SPERZIEBONENSCHOTEL MET KIP

Zin in wat lekkers vanavond wat je ook nog eens in een mum van tijd op tafel zet? Maak dan eens deze sperziebonenschotel met romige kip. Simpel om te maken en je schuift de ovenschotel in minder dan 30 minuten in de oven. Serveer er een frisse salade bij en je maaltijd voor vanavond is compleet!



Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 500 gr. aardappelen, in schijfjes
  • 300 gr. sperziebonen
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 150 ml kokend water
  • 2 etl. roomkaas
Kruiden:
.
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
Bechamelsaus:
.
  • 2 etl. roomboter
  • 2 etl. bloem
  • 400 ml melk
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. oregano
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook de aardappelschijfjes en de sperziebonen gaar in licht gezout water, giet het water af en zet ze apart. Verhit de zonnebloemolie in de pan, voeg de kipfilet, knoflook en alle kruiden toe en bak het aan. Voeg de ui, paprika en de tomaat erbij en bak het mee voor 3-5 minuten. Giet het water er al roerend bij en voeg de gekookte sperziebonen erbij. Roer het door en breng het aan de kook voor 5-8 minuten tot de saus is ingedikt. Roer de roomkaas erdoor en laat het nog even op laag vuur sudderen. 

Stap 2.
.

Smelt in een pannetje de boter op laag vuur en roer de bloem er met een garde bij. Giet de melk er al roerend bij, breng de saus aan de kook tot je ziet dat de bechamelsaus begint in te dikken. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, oregano en de zwarte peper en roer het door. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de schaal en schep bovenop het kip mengsel. Verdeel bovenop de overige aardappelschijfjes en giet de bechamelsaus eroverheen. Strooi er wat extra oregano op en bak de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 20-30 minuten goudbruin. Serveer de ovenschotel warm en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

15 antwoorden
  1. Latifa
    Latifa zegt:

    Hi Fatima

    Even over de monchoutaart

    Wij wonen sinds kort in Marokko en nou wil ik heel graag je monchou taart maken maar ik kan hier geen monchou vinden. Weet jij toevallig hoe het hier heet of wat ik in plaats van de monchou kan gebruiken?

    Beantwoorden
  2. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Salaam Fatima, ik heb de schotel vandaag gemaakt. Het was overheerlijk! Zo lekker dat ik en mijn man de schotel helemaal leeg hebben gegeten 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *