Teriyaki Kip Noedels – Jumbo Foodies

19 november 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Aziatische gerechten, daar kunnen we allemaal geen genoeg van krijgen! Vooral deze kip noedels in Teriyaki-saus is een grote favoriet die je in minder dan 30 minuten al op tafel zet. De Teriyaki-saus maak je heel makkelijk zelf met een paar simpele ingrediënten en zo heb je weer een heerlijke snelle maaltijd die ideaal is voor doordeweeks!

Ingrediënten: (4 personen)
  • 2 etl. Jumbo Oosterse wokolie
  • 300 gr. kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 125 gr. taugé
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. Udon noedels
Voor de Teriyaki saus:
  • 150 ml water
  • 50 ml sojasaus
  • 2 etl. Ketjap Manis
  • 2 etl. zoete chilisaus
  • 40 gr. donkere basterdsuiker
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. zout
  • 2 etl. maizena
Bereiding:
Stap 1.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel de gekookte noedels af onder koud water en zet ze even apart. Verhit de wokolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Schep de kip erbij en breng de kip op smaak met zwarte peper en zout. Bak de kip voor ongeveer 8 a 10 minuten tot hij gaar is en schep de kip vervolgens uit de koekenpan en zet het even apart.

Stap 2. 

Verhit in dezelfde pan weer een scheut wokolie op middelhoog vuur. Schep de uien, knoflook, taugé, champignons wortels en de broccoli erbij en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 8 a 10 minuten. Wil je de broccoli volledig gaar hebben, dan kun je deze het beste even van tevoren voorkoken. Zelf vind ik het lekkerder als de broccoli nog een bijt heeft.

Stap 3.

Mix in een kom de ingrediënten voor de teriyaki saus samen en zet deze even apart. Schep de gebakken kip terug in de pan met de groenten en schep het goed door. Giet de teriyaki saus over de groenten en kip en schep alles nogmaals goed door. Laat het geheel bakken op middelhoog vuur voor zo’n 3 a 5 minuten tot de saus begint te koken en mooi is ingedikt. Voeg als laatste de noedels toe en schep het goed om. Serveer met wat geroosterde sesamzaadjes en smakelijk eten allemaal! 

Extra tips&tricks:
  • Vervang alle groenten door een zak Jumbo 400 gram Oosterse of Aziatische Wokgroente.
  • Vervang de Udon noedels door rijst, spaghetti of serveer er enkel een salade bij.
  • Is de saus iets te dik? Giet er dan extra koud water bij en breng de saus aan de kook.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo.

 

Print recept

Nutrition

59 Comments

  • Sharifa

    19 november 2018 at 13:34

    Dit lijkt mij zo lekker! Vanavond gelijk maken, dankje!

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 13:37

      Super!❤️

  • Macide

    19 november 2018 at 13:34

    Super! Kan ik ook bloem i.p.v. maizena gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 13:37

      Dankjewel Macide! Jazeker, je kunt maizena vervangen door bloem.❤️

  • Ilhame

    19 november 2018 at 13:35

    Zo lekker ziet dit gerecht eruit! Kan ik ook garnalen gebruiken Fatima? X

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 13:36

      Jazeker, garnalen kun je ook gebruiken.❤️

  • Pelin

    19 november 2018 at 13:49

    Hoi, welke Udon noedles gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 14:57

      Ik gebruik noedels van het merk Go Tan.

  • Asma

    19 november 2018 at 14:05

    Kan je bastard suiker ook weg laten of vervangen? Heb alles in huis behalve dat namelijk.

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 14:57

      Hi Asma,

      Je kunt de basterdsuiker vervangen door 2 eetlepels honing of helemaal weglaten.❤️

  • R

    19 november 2018 at 14:23

    Hoii,

    Kan je ook gewone olie gebruiken ipv die van de jumbo?

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 17:40

      Jazeker, dat kan ook!

  • R

    19 november 2018 at 14:25

    Hoii,
    Kan je ook gewone olie gebruiken ipv die van de jumbo?

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 14:53

      Ja hoor dat kan zeker.??

  • Fadoua

    19 november 2018 at 14:32

    Lieve Fatima,
    Ik geniet iedere keer weer van jouw gerechten. Welke udon noedels heb je gebruikt?
    Liefs Fadoua

  • Fadoua

    19 november 2018 at 14:35

    Lieve Fatima,
    Welke udon noedels gebruik je?
    Liefs Fadoua

  • Fadoua

    19 november 2018 at 14:37

    Welke Udon noedels gebruik ke?
    Liefs fadoua

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 14:52

      Hi Fadoua,

      Ik gebruik noedels van het merk Go Tan.

  • Hakima

    19 november 2018 at 15:45

    Ziet er jummie uit. Gaat het is zeker maken.

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 17:39

      Dankjewel Hakima!❤️

  • Sandra

    19 november 2018 at 17:16

    Kan ik het recept vinden van die heerlijke koekjes

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 17:39

      Welke koekjes bedoel je?

  • Nihmet

    20 november 2018 at 15:52

    Dankjewel voor je altijd z lekkere en eenvoudige recepten Haha. Nog een vraagje moet de ketjap zoet of zoutig zijn

    1. Fatima El Irari

      20 november 2018 at 16:23

      Hi Nihmet,

      Graag gedaan hoor! Je kunt zowel zoete als zoutige ketjap gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Donya

    20 november 2018 at 17:06

    Hi Fatima…dankjewel voor je lekkere recept..
    Ik heb het gemaakt alleen vind het teveel saus…is 100ml soyasaus niet een beetje teveel?? Heb precies allles gevolgd en gedaan..vond op het laatsts teveel saus en best zoutig

    1. Fatima El Irari

      20 november 2018 at 18:34

      Hi Donya,

      Graag gedaan lieverd! Ik vind het niet teveel, omdat bij de saus ook nog de noedels gaan en de noedels nemen de saus echt op. Je kunt altijd het zout weglaten als je het te zoutig vindt. ❤️

  • Mimi

    20 november 2018 at 23:08

    Slm faatje,

    Wat voor goude recepten heb jij manshallah heb dit recept daarnet nog gemaakt en heel men gezin was er dol op
    Een echte dikke aanrader mensen manifique xxx dikke zoen Mimi

    1. Fatima El Irari

      21 november 2018 at 08:55

      Alaikoem salaam Mimi,

      Aah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Osie

    21 november 2018 at 10:10

    Hi Fatima,

    Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt en het was echt heerlijk! Alles is precies op smaak met dit geweldige recept. Dank je wel voor je heerlijke gerechten!

    Liefs, Osie

    1. Fatima El Irari

      21 november 2018 at 10:31

      Hi Osie,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en erg lief dat je de moeite neemt om even te laten weten dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Jamina

    21 november 2018 at 13:44

    Ik ben bijna klaar met het maken van deze recept ben zeer benieuwd ?

    1. Fatima El Irari

      21 november 2018 at 15:14

      Lekker, geniet ervan!❤️

  • Fatima

    21 november 2018 at 16:49

    Heerlijk!!! ??Mijn man zegt nog nooit zulke lekkere noedels/bami gegeten! Dankjewel! ??❤️

    1. Fatima El Irari

      22 november 2018 at 10:25

      Haha wat goed! Nou dan weet je wat je voortaan kunt klaarmaken voor hem!?❤️

  • Dilara

    26 november 2018 at 20:08

    Heyy Fatima, ik heb dit gerecht zojuist gemaakt en het was overheerlijk? Super bedankt voor dit lekkere recept, alles klopte precies! Ik ga nu kijken welk ander lekker recept ik van je kan gebruiken. Xxx

    1. Fatima El Irari

      26 november 2018 at 20:42

      Hi Dilara,

      Aah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en bedankt voor je berichtje! Xx

  • Naoumi

    1 december 2018 at 10:40

    salaam fatima,

    Wat heb ik er hier zoo een zin in vandaag.. dit ga ik vandaag eten in sha allah hahah.
    Als ik kant en klare terayakisaus wil gebruiken hoeveel ml moet ik dan?

    groetjes Naoumi

    1. Fatima El Irari

      2 december 2018 at 15:43

      Alaikoem salaam Naoumi,

      Lekker! Ik zou beginnen met telkens een beetje toe te voegen van de saus en zo kun je bepalen hoeveel je nodig hebt. Xx

  • naoumi

    1 december 2018 at 10:52

    salaam fatima,

    Ik heb hier zooo een zin in… ziet er echt lekker uit. ik had nog een vraagje: als ik kant en klare teriyakisaus wil gebruiken hoeveel ML moet ik dan gebruiken.
    Groetjes Naoumi

  • Arzu

    3 december 2018 at 08:08

    Fatima I <3 YOU! Voorheen had ik echt een hekel aan koken, maar sinds ik jou heb ontdekt op insta probeer ik iedere dag een ander recept :)) thank you!!

    1. Fatima El Irari

      3 december 2018 at 11:48

      Hi Arzu,

      Aah wat leuk! Ik ben echt blij dat ik je zo inspireert en je het koken en bakken nu echt leuk vindt! Ga zo door lieverd! Xx

  • Hayat

    4 december 2018 at 23:36

    Salaam alaikoum lieve Fatima,

    Welke ketjap heb jij gebruikt, manis of asin?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 07:50

      Alaikoem salaam Hayat,

      Ik gebruikte Ketjap Manis.❤️

  • Oussalm Saidiya

    11 december 2018 at 17:30

    Hoi Fatima,

    Ik heb het gerecht vandaag gemaakt het was echt overheerlijk de kinderen vonden het heel lekker.
    Ik heb jou boek besteld ik kijk er al naar uit.
    Tbarkelah 3lik?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2018 at 19:00

      Hi Oussalm,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat de kids ook hebben genoten!❤️ Bedankt voor het bestellen van mijn boek lieverd!

  • Chaymae

    18 december 2018 at 20:38

    Heerlijk maa shaa allah!

    1. Fatima El Irari

      19 december 2018 at 00:06

      Allahibarkfiek lieverd.❤️

  • Souhaylla

    27 december 2018 at 17:51

    Thanks voor je recept! We hebben ontzettend genoten. Heb het gemaakt met garnalen ??

    1. Fatima El Irari

      27 december 2018 at 18:20

      Hi Souhaylla,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.❤️

  • Sascha

    5 februari 2019 at 17:58

    Al een paar keer dit recept gemaakt. Mijn kinderen zijn er gek op.

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:21

      Aah super! Ik ben blij dat jullie het lekker vinden! xx

  • Basta

    15 maart 2019 at 18:02

    Lieve Fatima,
    Heel erg bedankt voor je lekkere recepten. Vandaag dit receptje uitgeprobeerd, ik heb genoten! Lekkerste noedels tot nu toe.

    Xx

    1. Fatima El Irari

      15 maart 2019 at 18:17

      Hi Basta,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • Aicha

    3 juni 2019 at 07:22

    Heb het gisteren gemaakt het was super?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 09:00

      Ah super! Xx

  • Amel

    18 april 2020 at 18:40

    Hey Fatima! Het is een heerlijk recept. Ik heb het vorige keer met kip gemaakt, maar ik vroeg me af of het ook met gehakt past ?

    1. Fatima El Irari

      19 april 2020 at 14:29

      Hi Amel,

      Ah fijn! Ja, hoor je zou het ook eens kunnen proberen met gehakt. Xx

  • Linda

    30 september 2020 at 17:21

    Wat een lekker recept! Ga ik zeker vaker maken!
    Liefs, Linda

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 20:04

      Hi Linda,

      Leuk! Bedankt voor je reactie.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept