Romige Spinazie Quiche

19 april 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ben je dol op quiche? Dan is deze spinazie quiche zeker het proberen waard! Een lekker krokante korst met een heerlijk, romige spinazie vulling. Voor de vulling gebruikte ik Funghi-Trifolati kruiden van het merk Euroma, zo lekker smaakvol! Ook een goed idee voor de aankomende paaslunch of brunch!

Ingrediënten: (6 stuks)
Quiche deeg:
  • 250 gr. bloem
  • 1/2 tl. zout
  • 130 gr. roomboter, in blokjes
  • 1 ei (maat M)
  • 2 etl. koud water
Spinazie vulling:
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 uien, in blokjes
  • 3 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 200 gr. spinazie
  • 4 eieren
  • 120 ml slagroom
  • 1 tl. Funghi-Trifolati kruiden
  • 50 gr. geraspte kaas
Kruiden:
  • 1 tl.  zout
  • 1 tl. Funghi-Trifolati kruiden
  • 1 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
Bereiding:
Stap 1.

Meng de bloem en het zout samen in een kom. Voeg de koude roomboter erbij en verkruimel de roomboter bij de bloem. Mix het ei en het water samen, voeg het mengsel toe in de kom en mix tot een mooi deeg. Is het deeg iets te plakkerig, voeg dan een extra eetlepel bloem erbij. Pak het deeg in met plasticfolie en plaats het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.

Verwarm de zonnebloemolie en olijfolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en plaats het deksel op de pan voor 60 seconden. Voeg alle kruiden erbij en roer de spinazie goed door. Wanneer de spinazie gaar is snijd je het met een keukenschaar in iets grove stukken en zet je het opzij. Klop de eieren los, giet de slagroom erbij en mix samen. Voeg een extra theelepel Funghi-Trifolati kruiden toe en mix weer samen. Voeg de spinazie en de geraspte kaas erbij en roer het mengsel door. Zet even apart.

Stap 3.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak. Plaats de vormpjes bovenop het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan het vormpje uit het deeg. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd de overtollige randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul elk vormpje met het mengsel tot net onder de rand en strooi wat extra Funghi-Trifolati bovenop. Bak de quiche in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&tricks:
  • Mocht het deeg iets te droog zijn, dan kun je er een eetlepel extra water aan toevoegen.
  • Is het deeg iets te plakkerig voeg er een eetlepel extra bloem bij.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

41 Comments

  • Hanan

    19 april 2019 at 10:14

    Waar kan je die fungi kruiden kopen fatima

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:44

      Hi Hanan,

      Zelf kocht ik ze bij de Jumbo, maar je kunt ook kijken bij de Albert Heijn.❤️

  • Sara

    19 april 2019 at 10:50

    Ziet er zoooo heerlijk uit! Kan niet wachten het zelf te proberen !

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:44

      Dankjewel lieverd!

  • Aya

    19 april 2019 at 11:00

    Ik heb bijna nooit gekookt in mijn leven! Nu ik jou heb gevonden heb ik leren koken! Dank voor al je inspiratie en liefde die je verspreid.

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:43

      Super lief! Heel graag gedaan lieve Aya!❤️

  • Aya

    19 april 2019 at 11:02

    Ps: ik wil de kruiden heel graag winnen!!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:43

      ❤️

  • Hayat

    19 april 2019 at 12:45

    Salem Fatima ,

    Ziet er heerlijk uit machallah ?
    Ik ben dol op jou recepten duidelijk uitleg super? En heb jou kook boek binnen ? ik ga zeker recepten uitproberen inshallah

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:43

      Dankjewel lieve Hayat!?❤️

  • Nadja

    19 april 2019 at 16:40

    Klinkt heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:42

      Is het ook echt!?

  • Anja

    20 april 2019 at 04:39

    Ohhhh dit klinkt zo lekker! Ben gek op spinazie en quiche! En met de kruiden van Euromar wordt het helemaal een feestje! Heb al diverse mixen van Euromar in mijn kruidenkast staan, maar deze ken ik nog niet!
    Ik doe graag mee!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 07:42

      Hi Anja!

      Wat leuk!❤️

  • Titimatah

    26 april 2019 at 09:16

    Klinkt heerlijk!!!tbarkellah alik!!?..ik heb een vraag over roomboter!!wat soort van roomboter gebruik jij voor quiches en okk tartelettes!!alvast bedankt?

    1. Fatima El Irari

      26 april 2019 at 15:01

      Dankjewel lieverd, Allahibarkfiek! Ik gebruik gezouten roomboter van de Lidl of van de Jumbo. Xx

    2. Jamila

      6 mei 2019 at 14:05

      Gebruik je verse of Diepvries spinazie?

      1. Fatima El Irari

        6 mei 2019 at 15:41

        Verse spinazie.

  • elma

    1 mei 2019 at 10:52

    kan dit ook met bladerdeeg worden gemaakt?

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2019 at 12:58

      Hi Elma,

      Ik zou dan toch wel quiche deeg gebruiken. Deze kun je ook kant en klaar kopen in de supermarkt. Bladerdeeg zal iets te nat/zacht worden door het mengsel.

  • Bouchra

    7 mei 2019 at 08:14

    Lieve Fatima,
    Wat een heerlijke recepten heb je altijd!
    Mag ik vragen welke vormpjes jij gebruikt?
    Alvast bedankt.
    Groet, Bouchra

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:32

      Hi lieve Bouchra,

      Dankjewel lieve schat! De vormpjes kocht ik bij de Big Bazaar en ze hebben ze nog steeds. Xx

      1. Bouchra

        7 mei 2019 at 13:45

        Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga ze zo halen. Ik heb vanmiddag je kookboek besteld trouwens 🙂 Liefs!

      2. Fatima El Irari

        7 mei 2019 at 14:43

        Ah super lief! Dankjewel lieve Bouchra! Xx

  • Najwa

    9 mei 2019 at 05:46

    Salam Fatima,

    Kan je ook diepvries-spinazie gebruiken?

    Groetjes Najwa

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 07:57

      Hi Najwa,

      Ja, hoor kan ook. Xx

  • Samira

    9 mei 2019 at 13:38

    Hoi Fatima,

    Kan het zijn dat de hoeveelheid meel of boter niet klopt in verhouding ?
    Bij mij lijkt het erop dat het te veel meel of te weinig boter is.

    Groetjes
    Samira

    1. Samira

      10 mei 2019 at 10:58

      Hoi Fatima,

      Ik denk dat de hoeveelheid bloem niet klopt. Ik heb het verdubbeld en was precies goed. Als ik op internet naar quiche deeg kijk zie ik ook dat de verhouding van boter de helft van het bloem is. Dus bijv 250g bloem, 125g boter.

      1. Fatima El Irari

        10 mei 2019 at 14:54

        Hi Samira,

        Oh wat erg! Je hebt helemaal gelijk, want die 150 moest 250 zijn, mijn excuses! Ik heb het direct aangepast, dankjewel!

  • Camilja

    13 mei 2019 at 21:39

    Hoeveel cm zijn jou vormpjes?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 09:10

      Hi Camilja,

      De diameter is 10 cm.

  • Camilja

    16 mei 2019 at 21:58

    Haayhaay fatima,

    Zou je eventueel de funghi trifolati kruiden weglaten? Zoja moet er dan iets anders voor in de plaats of hoef dat ook niet persee?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 01:31

      Hi Camilja,

      Die kun je ook weglaten.??❤️

  • Sakina

    17 mei 2019 at 07:50

    Salaam alaikoum ziet er lekker uit!
    Met wat kan ik die kruiden doosjes vervangen? Ik denk niet dat ik dat kan vinden waar ik woon xx Chokran

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 08:36

      Alaikoem salaam Sakina,

      Bedoel je de Fungi kruiden? Die kun je ook weglaten.

      1. Houda

        17 mei 2019 at 11:43

        Salaam Fatima, kan je dit ook in een grote vorm doen? Moet ik dan de hoeveelheid verdubbelen? Alvast dank❤

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2019 at 12:06

        Alaikoem salaam Houda,

        Dat kan zeker. Ik raad je een vorm van 22 of 24 cm aan.♥️

  • Elif

    23 mei 2019 at 20:30

    Hoi Fatima,

    Waar koop ik de bakvormpjes en welke moet ik nemen. Kan je eventueel een voorbeeld posten. Door jou heb ik koken geleerd en me man is zo trots op me

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2019 at 07:00

      Hi Elif,

      Deze vormpjes verkopen ze o.a. bij de Big Bazaar. Aah super goed!?

  • Suzanne

    27 juli 2020 at 22:21

    Hoi Fatima

    Leuk recept. Waar heb je de vormpjes voor quiche gekocht? Ziet er weer super uit hoor. Bedankt

    Groetjes Suzanne

    1. Fatima El Irari

      29 juli 2020 at 20:03

      Hi Suzanne,

      Bedankt! De vormpjes kocht ik bij de Big Bazaar.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept