ROMIGE SPAGHETTI MET GARNALEN EN SPINAZIE

Ik ben dol op pasta en vooral pasta’s met een lekker romig sausje gaan er altijd goed in! Deze romige spaghetti met garnalen en spinazie is een van mijn favoriete en je maakt het ook nog een binnen 30 minuten klaar. Ben je dol op pasta en wil je vanavond een snelle en vooral lekkere maaltijd op tafel zetten, dan moet je dit lekkers echt eens proberen!


Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. garnalen
  • 1 tl. harissa kruiden
  • 1 tl. zout
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 etl. groentebouillon
  • 250 ml kokend water
  • 150 ml slagroom 
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 200 gr. spinazie
  • 250 gr. spaghetti
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de harissa en het zout aan beide kanten lichtbruin van kleur. Schep de garnalen op een bord en zet opzij. Verhit in dezelfde pan de olie en bak de ui en knoflook lichtbruin. Roer de groentebouillon door het water en giet de bouillon in de pan. Breng het aan de kook voor 2-3 minuten en giet vervolgens de slagroom erbij. Roer het door en kook voor 1-2 minuten.

Stap 2.
.

Voeg de spinazie toe en plaats de deksel op de pan voor ongeveer 60 seconden. Wanneer de spinazie is geslonken roer je het door en voeg je de garnalen er weer bij. Roer het door en voeg ook de Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Kook voor 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de saus mooi is ingedikt. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet het water af en roer de spaghetti door de saus. Dien de pasta warm op met een frisse salade en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

26 antwoorden
  1. Mohammed
    Mohammed zegt:

    Een lekkere snelle hap. Ik ga het maken met kipfilet. Op naar het volgende recept fatima! By the way al je No bake recepten zijn top?

    Beantwoorden
  2. Samira
    Samira zegt:

    Salaam Alaikoem Fatima,

    Welke harissa kruiden gebruik je? Ik zie dit vaker terug komen in je recepten!

    Ps. Ga zo door! Superliefff dat je dit met ons deelt. Je recepten zijn heerlijk! Allahuma barek ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam samira,

      Dankjewel lieve schat! Ik gebruik de harissa kruiden van de Marokkaanse slager, maar bij de jumbo kun je het ook kopen. Je kunt natuurlijk ook cayennepeper gebruiken of gewoon zwarte peper.❤️?

      Beantwoorden
  3. Loubna.
    Loubna. zegt:

    Hoi Fatima,
    1eetlepel bouillon komt dat overeen met een blok of blokje?
    Woon in het buitenland en hier hebben ze geen poedervariant

    Beantwoorden
  4. Soukaïna
    Soukaïna zegt:

    Ziet er heerlijk uit. Deze ga ik vanavond klaarmaken, bedankt voor het recept.
    Ik ben nieuw op je blog en hoop vegetarische (geen vlees, wel vis) gerechten te vinden hier. 🙂

    Beantwoorden
  5. Chaima
    Chaima zegt:

    Hoihoi, ik ben echt fan van je kookkunsten! Nu wil ik dit klaarmaken insha’allah maar in de plek van garnalen (kipfilet) en geen slagroom maar crème fraich. En kookroom Kan dit? Of smaakt het dan niet romig

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *