SINAASAPPEL BASBOUSA MET SIROOP

Het is weekend, dus tijd om wat lekkers te bakken! Deze sinaasappel basbousa is zo smeuïg en door de sinaasappelsiroop wordt de cake heerlijk zacht én de volgende dag is die zelfs nog zachter! En om het helemaal af te maken top je de cake met geraspte kokos en sinaasappelrasp, wat wil je nog meer? Pak hieronder het recept erbij en ga vandaag nog lekker aan de bak!

Ingrediënten: (12 stuks)
.
Voor het beslag:
.
  • 4 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
Sinaasappelsiroop:
.
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 etl. kristalsuiker
  • geraspte kokos
  • sinaasappelrasp
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een beslagkom de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker mooi luchtig voor ongeveer 60 seconden. Giet de zonnebloemolie, melk en de sinaasappelsap erbij en mix nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.

Stap 2.
.

Vet de bakvorm in met zonnebloemolie, bestuif licht met bloem en giet het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de cake in de voorverwarmde oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin. Wanneer de cake gaar is prik je met een vork een paar gaatjes in de cake en zet je de cake even opzij.

Stap 3.
.

Giet de sinaasappelsap in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker erbij. Breng de sinaasappelsap aan de kook en blijf ondertussen doorroeren. Giet de sinaasappelsiroop boven de cake en strooi na 10 minuten de geraspte kokos en sinaasappelrasp bovenop. Laat de cake volledig afkoelen en serveer met een kopje thee of koffie, zo lekker!

Extra tips&trics:
.
  • Voor het lekkerste resultaat kun je het beste verse sinaasappelsap gebruiken.
  • Vervang de helft van de bloem eventueel door fijne griesmeel.
  • Je kunt ook prima een springvorm gebruiken of er cupcakes van maken.

Liefs,
Fatima


49 antwoorden
  1. Ghizlan
    Ghizlan zegt:

    Hey fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten. Vraagje, ik houd niet heel erg van sinaasappel/citroen in cakes. Kun je het ergens door vervangen of smaakt het niet heel sterk naar sinaasappel?

    Beantwoorden
  2. Karima
    Karima zegt:

    Altijd de lekkerste recepten blijf zo Door gaan !!😍 ik vroeg me af of ik het ook in een ronde bakvorm kan doen.en hoeveel cm moet die dan zijn?

    Beantwoorden
  3. Lina
    Lina zegt:

    Hallo
    Ik zie nergens bij stap 1 waneer de sap er bij moet. Ben ook de fout in gegaan en heb het pas als laatst bij gedaan de beslag is nu best watterig.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Maria,

      Ik moet reacties altijd eerst goedkeuren voordat je ze kunt zien. Eieren kun je vervangen door appelmoes of door rijpe bananen. 1 ei vervang je door 50 gram appelmoes. En melk kun je vervangen door sojamelk of amandelmelk.

      Beantwoorden
  4. Maria
    Maria zegt:

    Ik zie mijn geplaatste reactie niet terug… Mijn vraag was door welke ingrediënten kan het beste de eieren en melk vervangen als ik een vegan variant van deze cake wil maken?

    Beantwoorden
  5. Sylvia
    Sylvia zegt:

    Wat een heerlijke cake! Ik heb bezoek eb heb het door veel mensen laten proeven. Het is echt een succes. Zelfs mijn zoon vindt het lekker. Ik heb er geen kokos ovet gedaan.
    Je zegt dat het morgen nog lekkerder is. Dus ik heb nog een klein stukje voor mijzelf bewaard.

    Beantwoorden
  6. Sahar
    Sahar zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik heb helemaal geen ervaringen bakken maar deze taart wil ik graag proberen. Ik heb een elektrische oven, ik weet dat het op 180graden moet, maar moet het met een fan of zonder?

    Beantwoorden
  7. Naoual
    Naoual zegt:

    Salaam Fatima,

    Sta op het punt om de cake te maken, heb enkel eieren in maatje s, hoeveel eieren moet k dan gebruiken? Het dubbele?

    Beantwoorden
  8. Ouiam
    Ouiam zegt:

    Heey Fatima,

    Heb hem vandaag uitgeprobeerd alleen in het midden was ie erg hoog en daar om heen erg laag. Weet je misschien hoe dat komt ? Voorderest koelt ie nu lekker af en maak ik hem straks verder af hihi..

    Beantwoorden
  9. G
    G zegt:

    Hoi Fatima! Ik vroeg me af of jouw boeklancering ook te bezoeken is zoals die van ellouisacooking? Lijkt me superleuk om bij te zijn!

    Beantwoorden
  10. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima,

    Allereerst wil ik je bedanken voor het plaatsen van super lekkere recepten… heb nog een vraagje over de sinaasappelcake is het belangrijk deze te nuttigen totdat het volledig is afgekoeld, of mag het ook direct geserveerd worden als het nog lekker warm is

    Beantwoorden
  11. Lieke van Vught
    Lieke van Vught zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor dit heerlijke recept! De cake moest hier wel wat langer in de oven om goed gaar te worden, ik heb alleen een hogeluchtfunctie misschien is dat de reden.
    Ik zag trouwens dat je recept voor kokos gribha koekjes van de site af is!! Echt jammer want dat waren m’n lievelingskoekjes (en ook van mijn dochter)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *