Italiaanse Kip Pasta

24 juni 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ik vroeg jullie laatst welke hoofdgerecht recepten jullie graag zouden willen terugzien en ik merkte al gauw op dat er een heleboel pasta liefhebbers zijn! Nou is pasta toevallig een van mijn favoriete gerechten, dus ik heb heel wat lekkere pasta recepten voor jullie in petto. Het eerste pasta recept die ik graag met jullie wil delen is deze romige Italiaanse kip pasta die oh zo lekker is! Binnen een halfuur kun je deze lekkere pasta aan je familie voorschotelen!

Ingrediënten (4 personen)
Voor de kip:
  • 300 gr. kipilet
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 30 gr. roomboter, ongezouten
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
Voor de romige saus:
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml tuinkruidenbouillon (kokend water met 1 etl. tuinkruiden)
  • 1 etl. Italiaanse kruiden
  • handvol geraspte kaas
  • 300 gr. spinazie
  • zongedroogde tomaten, dun gesneden
Extra:
  • pasta naar keuze
  • 1 tl. zout
Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in grove of in kleine stukken en breng de kip aan beide kanten op smaak met de zwarte peper en met het zout.
  2. Verwarm de roomboter en de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een ruime koekenpan.
  3. Plaats de kipfilet in de koekenpan en bak de kip aan beide kanten mooi goudbruin en gaar voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Wanneer de kip mooi goudbruin is gebakken haal je de kipfilet uit de koekenpan en zet je deze even apart op een bord.
  5. Voeg de knoflook en de uien toe in de koekenpan en bak beide mooi lichtbruin voor ongeveer 60 seconden. Merk je nou dat je geen olie meer in de pan overhebt, dan giet je er ongeveer 1 eetlepel olie bij.

  6. Giet de slagroom en de tuinkruiden bouillon bij de uien en de knoflook in de koekenpan en roer dit even goed samen.
  7. Voeg de Italiaanse kruiden en de geraspte kaas erbij en kook de saus voor ongeveer 5 a 8 minuten op middelhoog vuur, tot de saus mooi is ingedikt tot een romige saus.
  8. Scheur de spinazie bij de saus, voeg ook de zongedroogde tomaten erbij de romige saus en breng de saus aan de kook voor 3 a 5 minuten op middelhoog vuur.
  9. Plaats dan de gebakken kip weer terug in de pan en roer de kip door de romige saus. Laat het geheel voor nog eens 5 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  10. Kook de pasta gaar met wat zout, giet het water af en schep een hoeveelheid pasta op een bord en verdeel bovenop de kip en de romige saus.
Extra tips&trics:
  • Deze pasta is ook erg lekker met zalm of garnalen.
  • Vervang de tuinkruiden bouillon door een blokje kippenbouillon of gebruik enkel water.
  • Vervang pasta door gebakken of gekookte rijst.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

 

Print recept

Nutrition

93 Comments

  • NorA

    24 juni 2018 at 08:23

    Ziet er heerlijk uit, bsaha?

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2018 at 13:16

      Dankjewel lieve Nora! Xx

  • Meryam

    24 juni 2018 at 09:33

    Ziet er heerlijk uit! Ik zal het zeker eens proberen InshAllah. Bedankt om uw heerlijke recepten te delen met ons, ze lukken altijd zo goed bij mij!

    Dikke kus, Meryam

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2018 at 13:15

      Dankjewel lieve Meryam en natuurlijk heel graag gedaan! Xx

  • Anissa

    24 juni 2018 at 10:15

    Haai,
    Waar heb je die pasta vandaan?
    Ik zoek die al best lang ?
    Liefs Anissa
    P.s ben super blij dat al joun gerechten altijd lukken! Bedankt daarvoor

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2018 at 13:15

      Hi Anissa,

      Dankjewel lieve schat! Pasta kocht ik bij de Plus. Xx

  • Siham

    24 juni 2018 at 11:02

    Hi lieve Fatima,

    dank voor weer een van je heerlijke recepten. Dit ziet er weer heerlijk uit. Ik heb echter een vraagje, ik eet helaas geen kip meer. Maar ik vroeg me af of ik dit ook met een vis filet kan maken. Zo ja, welke zou je dan aanraden??

    Alvast heel erg bedankt.

    Liefs Siham

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2018 at 13:14

      Hi Siham,

      Graag gedaan lieverd! Jazeker, je zou ook visfilet kunnen gebruiken of garnalen. Persoonlijk vind ik tilapia visfilet het lekkerst. Xx

  • Irene

    24 juni 2018 at 13:50

    Ziet er super lekker uit! Al je recepten zijn geweldig trouwens!! xx

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2018 at 06:13

      Super lief! Dankjewel Irene!

      Liefs,
      Fatima

  • mietje

    24 juni 2018 at 18:12

    Dank u wel voor het heerlijke recept .
    ik maak het morgen al klaar .gr

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2018 at 06:12

      Hi Mietje,

      Graag gedaan hoor! En geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Najima

    25 juni 2018 at 06:15

    GEWELDIG! Je maak mij en mijn familie echt blij met zulke recepten! Ik heb het gisteren gelijk gemaakt en je een foto gemaild. Ben super benieuwd naar de rest van je recepten!

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2018 at 06:57

      Hi Najima,

      Wat onwijs lief zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor de foto!(ziet er zo lekker uit!)

      Liefs,
      Fatima

  • Saar

    25 juni 2018 at 07:23

    Superrrlekker ! Heb het gister meteen gemaakt . Iedereen vond het zo onwijs lekker ! Dankjewel voor je recept ♡♡

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2018 at 09:13

      Hi Saar,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. En natuurlijk heel graag gedaan! Xx

  • Michiel

    25 juni 2018 at 08:57

    Eenvoudig, en toch zo lekker! Alweer een toppertje Fatima!! Deze komt ook terug in West-Vlaanderen op de tafel deze week. 😉 super bedankt! Ook lekker trouwens met wat champignons erdoor. X

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2018 at 09:13

      Hi Michiel,

      Bedankt voor je lieve compliment. Met champignons is het ook erg lekker, ik ben echt gek op champignons haha! Geniet ervan!

      Groetjes,
      Fatima

  • Hasna

    25 juni 2018 at 17:25

    Heerlijk recept! Weet jij toevallig of je de tuinkruiden bouillon door iets anders kan vervangen?

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 06:14

      Hi Hasna,

      Dankjewel lieverd! De tuinkruidenbouillon kun je vervangen door een blokje kipbouillon of door een groentebouillon . Xx

  • Kawtar

    25 juni 2018 at 18:37

    Schat, kan het ook zonder de kaas?
    Me man is allergisch voor kaas!

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 06:15

      Hi Kawtar,

      Jazeker, je kunt de kaas weglaten hoor. Xx

  • Nora

    25 juni 2018 at 19:16

    He faat, we hebben net heerlijk genoten van jouw romige pasta en mijn dochter heeft gekookt. Ze heeft het met vis gemaakt, heerlijk! Shokran??
    Ps: geen tijd gehad om een foto te maken want Marokko speelt….?

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 06:15

      Hi Nora,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en natuurlijk graag gedaan! Xx

  • Ouafa

    26 juni 2018 at 11:03

    Kan je de italiaanse kruiden vervangen door wat anders? En kan je de zongedroogde tomaten ook vervangen door iets anders of weglaten?

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 06:16

      Hi Ouafa,

      Je kunt de Italiaanse kruiden vervangen door gedroogde rozemarijn of door basilicumkruiden. De zongedroogde tomaten kun je weglaten hoor. Xx

    2. Desiree

      24 januari 2021 at 18:32

      Hi Fatima, wat was de pasta lekker! Dankjewel voor het delen van je recepten!
      Ik had alleen wel toen ik de slagroom erbij had toegevoegd, de saus wat waterig bleef hierop heb ik een beetje maizena poeder erdoorheen geroerd en werd de saus wat dikker.

      1. Fatima El Irari

        25 januari 2021 at 13:15

        Hi Desiree,

        Heel graag gedaan en leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Goed opgelost, dit doe ik ook altijd als mijn sausje nog iets te dun/waterig zijn.

  • Hasna

    26 juni 2018 at 13:16

    Hi Fatima! Lekker recept! Weet jij of ik de tuinbouillon door iets anders kan vervangen? Thanks alvast!

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 06:18

      Hi Hasna,

      Dankjewel lieverd! Je kunt de tuinkruidenbouillon vervangen door kipbouillon of door een groentebouillon. Xx

  • Benny

    27 juni 2018 at 04:14

    Goedemorgen fatima
    Gisteren gemaakt iedereen was het er mee eens dit is weer super recept van jou
    Bedankt daarvoor ?

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 06:17

      Hi Benny,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk weer graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • Chida

    27 juni 2018 at 08:56

    Kan je ipv slagroom ook creme fraish gebruiken ?
    Heb geen slagroom in huis

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 12:14

      Hi Chida,

      Jazeker, je kunt ook creme fraîche gebruiken.

  • Ouiam

    28 juni 2018 at 00:14

    Hey Fatima kan ik er ook wat groene pesto doorheen doen ?

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2018 at 14:05

      Jazeker! Ook erg lekker!❤️

  • Rose A

    2 juli 2018 at 16:54

    Kan je ook iets anders dan slagroom gebruiken of creme fraiche. Ik heb beide niet in huis nu haha

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2018 at 06:06

      Hi Rose,

      Je kunt slagroom vervangen door crème fraîche of door kookroom. Xx

  • Bo

    5 juli 2018 at 14:47

    Hoi Fatima,

    Heb m al eerder gemaakt en hij was echt heerlijk. Nu wil ik m nog een keer maken voor mijn bezoek, alleen lusten die geen ui. Kan ik die weglaten?

    Gr. Bo

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 07:53

      Hi Bo,

      Ah wat goed! Jazeker, je kunt de uien gewoon weglaten hoor. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Noura

    6 juli 2018 at 21:08

    Hallo,
    Moet je de kipfilet eerst wassen met water, azijn en citroen? Ik koop vaak mijn kip vd slager dan gaat dat in de diepvriezer en na het ontdooien bereid ik dit gewoon.

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 07:45

      Hi Noura,

      Ik was alle kip altijd met water en citroen en als ik geen citroen heb, dan gebruik ik azijn. Xx

  • Louisa

    17 juli 2018 at 12:46

    Hoi Fatima

    Hoeveel tuinkruiden bouillon doe je met die water in de maatbeker ? ??

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2018 at 13:18

      Hi Louisa,

      Ik meng 1 eetlepel tuinkruidenbouillon met 150 ml kokend water. Xx

  • Lien

    1 augustus 2018 at 13:57

    Omg help!
    mijn slagroom dikt niet ik?

    1. Fatima El Irari

      1 augustus 2018 at 13:59

      Hi Lien,

      Blijft de saus waterig? En welke slagroom gebruik je precies?

      1. Lien

        10 augustus 2018 at 15:10

        Hai Faatje. Ik had slagroom van de Plus, heel gek, ik liet het nog zeker een halfuur pruttelen maar de saus bleef waterig.

      2. Fatima El Irari

        3 september 2018 at 06:48

        Hi Lien,

        Was dit verse slagroom of houdbare slagroom? Xx

  • Dora

    5 september 2018 at 17:51

    Ik had precies het zelfde mijn saus dikt niet bleef super waterig terwijl ik alles netjes volgens het recept heb gedaan 250 ml slagroom en 150ml kokend water met tuinkruiden bouillon
    Ik had verse vloeibare slagroom uit de koelvak zeg maar.

    Gr. Dora

  • L

    7 september 2018 at 12:40

    Hai Faatje,

    Kan ik ook kookroom gebruiken ipv slagroom?

    1. Fatima El Irari

      10 september 2018 at 11:25

      Hi,

      Ja, dat kan ook alleen vind ik wel dat je met slagroom de saus iets dikker krijgt dan met kookroom.

  • Angelique

    26 september 2018 at 06:08

    Hi Fatima,
    Vanavond wil ik jou receptje gaan maken. Hierboven lees ik dat bij sommige de saus waterig blijft. Kan ik beter verse slagroom of de houdbare slagroom gebruiken?
    Groetjes,
    Angelique

    1. Fatima El Irari

      26 september 2018 at 07:28

      Hi Angelique,

      Zelf gebruik ik vaak verse slagroom voor een stevige roomsaus.

      Liefs,
      Fatima

  • Ingrid

    2 oktober 2018 at 13:08

    Hallo. Ik ga strax dit recept maken voor ongeveer 25 mensen. Ben benieuwd. Het lijkt me erg lekker.

    1. Fatima El Irari

      2 oktober 2018 at 18:23

      Hi Ingrid,

      Ik hoop dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Lisa

    22 oktober 2018 at 10:35

    Kan je ook kipfilet blokjes gebruiken?☺️

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:00

      Hi Lisa,

      Jazeker, dat kan ook!

      Groetjes,
      Fatima

  • Naima

    24 oktober 2018 at 13:43

    Ik heb het gisteren gemaakt en het is voor herhaling vatbaar! Erg lekker

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2018 at 14:13

      Ah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt hmdl!❤️

  • Latifa

    12 november 2018 at 17:57

    Heeft zo heerlijk gesmaakt. Al je recepten zijn tot nu toe perfect gelukt. Mijn man is geniet enorm!
    Kijk echt uit naar je kookboek in sha allah. Weet niet hoe lang je nog moet. Ben zelf nu ook zwanger maar heel veel succes met je laatste loodjes!

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 08:16

      Hi Latifa,

      Wat goed! Ik ben blij dat het allemaal smaakt lieverd! Ik ben in januari uitgerekend inschAllah en jij? Ik wens je nog heel veel succes met de laatste
      loodjes. Xx

  • Salima

    27 november 2018 at 08:26

    Salaam Fatima, ziet er heerlijk uit! Dit ga ik vanavond maken in sha Allah. Vraagje: kun je hier ook diepvries spinazie voor gebruiken? En moet je dan de hoeveelheden bouillon of slagroom aanpassen??

    1. Fatima El Irari

      27 november 2018 at 12:42

      Alaikoem salaam Salima,

      Jazeker, je kunt ook diepvries spinazie gebruiken alleen let er dan wel op dat je overtollige vocht van de spinazie weggiet. Verder hoef je het recept niet aan te passen.

  • Yamina

    6 december 2018 at 11:09

    Help!

    Mijn dochter is allergisch voor zuivel, wat kan het beste gebruiken i.p.v. slagroom. Kaas vervang ik al voor geitenkaas.

    1. Fatima El Irari

      6 december 2018 at 20:17

      Hi Yamine,

      Je zou amandelmelk of sojamelk kunnen proberen. Zelf heb ik het nog nooit gebruikt, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of dit lekker is.

  • Nisrine

    20 december 2018 at 13:25

    Hi Fatima

    Kan ik de spinazie veranderen door iets anders?
    Zoja door wat dan?

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:33

      Hi Nisrine,

      Je kunt de spinazie weglaten en vervangen door bijvoorbeeld broccoli.

  • Romaissa

    19 maart 2019 at 14:55

    Heey er staat bij de ingrediënten 1 gele ui? Daar heb ik nooit van gehoord?!
    Bedoelde je niet 1 gele paprika

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2019 at 19:13

      Hi Romaissa,

      Dit is gewoon een ui.

  • Sabrina

    1 april 2019 at 14:48

    Ziet er super lekker uit
    Een vraagje ? Die gedroogde tomaten koop je dat of maak je het zelf zoja waar koop je het ?

    1. Fatima El Irari

      1 april 2019 at 17:57

      Hi Sabrina,

      Ik koop gedroogde tomaten bij de Jumbo.❤️

  • Feyza

    3 april 2019 at 07:52

    Hoi Fatima,

    Een heel ander vraagje, ik ben verliefd op jou pan waar je de spagettinin kookt <3. Mag ik vragen van waar die is?

    Liefs Feyza

    1. Fatima El Irari

      3 april 2019 at 09:21

      Hi Feyza,

      Natuurlijk! Deze pan komt van de Ikea. Xx

  • Danielle

    7 mei 2019 at 15:50

    Erg lekker, ik had er uitgebakken spekblokjes en gebakken champions door gedaan! Heerlijk!… eenvoudig en snel te maken..

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 15:55

      Hi Danielle,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

  • Hakima

    18 mei 2019 at 14:11

    Hi fatima,

    Super leuke website. Heb een vraagje, welke intaliaanse kruiden gebruik je?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 15:30

      Hi Hakima,

      Welkom!♥️ Ik gebruik de Italiaanse kruiden van de Jumbo eigen merk.???

      1. Hakima

        18 mei 2019 at 19:00

        Oké super bedankt.

      2. Hakima

        18 mei 2019 at 19:01

        Oké, super bedankt.

  • Yvonne

    21 mei 2019 at 16:28

    Oeh, zo lekker! Ik heb het vanavond gemaakt en gegeten! Deze komt op mijn vaste menukaart.. thanks Fatima X

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:25

      Hi Yvonne,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Anja

    7 juli 2019 at 16:36

    Ik heb je recepten pas ontdekt. Heb ook meteen je kookboek aangeschaft. Heerlijke en makkelijk te maken gerechten!

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2019 at 22:19

      Hi Anja,

      Wat leuk! Dankjewel en welkom!♥️

  • Simone

    14 juli 2019 at 15:26

    Lijkt me heerlijk! Kan het ook met kookroom in plaats van slagroom? 🙂

    1. Fatima El Irari

      14 juli 2019 at 18:32

      Hi Simone,

      Ja, dat kan alleen dan wordt de saus niet zo dik zoals met slagroom.??♥️

  • Lot

    26 oktober 2019 at 16:55

    Was echt heerlijk, zelfs de kinderen aten deze keer spinazie. Is er ook ergens een knop op recepten als favoriet te bewaren? Misschien kijk ik er totaal overheen hoor..

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 17:44

      Hi Lot,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!🥰 Nee, nog niet maar wanneer ik de website ga vernieuwen komt die functie er wel.

  • Reena

    2 december 2019 at 20:17

    Ik heb het gevoel alsof ik jou stalk haha, maar ik ben zo’n fan van jou. Ik heb mijn man gedwongen om jou te volgen. Ik kom met de ideeën en hij kookt 🙂 ik vind jouw pannen zo mooi Fatima. Zeker die witte koekenpan. Waar is tie van? Dit recept ga ik volgende week maken. Het is bijna 21.30u en lust het nu nog.

    1. Fatima El Irari

      2 december 2019 at 23:23

      Hi Reena,

      Haha, wat lief!❤️ Deze pan kocht ik een tijd terug bij de Ikea. Misschien dat ze die nog hebben.

      Liefs,
      Fatima

  • samira

    23 januari 2020 at 22:27

    heb dit gisteren gemaakt en deed er ook pesto en champignons in en het was echt superlekker!!👌🏼ga dit zeker vaker maken🙂

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2020 at 15:22

      Hi Samira,

      Hmm lijkt mij ook lekker met pesto! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Shamana

    14 februari 2020 at 20:39

    Hoi lieve Fatima,

    Moet je alles door 2 delen als je het voor 2 personen wilt maken?

    Groetjes.
    Shamana

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 14:55

      Hi Shamana,

      Klopt, gewoon het recept halveren. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept