THAISE RODE CURRY MET KIP EN RIJST


Deze Thaise rode curry met kip en rijst is ongelooflijk lekker en zo gemakkelijk te maken met de Thaise Rode Curry Paste van Conimex. Deze Thaise Rode Curry Paste is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember, rode peper en citroengras. In combinatie met de kruiden die ik zelf nog bij de curry heb toegevoegd is het een erg smakelijk gerecht geworden, die ik zeker vaker ga klaarmaken voor het avondeten. Probeer het eens uit en je zult zien dat je in minder dan 30 minuten dit lekkere gerecht al op je eettafel kunt toveren!

Ingrediënten (6 personen)
.

Kip marinade:
.
  • 250 gr. kipfilet
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. chilivlokken 
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 etl. crème fraîche 
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
Voor de curry/saus:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 rode en groene paprika
  • 1 prei
  • 1 pakje Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 100 ml kokend water
  • 1 etl. kippenbouillon
  • 100 gr. crème fraîche
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schep de kipfilet, de uien, de knoflook en alle kruiden in de kom en voeg ook de crème fraîche toe.
  2. Strooi de peterselie erbij en roer het flink samen. Zet de kom met de kip voor ongeveer 10 minuten apart, zodat de marinade goed in de kipfilet kan trekken.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de knoflook en de ui toe. Bak de knoflook en de ui voor ongeveer 30 seconden op middelhoog vuur.
  4. Schep dan de kip erbij en bak de kip voor ongeveer 5 a 8 minuten mee op hoog vuur.
  5. Voeg de paprika en de prei erbij en bak de groenten mee met de kip.
  6. Voeg de Thaise Rode Curry Paste toe en roer alles goed door. Bak het geheel voor ongeveer 5 a 8 minuten mee op hoog vuur.
  7. Voeg de kippenbouillon toe bij het kokend water en roer het goed samen.
  8. Draai het vuur tot de middelmatige stand, giet de kippenbouillon in de pan en voeg ook de crème fraîche erbij.
  9. Roer het goed door, breng het op smaak met eventueel wat extra peper en zout en laat het nog eens voor 5 a 8 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  10. Kook in de tussentijd de rijst gaar en breng de rijst op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Ben jij ook een liefhebber van lekkere gekruiden gerechten, dan raad ik je zonder twijfel dit gerecht aan! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Extra tips & trics:
.
  • Vervang de crème fraîche door 200 ml kokosmelk.
  • Je kunt de kippenbouillon ook weglaten en enkel water gebruiken.
  • Vind je de curry iets te dik? Giet er dan wat extra kippenbouillon of water bij en breng het weer aan de kook.
  • Probeer voor dit recept ook eens de Thaise Groene Curry Paste, Thaise Massaman Curry Paste, de Indonesische Groenten Curry Paste of de Singaporese Laksa Curry Paste uit van Conimex.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Conimex

59 antwoorden
  1. Linda Dijkmans
    Linda Dijkmans zegt:

    Ik heb zelf nog nooit curry gemaakt of geproefd, maar ik ga het vanavond proberen met jouw recept. Geweldige blog heb je!

    Beantwoorden
  2. RACHIDA
    RACHIDA zegt:

    Hi fatima
    Jammer dat ze die thaise rode curry van conimex niet hebben in belgie ik ben naar een groothandel gegaan en de lidl maar niks dan maar zonder die paste maken als ik de volgende keer weer in nederland ben ga ik die halen.

    Beantwoorden
    • Asma
      Asma zegt:

      Bij de Albert Heyn hebben ze die. Heb die vandaag gehaald. Tweede aan halve prijs toevallig.
      Bedankt voor het recept Fatima. Ik ga dat vandaag maken. Ik hoop gewoon niet dat het te pikant gaat zijn. Mijn kinderen eten wel een beetje pittig, maar mag niet te zijn.

      Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Asma,

        Ah wat goed zeg, dan ga ik straks ook even langs de Albert Heijn haha. Het is niet echt te pikant, maar je kunt het beste de saus op het eind proeven en als je het te pikant vindt, dan kun je er altijd iets meer crème fraîche aan toevoegen. Hierdoor zal de pikante smaak iets minder zijn. Smakelijk eten alvast lieverd! Xx

  3. Nada
    Nada zegt:

    Fatima! Ik heb het gisteren gelijk geprobeerd en het was echt LEKKER! Vooral mijn zoon vond het lekker pittig. Super bedankt voor je geweldige recepten altijd.

    Liefs,
    Nada

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hoi hoi,

      Ah lekker! Ik heb er eerlijk gezegd ook weer zin in haha. Ik vind de curry wel pittig, maar ook niet overdreven pittig. Normaal gesproken eet/maak ik geen pittig eten, maar dit viel reuze mee! Eet smakelijk alvast!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  4. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoii hoii, kun je me vertellen hoe veel kokosmelk ik kan gebruiken voor dit gerecht?

    Je recept ga ik vanavond uitproberen!

    Groetjes ikram

    Beantwoorden
  5. Ikram
    Ikram zegt:

    Hey schat ik heb een vraagje..heeft eigenlijk niks met dit recept te maken..Ik zag laatst op snapchat dat je je oven ging schoonmaken. Je had er eerst iets gespoten en daarna op 50 graden gezet..en toen met een sponsje en groene zeep schoongemaakt.. Hoe maak jij de bovenkant schoon van deze oven?? We hebben dezelfde oven vandaar dat ik het vraag haha

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Ikram,

      Haha is niet erg hoor. Voor het schoonmaken van de oven gebruik ik schoonmaakspul van het merk CIF, dit is een witte fles met wat roze afbeeldingen en tekst. Ik haal de rooster/bakplaten eruit en spuit dan de gehele oven in met CIF, dus ook de bovenkant van de oven. Daarna sluit ik de oven en zet ik deze op 50 graden voor ongeveer 1 minuut. Wanneer je de oven weer opent zul je zien dat eventuele aangekoekte resten er makkelijk vanaf glijden en je ook deze makkelijk met eens sponsje eraf kunt schrobben. Het fornuis zelf maak ik schoon met een sopje van lauwwarm water en een druppeltje groene zeep(Dreft) Fornuis even afnemen met het sopje en daarna er overheen met een droge vaatdoek. Op deze manier krijg blijven er gelukkig helemaal geen strepen meer achter op het fornuis haha. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nadia,

      Voor kinderen is het misschien iets te pittig. Zelf hou ik niet zo van pittig eten, maar ik vond dit gerecht wel reuze meevallen. Je zou eventueel ook de helft van het curry zakje kunnen gebruiken. Xx

      Beantwoorden
  6. Lamyae
    Lamyae zegt:

    Hoi Fatima,

    Het ziet er heerlijk uit. Hoe krijg jij je basmati rijst zo mooi droog? Mag ik vragen hoeveel kopjes rijst en water je gebruikt.

    Groetjes,
    Lamyae

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Inaya,

      ja, dat klopt gewoon. De foto’s die je zien zijn ingezoomd, dus lijkt het al gauw veel meer. Maar je gebruikt echt maar 100 ml. Merk je dat de saus te dik is, dan mag je er uiteraard iets meer water bijdoen.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  7. Sandy
    Sandy zegt:

    Hey Fatima,

    Dit is echt een super lekker recept en wat een heerlijke marinade voor de kip👍🏻
    Ik heb voor 4 personen alleen wel een extra kipfilet bij gedaan.
    Van de week heb ik het ook een keer geprobeerd met de Massaman curry paste, maar de rode curry vind ik toch lekkerder. Deze is net iets zachter van smaak.
    Thanks voor het delen van je recepten!

    Beantwoorden
  8. Salima
    Salima zegt:

    Salaam Fatima, weer een lekker gerecht! Vraagje over de kippenbouillon, er staat 1 eetl, is dit een blokje kippenbouillon die je in water oplost?

    Beantwoorden
  9. Shuayb
    Shuayb zegt:

    Beste Fatima,

    Ik ben geen ervaren koker en zou dit willen invriezen voor meerdere dagen. Als ik 500 gram kipfilet wil gebruiken i.p.v. 250 gram, moet ik alle andere ingredienten ook verdubbelen? Daarnaast wilde ik vragen hoeveel dagen kan ik dit gerecht invriezen? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Shuayb,

      Je kunt 500 gram kipfilet gebruiken en alsnog het recept aanhouden, maar dan zul wel wel minder saus hebben in vergelijking met de kip. Dus ik raad je aan om dan toch heel het recept te verdubbelen als je 500 gram kip wilt gaan gebruiken. Je kunt de saus met de kip het beste apart invriezen en de rijst dan ook weer apart. In een afgesloten diepvriestrommel kun je gerechten wel voor 1 maand invriezen.

      Groetjes,
      Fatima

      Beantwoorden
  10. Carola Rotman
    Carola Rotman zegt:

    Hi Fatima, ik heb even een vraag: in de ingrediënten lees ik dat er 1 etl (eetlepel) kippenbouillon toegevoegd moet worden, maar in de bijgaande foto’s lijkt de hoeveelheid veel meer! Is 1 etl echt voldoende? Groetjes, Carola

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *