SUIKERKOEKJES MET FRAMBOZENJAM

Dit jaar ben ik een Becel ambassadeur en ga ik jullie inspireren en informeren op het gebied van margarine! Van het weekend ben ik voor het aankomende Suikerfeest alvast aan de slag gegaan met het bakken van koekjes. In dit artikel deel ik het recept van deze suikerkoekjes die gevuld zijn met jam én vertel ik ook meer over margarine, want wat velen niet weten (ik was er ook een van) is dat je prima koekjes kunt bakken met margarine en je echt niet altijd roomboter nodig hebt!

WAT IS MARGARINE?

De basis van margarine wordt gelegd op het boerenland. Margarine is een product wat wordt gemaakt met een zorgvuldig samengestelde mix van plantaardige oliën. Becel margarine is 100% plantaardig en zit vol met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Daarnaast is de verpakking voor een groot deel duurzaam, op dit moment draagt namelijk meer dan 50% van het plastic voor de Becel kuipjes bij aan de verantwoorde en hernieuwbare bronnen. 

OLIËN

De zaden van zonne-, koolzaad- en vlasbloemen worden geperst tot een plantaardige olie. De zonnebloem-, koolzaad- en lijnzaadolie vormen de basis voor de margarine. Om de margarine een smeerbare structuur te geven is het noodzakelijk om een heel klein beetje palmolie toe te voegen. Meer weten over palmolie?

ESSENTIËLE VETZUREN

De plantaardige oliën in margarine zijn van nature rijk aan essentiële vetzuren. Dit zijn de onverzadigde vetzuren Omega 3 en Omega 6. Deze vetten zijn essentieel omdat we ze via voeding binnen moeten krijgen, net als vitamines (met uitzondering van vitamine D).

VITAMINES

Doordat de basis van margarine uit plantaardige oliën bestaat, is het een natuurlijke bron van vitamine E. Om te zorgen dat we een deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines binnenkrijgen zijn alle margarines en halvarines (kuipjes, fles en wikkels) van Becel verrijkt met vitamine A en D.

WATER

Naast plantaardige oliën en vitamines bevat margarine ook water. Dit geeft de mogelijkheid om margarines met verschillende vetpercentages te creëren, zoals halvarine en Becel Light. Aangezien vet en water van nature niet met elkaar mengen wordt een emulgator toegevoegd. Dit is een stof die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Verder worden er nog een paar natuurlijke kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Wil jij weten welke ingrediënten er precies in margarine zitten?.

SUIKERKOEKJES MET FRAMBOZENJAM
.

Ingrediënten: (35 stuks)
.
  • 160 gr. Becel Romig 
  • 100 gr. poedersuiker
  • 1/2 tl. zout
  • 200 gr. bloem, gezeefd
  • 100 gr. maïzena
Extra:
.
  • 100 gr. kristalsuiker
  • frambozenjam
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de Becel Romig in de beslagkom en voeg de poedersuiker en het zout erbij. Mix dit met een elektrische handmixer of met een garde romig. Zeef de bloem en de maïzena erbij en mix het samen tot een samenhangend koekjesdeeg. Rol kleine bolletjes van ongeveer 15 gram en druk ze ietsjes plat. Rol de zijkanten van het plakje deeg door de kristalsuiker en plaats het deeg op een beklede bakplaat. Druk met je vinger een klein deukje in het midden en bak de koekjes in de oven in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden.

Stap 2.

Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze even afkoelen op een rooster. Schep vervolgens in elke holte ongeveer 1 halve theelepel frambozenjam of een andere jam naar keuze. Serveer de koekjes lekker bij de thee en smullen maar! 

Extra tips&trics:
.
  • De koekjes kun je het beste bewaren in een afsluitbare trommel.
  • De frambozenjam is te vervangen door andere jam of chocolade.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Becel.

44 antwoorden
  1. Haan
    Haan zegt:

    Hey Fatima,

    Nieuuww koekje!! Erg fijn dat jij de uitleg van margarine hierboven uitlegt, bedankt. Dit koekje zal ik binnenkort maken in sha Allah.
    Hoeveel koekjes haal jij uit dit recept?
    Bedankt.

    Liefs,
    Haan

    Beantwoorden
  2. Assiya
    Assiya zegt:

    Hoi faat.,
    Ze moeten voor 15 min de oven in. De onderkant krijgt een licht kleurtje en de bovenkant hoor het een beetje zacht te zijn?

    Beantwoorden
  3. Nadia
    Nadia zegt:

    Hey Fatima, deze ga ik dadelijk bakken ! Is het een idee om de koejes op het kleine plekje met jam even in te smeren met wat ‘taartina’ of stijft de jam uit zichzelf voldoende op ? Ik ben namelijk een beetje bang dat hij met dit warme weer gaat uitlopen in het koekjesblik, en ik wilde ze aan iemand cadeau doen, dus dat zou geen gezicht zijn … ?
    Liefs !

    Beantwoorden
  4. Abhelakh Retna
    Abhelakh Retna zegt:

    Hi Fatima. Hier in Suriname is becel romig te verkrijgbaar. Kan ik hey vervangen met een ander boter soort? Groetjes, Retna

    Beantwoorden
  5. Abhelakh Retna
    Abhelakh Retna zegt:

    Hi Fatima. Hier in Suriname is becel romig niet verkrijgbaar. Kan ik het vervangen met een ander boter soort? Groetjes, Retna

    Beantwoorden
  6. Hakima
    Hakima zegt:

    Salaam Fatma,

    Ik wil je oprecht bedanken voor je prachtige recepten. Ik heb maar liefst 4 soorten koekjes van jouw website geprobeerd en allemaal een daverend succes. Nochtans ben ik niet goed in koekjes bakken. Ik onthou dit recept voor een volgende keer.
    Shoukran 1000 keer.?

    Beantwoorden
  7. Abida
    Abida zegt:

    Hoi fatima. Ik ben net bijna aan 5 supermarkten geweest. En helaas geen maizena gevonden. Kan ik mischien iets anders gebruiken in plaats van maizena help plzzz

    Beantwoorden
  8. Nadia
    Nadia zegt:

    Hey!
    Ik heb ze uitgeprobeerd maar met roomboter. Men bolletjes wouden niet goed vormen waardoor er barstjes in kwamen wanneer ik een putje maakte. Hoe komt dit hen heel het recept gevolgd.

    Beantwoorden
  9. Mariam
    Mariam zegt:

    Hi Fatima,

    Jammer genoeg worden de koekjes heel erg plat bij mij. Heb het 2 keer geprobeerd. Het rondje gaat weg in het midden en ze worden best hard. Terwijl ik het op 150/180 graden heb gebakken.

    Beantwoorden
  10. Esma
    Esma zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb ze zojuist gemaakt maar het is mij helaas niet gelukt want het breekte snel af kan het komen doordat ik te veel bloem erin heb gedaan

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Abhelakh Retna Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *