik verdeel het deeg wel in de stukken zoals jij aangaf, maar ik pak het eerste stukje deeg en dan rollen en dan vorm ik een bolletje, en zo werk ik de rest af. Dus ik moet meteen alle in stukjes gedeelde deegstukken meteen rollen en dan bolletjes maken? Dus eerst de bolletjes en dan pas rollen? Misschien is dat dan wat ik fout doe. ☺️
Bedankt voor jouw tips! Heel lief en behulpzaam ben je.
Liefs lil
Hi Lil,
Wat ik doe is het volgende. Ik kneed het deeg en daarna laat ik het deeg rijzen voor 60 minuten. Wanneer het deeg is gerezen vorm je een lange staaf van het deeg en verdeel je het deeg in blokjes. Die blokjes vorm je dan weer tot bolletjes deeg en die dek je af met plasticfolie voor 10 minuten. Telkens pak je een broodje om die uit te drukken en te vullen en de rest van de bolletjes dek je telkens weer af. Als je het op deze manier doet, dan moet het goed komen. Graag gedaan lieverd!
Wat een heerlijke broodjes weer?. Net als die tonijnbroodjes van je blog. Die zijn elke keer weer een succes. Ik wil deze graag maken voor mijn schoonouders in shaa Allah. Ik ga wel de helft van het recept gebruiken. Moet ok dan alsnog 1 ei en 1 eiwit in het deeg doen of hoeveel eieren moet ik dan? Super bedankttt❤
Hi Souad,
Aah dankjewel lieve schat! Ik raad je dan aan om enkel 1 ei te gebruiken inschAlalh! Succes lieverd en bsahtkoem alvast! Xx
Ik heb ze vandaag geprobeerd ??? Dacht dat het me nooit zou lukken ?
Een top ervaring heb iets bijgeleerd.
Ze zijn heeeerlijk!!??
Hi Jinane,
Aah wat goed lieverd! Zo zie je maar altijd blijven proberen en dan zul je jezelf nog verassen ook! Xx
Hey lieverd, gister deze gemaakt en eergister de chebakia. Alle recepten die ik maak van jou die lukken altijd! Krijg altijd complimenten. Echt super Faat! Ga zo door ❤️
Wel een opmerking, bij de ingredienten heb je geen knoflook gezet voor de gehaktbulling maar het staat hier wel: “Voeg de geperste knoflook en alle kruiden erbij en schep alles goed om…”
Uiteindelijk 1 teentje toegevoegd
Liefs ❤️❤️
Dankjewel lieve Sam!❤️ Klopt, ik heb net er gelijk bijgezet! Dankjewel!?❤️
Salaam alikoem Fafaatje,
Kan je deze gevulde broodjes met diepvries deeg uit de supermarkt maken? Of moet het zelf gemaakt deeg zijn.
Groetjes Malika
Alaikoem salaam Malika,
Bedoel je bladerdeeg? Met bladerdeeg kan het ook hoor.??❤️
Ja ik bedoel bladerdeeg. super bedankt!
Groetjes xxx
Hi Malika,
Jazeker, je kunt ook bladerdeeg gebruiken! Xx
Salaam aleikoum,
Ik vroeg me af of het volle of halfvolle melk moet zijn of maakt dat niet uit?
Alaikoem salaam Imane,
Maakt niks uit hoor. Xx
Salam Fatima,
Kan ik ook kipfilet gebruiken voor de vulling van de broodjes.
Hoor van je.
Groetjes,
Ikram
Alaikoem salaam Ikram,
Ja, hoor je kunt ook kipfilet gebruiken. Xx
Salam Fatima, kan ik kipfilet ook gebruiken voor de vulling.
Groetjes, Ekram
Kan ik er ook chocoladebroodjes van maken?
Hi Safae,
Jazeker, gewoon vullen met chocolade. Xx
Salam kan ik ze ook met chocolade vullen?
Hi fatima,
Ik had de deeg gekneden middels een keuken machine, laten rijzen (1uur) alleen zoals ik het in de kom zette zo bleef het ook het deeg kwam niet omhoog en er kwam geen lucht uit zoals bij jou.. wat doe ik fout?
Hi Najlaa,
Welke gist gebruik je? En was de melk goed lauwwarm?
Ik gebruikte gist (poeder) bij de turk gekocht.. volgens mij was mn melk wel lauw warm.. ??♀️
Hi Najlaa,
Oh oké, dus daar kan het dan niet aan liggen. En als de melk gewoon lauwwarm is, dan is dat ook goed. Mag ik alleen nog even weten waar je het deeg hebt laten rijzen/
Ik heb het in een kom gedaan.. in een pedaalemmerzak en dan erover een handdoek.. zo op eettafel in de woonkamer gezet.
Hi Najlaa,
Als ik je berichtjes zo lees, dan heb je eigenlijk alle stappen op de juiste manier gevolgd. Misschien dat het inschAllah de tweede keer wel goed lukt! Xx
Salaam Aleikoum lieve Fatima,
Allereerst moge Allah jou zegenen om je geduld en de gave die je hebt in de keuken. Ik heb sinds lange tijd weer zin om in de keuken bezig te zijn en nieuwe dingen uit te proberen. Dankzij jou recepten. Ze zijn superduidelijk en makkelijk te doen. Voor vandaag staan deze gehaktbroodjes en lentilsoep voor de Iftar!! Ik heb er al zin in!! 🙂
Alaikoem salaam Christel,
Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat je zo enthousiast bent alhamdoeliah! Ameen lieverd en geniet ervan! Xx
Liefs,
Fatima
Selam alekum . Ik heb een vraag hoe maak je die brootjes met tonijn wil graag recept als het magg
Alaikoem salaam Tina,
Dit is het recept van de tonijn broodjes en dan vouw je de broodjes op precies dezelfde manier als deze gehakt broodjes.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/tonijn-broodjes/
salam ou3likoem fatima hoop dat alles goed gaat met je bedankt dat je altijd je recepten met ons deelt ik had een kort vraagje ik heb geen keukenmachine maar wel een broodmachine kan ik het deeg ook daar in kneden of dat niet hoop dat je me kunt helpen?
Alaikoem salaam Siham,
Graag gedaan lieve schat! Eerlijk gezegd heb ik een broodmachine zelf nog nooit gebruikt. Kneed deze machine ook?
ja die kneed ook ik kneed daar ook mijn broodjes of als ik msamen maak gr
Beste Fatima
Ik heb het deeg gekneden in een keukenrobot. Heb het nu 2 maal achtereen gemaakt maar men deeg rijst niet. Ik heb alle stappen goed opgevolgd. Welke gist gebruik jij? Ik heb die van dokter oetker gebruikt.
Hi Mimi,
Ik gebruik precies dezelfde gist. Waar laat jij het deeg rijzen?
1x heb ik het ik de keuken gedaan. De tweede keer in men slaapkamer omdat die kamer heel warm is
Hoi hoii,
Je had van de week gehakt rolletjes gemaakt, kan ik daarvoor de deeg van dit recept gebruiken?
Groetjes.
Hi Zübeyde,
Ik denk dat je de pizza rolls bedoelt. Daarvoor kun je het beste onderstaand recept gebruiken;
https://uitdekeukenvanfatima.nl/pizza-tonijn/
Hoi,
Je had het op snapchat gedeeld. Deeg, rode paprika met saus en gehakt erover heen. Je ging het daarna oprollen en in stukjes snijden en kaas erop.
Groetjes
Hi Zubeyde,
Dit waren niet deze broodjes maar dat waren pizza rolls. Je kunt onderstaand recept gebruiken voor het deeg en de vulling i hetzelfde als de vulling van deze gehakt broodjes.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/pizza-tonijn/
Salamoalaikom schat, ik wil je ten eerste onwijs erg bedanken voor je heerlijke recepten. Moge Allah swt jou beschermen en bijstaan Ameen. Ik wilde je eigenlijk vragen over de hoeveelheid melk, 280 wordt bij mij echt een papje ook al doe ik klein beetjes melk iedere keer. Dus K moet of meer meel er bij doen of bijna zeker 90 ml melk overlaten. Sorry ik bedoel er helemaal niks mee maar had vorige keer je andere recept van tonijnbroodjes geprobeerd en die lukte meteen maar daar had je maar 150ml water geloof ik. Bedankt lieverd x
Alaikoem salaam Fatiha,
Dankjewel lieve schat! Ik gebruik echt altijd 280 ml melk of water op 500 gram bloem. Maar daarom kun je het ook het beste in stappen toevoegen, want dan kun je nog op tijd stoppen. En ook bij de tonijn broodjes gebruik ik 280 ml lieverd. Xx
Heyhey,
Naast de visloempia’s heb ik deze ook gemaakt op dezelfde dag, echt heerlijk gewoon. Vooral tijdens de ramadan.
Ga zo door met deze recepten hoor, bedankt.
Groetjes
Hi Songul,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je lieve compliment!
Liefs,
Fatima
Hey Faatje!
Je hebt gisteren ( Zondag ) een haoje gemaakt met kefta? Was dat met deze deeg?
Btw; JOUW RECEPTEN ZIJN MA SCH ALLAH! ❤️
Hi Fatima,
Klopt, dit was precies het recept. Dankjewel hbiba! Xx
Slm aluykum. Zoals gewoonlijk weer super lekker. Maar ik mis ineens je andere recepten van gehaktbroodje en tonijn. Heb je ze eraf gehaald? Gr Charifa
Hi Charifa,
Dankjewel lieverd!Recept van de tonijn broodjes staat er nog op hoor, alleen heb ik de andere gehakt broodjes eraf gehaald, omdat dat recept bijna hetzelfde is al deze. Xx
https://uitdekeukenvanfatima.nl/tonijn-broodjes/
Wat een lekkere broodjes. Wat ik zelf de volgende keer aan dit recept zou veranderen:
* wat sambal aan het gehaktmengsel toevoegen voor een lekker pitje
* net iets meer vulling dan een el erin, ik had best wat vulling over.
* het deeg nog eens laten rijzen nadat de broodjes gevuld op de bakplaat liggen
* de broodjes minder lang bakken. Bij mij waren ze na 20 minuten vrij hard. De tweede lading heb ik in mijn oven meer naar boven geplaatst. Deze zijn super luchtig en zacht.
Het zijn geen broodjes die je “even” bakt. Trek er een hele ochtend voor uit. (Ik kon na een uurtje of 4 de eerste hap nemen) maar wel echt de moeite waard!
Hi Caroline,
Bedankt voor je lieve compliment en voor de tips! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️
Hoi Fatima,
Leuk recept. Ik zou het graag willen uitproberen. Mijn oven heeft echter ontzettend veel opties. Moeten de broodjes op hetelucht ?
Hi ouafa,
Als het goed is heeft jouw oven ook een boven/onder warmte. Die kun je het beste kiezen om brood of cakes te bakken. ❤️
Hi!
Ik heb bladerdeeg gebruikt. Hoe zit het dan met invriezen?
Hi,
Ik heb bladerdeeg gebruikt, hoe zit het dan met invriezen?
Hi Mandy,
Diepvries bladerdeeg kun je het beste niet nog eens invriezen als deze eenmaal uit de diepvries komt. Verse bladerdeeg mag je wel invriezen.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima!
Ik vind de broodjes heerlijk, bedankt voor het recept! Maar ik heb een vraagje. Mijn deeg blijft heel plakkerig. Moet ik meer bloem toevoegen?
Hi Karen,
Als het deeg iets te plakkerig is, dan mag je er altijd 2 eetlepels extra bloem bijdoen en het deeg weer even doorkneden. Let er wel op dat je niet teveel bloem erbij doet, want dan krijg je echt zware en droge broodjes. Xx
Hi fatima. Allereerst dank je wel voor je recepten. Ik vind het knap hoe je zoveel mogelijk antwoord probeert te geven op de vragen. Ik lees dat bij sommige het deeg niet is gerezen… komt dit misschien doordat zij gewone bloem hebben gebruikt ipv patentbloem? Ik wist zelf (onervaren) ook niet het verachil :).
Hi Anolief,
Heel graag gedaan hoor! Het rijzen van deeg ligt als je het mij vraagt niet aan het soort bloem, want ik gebruik vaak verschillende soorten bloem. Het water/melk moet altijd lauwwarm zijn en niet koud of juist te heet. Heeft het deeg bij jou ook niet gerezen?
Hoi Fatima,
De kruiden deden ons een beetje denken aan shoarmakruiden.
Ze zijn echt goed gelukt, lekker hoor!
Bedankt voor het recept.
Groetjes Laura
Hi Laura,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️
Hiii faatje!
Welke oven heb jij elektrische / hetelucht?
Kan ik ze bakken op 180 graden heb een hetelucht oven.
Xxxxxxxxx
Hi Imane,
Ik heb ook een hetelucht oven en ik bak broodjes altijd op de boven onder functie en dan oo 180 a 200 graden.??❤️
Ik zou dit graag eens maken alleen zijn mijn vriend en ik geen fan van champignons. Door wat zou je dit eventueel vervangen?
Hi Stephanie,
Je kunt de champignons makkelijk weglaten hoor.
Dag Fatima,
Ik ben erg blij met je blog, sinds ik die een paar dagen geleden heb ontdekt heb ik al verschillende gerechten gemaakt.
Gisteren heb ik het bananenbrood gemaakt en vanmorgen de gehaktbroodjes, goed geslaagd en erg lekker. De rest van de familie vindt dit ook heel plezierig moet ik zeggen, want het bananenbrood is al aardig aan het minderen.
Mijn complimenten voor de video`s, je legt het heel plezierig uit en heel duidelijk zodat iedereen dit kan maken.
Zelf ben ik een hobbykok en kook veel uit de Surinaamse keuken.
Maar ik ben zeker van plan nog veel van recepten te gebruiken. Ik heb ze gepost op Facebook natuurlijk met jouw naam erbij.
Bedankt voor de recepten en dat je die met ons wil delen.
Groetjes, Heleen Mungroo
Hi Heleen,
Wat goed! Ik ben blij dat de recepten zo in de smaak zijn gevallen, super! Bedankt voor de lieve complimenten!
Groetjes,
Fatima
Dag Fatima,
Net een heel verhaal geschreven, maar blijkbaar niet goed gegaan met het verzenden.
Ik ben heel blij met je recepten die ik een paar dagen heb ontdekt.,
Gisteren het bananenbrood gemaakt en vandaag de gehakt broodjes, allemaal gelukt en erg lekker.
Mijn compliment hoe je via de video`s heel duidelijk het recept weergeeft, zelf iemand die niet veel ervaring heeft kan dit volgen..
Ook de rest van het gezin geniet ervan, het bananenbrood wordt steeds kleiner Smile.
Zelf ben ik een hobbykok en ik kook veel uit de Surinaamse keuken, maar ik denk dat ik nog veel gebruik maak van jouw recepten.
Ik heb de foto`s ook gezet op Facebook met natuurlijk jouw naam erbij.
Bedankt dat je ons laat delen.
Groet, Heleen Mungroo
Lieve Fatima,
Allereerst weer heel erg bedankt. Recept gemaakt en zelfs gelukt hihi.
Vraagje. Mijn deeg blijft altijd wat plakkerig. Dat het ook echt een beetje aan me handen en werkblad blijft plakken. Geen verschil of ik keukenmachine of handen gebruik voor kneden.. Misschien een tip of idee?
Veel liefs Malu
Hi Malu,
Heel graag gedaan! Mocht het deeg aan je handen blijven plakken, dan raad ik je aan om de volgende keer je handen iets in te smeren met zonnebloemolie en het deeg dan nog even kort door te kneden.
Liefs,
Fatima
Hoi
Ik heb je broodjes gemaakt alleen gingen ze aan de onderkant open. Heeft iemand misschien tips?
Alvast bedankt
Hi Nisa,
Ik raad je aan de naad goed dicht te knijpen met je vingers en de broodjes eventueel iets minder vol te maken. Xx
hoi mischien een stome vraag maar welke bloem gebruiken jullie voor de broodjes
Hi Bertina,
Zelf gebruik ik vaak de patent bloem van de Lidl.??❤️
Deze broodjes net gemaakt. Ik heb het alleen koud laten reizen en zelfs dat is goed gegaan. Bedankt voor je heerlijke recept xx
Hi Britt,
Wat goed! Geniet er lekker van!
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Heb je enig idee waar ik de bloem mee kan vervangen voor een glutenvrij versie. Ben gek op deegwaren maar zo beperkt met Coeliakie.
Zou je enorm dankbaar zijn
Groetjes
Hi Souad,
Je zou amandelmeel kunnen proberen? Zelf heb ik nog nooit glutenvrij gebakken, maar ik ga het zeker eens proberen en delen.
Salaam Fatima,
Ik vroeg me af of ik verplicht ben dat deeg zelf vers te maken en of we niet gewoon bladerdeeg kunnen gebruiken? Alvast bedankt!
Groetjes,
Yasmina
Alaikoem salaam Yasmina,
Nee, hoor je kunt ook bladerdeeg gebruiken als je zelf geen deeg wilt maken.
Hoooiii Fatima ben ik weer hahah ook deze broodjes maak ik vandaag, althans alleen het deeg. Alleen ik ben bang dat het deeg niet goed zal rijzen zo netjes tot de bovenkant van jr bak. Alhoewel hij boven op de vaatwasser staat die asn staat.
Heb je tips ?
Hi lieverd,
Als je het deeg op een warme plek laat rijzen, dan komt het goed. Je kunt het deeg afdekken en in de oven zetten. De oven is tochtvrij, dus dan rijst het goed. Xx
Recept vandaag getest en super lekker ! Bedankt voor jou overheerlijke recepten
x Yasmine
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en graag gedaan!❤️
Beste Fatima,
In je uitleg staat 1 tl zout en en tl suiker. Maar in de video zie ik dat het meer is. Bedoel je 1 El of is het effectief 1 tl. Ik twijfel vandaar ik je graag vraag om duidelijkheid. Alvast enorm bedankt.
Hi Roos,
Je gebruikt echt 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker. Xx
Beste Fatima,
Dankjewel voor je spoedige terug koppeling. Ik heb het vandaag voor de 1ste keer gemaakt en mijn man vond het heerlijk. Ik heb wel nog 1 vraag. Indien ik het invries in folie hoe lang is de houdbaarheid hiervan dan..
Groetjes
Hi Roos,
Wat goed zeg! Zelf laat ik ze nooit langer dan een week in de diepvries.
Hi Fatima!
Kan je er ook wat cheddarkaas bijdoen bij het vullen van de broodjes?
Groetjes,
Ame
Jazeker, dat kwn!??♥️
Hoi Fatima,
Is er ook een kant en klaar deeg wat ik kan gebruiken, zoals bladerdeeg? Mijn deeg mislukt altijd, ik wil het niet eens meer proberen. Machine is helaas te duur voor mij dus gebruik liever iets waarvan ik zeker ben dat het niet mislukt.
Hi Aicha,
Je kunt bladerdeeg gebruiken of kant en klaar pizzadeeg. Xx
Lieve Fatima,
Kan ik bij overschot van het deeg ook de deeg als kleine pizzatjes gebruiken?
Alvast bedankt..
Hi Roos,
Ja, hoor dat kan zeker.??❤️
Hoi Fatima,
Van waar haal jij je sesamzaadjes?
Ik wil t vandaag ook maken alleen heb ik geen idee wat voor sesamzaadjes je nodig heb.
Groetjes
Hi Sihem,
Sesamzaadjes haal ik altijd bij de Marokkaanse slager. Xx
Hii, mag ik de broodjes in de diepfries zetten?? bedankt
Hi Oumaima,
Jazeker, je kunt de broodjes invriezen.
Lieve Faat,
Ik ga deze voor het laatste weekend vd ramadan maken. Nu staat in het recept 3 a 5 min op hoge snelheid in de machine. Ik heb een kitchenaid Artisan en in die gebruiksaanwijzing wordt als advies gegeven gist deeg nooit hoger dan trap/stand 2 te kneden omdat je de machine anders kapot kunt maken. Dus hoe lang zou ik het deeg op stand 2 moeten doen? Dankjewel lieve schat en alvast Eid Mubarak!!
Xxx Kim
Hi lieve Kim,
Ik heb ook een KithcenAid Artisan, maar ik kneed deeg als jaren op een hogere stand dan stand 2, maar mocht je het enkel op stand 2 willen kneden dan kneed je het deeg net zo lang door tot het deeg goed zacht is. Ik denk dat je dan zo’n 5 a 8 minuten bezig bent. Gewoon even goed in de gaten houden. Xx
Hi lieve schat,
Thanks voor je antwoord! Als die van jou het al jaren zo volhoud probeer ik het denk ik ook wel gewoon. We hebben immers ook 5jr garantie dus worst case scenario kan ie terug hihi. Ik heb hem vd week pas gekocht omdat ik dankzij jou recepten heel veel met name brood ineens bak en met de hand kneden is gewoon te zwaar lol. En las dat in de handleiding maar als jij zegt dat hij het prima aankan probeer ik het gewoon!
Xx
Hi Kim,
Je kunt het proberen of je kunt het deeg ook altijd op een lagere stand kneden en dan ben je gewoon iets langer bezig, maar is ook niet erg. Succes ermee! Xx
Hoi,
Ik wil graag deze broodjes maken, maar heb geen eieren in huis. Is dat mogelijk?
Hi Saloua,
Jazeker, ook zonder eieren kun je deze broodjes maken.
Dank voor je recept Fatima❤️ Ik heb alle aanwijzingen gevolgd, maar heb het deeg gemaakt in de broodmachine. Daar is het deeg ook in gerezen, werkt perfect! De vulling heb ik laten afkoelen op een ovenrooster met bakpapier erop, zo kon ik het mooi verdelen? Het zijn twee eetlepels per broodje geworden. Ze staan nu in de oven, ben zo benieuwd. Als ze mooi zijn geworden deel ik ze op Insta.
Liefs Annemieke
Hi Annemieke,
Ah wat leuk om te lezen dat het is gelukt! Ben benieuwd wat je ervan vond.
Liefs,
Fatima
Hi Fatima,
Ze zijn heerlijk! Heb een foto geplaatst op mijn Insta en heb jou getagd?
Hi Annemieke,
Wat goed! Ik ga even kijken hoor. Xx
Hi Fatima!
Ik ben olie vergeten toe te voegen. Heb dus eiren er bij gedaan en daarna gelijk melk. Heb na melk pas de olie bij toegevoegd!
Is dat een ramp?
Hi Meysa,
Nee, hoor is niet erg. Je hebt de olie er in ieder geval bijgedaan. Xx
Ze waren heerlijk!
Hi Meysa,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx
Hi,
Hoe lang kan je deze broodjes bewaren nadat ze gebakken zijn? En kan ik ze dan het beste in de koelkast of buiten de koelkast bewaren?
Hi Paulien,
Je kunt ze afgedekt buiten of in de koelkast bewaren. Ik heb ze zelf eens twee dagen afgedekt in de koelkast bewaard.
Goeie dag Fatima , ik hou er van om te bakken van vreemde recepten
Op het filmpje laat je een bakje met kruiden zien die je gebruik voor dit recept en lijkt mij erg veel
In het recept heb je het over een halve theelepel van dit en een halve theelepel van dat ,ik kan mij niet voorstellen dat je het bakje in het filmpje op deze manier zo gevuld krijgt . Is het filmpje zo misleident of zijn jouw theelepels zo groot ?
De broodjes zien er overigens helijk uit , gooeten Joop
Hi Joop,
Ah bedankt! Je kunt echt gewoon de aangegeven hoeveelheden aanhouden. In het filmpje kan misschien iets meer lijken, omdat de beelden best ingezoomd zijn.
Groetjes,
Fatima