ROMIGE OVENSCHOTEL MET BROCCOLI EN KIP

Ik vroeg laatst op social media welke gerechten nou echt jullie favoriet zijn en een gerecht die echt vaak werd genoemd was de ovenschotel! En mocht dit gerecht nou toevallig ook net een van mijn favoriete gerechten zijn! Ovenschotels, zijn voor mij ideale gerechten omdat je er zoveel mee kunt variëren en je kunt ze ook altijd makkelijk op voorhand klaarmaken en dan hoef je de schotel voor etenstijd enkel nog af te bakken in de oven. Deze ovenschotel met broccoli, kip en groenten is zo lekker romig van smaak en de kaassaus die lekker in de groenten en kip trekt maakt dit gerecht alleen maar nog lekkerder! Dus weet je nog niet wat je vanavond gaat koken, probeer deze heerlijke ovenschotel dan eens!

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 1 krop broccoli, in roosjes
  • 300 gr. kipfilet, in stukjes
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kipkruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 3 etl. zonnebloemolie
  • 500 gr. krieltjes
  • 300 gr. champignons, in blokjes
  • 1 gele en rode paprika, in blokjes
  • 2 etl. zonnebloemolie
Voor de kaassaus:
.
  • 50 gr. roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 etl. bloem
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 ml heet water
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 etl. crème fraiche

Bereiding:

Stap 1.
.

Snijd de broccoli in roosjes, breng een ruime pan met wat zout aan de kook en schep de broccoli erin. Kook de broccoli beetgaar, giet het water af en laat de broccoli volledig uitlekken in een zeef. Marineer de kipfilet met de paprikapoeder, zout, zwarte peper, kipkruiden en de zonnebloemolie. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kipfilet mooi goudbruin aan beide kanten voor ongeveer 5 a 8 minuten. Schep de kipfilet uit de pan en zet deze even apart op een bord.

Stap 2.
.

Verhit nogmaals wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de krieltjes aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de champignons en de paprika stukjes erbij en breng het op smaak met paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schep alles om en bak het geheel gaar. Wanneer de groenten en de krieltjes gaar zijn voeg je de broccoli en de kip erbij en schep je alles om. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur.

Stap 3.
.

Smelt de roomboter in de koekenpan en bak het fijngesneden ui mooi lichtbruin. Voeg dan de bloem erbij en bak de bloem op laag vuur voor ongeveer 60 seconden mee. Verkruimel in een aparte kom het bouillonblokje met het hete water en mix dit goed samen. Giet dan de bouillon in het steelpannetje bij de gebakken uien met de bloem en roer het goed door voor ongeveer 60 seconden op middelhoog vuur. Voeg de kaas en de crème fraiche erbij en laat de saus mooi indikken voor ongeveer 2 minuten terwijl je de saus blijft doorroeren.

Stap 4.
.

Vet de ovenschaal in met roomboter en schep de krieltjes, groenten en de kip erin en verdeel de inhoud over de ovenschaal. Giet de kaassaus eroverheen en bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot je ziet dat de saus is ingetrokken. Serveer de ovenschotel warm met een portie rijst, en genieten maar!

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

81 antwoorden
  1. Diana
    Diana zegt:

    Hey , krijgen we hier ook een video uitleg van? Ik ben namelijk echt lomp met instructies tot dat ik het niet in een filmpje zie, en een beginner :).

    Beantwoorden
  2. Fatima
    Fatima zegt:

    Hey Fatima!

    Grote fan hier! Vraagje, ik vroeg me af of dit ook lekker zou zijn met gnocchi? Ik wil al zo lang eens een gerechtje maken met gnocchi en dit lijkt me iets dat er lekker bij zou zijn! Dikke kus, Fatima

    Beantwoorden
  3. Meryem
    Meryem zegt:

    Sallaam ou alaykoum, Hooi Fatima,

    Veel succes met je zwangerschap en je kleine uk later in shaa allah! Ik ben een stille volger en fan van je, maar omdat je zwanger bent wou ik je een berichtje sturen hihi. Ik hou ontzettend veel van je recepten en ik hoop dat je nog steeds recepten blijft plaatsen met een kleine in huis hihi. Good luck! Allah i 3awnek xxx

    Kleine vraagje, Wanneer ga je een kookboek maken hihi ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Meryem,

      Aah dankjewel lieve schat! Haha, nou ik ben niet van plan om te stoppen met recepten delen wanneer de baby er is inschAllah haha, dus maak je geen zorgen. Ik ben op dit moment bezig met mijn kookboek en die zal in april 2019 uitkomen! Xx

      Beantwoorden
  4. Fatima ezzahra
    Fatima ezzahra zegt:

    Hello fatima,
    Ik ben fan van jou recepten,ik woon in Nederlands pas 1 jaar,ik begrijp niet alles van jou instructies,maar ik probeer altijd om jouw heerlijke recepten te proberen. Met hulp van google😅..ik vind ze echt heerlijk …machallah alik💐👍

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi HB,

      Je kunt de kaas weglaten en eventueel vervangen door enkel crème fraiche. Je gebruikt dan in totaal 2 eetlepels crème fraiche. Maar je zou de ovenschotel ook kunnen klaarmaken door helemaal geen saus eroverheen te gieten. Xx

      Beantwoorden
  5. Aicha
    Aicha zegt:

    Hey Fatima,
    Zeer benieuwd naar je kookboek ik kan niet wachten om het ten kunnen kopen!! Ik vroeg Kij af welke kipbouillon je gebruikt? Is dat dje van de slager ik wil het namelijk morgen al maken
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  6. Aisha
    Aisha zegt:

    Hey lieverd,

    Kun je ook roomkaas gebruiken inplaats van creme fraish? Ik heb alleen roomkaas in huis en wil niet speciaal naar de winkel hihi🙊🙊

    Beantwoorden
  7. Samira
    Samira zegt:

    Heyy Fatima,

    Vroeg mezelf af of je andere groente kan gebruiken inplaats van paprika en champignons? Zo ja, welke zijn hier lekker bij?

    Groetjess

    Beantwoorden
  8. Sara
    Sara zegt:

    Hey Fatima,
    Wat ziet dit er weer lekker uit! Ik ga dat gelijk vandaag uitproberen. Alleen vroeg ik me af kan ik ipv krieltjea gewone aardappelblokjes toevoegen?
    Groetjes,
    Sara

    Beantwoorden
  9. Sarah Ettayeby
    Sarah Ettayeby zegt:

    Hee Fatima,
    Ik heb het recept gelijk geprobeerd vandaag en de hele schaal is leeggegeten!
    Heel erg bedankt voor het lekkere recept!
    En nog van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

    xx Sarah

    Beantwoorden
  10. Yalda
    Yalda zegt:

    Ik had alles in huis en gemaakt dus. Wat is dit lekker met pilav rijst. Wel duurde het zeker een uur tot vocht was opgedroogd. Maar zeker de tijd waard.

    Beantwoorden
  11. Riffia24
    Riffia24 zegt:

    Salaam Faatje

    Welke merk krieltjes gebruik jij?
    Heb eens een krieltjes uit zak van de AH gekocht maar die vond ik echt niet lekker..

    Kisses and love xx

    Beantwoorden
  12. Vanity
    Vanity zegt:

    Salam aleikom Fatima,

    Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!

    Ik wil vandaag dit recept ook uitproberen, alleen heb ik geen crème fraiche in huis. Kan ik het ook vervangen door melk?

    Groetjes,
    Vanity

    Beantwoorden
  13. Maureen
    Maureen zegt:

    Hi Fatima!
    Ik heb je site pas ondekt! Wat heb je leuke recepten zeg!
    Kan ik bij dit recept de roomboter vervangen door vloeibare margarine bijvoorbeeld?
    Groetjes
    Maureen

    Beantwoorden
  14. Jo
    Jo zegt:

    Hallo! Een vraag bij stap 3 geef je aan de 50 gram roomboter te laten smelten en de uien in te bakken + de bloem. Doe je hierbij ook het water + builon blokje, crème fresh in dit zelfde pannetje? Of doe je dit apart?

    Beantwoorden
  15. Kima
    Kima zegt:

    Salam fatima

    Ik wou vragen of ik creme fraiche kan vervangen door room? Heb alleen room in huis en wil het vandaag nog maken. Alvast bedankt!
    En gefeliciteerd met je zwangerschap!

    Beantwoorden
  16. Naima
    Naima zegt:

    Hoii. Ik ben gek op jou recepten heb deze net gemaakt en weer super lekker natúúrlijk door jou vind ik het leuk in de keuken xx naima

    Beantwoorden
  17. Yasmine
    Yasmine zegt:

    Heey fstims een vraagje als je hem van te voren wil maken. Giet je dan de kaassaus er al bij? Of doe je dat pas net voordat je hem gaat afbakken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Yasmine,

      Je kunt de kaassaus er later pas bijgieten als de schotel de oven ingaat, maar hoeft niet perse hoor. Kan op beide manieren, omdat wanneer je de ovenschotel verwarmd de kaassaus toch weer vloeibaar wordt.❤️

      Beantwoorden
  18. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Haaii,

    Ik snap stap drie niet helemaal je doet de ui en bloem in een koekenpan en vervolgens de bouillon in het hete water en in in een steelpannetje.
    Maar wat doe je verder met de ui die gebakken is in roomboter? Doe je dat in het steelpannetje met de bouillon, kaas en creme fraiche?

    Beantwoorden
  19. ahlam
    ahlam zegt:

    Haaii,

    Ik snap stap drie niet helemaal je doet de ui en bloem in een koekenpan en vervolgens de bouillon in het hete water en in in een steelpannetje.
    Maar wat doe je verder met de ui die gebakken is in roomboter? Doe je dat in het steelpannetje met de bouillon, kaas en creme fraiche?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Ahlam,

      Alles gaat op een gegeven moment in een pan. Dus je begint eerst met het bakken van de uien in de gesmolten roomboter, dan komt daar de bouillon bij die je hebt opgelost in heet water en vervolgens komt daar dan ook de kaas en crème fraiche bij.

      Beantwoorden
  20. Shaimaa
    Shaimaa zegt:

    Hoi Fatima!

    Ik had een vraagje.. Ik ben bezig met dit recept, maar ik zou dit eigenlijk pas morgen eten. Is het mogelijk om het in de koelkast te doen zodat ik het morgen alleen nog in de oven kan doen of is dat niet verstandig? Kan ik beter dat sausje pas morgen doen of kan het met saus en al gewoon in de koelkast?

    Alvast bedankt voor je reactie

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Shaimaa,

      Ja, hoor je kunt de ovenschotel zeker vandaag al helemaal klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. De volgende dag hoef je de ovenschotel enkel nog in de oven te schuiven en de kaassaus zal vanzelf weer vloeibaar worden. Succes! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *