TIRAMISU MET AARDBEIEN EN FRAMBOZEN

Het zonnetje schijnt (gelukkig) weer volop, dus ga ik weer lekkere zomerse recepten met jullie delen! Ik maakte laatst een tiramisu vol met frisse aardbeien en frambozen om mee te nemen naar een familie barbecue en oh wat was die lekker!

Voor de SPLENDA Stevia challenge is er een besloten Facebook pagina aangemaakt waar al mijn fans hun creaties kunnen delen en ik kan je zeggen dat ze de afgelopen dagen niet stil hebben gezeten hoor, want ik heb heel wat lekkers voorbij zien komen! In dit artikel geef ik je het recept van de tiramisu en laat ik je ook zien wat mijn fans hebben gemaakt en mocht je nou ergens een recept van willen, dan hoor ik dit natuurlijk graag!

SPLENDA Stevia
.

SPLENDA Stevia heeft de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van Stevia te behouden. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit Stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. Tot nu toe werden stevia zoetstoffen altijd vervaardigd van het extract Rebaudioside A (Reb A), dat een bittere nasmaak kan hebben. Het steviablaadje bevat echter ook het extract Rebaudioside D (Reb D), dat veel beter smaakt.  SPLENDA Stevia is daarom zoet zonder de bittere nasmaak, iets wat nog niet eerder is gelukt!

Daarnaast bevat SPLENDA Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het assortiment van SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo, Plus, Jan Linders en Makro en bestaat uit tabletjes, vloeistof en kristalpoeder.

Ingrediënten: (8 personen)
.
Tiramisu crème:
.
  • 500 gr. mascarpone
  • 150 gr. SPLENDA Stevia Kristal
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl. citroenrasp
  • lange vingers
  • 2 bakjes aardbeien (in plakjes)
  • 1 bakje frambozen (doormidden)
Extra:
.
  • Aardbei yoghurt drink
  • aardbeien
  • frambozen
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in een kom de mascarpone glad voor ongeveer 60 seconden. Voeg de SPLENDA Stevia kristalpoeder toe en mix het door. Giet de slagroom er in stappen en blijf in de tussentijd mixen tot er een stevige crème ontstaat. Roer de citroenrasp erbij, dek de kom af en laat de crème voor 10 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 2.
.

Dompel de lange vingers in de yoghurt drink en plaats deze op de bodem van een langwerpige bakvorm of ovenschaal. Verdeel de helft van de mascarpone crème bovenop de lange vingers en plaats bovenop de crème de aardbeien en frambozen. Dompel de lange vingers weer in de yoghurt en plaats ze bovenop de aardbeien/frambozen. Verdeel de overige mascarpone crème bovenop en strijk het glad. Maak de tiramisu af met een laagje aardbeien en dek de schaal af met huishoudfolie. Laat de tiramisu voor minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Stap 3.
.

Haal de tiramisu na 3 uur of langer uit de koelkast en dien de tiramisu lekker koud op met eventueel wat extra vers fruit en een toef slagroom! Verwen jou gasten met deze lekkere tiramisu en je gasten zullen gegarandeerd smullen!

Ik heb echt genoten van al het lekkers dat ik voorbij heb zien komen, maar nu was het aan mijn om uit al de mooie creaties een winnaar te kiezen! En ik moet zeggen dat dit niet makkelijk was aangezien er zoveel lekkers en moois is gemaakt. De winnaar is geworden: @Rach_Baker! Zij bakte een prachtige slagroomtaart, bosbessen muffins en maakte nog een verfrissende aardbeien nojito! Gefeliciteerd Rachida, jij wint een mooie SPLENDA pakket!

Verder wil ik iedereen bedanken die mee heeft gedaan met deze leuke campagne en ik hoop dat jullie er net zoals ik van hebben genoten!

Liefs,
Fatima

14 antwoorden
  1. Mayaa
    Mayaa zegt:

    Ziet er heerlijk uit ik maak het morgen voor de verjaardag van mijn dochter!? doe je de frambozen ook als je de aarsbeien gebruikt of keuze uit die 2?

    Thanks alvast

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *