TIKKA MASALA
Ongeveer 2 jaar geleden waren mijn man en ik op Zanzibar voor ons huwelijksreis en at ik daar voor het eerst Tikka Masala en ik was gelijk verkocht! Een heerlijke kruidige avondmaal die je echt binnen een mum van tijd op tafel kunt zetten. Dus mocht je vanavond nog niet weten wat je wilt eten, Tikka Masala echt een aanrader!
Ingrediënten: (4 personen)
.
- 1 etl. zonnebloemolie
- 300 gr. kipfilet, in blokjes
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 3 knoflookteentjes, uitgeperst
- 1 tl. verse gember
- 1 tl. tomatenpuree
- 1 tl. Tandoori Masala kruiden
- 1/2 tl. chilipoeder
- 1/2 tl. kurkuma
- 250 ml kokend water
- 1 tl. kruidenbouillon
- 150 gr. tomatensaus (Frito)
- 100 ml slagroom
- 1 etl. peterselie, fijngesneden
- 300 gr. Basmatirijst
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kip met zwarte peper en zout en schep de kip in de koekenpan. Voeg de ui, knoflook en de verse gember erbij en bak het mooi lichtbruin voor een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, Tandoori Masala, chilipoeder en de kurkuma erbij en bak het aan voor 2-3 minuten.
Stap 2.
.
Voeg de groentebouillon bij het water en roer dit door. Voeg de groentebouillon en de tomatensaus bij de kip en roer het door. Breng het op smaak met extra zout en peper, naar smaak. Laat het sudderen op laag vuur en roer het af en toe goed door tot de saus is ingedikt voor ongeveer 8-10 minuten. Roer de slagrom erbij en laat het nog voor 1 minuut koken. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking is aangegeven en serveer de Tikka Masala met een portie rijst en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Vervang de slagroom door 80 gram crème fraîche.
- De Tandoori kruiden zijn verkrijgbaar bij de Jumbo en Albert Heijn.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Liefs,
Fatima
Kan je de slagroom ook vervangen door Kookroom?
Hi Yaso,
Ja, hoor kan ook.??
Hi Fatima, bedankt voor het recept!! 250 ml kruidenboulion? Welke boulion gebruik je en doe je daar water bij?
Hi Homz,
Graag gedaan hoor! Ik gebruik kruiden bouillon en daar doe ik dan kokend water bij. 1 theelepel bouillon met 250 ml kokend water.
https://www.google.com/search?q=kruidenbouillon+knorr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjy7p7hrdziAhXJZFAKHf2cDJkQ_AUIECgB&biw=1366&bih=657#imgrc=9cBDK8HwBtxwxM:
Liefs,
Fatima
Hi fatima,
Ik ben gek op je gerechten. Dit gerecht komt goed van pas. Ik zat mij al af te vragen wat ik vanavond voor mijn vriendin die op bezoek komt ga maken.??
Hi Nora,
Super, lief en dit gaan ze zeker lekker vinden! Eet smakelijk. Xx
welke tika masala kruiden adviseer je?
Hi Salina,
Ik raad je de kruiden aan van Vestegen. Deze; https://www.google.com/search?q=tikka+masala+verstegen&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjkt4mprdziAhWSZFAKHSuaCAAQ_AUIECgB&biw=1366&bih=657#imgrc=bZTgcMo9xRCDyM:
Lieve Fatima ,
Wil je misschien laten zien hoe je jou witte rijst maakt?
Hi lieve Meryam,
Ik kook de rijst echt enkel in water of ik bereid het op de ‘Turkse rijst’ manier. Zie hier; https://uitdekeukenvanfatima.nl/turkse-rijst-uit-de-keuken-van-zartointhekitchen/
Lieve Fatima ,Bij mij lukt niet altijd Soms wordt beetje plakkere vandaar. Ik doe ook basmati. Dacht misschien heb je een trucje.
Dit eten wij vanavond! Bedankt voor de inspiratie weer.
Graag gedaan Noa!
Hey hey! Ziet er heerlijk uit. Ik wil er graag wat groente bij doen.. Welke groente passen bij het gerecht en kruid ik dat gewoon een beetje met dezelfde kruiden?
Hi Sissi,
Champignons en paprika is wel lekker bij dit gerecht en je houdt dan ook dezelfde kruiden aan. Xx
Hoihoi,
Is het Gember kruiden of moet je de Gember raspen?
Hi Miranda,
Ik heb verse gember gebruikt, maar gemberpoeder kan ook.
Hey Hey faatje, die kruidenbouillon is dat gewoon de groentebouillon l?
Hi Laila,
Ja, klopt.❤️
De tandoorie is niet meer bij jumbo verkrijgbaar echt ben naar 4 jumbo’s geweest en 2 Albert heijn???
Hi Naomi,
Oei!? Misschien dat het het online kunt bestellen?
Ik had toevallig ook zo een zakje massala ,maar geen geel maar een rode zakje die heet garam massala,is die ook goed?
Hi Asmaa,
Jazeker, die kun je ook gebruiken.??
Lieve Fatima
Bedankt voor je lekkere recepten. Even een vraagje. Ik heb thuis nog een zakje Garam Massala kruiden liggen. Is dat ook goed of geeft dat een andere smaak?
Hi Nadya,
Jazeker, die kun je ook altijd gebruiken.??♥️
Ooooh sorry zie net een bericht voor mij met dezelfde vraag en je antwoord haha. Ik weet genoeg en wat ik vanavond ga eten insha Allah ?
OMG wat is dit gerecht weer super lekker Fatima! Heb het net gemaakt met extra champignons en rode paprika erbij omdat ik dat altijd lekker vind. Heeeerrrlijk! Stuur je zo een foto via snap ?
Hi Nadya,
Haha, wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Heel graag gedaan!❤️
Hoi Fatima, lijkt me heerlijk. Ik heb alleen geen verse gember. Kan ik ook gemberpoeder gebruiken? En zo ja, hoeveel poeder? Alvast bedankt! Gr. Renuka
Hi Renuka,
Je kunt verse gember vervangen door 1 theelepel gemberpoeder. Smakelijk!♥️
Goedemorgen Fatima.
Wat voor groenten zullen er lekker bijpassen?
Groetjes
Goedemorgen Lisanne,
Je kunt er paprika of champignons bijdoen ook lekker!
Hoi hoi Fatima,
Wat voor groenten kun je hier aan toevoegen?
Ik ben dol op jou recepten❤️
Dankjewel Lisanne! Je kunt er paprika of champignons bijdoen, ook lekker!
Salam
Dit gerecht is bij ons erg in de smaak gevallen.
Al 2 x afgelopen weekend gemaakt 🙂
Bedankt voor het recept liefie
Alaikoem salaam Najat,
Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd en geniet ervan. Xx
Heey Fatima, kan je de kruiden van kip tandori Van Stegen gebruiken of smaakt dit anders? De kruiden die je gebruikt is niet beschikbaar.
Hi Rachida,
Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.??
Salamu aleikum,
Ziet er heerlijk uit!
Ik wil ook naar Zanzibar, maar ik vraag me af hoe je er een visum voor regelt en of dat voor of na het boeken van de reis moet?
Liefs, Mellany
Hi Mellany,
Wij hebben ons visum hier in Nederland bij het consulaat van Zanzibar in Den haag aangevraagd. Dit dien je te doen voor je reis. Xx
Het was heerlijk!! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je recept!
Hi Sou,
Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx
Hoi Fatima,
Ik ben fan van je recepten :), alleen valt het me op dat je in veel recepten best wel veel zout gebruikt. Kan ik ook de helft gebruiken of het achterwegen laten?
Groetjes,
Sasja
Hi Sasja,
Ja, hoor je kunt het zout halveren of weglaten.
Liefs,
Fatima
Salam alaykoem lieve Fatima,
Bedankt voor al jou recepten,
Bij de ingrediënten staat 1 eetlepel kruiden bouillon en in een reactie zeg je een thee lepel?
Hi Asmae,
Sorry voor de verwarring. Ik gebruik 1 theelepel kruidenbouillon.
Liefs,
Fatima
Wanneer ik niets kan verzinnen voor het avondeten-> uitdekeukenvanfatima, Haha! Ik ga het vandaag uittesten! Ik bestel dit gerecht regelmatig als we uiteten. Er zit dan ook paprika en ananas in, dus dat ga ik toevoegen. Zin in😍
Hi Romy,
Wat leuk! Hmm lijkt mij ook erg lekker met ananas, geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Hai,
Kan ik bij dit recept ook veel groente toevoegen bij de kip?
Groetjes Manon
Hi Manon,
Ja, hoor je mag er extra groenten aan toevoegen.👍🏼
Hoi meid
Mag ik ook tandori masala vervangen met garam masala?
Hi Maryam,
Jazeker, kun je ook gebruiken. Xx