VIS GROENTESCHOTEL

20 mei 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (6 personen)
Marinade:
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 3 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 4 stukken visfilet naar keuze
Groenten:
  • 5 aardappelen, in plakjes
  • 2 uien, in ringen
  • 4 wortelen, in kwarten
  • 3 paprika’s, in schijfjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 citroen, in schijfjes
  • hete pepers

Bereiding:

Stap 1.

Giet de zonnebloemolie en de olijfolie in de ovenschaal en voeg de kurkuma, paprikapoeder, zout, zwarte peper, cayennepeper, knoflook en de peterselie toe en roer de marinade goed door. Plaats de visfilet stukken in de marinade en wrijf de marinade goed in de vis. Haal de visfilet uit de marinade en zet even apart.

IMG_7358

Stap 2.

Als het goed is heb je nog marinade over in de kom waar je de visfilet in hebt gemarineerd. Als dit niet het geval is kun je wat extra marinade aanmaken met bovenstaande kruiden en oliën. Schep alles groenten in de kom met de marinade en hussel de groenten goed door de marinade. Breng de groenten eventueel nog extra op smaak met peper en zout en roer weer door.

IMG_7294

IMG_7359

Stap 3.

Pak de ovenschaal erbij en verdeel de aardappelen op de bodem en plaats hierop de wortelen, uien, tomaten en de paprika. Plaats de visfilet stukken bovenop en giet de marinade die je hebt overgehouden over de groenten en de vis heen. Voeg de citroen en de hete peper bovenop de vis en bedek de ovenschaal met een stuk bakpapier en daarop plaats je aluminiumfolie.IMG_7384

Stap 4.

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 50 a 60 minuten. Wanneer de groenten en de vis gaar zijn verwijder je de aluminiumfolie en laat je het nog even doorbakken voor 10 a 15 minuten. Serveer de vis schotel met wat lekker warm brood en smullen maar!

IMG_7391

Liefs,
Fatima
Print recept

Nutrition

146 Comments

  • Fatima

    20 mei 2015 at 19:28

    Oooh, wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik had het er net nog met mijn moeder over, wat ik morgen zou gaan koken. Mijn besluit heb ik genomen, dit wordt het. Dankjewell voor het delen.

    1. xfaatje

      21 mei 2015 at 05:12

      Dankjewel lieve meid!Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt.❤

      1. Nawal Mansouri

        28 februari 2020 at 21:13

        Is deze ook voor twee personen.

      2. Fatima El Irari

        28 februari 2020 at 21:59

        Hi Nawal,

        Ik zou dan het recept halveren.

      3. Jamal

        25 februari 2021 at 11:00

        Hoi, ziet er indd lekker uit,
        Mss een kleine tipje,..gember past er ook perfect bij .

      4. Fatima El Irari

        1 maart 2021 at 09:51

        Hi Jamal,

        Dankjewel! Ah ga ik een proberen, dankjewel!

  • bouchra

    21 mei 2015 at 12:25

    Ziet er goed uit! mag ik je vragen waar je de lepels vandaan hebt?

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 09:19

      Hallo Bouchra, Dankjewel meid! De lepeltjes komen van de Blokker. ❤

  • Esme

    21 mei 2015 at 19:12

    Wat ziet dit er toch lekker uit!!!!! In t weekend lekker maken! Heeeel erg bedankt!

  • Fatima

    21 mei 2015 at 19:29

    Het was heerlijk! Dank je wel voor het recept.♡

  • Linda

    22 mei 2015 at 11:32

    Wow dat ziet er heerlijk uit! En jouw foto’s! <3

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 20:47

      Haha dankjewel Linda! <3

      1. Hilma

        23 oktober 2019 at 21:45

        Lijkt me zo,n heerlijk recept. Mag ik vragen welke visfilet je hebt gebruikt?

      2. Fatima El Irari

        24 oktober 2019 at 06:07

        Hi Hilma,

        Dankjewel! Ik heb tilapiafilet gebruikt, maar je kunt ook kabeljauw gebruiken.

  • Sabrina

    22 mei 2015 at 14:03

    Mash’Allah wat ziet dat er lekker uit! Bedankt voor je overheerlijke recept. Ik ga deze insh’allah morgen uitproberen

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 20:47

      Hallo Sabrina, super lief van je meid. Dankjewel! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Smakelijk alvast. <3

  • chaymae

    24 mei 2015 at 16:10

    Ik heb het uitgeprobeerd en het was heerlijk!!! Bedankt voor het recept!!!

    1. xfaatje

      24 mei 2015 at 20:46

      Hallo Chaymae, leuk om te lezen meid!<3

      1. Sousou

        22 september 2015 at 16:21

        Wat moet ik doen bij als ik de alminium eraf haal, en er veel saus nog zit
        Moet ik die eruithalen beetje of gewoon in de oven stoppen en word het minder

      2. xfaatje

        23 september 2015 at 08:29

        Hallo Sousou, wanneer je de folie eraf haalt zul je inderdaad zien dat er veel saus is ontstaan. Je laat de ovenschaal nog een paar minuten in de oven staan zonder de folie en dan zal de saus indikken en minder worden. Succes.

  • Bianca

    26 mei 2015 at 16:48

    Dankjewel voor t recept! Mijn gezin heeft er van gesmuld!

    1. xfaatje

      26 mei 2015 at 20:10

      Hallo Bianca, super om te lezen! Graag gedaan hoor. <3

  • Dina

    29 mei 2015 at 18:56

    Salaam ou alaikum,

    Vandaag dit recept geprobeerd en het was echt heerlijk! Shukran voor dit recept!

    X Dina

    1. xfaatje

      29 mei 2015 at 19:40

      Salaam Dina, super leuk! Ben blij dat het heeft gesmaakt meid.<3

  • Khouloud

    30 mei 2015 at 10:43

    Ah, wat een makkelijk en lekker recept!

    1. xfaatje

      31 mei 2015 at 11:51

      Hallo Khouloud, haha ja best makkelijk hé! Dankjewel. <3

  • Fadoua

    30 mei 2015 at 18:26

    Salaamoe Alaikoem meid,

    TbarkAllah 3liek dat ziet er heerlijk uit!
    Het lijkt mij NOG lekkerder als je je paprika eerst grilt het velletje eraf haalt en dan in de ovenschaal doet.

    Ik ga dit recept zeker gauw uitproberen in sha Allah.

    BarakaAllahofeeki voor het delen.

    Liefs Fadoua 🙂

    1. xfaatje

      31 mei 2015 at 11:49

      Salaam Fadoua, Allah ibarkfiek lieve meid! Oeh dat lijkt mij inderdaad ook lekker haha. Volgende keer ga ik dit uitproberen! Heel graag gedaan meid en als je vragen hebt, hoor ik het graag van je. <3

  • Jeannine

    20 juni 2015 at 14:52

    Hallo,
    Wordt de vis niet sneller gaar dan de groenten (met name de wortels en de aardappelen)? Wordt de vis dan niet te droog als ie 50 min in de oven heeft gezeten?
    Leuke site heb je!!
    Groetjes,
    Jeannine

    1. xfaatje

      20 juni 2015 at 16:24

      Hallo Jeannine, de vis wordt zeker niet droog hoor. De vis wordt juist lekker sappig.

      1. Jeannine

        20 juni 2015 at 16:32

        Ok. Dan ga ik het recept binnenkort even proberen 🙂

  • Fadwa

    20 juni 2015 at 17:43

    Dit was echt lekker! Je legt altijd alles zo duidelijk uit! Bedankt daarvoor.. Zelfs ik snap je recepten 🙂

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:00

      Hallo Fadwa, haha aah dat vind ik echt super lief van je. Dnakjewel lieve meid, en ik ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt. <3

  • Laila

    3 juli 2015 at 17:43

    Hey Faat, zit er heerlijk uit!
    Ik zou het graag willen uit proberen..
    Ik heb alleen 2 vraagjes voor je:
    Kan dit ook in een Turkse ronde oven? (Mijn oven is namelijk stuk, moet nog een nieuwe kopen haha)
    En van waar heb je je oven schotel gekocht?

    Alvast bedankt!
    En succes met de rest van je recepten!

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 15:43

      Hallo Laila, Allereerst bedankt voor je lieve compliment. Ja, hoor je kunt de visschotel ook in de ronde oven bereiden. Ovenschaal komt van de Blokker meid. Succes. <3

  • Rachida

    7 juli 2015 at 07:45

    Ziet er lekker uit. Faatje

    Alleen volgens mij heb je panga vis gebruikt
    en niet tilapia

    1. xfaatje

      7 juli 2015 at 11:20

      Hallo Rachida, Bedankt meis. Ik heb Tilapia vis gehaald bij de visboer. Eerlijk gezegd zie ik het verschilt niet.

  • Ivana

    26 juli 2015 at 09:12

    Goedemorgen,

    Kan ik dit recept ook gebruiken en dan de vis vervangen voor zalm? Of kan ik dan beter andere kruiden gebruiken? Je blog is trouwens echt top! Complimenten!

    Liefs

    1. xfaatje

      27 juli 2015 at 12:57

      Hallo Ivana, nee hoor je kunt zeker ook zalm gebruiken doe ik zelf ook weleens haha. Bedankt lieve meid! <3

  • Amal

    27 juli 2015 at 08:33

    Assalaamu alaikum, was heerlijk, mijn familie heeft er van genoten, dankje voor het delen. Ik had wel een vraagje. Na die 50 min waren mijn aardappelen, wortels en ui niet gaar. Ik heb dus toen de vis en tomaat eruit gehaald en heb het zeker nog een half uur gelaten. Hoe kan dit?

  • Haliemah

    27 juli 2015 at 09:07

    Assalaamoe alaykoum. Oh weeral zo een heerlijk recept zo duidelijk uitgelegd. Nog een klein vraagje over de baktijd als ik kleine ovenchaaltjes geruik en dus de ingrediënten verdeel moet het dan ook gewoon 50minuten x alvast bedankt x

  • Leyla

    17 augustus 2015 at 10:39

    Salaam Alaykoum..

    Ziet er heerlijk uit.. zoals altijd.
    Ik wil deze vanavond maken in sha Allah. Alleen een vraagje.. ik heb een kleine oven.. moet k de aardappelen en groenten eerst even koken? Ben bang dat ze hard blijven namelijk..

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:52

      Salaam Alaikoem Leyla, bedankt voor je lieve compliment! Als ik een groenteschotel maak, dan kook ik normaal gesproken nooit de groenten voor. Omdat ik altijd aluminiumfolie over de schaal wikkel en hierdoor gaan de groenten stomen en worden ze gewoon goed gaar. Maar je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid de groenten voorkoken, is niks mis mee. Succes hoor en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.

  • Ouafa

    24 augustus 2015 at 12:09

    Ziet er heerlijk uit. Kun je dit ook doen met kabeljouwfilet?

    1. xfaatje

      24 augustus 2015 at 14:50

      Hallo Ouafa, bedankt hoor. Jazeker dat kan ook. Je kunt eventueel gehakt maken van de vis.

  • Besma

    28 augustus 2015 at 22:43

    Heb vandaag dit gemaakt en het was superr lekker!! Thanks again faaatje xx

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:58

      Hallo Besma, super! Heel graag gedaan. <3

  • Saartje

    3 oktober 2015 at 21:59

    Hee meid, ik wil dit heel graag maken maar heb alleen vis wat ik uit de koelafdeling van de AH heb gehaald. Kan ik dit ook gebruiken of wordt de smaak dan minder?

    1. xfaatje

      4 oktober 2015 at 15:20

      Hallo Saartje, ja hoor je kunt deze vis ook zeker gebruiken. Is eigenlijk alleen maar makkelijker, want je hoeft niet te wachten totdat de vis is ontdooid. Succes hoor!

  • Sarah

    20 oktober 2015 at 23:03

    Zoals we van jou gewend zijn: een super duidelijk recept. ❤️

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:48

      Bedankt lieve meid!!

  • sema

    5 november 2015 at 20:37

    Hoi, vrAAGJE HOEF JE ER GEEN WATER BIJ TE DOEN?

  • zubida

    6 februari 2016 at 17:05

    Toprecept! Dank je wel ?

    Ik gebruik alleen liever geen aliminiumfolie, maar dan verbrand de vis heel snel terwijl de groenten nog niet gaar zijn. Kun je ipv aliminiumfolie ook de groenten eerst gaar stomen en pas later bij de vis doen?

    Dank je wel!

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:45

      Hallo Zubida,

      Aah dankjewel lieve meid! Ja hoor je kunt de groenten ook eerst stoomen, geen probleem. Succes meid Xx

  • nora

    14 februari 2016 at 20:50

    hoi, weer eeb vraagje van mij haha,

    moet er ook water bij?
    super bedankt voor je heerlijke gerechten

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 10:51

      Hallo Nora,

      Vragen mag altijd hihi! Nee, er hoeft geen water bij hoor, want je hebt al genoeg aan de marinade die je maakt van te voren.

  • Souad

    22 februari 2016 at 13:58

    Hey faatje,

    Ik heb kabeljauwfilet, kan ik daarmee dit gerecht maken? X

    1. xfaatje

      23 februari 2016 at 10:30

      Hallo Souad,

      Jazeker, dat kan!

  • ChaimaeM

    22 februari 2016 at 20:01

    Heyhey.

    Jummie dit ziet er weer heerlijk uit!
    Ik heb misschien een domme vraag haha maar kun je de vis ook onder of in het midden van de schaal doen. Ik wil dit morgen maken maar wil het serveren in de schaal en ik vind het persoonlijk mooier als je de versieringen en kleurtjes van de groenten ziet. Of gaat de vis dan plakken aan de bodem?

    Xxx

    1. xfaatje

      23 februari 2016 at 10:08

      Hallo Chaimae,

      Helemaal geen domme vraag hoor! Maar ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je precies bedoelt. Bedoel je dat je de vis als eerste in de schaal wilt leggen en daarop de groenten?

      1. ChaimaeM

        24 februari 2016 at 12:46

        Ja haha dat bedoel ik, dus de vis onderop en anders in het midden als dat niet gaat? Dus dat je bijv wel de aardappelen onder doet en dan de vis, en daarna garneren met de rest paprika, uien etc. Vind dat persoonlijk mooier ogen als je het in de schaal wilt serveren. Of zou de vis dan plakken aan de bodem als je hem onderaan doet?

  • Mimi

    23 maart 2016 at 09:31

    Hi

    Kan ik ook de voorgekookte aardappelschijfjes van de winkel gebruiken? In plaats van zelf schillen. En een scheutje soja saus of ketjap bij de marinade zou dat ook lekker zijn?

    1. xfaatje

      24 maart 2016 at 08:23

      Hallo Mimi,

      Ja, hoor dat kan. En je kunt er ketjap of soja aan toevoegen lijkt me ook lekker. Alleen dan moet je wel even opletten met het zout.

  • Nazmiye

    6 april 2016 at 19:50

    Selam Faatje ? Na de kipburgers en pancakes met appel ga ik InshAllah morgen deze gerecht maken… Overheerlijk z’n je gerechten en kook met liefde je gerechten die je met ons deelt..Graag wil ik van je weten waar je maatbekers vandaan komen ik wil ze namelijk aanschaffen ☺️ Xxxx Nazmiye ?

    1. xfaatje

      7 april 2016 at 06:59

      Hallo Nazmiye,

      Aah, dat is lief van je dankjewel! De maatbekers komen van de Xenos meis. Succes en smakelijk eten alvast! x

  • Stenlly

    29 april 2016 at 20:40

    Vandag deze vis groente schotel gemaakt en het smaakte echt super!
    Bedankt voor het delen Faatje deze houden we erin ?

    1. xfaatje

      9 mei 2016 at 12:44

      Hallo Stenlly,

      Super, haha! Bedankt voor je bericht hoor!

  • samantha

    26 mei 2016 at 10:59

    haay even een vraagje op welke stand zet je de oven? op een stand waar je je broodjes ook op afbakt of? groetjes samantha

    1. xfaatje

      26 mei 2016 at 11:07

      Hallo Samantha,

      Ja, klopt. Voor schotels zet ik eigenlijk de oven altijd op de hoogste stand! Succes hoor Xx

  • Iisa

    12 juni 2016 at 17:23

    Na hem 50 minuten in de oven te hebben gehad en nog ong. 10/15min zonder folie vond ik de groenten en dan met name de paprika en wortel voor m’n idee nog niet helemaal gaar en lekker zacht, heb jij dit ook? Verder was het heerlijk ! Bedankt voor het recept.

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 10:44

      Hallo Lisa,

      Als de groenten echt niet gaar worden, dan kun je in het vervolg alle groenten misschien voor 10 minuten even koken in water en dan pas gebruiken in de schotel. Normaal gesproken met het met folie papier eroverheen goed gaan stomen en hierdoor worden de groenten ook goed gaar. Heb je misschien een hetelucht funtie op jouw oven? Dan raad ik je aan deze te gebruiken. Gelukkig heeft het alsnog gesmaakt meis! Xx

  • Ayeshe

    13 juni 2016 at 15:30

    Bedankt voor het lekkere recept. Gisteren gemaakt en het was binnen no time op. Een lekkere versie van vis die de kinderen ook lusten ???

    1. xfaatje

      14 juni 2016 at 09:32

      Hallo Ayeshe,

      Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Xx

  • Nadia

    14 juni 2016 at 13:04

    Ik was even inspiratieloos met mijn kabeljauw. Maar door dit recept weet ik het weer.
    Ik ga het vanavond proberen met kabeljauwfilet.. Bedankt hihi!

    1. xfaatje

      15 juni 2016 at 09:03

      Hallo Nadia,

      Lekker! En heeft het gesmaakt?

      1. Nadia

        15 juni 2016 at 09:13

        FANTASTISCH!! Het was zonder overdrijven een heerlijk recept!!

        In je recept stond ook tomaten maar bij de bereidingswijze kwamen ze niet terug. IK heb ze toch er bij gedaan,mmmm!

        Dankjewel. X

      2. xfaatje

        15 juni 2016 at 10:34

        Hallo Nadia,

        Ah, super dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Oh, ik ga het er even bijzetten hoor. Dank je wel meis Xx

  • Souhaila

    6 augustus 2016 at 16:16

    Super lekker dit gerecht. Ik ga het nu voor de tweede keer maken.
    Zo blij met jou recepten. Je legt het stap voor stap uit. Moge allah jou daarvoor belonen voor de moeite die je neemt om met ons te delen.

    Groetjes Souhaila

  • Niesje

    15 oktober 2016 at 20:07

    Het was heerlijk!!!

    Bedankt voor het recept. Heb het vandaag voor mijn schoonouders gemaakt.

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:05

      Hallo Niesje,

      Super meid! Heel graag gedaan Xx

  • khadija

    26 oktober 2016 at 15:06

    Salam ou Alaykoum,

    Het was echt LEKKER!! En ik heb meerdere recepten van u al geprobeerd en was heel goed!!
    Ik zal alles afgaan 🙂

    Shoukran voor het delen!!

    XXX

    1. Fatima

      27 oktober 2016 at 13:19

      Alaikoem salaam Khadija,

      Super meid, dankjewel! Xx

  • Karima

    15 november 2016 at 13:17

    Slm meid…voor hoeveel personen is dit ongeveer ?…

    1. Fatima

      16 november 2016 at 13:29

      Alaikoem salaam Karima,

      Voor ongeveer 4 personen. Xx

  • Bouchra

    21 december 2016 at 21:17

    Haaii haaii meid,
    Ik heb bijna al je recepten uitgeprobeerd,
    Mijn complimenten aan jou (l)

    Ik had een vraagje over de vis
    Is het vers of uit de diepvries ??

    Mijn dank is groot xx

    1. Fatima El Irari

      22 december 2016 at 07:05

      Hallo Bouchra,

      Die ik hier gebruik is uit de diepvries, maar ik gebruik ook weleens verse vis van de markt. Super bedankt lieve schat! Xx

      1. Bouchra

        22 december 2016 at 17:09

        Geen dank schat, jij ook bedankt ❤

      2. Fatima El Irari

        23 december 2016 at 15:58

        <3

  • Fa

    30 december 2016 at 15:43

    Hoi Fatima,

    Waar haal jij je visfilet? Van de supermarkt of van een visboer?

    Je recepten zijn geweldig

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:38

      Hallo Fatinn,

      De ene keer haal ik visfilet van de visboer en de ene keer weer van de supermarkt. Persoonlijk vind ik verse vis van de supermarkt wel lekkerder.

  • Missss

    20 maart 2017 at 17:27

    Hi Faatje. Misschien een stomme vraag maar welke vis heb jij gebruikt en ut welke supermarkt.
    Xx

  • Soum

    28 maart 2017 at 11:46

    Salamo3likom!

    Vraagje! Kan ik de vis ook.bakken met jou kruiden?

    Omdat ik geen oven heb. Wilde er frietjes bij bakken. Raad je me dat aan?

    Groetjes ?????????

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2017 at 06:11

      Alaikoem salaam Soum,

      Ja hoor dat is zeker mogelijk. Ik raad je dan wel aan om het vuur op de middelmatige stand de houden.

      Liefs,
      Fatima

  • Missss

    1 april 2017 at 08:28

    Hi Faatje. Misschien een stomme vraag maar welke vis heb jij gebruikt en uit welke supermarkt.
    Xx

    1. Fatima El Irari

      3 april 2017 at 09:21

      Hallo Misss,

      Nee hoor is geen stomme vraag haha. Ik gebruikte tilapia visfilet en deze haal ik of bij de Albert Heijn of vers op de vismarkt.

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    30 april 2017 at 19:21

    Salaam ,

    Ik maak geregeld dit recept heerlijk. Ik hou van ovenschotels. Kan ik dit recept ook van te voren maken dus sochtends marineren en in de avond pas in de oven ?

    Gr sarah

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2017 at 06:28

      Alaikoem salaam Sarah,

      Jazeker, dit doe ik zelf ook vaak. Ik marineer alles, dus de groenten en de vis. Bouw de ovenschotel op en zet deze in de koelkast. Wanneer je thuiskomt van werk/school hoef je de ovenschaal nog enkel in de oven te schuiven.

      Liefs,
      Fatima

      1. Sarah

        1 mei 2017 at 19:25

        Ohh super bedankt voor de tip dan weet ik dat..! Ga zo door ik volg je al een tijdje en heb echt wat aan je recepten gehad en nog steeds ??

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2017 at 09:17

        Hallo Sarah,

        Erg lief van je! Dankjewel lieve schat.

        Liefs,
        Fatima

  • Fatima

    1 mei 2017 at 14:28

    Salaam oe 3alekoem Faatje,

    O mijn Allah wat is deze zooo heerlijk. Ik heb het vandaag gemaakt. Een beetje geproefd. Vanavond ervan smullen. Tbarkallah 3liek en dankjewel voor het delen??

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2017 at 09:16

      Alaikoem salaam Fatima(naamgenootje)

      Aah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Allah ibarkfiek en dankjewel!

      Liefs,
      Fatima

  • Ouafa

    17 mei 2017 at 04:58

    Heey Salaamoe alaikoem, wat heb jij toch geweldige recepten Ma shaa Allah? Had een vraagje kan je in plaats van aluminiumfolie ook bakpapier doen? Of wordt het dan niet goed gaar?

    Shokran alvast xx

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:21

      Alaikoem salaam Ouafa,

      Aah dankjewel lieverd! Ja, bakpapier is ook mogelijk. Je moet er wel opletten dat met bakpapier de baktijd iets langer is(duurt iets langer met bakpapier voordat alles gaar is.)

      Liefs,
      Fatima

  • An

    18 mei 2017 at 15:09

    Hoi, ik heb t recept uitgeprobeerd pas na 1.45 min in de oven waren de groenten gaar en ik vind karkuma eigenlijk geen kruid voor bij vis voor de rest best ok

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:31

      Hallo An,

      Dat is wel heel lang. Bij mij is de schotel altijd binnen minder dan 60 minuten gaar. Je kunt kurkuma altijd weglaten, geldt voor alle kruiden die je niet wilt gebruiken.

  • Feiza

    30 mei 2017 at 17:02

    Salaam aleikoum Fatima, ik heb via mijn dochters deze site ontdekt. Die hadden het altijd over jouw site. Mijn dochter heeft al wel eens iets van jou gemaakt en vandaag ga ik dit recept proberen. Was inspiratieloos.
    Nb voor degene die geen aluminium folie willen gebruiken ivm gezondheid. Je kan bakpapier eerst overheen wikkelen en dan de aluminium folie er overheen. Zo doe ik dat ook.

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2017 at 09:26

      Hallo Feiza,

      Haha kijk eens aan wat leuk zeg! Dat van de bakpapier is erg slim inderdaad! Succes lieverd en smakelijk alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Dilek

    18 augustus 2017 at 10:37

    Hallo Fatima

    Als ik het niet bedek met aluminiumfolie, is dat dan ook goed? Aluminiumfolie dat verhit wordt is echt schadelijk voor de gezondheid, vooral als kinderen mee eten.. is er een alternatief?

    Groetjes
    Dilek

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2017 at 18:00

      Hallo Dilek,

      Ik raad je aan om de ovenschaal eerst met bakpapier te bekleden en dan pas met aluminiumfolie. Ik kreeg deze tip van een volger ivm de schadelijke stoffen dus van aluminiumfolie. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    14 maart 2018 at 15:33

    Assalaamu alaikum,

    Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt.
    Tijdens het marineren van de groenten kwam er heel veel water bij (had ze eerst in heet water gedaan, zodat ze sneller gaar worden). Ik heb het wel laten uitlekken, maar niet lang genoeg.

    Ik ben nu bang dat de ingrediënten straks geen smaak hebben door de hoeveelheid vocht wat erbij is gekomen. Ik heb wel wat zeezout overheen gedaan.
    Hoe kan ik dit een volgende keer anders doen?

    En kan ik het nu korter in de oven laten, omdat de groenten nu sneller gaar zullen zijn?

    Wassalaam Sarah

    1. Fatima El Irari

      15 maart 2018 at 07:15

      Alaikoem salaam Sarah,

      Ik hoop dat het alsnog heeft gesmaakt? De volgende keer raad ik je aan om de groenten niet voor te koken, want de groenten worden echt goed gaar in de oven. Doordat je aluminiumfolie bovenop de ovenschaal plaatst zal alles gaan stomen en wordt zowel de vis als groenten gaar. Scheelt je ook weer extra werk hihi. Xx

  • esma

    9 mei 2018 at 08:53

    Hi Faat!

    Een vraagje over de vis uit de diepvries. Kook je deze eerst van te voren in water of laat je deze rustig ontdooien? Thanksssss 🙂

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2018 at 09:01

      Hi Esma,

      Ik laat de visfilet uit de diepvries altijd gewoon rustig ontdooien op een bord. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • An

    7 september 2018 at 12:33

    Hoi Fatima,

    Je zegt zwarte peper mar ik zie dat je witte peper gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      10 september 2018 at 11:29

      Hi An,

      Nee, ik gebruik echt zwarte peper alleen is deze iets lichter van kleur op de foto. Maar je kunt uiteraard zowel zwarte als witte peper gebruiken.

  • Youssra

    22 oktober 2018 at 13:38

    Dit ziet er zo lekker uit! Ga dit morgen maken..Alleen heb ik een vraagje..hoeveel gram van die filet heb je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 17:15

      Hi Youssra,

      Ik gebruik in totaal 4 grote stukken visfilet. Zelf weet ik niet meer hoeveel gram dit is. Dankjewel!❤️

      1. Youssra

        23 oktober 2018 at 07:00

        Dankje! Ga het vandaag maken heerlijk ?.

        Sorry voor onderstaande dubbelde berichten. De site liep gisteren vast, dus je kan ze verwijderen haha.

        Liefs

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2018 at 08:08

        Haha is niet erg!❤️

  • Youssra

    22 oktober 2018 at 13:42

    Ziet er echt lekker uit! Hoeveel gram vis heb je gebruikt?

  • Youssra

    22 oktober 2018 at 16:01

    Ziet er echt lekker uit! Hoeveel gram vis heb je gebruikt?

    Lief

    Youssra

  • Youssra

    22 oktober 2018 at 17:17

    Mag ik vragen hoeveel stukken van de visfilet je hebt gebruikt? Ziet er echt heerlijk uit

  • Banu

    26 november 2018 at 21:06

    Hi Fatima,

    Weet je ook op welke stand ik de vis het beste kan zetten in een combi magnetron met ovenfunctie die maar tot 200 graden gaat? Ik beschik helaas niet over een grote oven.. alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      27 november 2018 at 12:43

      Hi Banu,

      Ik raad je aan om de vis dan te bakken op 200 graden. Succes!

  • Imane

    27 november 2018 at 10:08

    Hey schat wat voor vis is dat

    1. Fatima El Irari

      27 november 2018 at 12:41

      Hi Imane,

      Ik gebruikte tilapiafilet, maar je kunt elk soort gebruiken.

  • Jean

    14 februari 2019 at 14:16

    Hoi Fatima,

    Ik heb de ovenschotel gemaakt en hij gaat straks de oven in.
    In je beschrijving staat dat je eerst bakpapier over de ovenschotel doet en daarna alumiunimfolie. Wat voor functie heeft het bakpapier? En vouw je dat over de ovenschotel heen?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2019 at 15:48

      Hi Jean,

      Wat lekker! De bakpapier zorgt ervoor dat de aluminiumfolie niet direct in aanmerking komt met het eten. Je vouwt de bakpapier gewoon over de schotel en dan de aluminiumfolie erover.

  • Sam

    27 mei 2019 at 07:14

    Oehhh lekker recept.

    Kan je van te voren klaarmaken?

    Groet Samira

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 08:17

      Hi Sam,

      Dankjewel. Ja, hoor je kunt het van tevoren maken.

  • Kaoutar

    4 oktober 2019 at 18:30

    Dat was lekker! Had niet verwacht dat hij zo lekker zo smaken. Bedankt ervoor!

    1. Fatima El Irari

      7 oktober 2019 at 08:13

      Hi Kaoutar,

      Haha, graag gedaan hoor en ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Manar

    23 oktober 2019 at 21:25

    Voor 2 personen kan dat ook want zie alleen voor 6 dus wat wordt dan de ingedrenten?

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2019 at 06:07

      Hi Manar,

      Je kunt dan het recept halveren. Xx

  • Emis

    16 november 2019 at 08:03

    Hey fatima,
    Dit ziet er echt lekker uit. Ik hou niet echt van vis. Maar toch ga ik het vandaag proberen. Je reviews zjn allemaal posetief. Alleen mijn vraag is mag ik ook zalmfile gebruiken? Raad je dat aan?

    1. Fatima El Irari

      16 november 2019 at 19:56

      Hi Emis,

      Echt het proberen waard hoor. En met zalm lijkt het mij ook zeker lekker!

  • Faatt

    19 maart 2020 at 14:27

    Hi Fatima,

    Allereerst bedankt voor alll jouw recepten. I love it en ik bezoek je website regelmatig met veel plezier!
    Nog gefeliciteerd met je kookboek ! 🙂

    Ik heb ooit koolvis in huis gehaald maar weet niet hoe dit te gebruiken. Kan ik het hiervoor gebruiken denk je?

    Liefs, Fatima

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2020 at 19:58

      Hi Faat,

      Leif, dankjewel lieverd! Ja, hoor voor deze vis schotel kun je ook prima koolvis gebruiken. Xx

    2. N.

      17 mei 2020 at 10:15

      Salaam Fatima,

      In het verleden deze schotel al paar x gemaakt. Voor aankomende wk in cha Allah weer op de planning. Kan ik wat tomaten frito toevoegen aan de marinade of ovenschaal? Ik wil als resultaat een beetje een sausje in de schotel zodat we het “op zijn Marokkaans” met brood kunnen eten.

      Groetjes

      1. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:54

        Alaikoem salaam N,

        Ja, hoor je kunt zeker tomatensaus toevoegen voor een sausje in de schotel. Xx

  • Kelly

    10 april 2020 at 19:03

    Hoi Fatima!

    Ik ben dit recept aan het maken met kabeljauw filet, alleen lijkt het net alsof de vis niet gaar word..
    Weet jij toevallig hoe dit komt en wat ik eraan kan doen?
    Ik heb hem nu zonder folie in de oven gedaan

    1. Fatima El Irari

      11 april 2020 at 11:08

      Hi Kelly,

      Heb je de vis de gehele tijd zonder folie laten bakken in de oven?

      1. Zeynep Erdogan

        27 september 2020 at 10:42

        salaam Fatima,

        Kan ik dit recept ook gebruiken voor doradefilet?

      2. Fatima El Irari

        5 oktober 2020 at 19:59

        Alaikoem salaam Zeynep,

        Jazeker, dat kan ook.

  • Yasmine

    15 maart 2021 at 13:07

    Salaam Fatima, welke aardappelen heb je gebruikt?
    Vastgekookte aardappelen of? x

    1. Fatima El Irari

      6 april 2021 at 22:42

      Hi Yasmine,

      Ik gebruik bijna altijd kruimig aardappelen. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept