TAJINE MET KIP EN GROENTEN

Ingrediënten: (4 personen)
,

  • 4 middelgrote aardappelen, in partjes
  • 4 middelgrote wortelen, in partjes
  • 8 drumsticks
  • 1 ui, in ringen
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • handvol erwten
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
  • 200 ml warm water

IMG_2988

IMG_2967

Voor de marinade:
.
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. olijfolie

Bereiding:

Voeg alle kruiden toe in de tajine en giet de zonnebloemolie en olijfolie erbij. Meng dit vervolgens goed samen tot een glad sausje.

IMG_2993 IMG_2995 IMG_2997 IMG_2998 IMG_3000

Voeg de peterselie, koriander en de knoflook erbij en meng alles goed samen.IMG_3005

IMG_3008

Plaats de drumsticks in de marinade en breng de marinade aan alle kanten goed aan. Haal de drumsticks uit de marinade en zet deze even apart.

IMG_3009

IMG_3019

Haal de uien, aardappelen en de wortelen okk door de marinade en zet de groenten even apart.

IMG_3025

IMG_3031 IMG_3028

Pak dan de uien er weer bij en leg deze op de bodem van de tajine. De uien zorgen er voor dat je een bodempje maakt voor de kip en de groenten zodat deze niet aan de bodem blijven plakken.

IMG_3033

Plaats de drumsticks bovenop de uien en verdeel dan de aardappelen en de wortelen bovenop. Verdeel de erwten bovenop.

IMG_3035

IMG_3041

IMG_3043

IMG_3045

Als laatste giet je het water over de groenten en kip en breng je het geheel nog eens op smaak met wat peper en zout.

IMG_3046 IMG_3048

De tajine die ik heb gebruikt is enkel geschikt voor in de oven en niet voor op het fornuis. Zet de deksel op de tajine en stop deze in de oven op 200 graden voor 50 a 60 minuten tot alles goed gaar is.

Heb je een tajine die niet in de oven kan maar enkel op het vuur? Zet de tajine dan op een middelmatig vuurtje voor 50 minuten en ondertussen kun je blijven checken of alles gaar is.

IMG_3050

Haal na 30 minuten de deksel van de tajine en als je merkt dat het sausje nog iets te dun is, dan kun je het sausje nog iets laten inkoken voor ongeveer 10 minuten. Dit geldt ook voor als je de tajine bereidt op het vuur.

Voeg als laatste de olijven toe en en laat het geheel nog 10 minuten bakken/pruttelen zonder dat je de deksel op de tajine plaatst.

En dan is het nu tijd om deze overheerlijke tajine te serveren met wat lekker warm brood en met daarbij een lekkere frisse salade!

IMG_3055IMG_3076

81 antwoorden
  1. Najiba
    Najiba zegt:

    Blijft er wel genoeg jus achter? Op hoeveel graden in de oven? En gebruik je boven en onderwarmte? Bak je het gerecht in het midden van de oven? Sorry voor de vele vragen? Ma shaa Allah je hebt gouden handen❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najiba,

      Ja, hoor er blijft genoeg saus over, alleen heb ik de tajine lang genoeg doorgekookt totdat er bijna geen saus meer overbleef. Je zet de oven op de bovenste en onderste stand op 200 graden. En de tajine plaats je in het midden van de oven. Bedankt lieverd! Xx

      Beantwoorden
      • Hafsa
        Hafsa zegt:

        Ik heb geen oven kan dit ook gewoon op het fornuis? Want mijn vorige tajines komen dan ook gewoon goed uit.

  2. Salma
    Salma zegt:

    Salaam lieverd. Heb je ook een lekker lasagne recept voor mij? ❤️ Had tijdje terug een foto gezien op jouw instagram maar ik zie op je blog nog geen recept. Ik hoor graag van je!

    Ps, jouw recepten lukken altijd bij mij. Zo fijn! ❤️

    Beantwoorden
  3. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Ziet er lekker uit. Anders dan de ‘originele’ tajine, maar lekker makkelijk voor de drukke daagjes!

    En de Tajine ? super schattig! Ga ff een kijkje nemen op de site!

    Keep up The good work! ?

    Beantwoorden
  4. Malika
    Malika zegt:

    Van de week gemaakt en loved iT!! Mag k een brutale vraag stellen?? Zou je miss een x als je tijd hebt couscous (met rozijnen, uitjes en gebraden kip?)willen maken? Jouw uitleg is echt toppie!!?? Fijn weekend!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Malika,

      Aah super meis! Haha dat is geen brutale vraag hoor haha! Haha toevallig heb ik dit afgelopen weekend nog gegeten! Ik zal hier zeker een recept van plaatsen inschAllah! Xx

      Beantwoorden
  5. M
    M zegt:

    Hey Fatima ik wil morgen mijn tajine voor het eerst uitproberen. Kan ik in plaats van kippenbouten ook kipfilet gebruiken?

    Groetjes

    Beantwoorden
  6. Dina
    Dina zegt:

    Tip! Voor deze werkende vrouw zou het ideaal zijn als je bereidingstijd ongeveer erbij zou zetten. Zo weten we of we ergens nog aan kunnen beginnen na werktijd;)

    Beantwoorden
  7. Nouariya
    Nouariya zegt:

    Geweldig jou blog. Kan het maar niet vaak genoeg zeggen!!

    Nu wil ik graag een vleestajine maken en vroeg ik me af of ik dezelfde kruiden hiervoor kan aanhouden of raad je het me af. Ik hoor van je!

    xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nouriya,

      Dankjewel lieve schat! Ik zou voor een vleestajine wel andere kruiden gebruiken lieverd. Je kunt het de kruiden aanhouden van het recept”Vlees met gedroogde pruimen” die staat ook hier op de blog Xx

      Beantwoorden
  8. Amira
    Amira zegt:

    Ik heb een vraagje ik heb dit jaar een witte tajin kado gekregen. Kan ik gewoon daarin koke ? Gaat die witte verf aan de binnenkant er niet af dan?

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Amira,

      Je kunt niet elke tajine op het vuur zetten, omdat vele tajines enkel zijn bestemd voor de oven. Heb je er misschien een gebruiksaanwijzing bijgekregen?

      Beantwoorden
  9. Shahira
    Shahira zegt:

    Faatje je bent bent gewoon de beste! Je bent mijn inspiratie ik hou van je heerlijke recepten ga zo door meid! Ik kan niet wachten op de volgende hoofdgerecht incha Allah X

    Beantwoorden
  10. Kaatje
    Kaatje zegt:

    Dag Faatje,

    Ik vind jouw recepten geweldig!!!
    Ik lijk net een ervaren kok door jouw recepten!
    Ik heb een vraagje wil je aub een recept maken voor lekkere Marokkaanse hele kip (in de over).
    Mijne lukt nog niet helemaal.

    Beantwoorden
  11. Natalia
    Natalia zegt:

    Hoi Faatje,

    Ik kan niet zo goed koken hahah maar als ik jou recepten zo zie helemaal uitgebreid dan moet het zelfs mij lukken toch?!
    Nog veel plezier in Zanzibar.

    Beantwoorden
  12. Seyma
    Seyma zegt:

    Dankzei jou leer ik de marokaanse keuken maak ik de man ook blij alleen maar turks hhahha ?Was verukkelijk ??Ga zo door meid je bent top

    Beantwoorden
  13. Shani
    Shani zegt:

    Volgens mij ben je vergeten te vermelden wanneer en hoe je de knoflook toevoegt? Of kijk ik er oven heen..?

    Wil het recept vanavond graag gaan proberen:)

    Beantwoorden
  14. Sarita
    Sarita zegt:

    Hoi,

    Ik heb bij de slager kant en klare “tagine” kruiden gehaald. Zou ik die ook kunnen toevoegen aan het mengsel voor extra smaak? En dan pas alles er doorheen halen.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Chaimaa,

      Ik raad je aan om bospeen te gebruiken. Naar mijn gevoel worden deze altijd sneller gaar. Maar je zou de wortelen ook even voor kunnen koken hé, dan worden ze gegarandeerd snel gaar in de tajine. Succes! Xx

      Beantwoorden
  15. Loubna
    Loubna zegt:

    Heey xfaatje,
    Ik heb deze heerlijke tajine gisteren gemaakt. Elke dag maak k een xfaatje gerecht en k slaag altijd!!! Heb van jou echt veel geleerd! Chokrane!! Hoop dat er nog veel nieuwe recepten geplaatst worden!!

    Beantwoorden
  16. Sel
    Sel zegt:

    Hoihoi,

    Ik heb je recept precies opgevolgd en op het fornuis gedaan ipv oven. Alleen is de hele onderkant verbrandt.. wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sel,

      De boven van de tajine of de onderkant van de tajine? Dan ligt het waarschijnlijk aan de hoogte van het vuur. Niet elke tajine is hetzelfde, dus moet je zelf altijd opletten met hoe hoog je het vuur kan zetten.

      Beantwoorden
  17. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Salaam Faatje.

    Ik wil dit recept graag maken.zelf heb ik geen taijn. Ik Wil graag 1 kopen. Welke goede tagine kan je mij aanraden? Die op gas fornuis kan
    Zelf ben ik geen fan van witte taijn.
    Alvast bedankt groetjes X

    Beantwoorden
  18. Kees
    Kees zegt:

    Hoi Fatima,

    wat een fantastisch recept! Ik maak het nu al voor de derde keer en het blijft heerlijk! Heb ook andere kip tajines gemaakt maar deze is echt de beste! Zo zie je maar weer: eenvoudige recepten zijn de smakelijkste! Ik ga meer recepten van je site maken. Groetjes, Kees

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *