ZACHTE BROODJES

Zoals jullie misschien al weten uit mijn voorgaande artikelen ben ik sinds dit jaar een Becel ambassadeur en wil ik jullie gaan inspireren en informeren op het gebied van margarine! Gisteren bakte ik broodjes en voor het deeg gebruikte ik margarine, die ervoor zorgt dat het deeg lekker zacht en luchtig wordt!

ZELF MARGARINE MAKEN
.

Een paar weken terug ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van margarine en ik verbaas mij nog steeds om het feit hoe makkelijk het wel niet is om zelf margarine te maken. In 8 minuten kun je zelf margarine maken, met bekende ingrediënten én je kunt volop variëren met de smaak!

Wil jij weten welke ingrediënten er precies in margarine zitten?


Ingrediënten:
.
  • 1 etl. gedroogde gist 
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 280 ml lauwwarme melk
  • 1 ei
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. azijn
  • 500 gr. bloem
  • 2 etl. Becel Original
  • 1 tl. zout
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Roer de gedroogde gist en de kristalsuiker in een kommetje samen en roer er 50 ml lauwwarme melk bij. Laat het afgedekt staan voor 5 minuten. Roer het ei, zonnebloemolie en de azijn bij de overgebleven melk en zet apart. Roer het zout door de bloem, voeg de Becel erbij en kneed het deeg op middelhoge snelheid terwijl je het melk mengsel er beetje bij beetje bijgiet. Vorm het deeg tot een bal, plaats het terug in de kom en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.
.

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in acht gelijke bolletjes. Dek de bolletjes deeg af met folie voor 10 minuten. Druk elk bolletje deeg plat tot een vierkant, breng de zijkanten naar het midden en knijp deze samen. Plaats het deeg met de naad naar beneden op een bekleed bakplaat en dek het weer af voor 30 minuten. Snijd met een scherp mesje vier sneetjes aan de bovenzijde van elk broodje. Meng de eidooier en de melk samen en bestrijk het mengsel op de broodjes. Strooi de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes goudbruin en gaar in de oven (boven-onder) stand op 180 graden voor 25-30 minuten.

Extra tips&trics:
.
  • Is het deeg iets plakkerig? Smeer het dan in met een beetje zonnebloemolie en kneed het door.
  • Je kunt de broodjes gebruiken om er broodjes gezond van te maken of je vult ze zoals ik heb gedaan met hete kip!
  • Giet het melk mengsel er altijd in stappen bij en nooit in een keer.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

29 antwoorden
  1. Sofia
    Sofia zegt:

    Salam alikoum schat. Zit lekker uit ma scha allah . Ik Heb een vraagje kan ik azijn weglaten en kan ik in plaats van becel originel gewoon boter gebruiken ?

    Beantwoorden
  2. Mina
    Mina zegt:

    Ik vind koken niet leuk maar sinds dat ik je begon te volgen begin ik plezier met koken te hebben. Tot nu toe is alles gelukt. Ik wens je veel succes

    Beantwoorden
  3. Anisa 32
    Anisa 32 zegt:

    Salam schat . Zit er lekker uit ma scha allah . Ik heb een vraagje kan ik azijn weglaten en kan in plaats van becel origineel gewoon boter gebruiken . ik heb gisteren u recept van spaghetti in roomsaus met kip en broccoli das heeeeeeeeeel lekker .

    Beantwoorden
  4. Sara
    Sara zegt:

    Salamo 3allikom fatima
    bedankt voor het recept allahouma bareek
    ik begrijp 1 stap niet je vormt eerst een vierkant
    vervolgen de zijkant nahet midden en daarna begrijp ikhet niet.Moet je dan weer beide
    zijkanten naar het midden knijpen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sara,

      Allahibarkfiek lieverd! Het bolletje deeg druk je plat tot een vierkant. Dan breng je blijde zijkanten naar het midden en die knijp je samen. Dan draai je het deeg om met de naad naar beneden en plaats je die op de bakplaat. Dat was het.😄♥️

      Beantwoorden
  5. Hara
    Hara zegt:

    Hey Fatima,

    Ik ga zo je broodjes maken en vroeg me af wat ‘t recept van de hete kip is en of je de kip eerst moet bakken voor je de broodjes ermee vult? Alvast bedankt en super lekker recepten heb je!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Hara,

      De kip bak je apart en die schep je in de broodjes die al gebakken zijn. Zie hieronder het recept;

      300 gr. kipfilet
      1 ui, fijngesneden
      2 knoflook, uitgeperst
      1 tl. gemberpoeder
      1 tl. kip kruiden
      1 tl. Pittige sriracha saus
      1/2 tl. kurkuma
      2 etl. fijngesneden peterselie
      1 etl. zonnebloemolie

      Beantwoorden
  6. Faatima
    Faatima zegt:

    Salaamoe alaykoem Fatima, vraagje over de fotos onder stap 2. Hoe heb je het stukje deeg vanaf de eerste foto zo tot een rond broodje gekregen op de tweede foto? Hihi hoop dat de vraag duidelijk is xxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *