SNELLE BLADERDEEG PIZZA’S

Deze bladerdeeg pizza’s maakte ik gisteren voor de iftar en ze zijn heerlijk! Ze zijn heel snel klaar te maken en gegarandeerd dat ze ook bij jullie thuis in de smaak zullen vallen! Zelf heb ik de pizza’s belegd met gehakt en groenten, maar je kunt natuurlijk zoveel variëren als je zelf wilt en de pizza’s belegen met wat jij lekker vindt.

Ingrediënten: (8 stuks)
.
  • 300 gr. gemarineerd gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 200 gr. champignons, in blokjes
  • 2 etl. mais
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zoete chilisaus
  • Tomato Frito tomatensaus
  • 8 plakjes bladerdeeg
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak het gehakt aan. Voeg de ui en de paprikastukjes toe en bak het mee op middelhoog vuur. Wanneer de groenten iets zachter zijn voeg je de champignons erbij en bak je deze ook nog even mee. Voeg de mais toe en breng het op smaak met zout, zwarte peper en de chilisaus. Schep het geheel om en haal de koekenpan van het vuur.

Stap 2.
.

Plaats de bladerdeeg plakjes op een bekleed bakplaat en laat ze voor ongeveer 5 minuten ontdooien. Snijd in het midden van elk plakje een vierkant en blijf ongeveer 2 cm van de randen af. Prik met een vork in het midden wat gaatjes, verdeel 1 theelepel tomatensaus erop en schep in het midden ongeveer 2 volle eetlepels gehakt. Mix het eidooier met de melk en smeer hiermee de randen in en strooi er wat sesamzaadjes op. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram zie je een instructievideo van het vullen van de pizza’s.
  • Je kunt de pizza’s op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

30 antwoorden
  1. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi Fatima vindt je recepten leuk en heerlijk en wil ook kook vlogs zoals jij beginnen want ben twaalf en hou van koken ik wou als eerst niet kook vlogs maken omdat ik niet zeker wist of ik het kan toen ik probeerde te koken en me famillie het proefde raadde ze me aan om iets met me talent te doen maar ik hou van je je bent egt een inspiratie voor me moge allah jou en je man en kind geluk maken en gezond laten inshallah??❤️?

    Beantwoorden
  2. Naj
    Naj zegt:

    Ik heb geen Instagram en ben erg benieuwd hoe je dat doet met de bladerdeeg want ik begrijp het niet. Ik kan ook niet je Instagram openen en kijken want je staat op privé..

    Beantwoorden
  3. Imane
    Imane zegt:

    Heey Fatima
    Ik snap het deeltje niet waarbij je verteld dat de bladerdeeg in het midden gesneden moet worden? Wat bedoelt u percies kan ik buiten instgram ook een vedeo terug vinden hoe ik het percies moet snijden want dat heb ik niet.
    Of
    Kan heb het mss nogmaals exact uitleggen dat ik het snap ik wil dit zo graag maken.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op H Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *