ROMIGE KIPKERRIE MET RIJST

Als je eenmaal deze zelfgemaakte kipkerrie met rijst hebt geproefd zul je dit gerecht gegarandeerd vaker op tafel zetten! Een lekker romige kipkerrie die in minder dan 30 minuten al op tafel staat, eet smakelijk!


Ingrediënten: (4 personen)
.
Kip marinade:
.
  • 250 gr. rijst
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 cayennepeper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 etl. zonnebloemolie
Groenten & kerriesaus:
.
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. bloem
  • 250 ml kippenbouillon 
  • 200 gr. creme fraiche
  • 1/2 krop broccoli, in roosjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kip met de knoflook, kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper, kurkuma en giet de zonnebloemolie erbij. Roer het goed door en bak de kip in de hapjespan aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg de ui, paprikastukjes, kerriepoeder en de bloem erbij en bak het aan tot de groenten iets zachter zijn.

Stap 2.
. 

Voeg de kippenbouillon en de broccoli toe en laat het geheel zonder deksel voor ongeveer 8-10 op middelhoog vuur sudderen. Roer de crème fraiche erdoor en laat de saus voor 3-5 minuten pruttelen tot er een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus extra op smaak met zout en zwarte peper en roer het door. Verdeel de rijst over de borden en schep bovenop de kip kerriesaus, eet smakelijk!

Extra tips&trics:
.
  • Kippenbouillon maak ik zelf door een blokje kippenbouillon te mixen met kokend water.
  • Ik kook de broccoli niet voor, omdat ik het lekker vind als de broccoli nog een bite heeft.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

34 antwoorden
  1. Chan
    Chan zegt:

    Dag fatima,

    Ziet er lekker uit !
    Wat voor kerrie gebruik je hiervoor?

    En waar koop jij je kruiden? Ik vind de kruiden van een supermarkt nooit zo lekker

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Chan,

      Dankjewel! Ik gebruik kerriepoeder van het merk Euroma, maar je mag echt elk soort gebruiken. Bijna al mijn kruiden komen vanuit Marokko, maar misschien kun je de kruiden proberen die bij de Marokkaanse slager worden verkocht?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Paola
    Paola zegt:

    Gaan het zeker eens proberen, mijn dochter en ik zijn verzot op curry … al ga ik zr de paparika’s van tss halen ?
    Dank u wel Fatima ?

    Beantwoorden
  3. Elise
    Elise zegt:

    YUMMIE!
    Welke rijst gebruik jij voor je gerechten? De korrels zien er altijd zo groot (en fluffie) uit!

    Ga het zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  4. Melissa
    Melissa zegt:

    Klinkt heerlijk! Vind het echt ideaal dat jouw recepten zo makkelijk te maken zijn, meestal geen ingewikkelde ingrediënten maar wel alles heerlijk gekruid. De vegetarische kikkererwtencurry is groot favoriet hier! Dit ga ik ook zeker maken, met pandan rijst (love pandan rijst).

    Beantwoorden
  5. Esra
    Esra zegt:

    Staan al deze recepten ook in uw kookboek ? Ik kan wel koken, en ga volgende maand trouwen wil ook nieuwe makkelijke gerechten proberen en heb veel goeds gehoord over uw boek. Bijv kook de rijst als op de verpakking is voor mij beetje onduidelijk welke verpakking ?? Niet op alle rijst verpakkingen staan hoe je iets moet koken.

    Beantwoorden
  6. Loes
    Loes zegt:

    Ik heb veel recepten uitgeprobeerd om.een lekkere kipkerrie te maken, maar over deze zei mijn man meteen dat het de lekkerste was die hij ooit heect gegeten, dus voor herhaling vatbaar. Dankjewel!

    Beantwoorden
  7. Jolanda Van den berg
    Jolanda Van den berg zegt:

    Hoi Fatma heb je gerecht gemaakt het was heerlijk heb alleen de broccoli weg gelaten maar dit recept ga ik zeker nog eens maken hoop dat ik nog veel van soort gerechten mag ontvangen van je liefs jolanda

    Beantwoorden
  8. jolanda
    jolanda zegt:

    was zo lekker dat ik toch ook maar je kookboek heb bestelt krijg het morgen in huis dus nog meer lekkere recepten liefs jolanda

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *