ROMIGE SPINAZIE QUICHE

Ben je dol op quiche? Dan is deze spinazie quiche zeker het proberen waard! Een lekker krokante korst met een heerlijk, romige spinazie vulling. Voor de vulling gebruikte ik Funghi-Trifolati kruiden van het merk Euroma, zo lekker smaakvol! Ook een goed idee voor de aankomende paaslunch of brunch!

Ingrediënten: (6 stuks)
.
Quiche deeg:
.
  • 250 gr. bloem
  • 1/2 tl. zout
  • 130 gr. roomboter, in blokjes
  • 1 ei (maat M)
  • 2 etl. koud water
Spinazie vulling:
.
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 uien, in blokjes
  • 3 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 200 gr. spinazie
  • 4 eieren
  • 120 ml slagroom
  • 1 tl. Funghi-Trifolati kruiden
  • 50 gr. geraspte kaas
Kruiden:
.
  • 1 tl.  zout
  • 1 tl. Funghi-Trifolati kruiden
  • 1 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng de bloem en het zout samen in een kom. Voeg de koude roomboter erbij en verkruimel de roomboter bij de bloem. Mix het ei en het water samen, voeg het mengsel toe in de kom en mix tot een mooi deeg. Is het deeg iets te plakkerig, voeg dan een extra eetlepel bloem erbij. Pak het deeg in met plasticfolie en plaats het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Verwarm de zonnebloemolie en olijfolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en plaats het deksel op de pan voor 60 seconden. Voeg alle kruiden erbij en roer de spinazie goed door. Wanneer de spinazie gaar is snijd je het met een keukenschaar in iets grove stukken en zet je het opzij. Klop de eieren los, giet de slagroom erbij en mix samen. Voeg een extra theelepel Funghi-Trifolati kruiden toe en mix weer samen. Voeg de spinazie en de geraspte kaas erbij en roer het mengsel door. Zet even apart.

Stap 3.
.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak. Plaats de vormpjes bovenop het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan het vormpje uit het deeg. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd de overtollige randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul elk vormpje met het mengsel tot net onder de rand en strooi wat extra Funghi-Trifolati bovenop. Bak de quiche in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Extra tips&trics:
.
  • Mocht het deeg iets te droog zijn, dan kun je er een eetlepel extra water aan toevoegen.
  • Is het deeg iets te plakkerig voeg er een eetlepel extra bloem bij.

Liefs,
Fatima

39 antwoorden
  1. Aya
    Aya zegt:

    Ik heb bijna nooit gekookt in mijn leven! Nu ik jou heb gevonden heb ik leren koken! Dank voor al je inspiratie en liefde die je verspreid.

    Beantwoorden
  2. Hayat
    Hayat zegt:

    Salem Fatima ,

    Ziet er heerlijk uit machallah ?
    Ik ben dol op jou recepten duidelijk uitleg super? En heb jou kook boek binnen ? ik ga zeker recepten uitproberen inshallah

    Beantwoorden
  3. Anja
    Anja zegt:

    Ohhhh dit klinkt zo lekker! Ben gek op spinazie en quiche! En met de kruiden van Euromar wordt het helemaal een feestje! Heb al diverse mixen van Euromar in mijn kruidenkast staan, maar deze ken ik nog niet!
    Ik doe graag mee!

    Beantwoorden
  4. Titimatah
    Titimatah zegt:

    Klinkt heerlijk!!!tbarkellah alik!!?..ik heb een vraag over roomboter!!wat soort van roomboter gebruik jij voor quiches en okk tartelettes!!alvast bedankt?

    Beantwoorden
  5. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Lieve Fatima,
    Wat een heerlijke recepten heb je altijd!
    Mag ik vragen welke vormpjes jij gebruikt?
    Alvast bedankt.
    Groet, Bouchra

    Beantwoorden
  6. Samira
    Samira zegt:

    Hoi Fatima,

    Kan het zijn dat de hoeveelheid meel of boter niet klopt in verhouding ?
    Bij mij lijkt het erop dat het te veel meel of te weinig boter is.

    Groetjes
    Samira

    Beantwoorden
    • Samira
      Samira zegt:

      Hoi Fatima,

      Ik denk dat de hoeveelheid bloem niet klopt. Ik heb het verdubbeld en was precies goed. Als ik op internet naar quiche deeg kijk zie ik ook dat de verhouding van boter de helft van het bloem is. Dus bijv 250g bloem, 125g boter.

      Beantwoorden
  7. Camilja
    Camilja zegt:

    Haayhaay fatima,

    Zou je eventueel de funghi trifolati kruiden weglaten? Zoja moet er dan iets anders voor in de plaats of hoef dat ook niet persee?

    Beantwoorden
  8. Sakina
    Sakina zegt:

    Salaam alaikoum ziet er lekker uit!
    Met wat kan ik die kruiden doosjes vervangen? Ik denk niet dat ik dat kan vinden waar ik woon xx Chokran

    Beantwoorden
  9. Elif
    Elif zegt:

    Hoi Fatima,

    Waar koop ik de bakvormpjes en welke moet ik nemen. Kan je eventueel een voorbeeld posten. Door jou heb ik koken geleerd en me man is zo trots op me

    Groetjes

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *