SCHUIMKRANSJES

Tijdens het boodschappen doen zag ik schuimpjes liggen en ik kreeg er spontaan zin in, dus dook ik bij aankomst thuis gelijk de keuken in! Deze schuimkransjes maak je heel simpel zelf met maar een paar simpele ingrediënten. Leuk om samen met de kinderen te maken en daarna samen met je dierbaren lekker op te smikkelen, want ze zien er niet alleen leuk uit maar ze zijn ook nog eens super lekker!

Ingrediënten: (10 stuks)
.

  • 3 eiwitten
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 80 gr. poedersuiker
  • 1 etl. maizena 
  • kleurstof
  • sprinkels
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart. Mix het eiwit op hoge snelheid voor 1-2 minuten tot zachte pieken. Voeg de kristalsuiker geleidelijk toe en mix ondertussen het eiwit op hoge snelheid, tot er stijve pieken ontstaan. Zeef de poedersuiker en de maizena erbij en spatel deze met een spatel door het eiwitschuim.

Stap 2.
.

Verdeel het eiwitschuim in tweeën en roer bij een de kleurstof erdoor. Schep het eiwitschuim in de spuitzak, spuit mooie ronde kransjes bovenop de bakpapier en versier ze met de sprinkels. Bak de kransjes in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar. Zet de oven uit en laat ze nog voor 30 minuten in de oven staan.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

 

22 antwoorden
  1. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Mmm ziet er heerlijk uit! Ik zzl het zeker eens uitproberen. Ik heb een vraagje over jou recept van maizenakoekjes met chocolade en cornflakes. Is het normaal dat als de koekjes uit de oven komen dat ze plakkerig aanvoelen? Moet ik het gewoon volledig laten afkoelen en ze vanzelf droger worden?

    Groetjes Ibtissam

    Beantwoorden
  2. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Ik weet niet wat ik fout heb gedaan ̂. Ik heb de ingrediënten gehalveerd en heb het recept gevolgd. En ik heb nochtans terwijl ik bolletjes maakten mn handen gewreven in de bloem om ze toch nog een beetje droger te laten worden maar tevergeefs. Toen ze uit de oven kwamen waren ze echt plakkerig en ik heb het nu volledig laten afkoelen maar ze zijn nog steeds plakkerig. Weet jij mssn wat ik fout kan hebben gedaan? Groetjes Ibtissam

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Adriënne,

      Jazeker, je kunt de kransen makkelijk afgedekt in een luchtdichte trommel voor zeker 2 weken bewaren. Je kunt er een lint doorheen halen, dicht strikken en eventueel aan de kerstboom hangen. Veel plezier!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *