VIS GROENTESCHOTEL

Ingrediënten: (6 personen)
.

Marinade:
.
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • 4 stukken visfilet naar keuze
Groenten:
.
  • 5 aardappelen, in plakjes
  • 2 uien, in ringen
  • 4 wortelen, in kwarten
  • 3 paprika’s, in schijfjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 citroen, in schijfjes
  • hete pepers

Bereiding:

Stap 1.

Giet de zonnebloemolie en de olijfolie in de ovenschaal en voeg de kurkuma, paprikapoeder, zout, zwarte peper, cayennepeper, knoflook en de peterselie toe en roer de marinade goed door. Plaats de visfilet stukken in de marinade en wrijf de marinade goed in de vis. Haal de visfilet uit de marinade en zet even apart.

IMG_7358

Stap 2.

Als het goed is heb je nog marinade over in de kom waar je de visfilet in hebt gemarineerd. Als dit niet het geval is kun je wat extra marinade aanmaken met bovenstaande kruiden en oliën. Schep alles groenten in de kom met de marinade en hussel de groenten goed door de marinade. Breng de groenten eventueel nog extra op smaak met peper en zout en roer weer door.

IMG_7294

IMG_7359

Stap 3.

Pak de ovenschaal erbij en verdeel de aardappelen op de bodem en plaats hierop de wortelen, uien, tomaten en de paprika. Plaats de visfilet stukken bovenop en giet de marinade die je hebt overgehouden over de groenten en de vis heen. Voeg de citroen en de hete peper bovenop de vis en bedek de ovenschaal met een stuk bakpapier en daarop plaats je aluminiumfolie.IMG_7384

Stap 4.

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 50 a 60 minuten. Wanneer de groenten en de vis gaar zijn verwijder je de aluminiumfolie en laat je het nog even doorbakken voor 10 a 15 minuten. Serveer de vis schotel met wat lekker warm brood en smullen maar!

IMG_7391

Liefs,
Fatima
122 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Oooh, wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik had het er net nog met mijn moeder over, wat ik morgen zou gaan koken. Mijn besluit heb ik genomen, dit wordt het. Dankjewell voor het delen.

    Beantwoorden
      • Sousou
        Sousou zegt:

        Wat moet ik doen bij als ik de alminium eraf haal, en er veel saus nog zit
        Moet ik die eruithalen beetje of gewoon in de oven stoppen en word het minder

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Sousou, wanneer je de folie eraf haalt zul je inderdaad zien dat er veel saus is ontstaan. Je laat de ovenschaal nog een paar minuten in de oven staan zonder de folie en dan zal de saus indikken en minder worden. Succes.

  2. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaamoe Alaikoem meid,

    TbarkAllah 3liek dat ziet er heerlijk uit!
    Het lijkt mij NOG lekkerder als je je paprika eerst grilt het velletje eraf haalt en dan in de ovenschaal doet.

    Ik ga dit recept zeker gauw uitproberen in sha Allah.

    BarakaAllahofeeki voor het delen.

    Liefs Fadoua 🙂

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Fadoua, Allah ibarkfiek lieve meid! Oeh dat lijkt mij inderdaad ook lekker haha. Volgende keer ga ik dit uitproberen! Heel graag gedaan meid en als je vragen hebt, hoor ik het graag van je. <3

      Beantwoorden
  3. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Hallo,
    Wordt de vis niet sneller gaar dan de groenten (met name de wortels en de aardappelen)? Wordt de vis dan niet te droog als ie 50 min in de oven heeft gezeten?
    Leuke site heb je!!
    Groetjes,
    Jeannine

    Beantwoorden
  4. Laila
    Laila zegt:

    Hey Faat, zit er heerlijk uit!
    Ik zou het graag willen uit proberen..
    Ik heb alleen 2 vraagjes voor je:
    Kan dit ook in een Turkse ronde oven? (Mijn oven is namelijk stuk, moet nog een nieuwe kopen haha)
    En van waar heb je je oven schotel gekocht?

    Alvast bedankt!
    En succes met de rest van je recepten!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila, Allereerst bedankt voor je lieve compliment. Ja, hoor je kunt de visschotel ook in de ronde oven bereiden. Ovenschaal komt van de Blokker meid. Succes. <3

      Beantwoorden
  5. Ivana
    Ivana zegt:

    Goedemorgen,

    Kan ik dit recept ook gebruiken en dan de vis vervangen voor zalm? Of kan ik dan beter andere kruiden gebruiken? Je blog is trouwens echt top! Complimenten!

    Liefs

    Beantwoorden
  6. Amal
    Amal zegt:

    Assalaamu alaikum, was heerlijk, mijn familie heeft er van genoten, dankje voor het delen. Ik had wel een vraagje. Na die 50 min waren mijn aardappelen, wortels en ui niet gaar. Ik heb dus toen de vis en tomaat eruit gehaald en heb het zeker nog een half uur gelaten. Hoe kan dit?

    Beantwoorden
  7. Haliemah
    Haliemah zegt:

    Assalaamoe alaykoum. Oh weeral zo een heerlijk recept zo duidelijk uitgelegd. Nog een klein vraagje over de baktijd als ik kleine ovenchaaltjes geruik en dus de ingrediënten verdeel moet het dan ook gewoon 50minuten x alvast bedankt x

    Beantwoorden
  8. Leyla
    Leyla zegt:

    Salaam Alaykoum..

    Ziet er heerlijk uit.. zoals altijd.
    Ik wil deze vanavond maken in sha Allah. Alleen een vraagje.. ik heb een kleine oven.. moet k de aardappelen en groenten eerst even koken? Ben bang dat ze hard blijven namelijk..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Leyla, bedankt voor je lieve compliment! Als ik een groenteschotel maak, dan kook ik normaal gesproken nooit de groenten voor. Omdat ik altijd aluminiumfolie over de schaal wikkel en hierdoor gaan de groenten stomen en worden ze gewoon goed gaar. Maar je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid de groenten voorkoken, is niks mis mee. Succes hoor en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.

      Beantwoorden
  9. Saartje
    Saartje zegt:

    Hee meid, ik wil dit heel graag maken maar heb alleen vis wat ik uit de koelafdeling van de AH heb gehaald. Kan ik dit ook gebruiken of wordt de smaak dan minder?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saartje, ja hoor je kunt deze vis ook zeker gebruiken. Is eigenlijk alleen maar makkelijker, want je hoeft niet te wachten totdat de vis is ontdooid. Succes hoor!

      Beantwoorden
  10. zubida
    zubida zegt:

    Toprecept! Dank je wel ?

    Ik gebruik alleen liever geen aliminiumfolie, maar dan verbrand de vis heel snel terwijl de groenten nog niet gaar zijn. Kun je ipv aliminiumfolie ook de groenten eerst gaar stomen en pas later bij de vis doen?

    Dank je wel!

    Beantwoorden
  11. ChaimaeM
    ChaimaeM zegt:

    Heyhey.

    Jummie dit ziet er weer heerlijk uit!
    Ik heb misschien een domme vraag haha maar kun je de vis ook onder of in het midden van de schaal doen. Ik wil dit morgen maken maar wil het serveren in de schaal en ik vind het persoonlijk mooier als je de versieringen en kleurtjes van de groenten ziet. Of gaat de vis dan plakken aan de bodem?

    Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Chaimae,

      Helemaal geen domme vraag hoor! Maar ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je precies bedoelt. Bedoel je dat je de vis als eerste in de schaal wilt leggen en daarop de groenten?

      Beantwoorden
      • ChaimaeM
        ChaimaeM zegt:

        Ja haha dat bedoel ik, dus de vis onderop en anders in het midden als dat niet gaat? Dus dat je bijv wel de aardappelen onder doet en dan de vis, en daarna garneren met de rest paprika, uien etc. Vind dat persoonlijk mooier ogen als je het in de schaal wilt serveren. Of zou de vis dan plakken aan de bodem als je hem onderaan doet?

  12. Mimi
    Mimi zegt:

    Hi

    Kan ik ook de voorgekookte aardappelschijfjes van de winkel gebruiken? In plaats van zelf schillen. En een scheutje soja saus of ketjap bij de marinade zou dat ook lekker zijn?

    Beantwoorden
  13. Nazmiye
    Nazmiye zegt:

    Selam Faatje ? Na de kipburgers en pancakes met appel ga ik InshAllah morgen deze gerecht maken… Overheerlijk z’n je gerechten en kook met liefde je gerechten die je met ons deelt..Graag wil ik van je weten waar je maatbekers vandaan komen ik wil ze namelijk aanschaffen ☺️ Xxxx Nazmiye ?

    Beantwoorden
  14. Iisa
    Iisa zegt:

    Na hem 50 minuten in de oven te hebben gehad en nog ong. 10/15min zonder folie vond ik de groenten en dan met name de paprika en wortel voor m’n idee nog niet helemaal gaar en lekker zacht, heb jij dit ook? Verder was het heerlijk ! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lisa,

      Als de groenten echt niet gaar worden, dan kun je in het vervolg alle groenten misschien voor 10 minuten even koken in water en dan pas gebruiken in de schotel. Normaal gesproken met het met folie papier eroverheen goed gaan stomen en hierdoor worden de groenten ook goed gaar. Heb je misschien een hetelucht funtie op jouw oven? Dan raad ik je aan deze te gebruiken. Gelukkig heeft het alsnog gesmaakt meis! Xx

      Beantwoorden
  15. Ayeshe
    Ayeshe zegt:

    Bedankt voor het lekkere recept. Gisteren gemaakt en het was binnen no time op. Een lekkere versie van vis die de kinderen ook lusten ???

    Beantwoorden
  16. Nadia
    Nadia zegt:

    Ik was even inspiratieloos met mijn kabeljauw. Maar door dit recept weet ik het weer.
    Ik ga het vanavond proberen met kabeljauwfilet.. Bedankt hihi!

    Beantwoorden
  17. Souhaila
    Souhaila zegt:

    Super lekker dit gerecht. Ik ga het nu voor de tweede keer maken.
    Zo blij met jou recepten. Je legt het stap voor stap uit. Moge allah jou daarvoor belonen voor de moeite die je neemt om met ons te delen.

    Groetjes Souhaila

    Beantwoorden
  18. khadija
    khadija zegt:

    Salam ou Alaykoum,

    Het was echt LEKKER!! En ik heb meerdere recepten van u al geprobeerd en was heel goed!!
    Ik zal alles afgaan 🙂

    Shoukran voor het delen!!

    XXX

    Beantwoorden
  19. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Haaii haaii meid,
    Ik heb bijna al je recepten uitgeprobeerd,
    Mijn complimenten aan jou (l)

    Ik had een vraagje over de vis
    Is het vers of uit de diepvries ??

    Mijn dank is groot xx

    Beantwoorden
  20. Soum
    Soum zegt:

    Salamo3likom!

    Vraagje! Kan ik de vis ook.bakken met jou kruiden?

    Omdat ik geen oven heb. Wilde er frietjes bij bakken. Raad je me dat aan?

    Groetjes ?????????

    Beantwoorden
  21. Sarah
    Sarah zegt:

    Salaam ,

    Ik maak geregeld dit recept heerlijk. Ik hou van ovenschotels. Kan ik dit recept ook van te voren maken dus sochtends marineren en in de avond pas in de oven ?

    Gr sarah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sarah,

      Jazeker, dit doe ik zelf ook vaak. Ik marineer alles, dus de groenten en de vis. Bouw de ovenschotel op en zet deze in de koelkast. Wanneer je thuiskomt van werk/school hoef je de ovenschaal nog enkel in de oven te schuiven.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  22. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam oe 3alekoem Faatje,

    O mijn Allah wat is deze zooo heerlijk. Ik heb het vandaag gemaakt. Een beetje geproefd. Vanavond ervan smullen. Tbarkallah 3liek en dankjewel voor het delen??

    Beantwoorden
  23. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heey Salaamoe alaikoem, wat heb jij toch geweldige recepten Ma shaa Allah? Had een vraagje kan je in plaats van aluminiumfolie ook bakpapier doen? Of wordt het dan niet goed gaar?

    Shokran alvast xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ouafa,

      Aah dankjewel lieverd! Ja, bakpapier is ook mogelijk. Je moet er wel opletten dat met bakpapier de baktijd iets langer is(duurt iets langer met bakpapier voordat alles gaar is.)

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  24. An
    An zegt:

    Hoi, ik heb t recept uitgeprobeerd pas na 1.45 min in de oven waren de groenten gaar en ik vind karkuma eigenlijk geen kruid voor bij vis voor de rest best ok

    Beantwoorden
  25. Feiza
    Feiza zegt:

    Salaam aleikoum Fatima, ik heb via mijn dochters deze site ontdekt. Die hadden het altijd over jouw site. Mijn dochter heeft al wel eens iets van jou gemaakt en vandaag ga ik dit recept proberen. Was inspiratieloos.
    Nb voor degene die geen aluminium folie willen gebruiken ivm gezondheid. Je kan bakpapier eerst overheen wikkelen en dan de aluminium folie er overheen. Zo doe ik dat ook.

    Beantwoorden
  26. Dilek
    Dilek zegt:

    Hallo Fatima

    Als ik het niet bedek met aluminiumfolie, is dat dan ook goed? Aluminiumfolie dat verhit wordt is echt schadelijk voor de gezondheid, vooral als kinderen mee eten.. is er een alternatief?

    Groetjes
    Dilek

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Dilek,

      Ik raad je aan om de ovenschaal eerst met bakpapier te bekleden en dan pas met aluminiumfolie. Ik kreeg deze tip van een volger ivm de schadelijke stoffen dus van aluminiumfolie. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  27. Sarah
    Sarah zegt:

    Assalaamu alaikum,

    Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt.
    Tijdens het marineren van de groenten kwam er heel veel water bij (had ze eerst in heet water gedaan, zodat ze sneller gaar worden). Ik heb het wel laten uitlekken, maar niet lang genoeg.

    Ik ben nu bang dat de ingrediënten straks geen smaak hebben door de hoeveelheid vocht wat erbij is gekomen. Ik heb wel wat zeezout overheen gedaan.
    Hoe kan ik dit een volgende keer anders doen?

    En kan ik het nu korter in de oven laten, omdat de groenten nu sneller gaar zullen zijn?

    Wassalaam Sarah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sarah,

      Ik hoop dat het alsnog heeft gesmaakt? De volgende keer raad ik je aan om de groenten niet voor te koken, want de groenten worden echt goed gaar in de oven. Doordat je aluminiumfolie bovenop de ovenschaal plaatst zal alles gaan stomen en wordt zowel de vis als groenten gaar. Scheelt je ook weer extra werk hihi. Xx

      Beantwoorden
  28. esma
    esma zegt:

    Hi Faat!

    Een vraagje over de vis uit de diepvries. Kook je deze eerst van te voren in water of laat je deze rustig ontdooien? Thanksssss 🙂

    Beantwoorden
  29. Banu
    Banu zegt:

    Hi Fatima,

    Weet je ook op welke stand ik de vis het beste kan zetten in een combi magnetron met ovenfunctie die maar tot 200 graden gaat? Ik beschik helaas niet over een grote oven.. alvast bedankt!

    Beantwoorden
  30. Jean
    Jean zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb de ovenschotel gemaakt en hij gaat straks de oven in.
    In je beschrijving staat dat je eerst bakpapier over de ovenschotel doet en daarna alumiunimfolie. Wat voor functie heeft het bakpapier? En vouw je dat over de ovenschotel heen?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Jean,

      Wat lekker! De bakpapier zorgt ervoor dat de aluminiumfolie niet direct in aanmerking komt met het eten. Je vouwt de bakpapier gewoon over de schotel en dan de aluminiumfolie erover.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Fatima Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *