SPICY WOKGERECHT MET GARNALEN EN NOEDELS

Het is weer tijd voor een lekkere wokgerecht! Geloof mij als je dit uitprobeert zul je dit gerecht gegarandeerd vaker maken en niet meer zo gauw buiten een bakje wok bestellen! Wij zijn er thuis dol op en ik weet zeker dat dit lekkers ook bij jouw thuis goed in de smaak zal vallen.

Ingrediënten: (4 personen) 
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 1 tl. rode peper (fijngesneden)
  • 1 gele paprika (in strookjes)
  • 1 rode paprika (in strookjes)
  • 150 gr. sugar snaps
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 300 gr. garnalen
  • 1/2 tl. cayennepeper
Voor de saus:
.
  • 100 ml water
  • 50 ml sojasaus
  • 1 etl. ketjap Manis
  • 2 etl. honing
  • 2 knoflookteentjes (uitgeperst)
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • 1 etl. maizena
  • 2 tl. water
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Giet in een steelpannetje het water, sojasaus, ketjap, honing, knoflook en de zonnebloemolie. Roer dit samen op middelhoog vuur voor ongeveer 1 minuut of tot het begint te koken. Meng de maizena in een apart kommetje met het water tot een glad mengsel en giet het bij de saus in het steelpannetje. Roer het samen en laat voor 1-2 minuten koken tot de saus goed is ingedikt. Zet de saus in de tussentijd opzij.

Stap 2.
.

Verhit ongeveer een eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de rode peper toe en bak het even aan. Voeg dan de paprika en de sugar snaps toe en breng het op smaak met zwarte peper en zout. Bak de groenten voor 3-5 minuten lichtbruin en tot ze iets zachter zijn. Schep de groenten apart op op een bord. Verhit in dezelfde pan weer een eetlepel zonnebloemolie bak de garnalen met de cayennepeper voor 1-2 minuten lichtbruin. Schep de groenten erbij en giet de saus eroverheen. Kook voor 2-3 minuten op middelhoog vuur tot het geheel warm is. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de noedels op een bord en verdeel erboven en portie van de garnalen wok. Super makkelijk en smakelijk eten!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

20 antwoorden
  1. Nana
    Nana zegt:

    Hi lieve Fatima,

    Allereerst hartelijk dank voor het recept! Ziet er ontzettend lekker uit en kan niet wachten om dit zelf klaar te maken en te proeven. Ik heb wel 1 klein vraagje voor ik echt aan de slag kan gaan: hoeveel noodels moet ik voor dit recept gebruiken?

    Grtz,
    Nana

    Beantwoorden
  2. Lina
    Lina zegt:

    Ziet er heerlijk uit gaan we zeker uitproberen. Vraagje…moet je de garnalen niet eerst voorkoken in water? En je bedoelt met Ketjap, Ketjap Manis toch?

    Beantwoorden
  3. Amal
    Amal zegt:

    Hey, heb hier zoveel zin in.
    Ik wil dit is klaarmaken, maar heb een kleine vraagje moet die soyasaus erbij of maakt dat niet uit?
    Groetjess.

    Beantwoorden
  4. SBZ
    SBZ zegt:

    Hey Fatima het ziet er weer heerlijk uit tbarkelah! Op dit moment ben ik in Marokko heb wel soja saus gevonden maar geen ketjap manis.. kan ik dit ook weg laten?

    Beantwoorden
  5. Salima
    Salima zegt:

    Salaam alaikoum,
    Het ziet er heerlijk uit weer, ik wil dit graag proberen maar ik heb een vraagje, welke garnalen gebruik jij?

    Heel erg bedankt voor het recept!
    Xxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Maissa Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *