VEGAN CARROT CAKE

Carrot cake is misschien wel mijn favoriete baksel en ik heb deze worteltaart dan ook al meerdere keren gemaakt. Iets meer dan een jaar geleden heb ik al een carrot cake recept met jullie gedeeld, maar deze vegan carrot cake mag je ook absoluut niet missen. Voor het tv-programma Puur en Plantaardig met Miljuschka op RTL4 maakte ik dus mijn carrot cake volledig plantaardig en oh wat is die lekker! Ontdek zelf ook hoe lekker plantaardig kan zijn met dit feestelijke recept.

Ingrediënten: (6 personen)
.
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 t. kaneel
  • 1/2 tl. zout
  • 180 ml Blue Band Vloeibaar
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 300 gr. wortel, geraspt
  • 200 gr. ananas, in stukjes
  • springvorm 20 cm
Frosting:
.
  • 200 gr. Becel Pure
  • 180 gr. poedersuiker
  • 1 tl. vanille extract
  • gehakte walnoten
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder)warmte. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een kom en zet apart. Mix in een aparte kom de Blue Band vloeibaar met de basterdsuiker, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor ongeveer 1-2 minuten romig. Mix de geprakte bananen door het beslag, schraap de zijkanten van de kom met een spatel en mix de droge ingrediënten erbij. Roer met een spatel de wortel en de ananas door het beslag.

Stap 2.
.

Vet de bakvorm in met Blue Band vloeibaar en bestuif met bloem. Klop de overtollig bloem er weer uit. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de carrot cake voor 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Stap 3.
.

Mix de Becel Pure in een kom met een handmixer op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten tot de margarine bijna wit van kleur is. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op lage snelheid. Voeg de overige poedersuiker toe en mix nogmaals op lage snelheid. Spatel de plantaardige boter crème bovenop de afgekoelde carrot cake en strooi de gehakte walnoten bovenop en smullen maar!

Durf jij de vegan bakchallenge aan? Bak met Blue Band en maak kans op 1 van de 5 KitchenAids!

Liefs,
Fatima

15 antwoorden
  1. Saloua
    Saloua zegt:

    Haai lieve Fatima, ik ga het morgen midddag uit proberen in sha allah. Alleen een vraag, welke springvorm gebruik je en waar heb je het gekocht? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  2. Inaya
    Inaya zegt:

    lekker, gisteren gemaakt voor de verjaardag van mijn broer en het was zo op! Ik heb de topping wel aangehouden van je andere carport cake.

    Beantwoorden
  3. Inaya
    Inaya zegt:

    lekker, gisteren gemaakt voor de verjaardag van mijn broer en het was zo op! Ik heb de topping wel aangehouden van je andere carport cake.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Inaya Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *