RIJSTSALADE MET TONIJN

29 juli 2014Fatima El Irari

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 100 gr. rijst
  • 5 takjes bosui
  • Bonduelle Mexico Melange
  • 100 gr. sperziebonen
  • 1 ei
  • halve komkommer
  • 1 blikje tonijn


Dressing:

  • 4 etl. mayonaise
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 thl. azijn
  • 1 halve thl. zwarte peper
  • 1 thl. zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst in een ruime pan gaar met wat zout en een druppeltje zonnebloemolie. Tip! Let er wel op dat je de rijst niet te gaar kookt, zodat het niet gaat plakken. Te bewerken en nog op blog plaatsen5 (2)
  2. Wanneer de rijst gaar is spoel je deze om met koud water en laat je de rijst uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  3. Snijd de sperziebonen in grove stukken en kook deze gaar. Voeg wanneer de sperziebonen bijna gaar zijn het ei toe en laat deze ook meekoken. 
  4. Snijd de bosui en de komkommer in grove stukjes en spoel het blikje met de Mexico Melange om onder koud water.
  5. Voeg de rijst toe in een ruime kom en strooi de gesneden bosui, komkommer en de Mexico Melange erbij.
  6. Schep de gekookte sperziebonen erbij en het gekookte ei die je in stukjes hebt gesneden.Te bewerken en nog op blog plaatsenTe bewerken en nog op blog plaatsen1 (2)
  7. Maak de dressing aan en giet deze over de salade heen. Meng de salade geheel samen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Te bewerken en nog op blog plaatsen2 (2)
  8. Schep de tonijnsalade op een bord en verdeel de tonijn bovenop de salade. Je kunt er ook voor kiezen om de tonijn door de salade heen te mengen.
  9. Zet de tonijn rijstsalade in de koeling en dien de salade lekker koud op.

Een ideale salade waar je niet vele ingrediënten voor nodig hebt. Deze tonijn rijstsalade doet het altijd goed bij een barbecue, maar ook als lunch voor na het werk of school!

Liefs,
FatimaIMG_27488

 

 

Print recept

16 Comments

  • Bo

    31 juli 2014 at 10:23

    Ziet er weer goed uit!

    1. xfaatjee

      31 juli 2014 at 10:24

      Dankjewel lieverd! <3

  • Siham

    2 augustus 2014 at 23:19

    Heerlijk! <3

    1. xfaatje

      2 augustus 2014 at 23:21

      Dankjewel lieverd! <3

  • Zahra

    3 augustus 2014 at 13:05

    Ziet er lekker uit !!

    1. xfaatje

      3 augustus 2014 at 14:54

      Dankjewel Zahra! <3

  • imane

    7 januari 2016 at 12:46

    heey xfaaatje,

    ik kook op schhoool en ik heb simpele recepten nodig als deze!!
    het moet binnen een uurtje all aff zijn dus als je nog meer simpele recepten wilt plaaatsen
    met vriendelijke gropetemn van meee!! ximaneeeeee

    1. xfaatje

      8 januari 2016 at 10:39

      Hallo Imane,

      Ah, op school koken vond ik toen ik nog studeerde ook altijd zo leuk haha ! Ik zal meer makkelijke en snelle recepten op mijn blog delen inschAllah. Bedankt meid ! xx

      1. imanexx

        11 januari 2016 at 14:29

        aawhh dat vind ik heel fijn om te horen en trouwens ik woonde vroeger in nl maar ben verhuis dus ik volg je nog vanaf engeland!! WHAHAH!!
        maar ddeze week ga ik dus bijvoorbeeld die simpele pizzatjes van je maken 😉

      2. xfaatje

        11 januari 2016 at 14:59

        Hallo Imane,

        Aah zo leuk haha! Die pizzatjes zijn echt makkelijk om te maken en super lekker! Succes meid xx

  • Warda

    23 juni 2016 at 22:45

    Gegroet,

    Ik vroeg me af of al je gerechten ook op YouTube te zien zijn want er vind enkel een paar terug.

    Groetjes..
    Merini

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:57

      Hallo Warda,

      Mijn blog bestaat langer dan mijn Youtube kanaal, dus helaas heb ik niet van elk gerecht een video. Maar er komen nog vele video’s inschAllah!

  • tiffany

    6 juli 2017 at 16:35

    Hee lieverd, misschien een beetje een rare vraag, maar waar haal jij al die mooie witte serveerschalen vandaan? Vind je recepten trouwens echt geweldig! Vooral de cheese balls!

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:41

      Hallo Tiffany,

      Bedankt voor je lieve compliment lieverd! Deze serveerschaal komt van de Blokker.

      Liefs,
      Fatima

  • Roosje

    29 juni 2019 at 13:58

    Gebruik je 200gr of 400gr blikje Mexicano Melange? Hoor graag van je

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 08:14

      200 gram is genoeg.??

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept