Vlees en Kip Spiesjes op de BBQ

31 augustus 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Met het mooie weer van de afgelopen dagen en het mooie weer dat er nog aan zit te komen heb ik twee lekkere barbecue recepten voor je klaargezet. Deze vlees en kip spiesen op de barbecue zijn zo lekker mals en staan standaard bij ons op tafel wanneer we gaan barbecueën. Ook met het offerfeest zijn deze twee recepten die we gebruiken om het vlees te marineren. Twee simpele recepten om het lekkerste en malste barbecue vlees op tafel te zetten! 

Ingrediënten:
Voor de vleesspiesen:
  • 1 kilo lamsvlees
  • 1 grote ui
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie
Kruiden:
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1.5 tl. zout
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. komijnpoeder
Voor de kip spiesen:
  • 1 kilo kipdijfilet, in blokjes
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie
  • 3 kleuren paprika
  • 2 rode uien, in blokjes
Kruiden:
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees/kip in grove stukjes en plaats deze in een ruime kom.
  2. Voeg de gesneden ui toe samen met de peterselie en strooi ook alle kruiden erbij. Zelf voeg ik geen extra zout toe bij de kip, omdat de kipkruiden zelf al zoutig genoeg zijn.
  3. Giet een scheutje zonnebloemolie en een scheutje olijfolie erbij en schep het vlees/kip goed om in de marinade. 
  4. Wanneer je het vlees goed genoeg hebt gemarineerd dek je de kom af met plasticfolie en zet je deze in de koelkast, zodat de marinade goed in het vlees/kip kan trekken.

Barbecueën maar:
  1. Maak de ijzeren spiesen schoon en prik het vlees/kip blokjes erdoorheen samen met de paprika en uien. Het leuke is om de spiesen om en om te vullen, uien, paprika en dan vlees. 
  2. Plaats de gevulde spiesen op een bord en werk op dezelfde manier de rest van het vlees af. Heb je geen ijzeren spiesen in huis? Dan kun je ook prima de houten stokjes gebruiken. 
  3. Schep de kolen in het midden van de barbecue en stop in het midden een aanmaakblokje. Steek voorzichtig het aanmaakblokje aan en plaats deze tussen de kolen. Wanneer het aanmaakblokje is gedoofd zullen de kolen vanzelf warm worden.
  4. Om de kolen iets sneller warm te krijgen kun je met een stuk karton of een plastic snijplank (zoals wij doen haha) waaien zodat de kolen sneller zullen gloeien.  Zorg er wel voor dat de kolen bij elkaar blijven liggen, zodat ze de warmte goed aan elkaar kunnen doorgeven.
  5. Plaats de vleesspiesen en de kip spiesen op het rooster van de barbecue en bak voor een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Laat het vlees niet te lang op de barbecue liggen, zodat je geen taai en droog vlees krijgt.
  6. En dan is het tijd om lekker te genieten van het vlees met wat lekker stokbrood, kruidenboter en salades. Enjoy! 

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

40 Comments

  • Sarah

    31 augustus 2017 at 10:15

    Salaam Fatima!
    Bedankt voor weer een fantastisch recept!
    Ik heb een vraagje ivm de kruiden: bedoel je met “1 halve thl”: één en een halve (1,5) of een halve (0,5)?
    Alvast bedankt voor jouw antwoord!

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 11:13

      Alaikoem salaam Sarah,

      Aah graag gedaan lieve schat! Ik bedoel echt een halve theelepel, dus 0.5 theelepel. Succes ermee! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Chaima

    31 augustus 2017 at 10:26

    Lieve Fatima,

    Ziet er super lekker uit net als al je recepten massallah!

    Heb alleen nog wel de vraag of je het ook gewoon op een grillplaat kunt doen en hoeveel stokjes haal je uit jou hoeveelheden vlees?

    Liefs Chaima

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 11:15

      Hallo Chaima,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt de spiesen ook makkelijk op de grill bereiden. Ik kreeg ongeveer 8 gevulde spiesen van het vlees en 8 van de kip, maar dat kan verschillen natuurlijk. Denk aan de grote van de vleesblokjes, hoe vol je de spiesen vult en of je wel of geen groenten erbij doet. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Fati

    31 augustus 2017 at 10:49

    Mmmmm ziet er lekker uit bedankt om het met ons te delen wens je voor morgen al ” Eid Moubarek”.
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 11:17

      Hallo Fati,

      Dankjewel lieve schat. Ik wens jou en je familieleden ook alvast een mooie Eid mubarak!

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    31 augustus 2017 at 13:34

    Hier was ik op aan het wachten haha. Fijne offerfeest alvast!

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 14:02

      Haha dankjewel Naima! Jij ook een mooie Eid toegewenst. Xx

  • Nienke

    31 augustus 2017 at 13:35

    Hallo Fatima,

    Ziet er goed uit! Ik ga beide receptjes eens uitproberen. Nu nog alleen hopen op mooi weer haha.

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 14:03

      Hallo Nienke,

      Dankjewel hoor. Haha laten we blijven hopen! Xx

  • Saliem

    31 augustus 2017 at 13:36

    Zou ik ook het recept van de kip kunnen gebruiken voor kipvleugels?

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2017 at 14:03

      Hallo Saliem,

      Jazeker, doe ik zelf ook vaak.

  • emel

    1 september 2017 at 09:55

    wat is dat wiite salade in dat kommetje? en trouwens dankjewel voor je lekkere recept. Wens je een fijne offerfeest

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:06

      Hallo Emel,

      Dit is een aardappelsalade, die ik ook nog van plan ben te delen hier. Xx

  • denise

    2 september 2017 at 03:32

    Lieve Fatima
    ik ga jou marinade proberen om een varkenshaasje te marineren ! Hopelijk lukt het ?
    Zal iets laten weten

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:07

      Hallo Denise,

      Zal vast en zeker wel lukken hoor haha. Succes ermee! Xx

  • Maryam

    2 september 2017 at 13:28

    Lekker hoor. Dit word mijn eerste Eid waarin ik zelf t vlees klaar maak. Bedankt voor je recept.

    Alleen staan er bij de vleeskruiden in de omschrijving geen gemberpoeder en komijn.

    Xxx Maryam

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:08

      Hallo Maryam,

      Aah spannend zeg! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Klopt, sorry hiervoor heb het helemaal over het hoofd gezien. Ik heb het er gelijk bijgezet! Xx

  • Laila

    3 september 2017 at 17:37

    Ik heb je recept vandaag geprobeerd en wat was met name het vlees heerlijk mals!! Heb t zelf nog nooit zo lekker gekregen!! Heeel erg bedankt lieverd was heerlijk!!

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:12

      Hallo Laila,

      Aah wat leuk om te horen zeg! Heel graag gedaan lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • L

    4 september 2017 at 09:50

    Hai hai,
    Had je niet ook een ander recept? Of is dit een vernieuwd recept?

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 12:37

      Hallo,

      Dit is inderdaad een vernieuwd recept. Iets andere kruiden erbij haha. Xx

  • Nesrine

    18 oktober 2017 at 21:29

    Salam lieve faatje,

    ik had een vraagje wat voor vlees raad jij aan om te gebruiken bij vlees gerechten lams of rund. wat ook lekker mals blijft en niet echt taai word.

    hoor graag van je dikke kuss?

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2017 at 06:12

      Alaikoem salaam Nesrine,

      Ik gebruik altijd lamsvlees en bijna nooit rundvlees. Rundvlees wordt na mijn gevoel snel taai. Dus ik raad je zeker lamsvlees aan. Xx

  • Unknown

    27 november 2017 at 11:41

    Salaam Alaykoem!

    Welke kookplaat gebruik je?

    Danku

    1. Fatima El Irari

      27 november 2017 at 12:40

      Alaikoem salaam,

      Bedoel je de BBQ?

  • Nesrine

    8 februari 2018 at 17:59

    Salam lieve Faatje,

    Ik had een vraagje ik heb vaak het probleem dat ik niet weet hoeveel lepeltjes kruiden ik moet toevoegen aan een vlees/kip gerecht de ene x doe ik teveel dan weer te weinig of te zout wat vind jij een goed hoeveelheid kruiden voor een normale portie voor 4 personen hoop dat ik het een beetje goed hebt uitgelegd.

    Dikke kus Nesrine?

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 11:41

      Alaikoem salaam lieve Nesrine,

      Is ook niet altijd even makkelijk hoor. Als je precies de hoeveelheden aanhoudt van dit recept, dan moet het helemaal goed komen. Als ik je nog ergens bij kan helpen, dan hoor ik het graag. Xx

  • k

    20 april 2018 at 16:22

    salam alikom fatima
    welke kipkruiden gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      21 april 2018 at 21:26

      Alaikoem salaam K,

      Ik haal de kipkruiden altijd bij de Marokkaanse slager. Die is verkrijgbaar in een plastic rond potje.

      Groetjes,
      Farima

  • Msx96

    23 mei 2018 at 10:04

    Salaam, ik had een vraagje. Ik zou de spiezen graag willen grillen in de oven, zou jij mij willen vertellen op hoeveel graden dit moet en hoelang? Xx

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 10:08

      Alaikoem salaam,

      Ik raad je aan om de spiezen op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Na 15 minuten draai je de spiezen eventueel om in de oven. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Kurt Visser

    10 augustus 2018 at 11:55

    Een heel lekkere side-dish bij deze gespiesde kip op de bbq zijn gegrilde padron pepers. Ik zag ze laatst in de folder van Lidl op de tweede pagina met de bereidingswijze (hier te vinden: https://www.folderbode.be/nl/lidl/folder-vanaf-maandag-06-08-2018/?page=2 ). Gewoon grillen op de bbq in een aluminium schaal met wat olijfolie en zeezout. Het is echt heerlijk met gespiesd vlees!

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:48

      Hi Kurt,

      Ik kan de gegrilde padron pepers helaas niet meer zien, maar klinkt zeker lekker!

  • Sheila

    15 februari 2020 at 16:33

    Rare vraag misschien maar zou ik de kip kruiden die je hier vermeld ook kunne gebruiken de kip kunnen marineren bakken en gebruiken op een pizza?

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2020 at 10:43

      Hi Sheila,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Loubna

    20 februari 2020 at 16:07

    Salaam,
    Ik heb een vraagje kan je het ook in de oven doen? Zoja voor hoelang ongeveer?
    Groetjes loubna

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2020 at 23:44

      Alaikoem salaam Loubna,

      Jazeker, kan ook. Je zet de oven op 200 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Tussendoor altijd even checken of het vlees al gaar is. Xx

  • IMANE

    26 april 2021 at 20:05

    salam fatima,

    als je dit op de marokaanse koekepan wilt maken hoelang duurt het om hem volkomen te garen?

    NEED HELP!!!

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:40

      Alaikoem salaam Imane,

      Welke koekenpan bedoel je?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept