VEGETARISCHE WOKSCHOTEL

Sauzen van Lee Kum Kee
.

Als je in China of Hong Kong bent zal je niet om Lee Kum Kee heen kunnen! Daar is dit sauzenmerk de grootste merken in authentieke Chinese sauzen. Over de hele wereld is Lee Kum Kee bekend van hun Premium Oestersaus. Deze saus is 130 jaar geleden uitgevonden door de oprichter van Lee Kum Kee en nog steeds wordt het originele recept gebruikt voor deze saus. Alle sauzen zijn gebonden, dus vrij dik en daarom is het niet nodig om een hele pot voor één gerecht te gebruiken. 1 a 2 eetlepels per gerecht is al genoeg voor een heerlijke maaltijd! Neem ook eens een kijkje op de website en Facebookpagina voor meer inspiratie en informatie.Lee Kum Kee heeft nu een breed assortiment aan Chinese sauzen zoals Lichte en Donkere Sojasaus, Hoisin saus en Chili- Knoflooksaus. Daarnaast zijn de sauzen enorm veelzijdig te gebruiken. De producten zijn verkrijgbaar bij de supermarkt of bij Amazing Oriental.

Lee Kum Kee vroeg mij om speciaal voor Chinees Nieuwjaar een heerlijk diner te maken met hun welbekende sauzen. Ik koos ervoor om een vegetarische wokschotel klaar te maken waarbij ik de lichte sojasaus combineerde met de chili-knoflooksaus. Deze twee sauzen zorgde voor een verrassend lekkere combinatie en het gerecht stond ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel, ideaal dus! De Chinese keuken is een keuken waarbij balans in gerechten essentieel is en de gerechten gemakkelijk te bereiden zijn en dit recept past daar zeker bij! Maak dit gerecht eens klaar voor jouw familie en vrienden en geniet er samen van.

Ingrediënten: (4 personen)
.
Voor de saus:
.
  • 100 ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
  • 2 etl. Lee Kum Kee Chili-Knoflooksaus
  • 2 etl. honing
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
Groenten:
.
  • 2 etl. wokolie
  • 1 ui, in grove stukken
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in strookjes
  • 1 gele paprika, in strookjes
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 200 gr. babymais, in blokjes
  • 1 bosui, in schijfjes
  • gekookte noedels of rijst
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng in een kom de sojasaus, de pittige knoflooksambal, honing, knoflook en de ui. Zet even apart.

Stap 2.
.

Verhit de wokolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en de paprika toe en bak voor 2 a 3 minuten terwijl je de groenten blijft omscheppen. Voeg de courgette, babymais en de bosui toe, schep geheel om en wok voor ongeveer 3 a 5 minuten.

Stap 3.
.

Kook de noedels gaar volgens de verpakking en giet het water af. Voeg de noedels toe bij de groenten en giet de saus erbij. Meng geheel samen en kook voor 1 a 2 minuten op laag vuur. Serveer met extra gesneden bosui en met eventueel pindasaus en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Voeg eventueel kip, vlees of vis toe en bak deze vanaf stap 2 mee.
  • Vervang de noedels door rijst of pasta.
  • Voor meer inspiratie, de laatste nieuwtjes en heerlijke recepten verwijs ik je graag naar de Facebookpagina van Lee Kum Kee.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Lee Kum Kee.


27 antwoorden
  1. Chaima
    Chaima zegt:

    Salam, wat bedoel je met Lee kum ke sosja saus is dat dan niet de gewonen soja saus die je in albert hein kunt kopen of heb ik het mis?

    Wslm

    Beantwoorden
  2. Samira
    Samira zegt:

    Ik zou uitkijken met dit merk. Hun sojasauzen worden op een chemische manier vervaardigd. Hierbij ontstaat de stof (3-MCPD), die mogelijk kankerverwekkend is. Laatst werd dit onderzocht bij de Keuringsdienst van Waarden. In de producten van dit merk is deze stof ook gevonden. Het wordt daarom aangeraden om biologische sojasauzen te gebruiken. Dan zit je veilig.

    Beantwoorden
  3. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Hoi Fatima,

    Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van Yanis!❤️

    Moet ik dezelfde hoeveelheid sojasaus etc. aanhouden als ik een ander merk dan Lee Kum Kee?

    Alvast bedankt & fijne dag toegewenst!

    Groetjes,
    Oumaima

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *