TIKKA MASALA

Ongeveer 2 jaar geleden waren mijn man en ik op Zanzibar voor ons huwelijksreis en at ik daar voor het eerst Tikka Masala en ik was gelijk verkocht! Een heerlijke kruidige avondmaal die je echt binnen een mum van tijd op tafel kunt zetten. Dus mocht je vanavond nog niet weten wat je wilt eten, Tikka Masala echt een aanrader!

Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 3 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 1 tl. verse gember
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 1 tl. Tandoori Masala kruiden
  • 1/2 tl. chilipoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 250 ml kokend water
  • 1 etl. kruidenbouillon
  • 150 gr. tomatensaus (Frito)
  • 100 ml slagroom
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 300 gr. Basmatirijst
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kip met zwarte peper en zout en schep de kip in de koekenpan. Voeg de ui, knoflook en de verse gember erbij en bak het mooi lichtbruin voor een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, Tandoori Masala, chilipoeder en de kurkuma erbij en bak het aan voor 2-3 minuten.

Stap 2.
.

Voeg de groentebouillon bij het water en roer dit door. Voeg de groentebouillon en de tomatensaus bij de kip en roer het door. Breng het op smaak met extra zout en peper, naar smaak. Laat het sudderen op laag vuur en roer het af en toe goed door tot de saus is ingedikt voor ongeveer 8-10 minuten. Roer de slagrom erbij en laat het nog voor 1 minuut koken. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking is aangegeven en serveer de Tikka Masala met een portie rijst en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de slagroom door 80 gram crème fraîche.
  • De Tandoori kruiden zijn verkrijgbaar bij de Jumbo en Albert Heijn.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


40 antwoorden
  1. Nora
    Nora zegt:

    Hi fatima,

    Ik ben gek op je gerechten. Dit gerecht komt goed van pas. Ik zat mij al af te vragen wat ik vanavond voor mijn vriendin die op bezoek komt ga maken.😄😘

    Beantwoorden
  2. Sissi
    Sissi zegt:

    Hey hey! Ziet er heerlijk uit. Ik wil er graag wat groente bij doen.. Welke groente passen bij het gerecht en kruid ik dat gewoon een beetje met dezelfde kruiden?

    Beantwoorden
  3. Nadya
    Nadya zegt:

    Lieve Fatima

    Bedankt voor je lekkere recepten. Even een vraagje. Ik heb thuis nog een zakje Garam Massala kruiden liggen. Is dat ook goed of geeft dat een andere smaak?

    Beantwoorden
  4. Nadya
    Nadya zegt:

    Ooooh sorry zie net een bericht voor mij met dezelfde vraag en je antwoord haha. Ik weet genoeg en wat ik vanavond ga eten insha Allah 😍

    Beantwoorden
  5. Nadya
    Nadya zegt:

    OMG wat is dit gerecht weer super lekker Fatima! Heb het net gemaakt met extra champignons en rode paprika erbij omdat ik dat altijd lekker vind. Heeeerrrlijk! Stuur je zo een foto via snap 😍

    Beantwoorden
  6. Renuka
    Renuka zegt:

    Hoi Fatima, lijkt me heerlijk. Ik heb alleen geen verse gember. Kan ik ook gemberpoeder gebruiken? En zo ja, hoeveel poeder? Alvast bedankt! Gr. Renuka

    Beantwoorden
  7. Rachida Zakouri
    Rachida Zakouri zegt:

    Heey Fatima, kan je de kruiden van kip tandori Van Stegen gebruiken of smaakt dit anders? De kruiden die je gebruikt is niet beschikbaar.

    Beantwoorden
  8. Mellany
    Mellany zegt:

    Salamu aleikum,
    Ziet er heerlijk uit!
    Ik wil ook naar Zanzibar, maar ik vraag me af hoe je er een visum voor regelt en of dat voor of na het boeken van de reis moet?
    Liefs, Mellany

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *