SPAANSE TORTILLA

Ingrediënten:

  • 5 middelgrote aardappelen, in blokjes 
  • 2 uien, in schijfjes 
  • 1 groene paprika, in blokjes 
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden 
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. sambal (of chilisaus)
  • 4 eieren

Bereiding:

  1. Frituur de aardappelblokjes mooi goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien mooi goudbruin.
  3. Voeg de groene paprika erbij en bak het mee. Schep de uien en de paprika op een bord en laat het even afkoelen.
  4. Breek de eieren in een ruime kom en klop deze goed samen. Voeg hier de kruiden aan toe en meng het goed samen.
  5. Schep dan de groenten, aardappelstukjes en de peterselie erbij en roer dit vervolgens goed samen.
  6. Verwarm ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep het tortilla mengsel erin en druk de bovenkant goed aan.
  7. Laat de tortilla voor ongeveer 2 á 3 minuten aan beide kanten mooi goudbruin bakken. Je kunt de tortilla ook afbakken in de oven op 200 graden voor ongeveer 15 á 20 minuten.
  8. Serveer de tortilla lekker warm met een sausje na keuze en genieten maar! 
65 antwoorden
  1. Rachida
    Rachida zegt:

    Ziet er heerlijk uit Fatima. Heb je misschien ook het recept van tortilla met gehakt? Ik volg je al een tijdje en heb al een aantal recepten van je geprobeerd, heerlijk. Vooral de gehakttaart is echt een succes hier thuis 😉

    Beantwoorden
  2. Ekram
    Ekram zegt:

    Hallo Fatima,

    Stel dat ik te veel heb gemaakt kan ik het dan laten in de ei mengsel en dan in de koelkast of wat raad jij mij aan ? Liefs Ekram

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ekram,

      Als je teveel hebt gemaakt, dan raad ik je aan om bij het deel die je wilt bewaren nog geen eimengsel toe te voegen. Als je dit wel doet dan zullen de aardappelen heel het ei opnemen en wanneer je de torilla wilt afbakken, zal de tortilla niet samen blijven zitten.

      Beantwoorden
  3. mariam
    mariam zegt:

    dag fatima,

    het ziet er zoals altijd heerlijk uit! tbarkelah. erg duidelijk allemaal.
    ik wil graag deze maken vandaag, kan je er ook stukjes kipfilet bij toevoegen?
    of kan ik dat beter weglaten?
    dankjewel alvast!

    Beantwoorden
  4. Muriel
    Muriel zegt:

    xfaatje,

    Bedankt voor al je recepten!
    Ik ben een echte beginner in de keuken maar jouw recepten lukken allemaal en zijn ook echt lekker!
    Ik heb tot nu toe deze tortilla, de kip souffles, en gehaktballetjes in tomatensaus en 2 taarten gemaakt.

    Beantwoorden
  5. Sofia
    Sofia zegt:

    Salam faatje. Helpppppppp ik ben deze tortilla aant maken maar ik heb geen paprikapoeder meer. Wat kan ik nog meer van kruiden gebruiken?

    X

    Beantwoorden
  6. Umm Zakariyyah
    Umm Zakariyyah zegt:

    As salam alayki wa rahmatullaahi wa barakatuh oukhty,

    Baraka Allaahu fiki voor al je heerlijke recepten! Ik volg al een tijdje jou site en ik ben beginnen leren koken door jou site!

    Heel mooi uitgelegt en de receptjes lukken altijd. Doe zo verder!

    Moge Allah subhana wa taAla jou zegenen!

    ?

    Beantwoorden
  7. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hallo, ik zou dit graag in de oven willen bereiden. Op hoeveel graden en voor hoe lang moet dit dan? Heel erg bedankt voor jouw recepten en goede uitleg xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ouassima,

      Je giet het aardappel mengsel in een ovenschaal en bakt de tortilla op 250 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten. De laatste 10 minuten kun je er eventueel wat kaas op strooien en nog even laten bakken.❤️

      Beantwoorden
  8. Nassira
    Nassira zegt:

    Hey Fatima,
    Mag je ook alles al voorbereiden en het mengsel dan in de ijskast laten, zodat wanneer je hieraan wil beginnen je meteen kan starten?

    Groetjes!
    X

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *