WITTE CHOCOLADE KRUIDNOTEN CHEESECAKE

Deze onweerstaanbare witte chocolade cheesecake met kruidnoten is gewoon te lekker! De witte chocolade maakt de cheesecake vulling heerlijk romig en zo vol van smaak. En deze cheesecake is natuurlijk ook perfect voor pakjesavond, succes gegarandeerd!


Ingrediënten: (6 personen)
.

  • 200 gr. kruidnoten
  • 80 gr. margarine
  • 500 ml slagroom (100 gr. apart)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 450 Philadelphia
  • 1 etl. poedersuiker
  • 200 gr. witte chocolade
  • 10 gehakte kruidnoten
Garnering:
.
  • karamel
  • kruidnoten
  • witte chocolade blokjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten margarine/boter erbij. Bekleed de bodem van een 20 cm springvorm met bakpapier en druk de kruidnoten met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet de springvorm in de tussentijd afgedekt in de koelkast.

Stap 2.
.

Smelt de chocolade au bain Marie en laat deze volledig afkoelen. Mix de roomkaas met de poedersuiker glad en giet de afgekoelde chocolade erbij en mix het glad. Klop in een aparte kom de koude slagroom met de vanillesuiker en de klopfix stijf en zet ongeveer 100 gram apart voor de garnering. Vouw de slagroom met een spatel door de roomkaas/chocolade créme en roer de gehakte kruidnoten erbij. Schep de crème in de springvorm en strijk het glad. Zet de cheesecake afgedekt voor minstens 4 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Stap 3.
.

Ga met een scherp mesje langs de zijkanten van de cheesecake en open de springvorm. Verplaats de taart naar een taartenplateau. Schep de karamel in een boterhamzakje, knip het hoekje open en maak zigzaggende bewegingen bovenop de taart. Spuit bovenop de toefjes slagroom en garneer met kruidnoten en stukjes chocolade. Dien de cheesecake koud op en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

40 antwoorden
  1. Yasmin
    Yasmin zegt:

    Salaam Fatima,
    Kun je ook een andere vorm gebruiken, heb 20cm net niet in huis maar andere wel.
    Ik hoor van je, ziet er lekker uit.

    Beantwoorden
  2. Chaima
    Chaima zegt:

    Salamoualaykoum Fatima wat ben je een topper, macha’allah mag Allah subhanawata’alla je beschermen en je meer rzak schenken! Ik geniet telkens van je lekkere recepten 🙂

    Ik heb een vraagje lieverd met wat kan ik Philadelphia vervangen ben daar geen liefhebber van en zeker niet zo in cheesecake?

    Wa’alajkoum Salam!

    Beantwoorden
  3. M.
    M. zegt:

    Hey! Leuk dat je een kruidnoten cheesecake recept voor ons online gezet hebt!
    Ik heb een vraagje, welke Philadelphia soort gebruik je?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Beantwoorden
  4. M.
    M. zegt:

    Hey! Leuk dat je een kruidnoten cheesecake recept voor ons online gezet hebt.
    Ik heb een vraagje, welke Philadelphia soort gebruik je?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Beantwoorden
  5. Alina
    Alina zegt:

    Salam Alaikom,

    Ziet er heerlijk uit.
    Ga deze volgend weekend zeker maken In Sha Allaah.
    Wat voor karamel gebruik je?
    En waar haal je dat?
    Ik heb geen idee waar ik het moet zoeken in de supermarkt.

    Bedankt❤️

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi G,

      Dankjewel! Die zou je wel kunnen gebruiken, maar dan krijg je wel een veel lagere cheesecake. Mocht je dit niet erg vinden, dan kun je de hoeveelheden aanhouden en mocht je liever een hogere cheesecake willen dan raad ik je wel aan om het recept te verdubbelen.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  6. Doortje
    Doortje zegt:

    Hi Fatima, heel onze familie is groot fan van je recepten. Je bent een begrip geworden bij ons thuis. Mijn vriend zegt zelfs: zullen we iets van Fatima eten vanavond :).

    Vraagje over de taart: kan deze ook ingevroren worden? En houdt hij het (eventueel bevroren) drie uur buiten de koelkast. We willen hem meenemen naar familie die ver weg woont.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Doortje,

      Wat leuk zeg, dankjewel! Je kunt deze cheesecake ook prima invriezen. Als je de springvorm maar goed inpakt/afdekt en goed op kamertemperatuur laat komen voordat je deze serveert. Succes!

      Beantwoorden
  7. Miranda
    Miranda zegt:

    Hi! Ziet er heerlijk uit 😋🤗
    Kan deze witte chocolade ook vervangen worden door melk of puur? Ik ben niet zo’n fan van witte chocolade namelijk

    Beantwoorden
  8. Seren
    Seren zegt:

    Hi! Bedankt voor je heerlijke recept. Ik heb nog wel een vraag over de Philadelphia, mocht ik die willen vervangen door mascarpone of monchou wat zou dan de hoeveelheid moeten zijn? Hoeveel gram..

    Beantwoorden
  9. Arisa
    Arisa zegt:

    Hallo, het ziet er heerlijk uit.
    Mag ik weten welke merk margarine je gebruikt?
    Waarom gebruik je geen boter? en welk merk witte chocola? Als je water bij de gesmolten chocola doe dan word het hard en ook als je het bij de slagroom erbij doet toch???

    Beantwoorden
  10. Zahra
    Zahra zegt:

    Salam alaikoum Fatima,
    Ik had een vraagje kun je ook roomkaas gebruiken van een winkel merk?
    Bijvoorbeeld jumbo, ah, Lidl etc.
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Beantwoorden
  11. Yasemin
    Yasemin zegt:

    Hoii Fatima,

    Welke karamel heb je gebruikt. Je hebt een paar soorten weet niet welke ik moet hebben. En de toefjes op de taart heb je die met de 100 gr slagroom gemaakt die je apart moet houden. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Ayse,

      Als je een springvorm van 24 cm gebruikt, dan kun je dezelfde hoeveelheden gebruiken. Mocht je een springvorm van 26 cm gebruiken, dan kun je wel dezelfde hoeveelheden aanhouden, maar dan krijg je wel een lage cheesecake.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *