ROOMKAAS CAKE MET KOKOS

Deze roomkaas cake is binnen de familie een ware hit! Dit is nou echt zo’n typisch luchtige cake met een heerlijke zachte structuur en je eet met gemak meer dan een plakje cake! Afgelopen week bakte ik deze cake weer eens en nam ik deze mee op bezoek en zoals je misschien al kunt raden was iedereen er weg van! Dus ik kan niet anders zeggen dat ook jij deze heerlijke en vooral luchtige cake eens moet bakken hoor!

Ingrediënten (10 personen)
.

Voor het cakebeslag:
.
  • 200 gr. zachte roomkaas 
  • 250 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl. vanille extract
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
Garnering:
ss
  • 2 etl. abrikozenjam
  • 1 etl. water
  • geraspte kokos

Bereidingswijze:

  1. Schep de zachte roomkaas in de kom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. Mix het samen op hoge snelheid tot een zachte crème zonder klontjes.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het met de elektrische handmixer even samen.
  3. Breek de eieren per één bij het beslag en mix op hoge snelheid samen tot een lichtgeel beslag.
  4. Mix de bakpoeder samen met de bloem en schep de bloem in stappen bij het beslag en mix ondertussen op lage snelheid samen. 
  5. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het beslag nog even goed door.
  6. Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met ongeveer 1 eetlepel bloem. Klop de overtollige bloem er weer uit.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  8. Bak de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  9. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 5 a 8 minuten afkoelen in de bakvorm bovenop een rooster. 
  10. Voeg in de tussentijd de abrikozenjam toe in een steelpannetje en giet het water erbij. Blijf op laag vuur de abrikozenjam voor ongeveer 2 minuten doorroeren.
  11. Prik met een vork wat gaatjes in de cake en strijk er een laagje abrikozenjam overheen. 
  12. Plaats een bord bovenop de cake en draai de bakvorm dan direct om. Geef op de bovenkant van de bakvorm een paar tikken, zodat de cake er makkelijk uitglijdt.
  13. Smeer de gehele cake af met een laag abrikozenjam en strooi er vervolgens de geraspte kokos overheen.
  14. Laat de cake nog even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten!

Een erg simpele en vooral lekkere cake die bij ons vaak genoeg wordt gebakken. Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima

150 antwoorden
  1. Sara Bayram
    Sara Bayram zegt:

    Dankjewel Fatima voor alle moeite die je insteekt in alle recepten. Je recepten zijn één voor één geweldig! Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Zal hem gelijk uitproberen💕

    Beantwoorden
  2. Sara Bayram
    Sara Bayram zegt:

    Dag Fatima,

    Bedankt voor alle moeite die je insteekt voor alle recepten. Deze zijn één voor één geweldig. Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Ik ga hem snel uitproberen💕💕

    Liefs,

    Sara

    Beantwoorden
  3. Malika
    Malika zegt:

    Hoi Fatima,

    Je recept ziet er wederom lekker uit, ik heb alleen geen vanilleextract kan ik een extra zakje vanillesuiker toevoegen of is het extract van belang bij dit recept?

    Groetjes malika

    Beantwoorden
  4. Amira
    Amira zegt:

    Salaam 3alikom Fatima,

    Ga deze cake zeker uitproberen hij ziet er heerlijk uit😋😋 Mag ik vragen welke roomkaas jij hiervoor gebruikt hebt?

    Beantwoorden
  5. Ashley
    Ashley zegt:

    Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik heb al meerdere recepten van jou gemaakt. Allemaal makkelijk te maken door de uitgebreide uitleg, top!

    Ik heb twee vraagjes, namelijk welke roomkaas gebruik jij? En welke vanille extract, in de vanille die ik hier in de buurt kan vinden zit alcohol.

    Alvast bedankt!

    Liefs Ashley

    Beantwoorden
  6. Selma
    Selma zegt:

    Salam Fatima, dit ziet er inderdaad heerlijk uit. Heel erg bedankt voor het delen! 🙂
    Ik vroeg me eigenlijk af wat voor roomkaas je gebruikt..?

    Beantwoorden
  7. Siham
    Siham zegt:

    salam fatima bedakt dat je recepten met ons deelt ik had een vraagje kan ik vannile extract ook vervangen met iets anders omdat ik het niet heb choekran😘

    Beantwoorden
  8. Malika a
    Malika a zegt:

    S.a. fatima..

    Ik moet zeggen dat ik echt geen keukenprinses ben en t ook niet echt leuk vind om te doen. Hoorde mensen over jou praten maar dacht t zal wel niks voor mij zijn. Nu heb ik deze vakantie toch maar jouw site bezocht en jouw rijst recept geprobeerd… wat een hit..zo makkelijk uitgelegd en heerlijk. Vandaag jouw ravigotte saus gemaakt..ook zo makkelijk en lekker. Dus ga vopral zo door. Ik ben fan geworden;) moge allah jou helpen in alles wat je doet.
    Ps.. als ik lees hoe vaak jij dezelfde vraag moet beantwoorden en toch zo respectvol en lief blijft. Masha allah.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Malika,

      Aah wat onwijs lief zeg! Haha ik ben blij dat je toch nog mijn blog hebt bezocht, dus WELKOM! Dankjewel lieve schat en ik vind het leuk om te lezen dat je alsnog een paar recepten hebt gemaakt! Je zult zien dat je het koken en bakken ook nog eens super leuk gaat vinden! Allah ibarkfiek lieverd. Xx

      Beantwoorden
    • Hannan
      Hannan zegt:

      Precies wat ik dacht! Lees de reacties door als je nog een vraag hebt. Respect dat je de vragen over ROOMKAAS nog beantwoord. Niet normaal hoe vaak die voorbij kwam. Sorry moest dit even kwijt. 😂

      Beantwoorden
  9. Zainab
    Zainab zegt:

    Hallo Fatima,

    Als eerst wil ik je zeggen dat ik altijd naar je filmpjes kijk en ik er onwijs van geniet! Allemaal heerlijke recepten! 😍

    Ik heb een vraagje, ik heb alleen een handmixer thuis.. kan je zulke recepten ook maken zonder zo’n machine? Of gaat het dan niet helemaal goed? 😊
    Groetjes,

    Zainab

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Zainab,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat echt lief. Jazeker, alle cake, taart, toppings etc. kun je ook makkelijk met een elektrische handmixer maken. En zelfs met een simpele garde moet het lukken. Voor de video’s die ik opneem vind ik het leuk om telkens af te wisselen, maar je hoeft zeker niet precies hetzelfde te gebruiken. Succes lieverd! Xx

      Beantwoorden
  10. Leilaatjuh
    Leilaatjuh zegt:

    Vandaag gemaakt en zowel bij mij als bij mijn man goed in de smaak gevallen! Jammie! Dit is iets wat ik vaker zal maken om mee te nemen bij bezoek In Sha allah

    Beantwoorden
  11. Catherine
    Catherine zegt:

    Hoi Faatje
    Had even een vraagje heb nog mascerpone over zou ik die ook kunnen gebruiken in plaats van roomkaas
    Lieve groetjes catherine

    Beantwoorden
  12. aynur
    aynur zegt:

    Vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept. Kijk vaak op jouw blog omdat je uitleg erg duidelijk is. Kan gewoon niet verkeerd gaan. Ga zo door…!

    Beantwoorden
  13. Noura
    Noura zegt:

    Salam Fatima,

    Heb de cake gemaakt, het was heerlijk. Nog niet eerder zo een lekkere en luchtige cake gegeten!
    Bedankt voor het delen!

    Groetjes Noura

    Beantwoorden
  14. Shadi
    Shadi zegt:

    Hallo Fatima
    Bedankt voor je recept. Ik heb het gemaakt en ooooo wat is ie lekker.
    Super makkelijk en verschrikkelijk lekker😊
    Ik ga dat vaker bakken.

    Beantwoorden
  15. Cennet
    Cennet zegt:

    Hey fatima,
    Allereerst bedankt voor je recept!
    Ik heb deze onwijs lekkere cake al 3 keer gemaakt!
    Alleen ik heb op dit moment geen roomkaas in huis, wel kwark Is dat mogelijk?

    Beantwoorden
  16. Romaisa
    Romaisa zegt:

    Hoi Fatima,

    Weet je ook een lekkere variatie op deze cake?
    Ik wil namelijk kleine bakvormen gebruiken zodat ik het recept in 2 kan delen.
    Ik wil dan de ene eigenlijk net wat anders maken..
    Heb je misschien tips? Iets van chocolade stukjes erdoor ofzo?

    Bedankt!
    Liefs Romaisa

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Romaisa,

      Je zou het beslag in 2 kunnen delen en bij het ene beslag cacaopoeder kunnen toevoegen voor een chocolade cake? Of je kunt er inderdaad ook chocoladestukjes bijdoen. Of maanzaad, citroenrasp, sinaasappelrasp etc. Xx

      Beantwoorden
  17. Yous
    Yous zegt:

    Hoi Fatima,

    Mag ik in plaats van roomkaas creme fraiche gebruiken? Heb helaas geen roomkaas in huis en wil hem nu al maken 🙂

    Groetjes,

    Beantwoorden
  18. najoua
    najoua zegt:

    heey fatima, ik ben die cake nu aan het maken hij zit al in de oven,maar in het midden van de cake wil hij niet gaar worden en van boven wordt hij bijna zwart, ik weet niet waar het aan ligt misschien aan mijn oven ofzo maar ik maak vaker cakes enzo en die komen er top uit,heb je hiervoor een oplossing voo de volgende keer.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Najoua,

      Als de cake aan de buitenkant al bruin is gekleurd maar de binnenkant nog vloeibaar is dan doe ik het volgende. Je plaatst een druk aluminiumfolie bovenop de cake en dan zal de cake van buiten niet meer kleuren en zal de binnenkant wel verder garen. Dit doe ik altijd wanneer ik merk dat de cake aan de binnenkant nog nat is. Xx

      Beantwoorden
  19. Anissa
    Anissa zegt:

    Hoi fatima bedankt voor je heerlijke recepten. Nou had ik deze cacke al eerder gemaakt en is hij erg in de smaak gevallen. Wil hem vandaag opnieuw maken maar heb geen suiker meer enkel witte bastard suiker kan dat ook en blijft de verhouding hetzelfde

    Groetjes Anissa

    Beantwoorden
  20. Hanan
    Hanan zegt:

    Salaamou alaikoem fatima..

    Heerlijke recepten en shoekran voor jou geduld.

    Ik wil graag zometeen deze cake maken maar dan in 2 bakvormen van 18 cm.
    Denk je dat het gaat goedkomen als ik gewoon recept in 2 deel of beter toch 1 vorm gebruiken van 24 cm.

    Beantwoorden
  21. Umm Khadeejah
    Umm Khadeejah zegt:

    Assalaamu aleikum lieve Fatima. Ik wil deze cake graag vandaag maken maar ik heb niet veel kristalsuiker in huis zou het ook kunnen met poedersuiker?

    Liefs

    Beantwoorden
  22. Umm Khadeejah
    Umm Khadeejah zegt:

    Assalaamu aleikumm. Ik heb het gemaakt met poedersuiker alhamdoulilah het is wel gelukt. Was ook blij dat ie niet was ingezakt wat wel vaak bij mij cakes gebeurd maar ik denk omdat dit beslag wel wat dikker was en dat het daarom niet is ingezakt

    Beantwoorden
      • Fadoua
        Fadoua zegt:

        Hoi Fatima, doordat mijn ouders beide diabeet zijn en het te zoet s. K hoef niet alles weg te laten misschien een groot gedeelte?

        Groetjes van mij

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Fadoua,

        Je zou de kristalsuiker kunnen halveren? Of eventueel kunnen vervangen door zoetstof. De abrikozenjan zou je kunnen weglaten of je gebruikt light abrikozenjam. Xx

  23. Atika
    Atika zegt:

    Hey, je recept is echt super lekker heb hem vaker gemaakt maar nou heb ik geen roomkaas in huis. Kan ik je recept ook volgen zonder roomkaas te gebruiken?

    Beantwoorden
  24. Leila
    Leila zegt:

    Hee faatje ik heb deze cake al zovaak gemaakt wij zijn er hier thuis gek op! Het komt bij mij vaak voor dat een gedeelte van de cake vast komt te zitten aan het bakblik en kost mij ook heeeel veel moeite om m los te krijgen.. en als ik m dan loskrijg zit er een gedeelte nog vast.. heb je hier tips voor? Ik vet m al goed in en besproei m dan met bloem

    Beantwoorden
  25. Sam
    Sam zegt:

    Hoi Fatima, de cake staat momenteel in de oven en het huis ruikt heerlijk!
    Ik zie alleen net na het opruimen wel ineens een flesje vanille extract staan. Ben deze vergeten erbij te voegen gezien ik je beschrijving heb gelezen en niet de video heb bekeken. In de beschrijving staat niet in het eerste stukje dat je dan ook de vanille extract samen met het zakje vanille suiker en de roomkaas moet toevoegen. Dus misschien is het handig om dat erbij te zetten ? 🙂 ben erg benieuwd hoe de cake smaakt! Bedankt voor deze fijne recepten!

    Beantwoorden
  26. As
    As zegt:

    salam alikom begrijp ik het goed dat je de onderkant vd cake ook besmeerd met jam en het daarna pas uiit de bakvorm haalt en omdraait? Xx

    Beantwoorden
  27. Benny
    Benny zegt:

    Dag Fatima,

    Deze heerlijke cake gemaakt iedereen wou nog een extra stukje dat zegt toch genoeg👍👍😉
    Hopelijk komt er eens een kookboek van je uit

    Groetjes

    Beantwoorden
  28. Annita Steenbergen
    Annita Steenbergen zegt:

    Hoihoi! Heerlijk heerlijk heerlijk.
    Heb wel een beetje van mezelf in het recept gedaan; ik heb de bloem vervangen door amandelmeel. Iets meer bakpoeder daardoor.
    Als ik m de volgende keer weer maak (en dat gebeurd zeker!) Doe ik er wat minder olie door.

    Beantwoorden
  29. Meryem
    Meryem zegt:

    Hoi Fatima

    Ik zou graag deze onwijs lekkere smeuïge cake willen proberen maar geraak er even niet uit. Is roomkaas nou hetzelfde als verse kaas? Want heb me suf laten lopen bij de kazen an aldi maar her enige dat ik terugvind is verse kaas. Deze heeft ook een blauwe verpakking en ook een inhoud van 200g. Zou ik deze mogen gebruiken of moet het echt roomkaas zijn?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *