Rijst met Kippenbouten

24 juli 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Mocht je ook dol zijn op rijst en kip, dan ga ik je heel gelukkig maken met dit recept! Deze lekkere kruidige rijst geserveerd met gebakken kippenbouten uit de oven moet je echt eens geproefd hebben! Heel simpel te maken ook, want de rijst maak je klaar in een pan en de kip kan tegelijkertijd bereid worden in de oven, echt een aanrader hoor!

Ingrediënten: (4 personen)
Kippenbouten marinade:
  • 4 kippenbouten
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 etl. creme fraiche
Voor de rijst:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. Tomato Frito 
  • 2 etl. peterselie (fijngesneden)
  • 200 gr. rijst
  • 1 blokje kippenbouillon
  • kokend water
Bereiding:.
Stap 1.

Maak de kippenbouten grondig schoon, verwijder de vel en snijd er een paar sneetjes in. Meng in een aparte kom de olijfolie met de kruiden en de crème fraiche en marineer hiermee de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in een ovenschaal, dek af met bakpapier en aluminiumfolie en bak de kip in 30-40 minuten gaar op 200 graden. Verwijder de laatste 10 minuten de aluminiumfolie en bakpapier en bak de kippenbouten nog even krokant.

Stap 2.

Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en de paprika voor 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruiden, tomatensaus en de peterselie toe en roer het door. Spoel de rijst om onder koud water en bak deze mee voor ongeveer 2-3 minuten. Verkruimel het blokje kippenbouillon erbij, roer het door en giet het water toe tot de rijst net onder staat. Breng de rijst aan de kook met het deksel op de pan tot het water is verdampt. Schep een portie rijst op en leg er een kippenbout bovenop, smullen maar!

Extra tips&tricks:
  • Als de rijst nog niet gaar is kun je er extra kokend water bijdoen en de rijst weer aan de
    kook brengen.
  • Vervang de kippenbouten eventueel door drumsticks of kippenvleugels.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

50 Comments

  • Mohammed

    24 juli 2019 at 09:16

    Ziet er lekker uit
    Shoekran! ??

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2019 at 10:12

      Hi Mohammed,

      Dankjewel en graag gedaan!

    2. Fatima

      10 november 2020 at 17:10

      Hi Fatima,

      Hoe komt het dat de rijst paperig is geworden. Heb het maar weggegooid. Wil het nog een keer proberen.

      1. Fatima El Irari

        18 november 2020 at 10:36

        Hi Fatima,

        Dit kan aan de rijstsoort liggen. Welke rijst gebruik je?

    3. Asma Q

      31 december 2020 at 13:29

      Jammer genoeg is dit de 2de recept die niet is gelukt😂

      Oke er stond niet bij vermeld hoeveel water in de pan moest om de rijst te laten koken. Dit is onhandig voor mensen die niet weten hoe je rijst moet koken zoals ik 🙂 en de tijd is ook niet erbij vermeld vam hoelang je de rijst moet laten koken. Hierdoor was mijn rijst te papperig en was de pan aange(b)rand :/

      Bovendien was de oven tijd van 30 tot 40 min niet goed uitgepakt bij mij.. het had namelijk nog zo een extra 40 min nodig totdat de kippenbouten gaar waren.

      Maja ik hoop dat andere recepten wel goed zullen uitpakken hhh

      Succes en een goed oud en nieuw kanjer =D

      1. Fatima El Irari

        6 januari 2021 at 12:14

        Hi Asma,

        Je giet net zoveel water erbij tot de rijst onderstaat. Kooktijd verschilt per rijstsoort, dus dan moet je het zelf gewoon even goed in de gaten houden. 80 minuten voor kippenbouten is wel echt heel veel. Jij ook een mooi jaar inschallah! Xx

  • Rabia

    24 juli 2019 at 10:15

    Ziet er heerlijk uit! Wat voor rijst gebruik je? Basmatirijst?

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2019 at 12:52

      Hi Rabia,

      Ik gebruik lange basmati rijst uit India. Ik koop deze bij de Marokkaanse slager.♥️

  • Meryem

    24 juli 2019 at 11:22

    Hoiii

    Welke rijst gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2019 at 12:53

      Hi Meryem,

      Ik gebruik basmati rijst uit India. Deze koop ik bij de Marokkaanse slager.

  • Lieke

    24 juli 2019 at 11:28

    Ik ga hem van de weeek maken ❤️
    Dankjewel voor het delen van dit recept

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2019 at 12:54

      Graag gedaan Lieke!

  • Asma

    24 juli 2019 at 11:54

    Ziet er heerlijk uit!
    Kan ik de creme fraiche vervangen door iets anders of helemaal weglaten? Ik lust dat niet. Dank je wel Fatima!

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2019 at 12:54

      Dankjewel Asma! Je kunt de crème fraiche weglaten of vervangen door dikke yoghurt.

      1. Derya

        15 juni 2020 at 17:50

        Hallo Fatima,

        Ik heb dit gerecht gedaan, alleen de kippen zien er niet zo goud bruin uit die als van jou. Maar heeft lekker gesmaakt…

      2. Fatima El Irari

        18 juni 2020 at 11:43

        Hi Derya,

        Ben blij dat het heeft gesmaakt! Je kunt de kip de volgende keer dan iets langer doorbakken voor een bruinere kleur. Xx

  • Zehra

    24 juli 2019 at 15:10

    Hoi hoi,

    Wat bedoel je precies met tomatensaus? Puree of blokjes?

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2019 at 15:30

      Hi Zehra,

      Ik heb het even aangepast. Ik gebruik Tomato Frito, maar je mag ook een andere tomatensaus gebruiken.

      1. Douwe

        17 juni 2020 at 07:32

        Hoi Fatima,

        Lekker gerecht hoor! Hebben we direct opgenomen in ons maaltijd-arsenaal. Een succes samen met komkommer salade die ook op de foto staat.
        Dank!
        Groet
        Douwe

      2. Fatima El Irari

        18 juni 2020 at 12:10

        Hi Douwe,

        Ah wat leuk om te lezen dat het zo goed heeft gesmaakt!

  • Zohra

    25 juli 2019 at 08:52

    Salam,

    Hartelijk bedankt voor het delen van het recept. Ik heb echter een vraagje. Ik wil het graag proberen met drumsticks. Moet ik de kip dan ook ontvellen?
    Groetjes, Zohra

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 08:20

      Alaikoem salaam Zohra,

      Ja, je kunt ook drumsticks gebruiken en de vel eventueel verwijderen. Xx

  • Zohra

    25 juli 2019 at 11:13

    Hallo, shokran voor het delen. Ik wil het graag maken met drumsticks. Moet ik dat dan ook ontvellen?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 08:18

      Hi Zohra,

      Je mag de vel verwijderen, maar dat hoeft niet perse. Xx

  • Layla

    27 juli 2019 at 15:50

    Hai fatima,

    Kan ik ook kipfilet gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      27 juli 2019 at 21:38

      Hi Layla,

      Ja, je kunt ook kipfilet gebruiken.♥️

  • N.

    28 juli 2019 at 18:59

    Hier geen harissa kruiden in huis (ken het ook niet). Kan ik het vervangen met bijv siracha saus of sambal?

    1. Fatima El Irari

      29 juli 2019 at 17:11

      Hi N,

      Ja, hoor kan ook.

      1. N.

        29 juli 2019 at 18:10

        Shoukran voor je reactie. We hebben vandaag lekker gegeten!
        Ik kreeg de bouten niet zo donker van kleur zoals jouw foto (heb echt het recept gevolgd). Dus heb er na denk 30-40 minuten oven een mengeling van boter/ketchup/chilisaus op gesmeerd en toen weer op grillstand in de oven. Resultaat: extra smaak en mooi van kleur.

      2. Fatima El Irari

        29 juli 2019 at 19:32

        Hi N,

        Hmm klinkt echt lekker! Ga ik ook eens proberen, basha! Xx

  • Ries

    31 juli 2019 at 12:06

    Hi Fatima. In de bereiding staat bij stap 2 een blokje kippenbouillon, deze zie ik niet bij de ingredienten?

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2019 at 12:46

      Hi Ries,

      Klopt inderdaad! Ik heb het er gelijk bijgezet.??

  • Lu

    17 augustus 2019 at 19:51

    Is crème fr of yoghurt voor de smaak of doet het wat anders met het vlees of groenten. U gebruikt het best vaak. Bedankt voor het delen van al het eten dat u maakt.

    Als ik alimunium folie gebruik gaat het vonken in de oven wat doe ik verkeerd. Maakt toch niet uit welke kant je gebruikt? Danku u wel voor uw antwoord

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2019 at 15:08

      Hi Lu,

      Door de créme fraiche krijg je een extra romige saus/marinade. De ruwe kant van de aluminium moet aan de onderzijde.

  • Nora

    28 augustus 2019 at 07:56

    Lekker simpel recept. Ik vraag mij alleen af hoeveel gram rijst je voor dit gerecht hebt gebruikt? Alvast bedankt

  • Nora

    28 augustus 2019 at 09:35

    Hi Fatima lekker simpel recept alleen hoeveel rijst gebruik je?

  • Nora

    28 augustus 2019 at 09:37

    Meid sorry ik lees nu pas 200 gram rijst

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2019 at 21:26

      Hi Nora,

      Is niet erg hoor. Xx

  • Liyanah

    18 november 2019 at 14:04

    Heyy kan ik ook gewoon zakjes rijst gebruiken? En moet ik het eerst laten koken

    1. Fatima El Irari

      18 november 2019 at 14:14

      Hi Liyanah,

      Bedoel je voorgekookte rijst?

  • Ikram

    7 januari 2020 at 21:46

    Ik heb het gemaakt en was heerlijk! Wat deed jij met je kip dat hij zoo bruin en rood is geworden? Bij mij gebeurde dat niet echt, een bepaalde ovenstand of extra kruiden erop?

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2020 at 22:54

      Hi Ikram,

      Ah goed om te horen! Ik zet de oven altijd op de grill stand dat is het eigenlijk. Xx

  • Hanane

    21 januari 2020 at 11:16

    Mashallah! Lekkere gerechten, Fatima.

    Vraagje; mag je crème fraiche vervangen door zure room?

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:12

      Allahibarkfiek lieverd! Ik heb zelf nog nooit eerder zure room gebruikt voor de kip marinade, maar je zou het kunnen proberen. Ik gebruik wel roomkaas in plaats van crème fraiche.❤️

  • Tom Klaassens

    10 februari 2020 at 19:29

    Dank je voor dit lekkere recept. Dit gaat vaker bij ons op tafel komen.
    De hoeveelheden voor de rijst zal ik de volgende keer verdubbelen. Ik doel dan op de kruiden, de rijst zelf en de frito. Daarnaast was de kip niet gaar genoeg en ook die tijd ga ik verdubbelen. Zodra ik jouw recept op die manier gemaakt heb, laat ik je het weten hoe het is uitgepakt. Mijn verwachtingen zijn hoog.

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2020 at 14:06

      Hi Tom,

      Graag gedaan!

      Groetjes,
      Fatima

  • Grace

    25 mei 2020 at 11:58

    De kip was heerlijk en zag er precies zo uit als op de foto.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 10:27

      Hi Grace,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

  • Hanaa

    6 mei 2021 at 01:45

    Salaam alaikoum. Heb dit gemaakt voor Iftar. Heel goed gelukt. Heb een klein beetje wortel en broccoli bij de rijst gedaan en de kip langer gekookt! This is a keeper!! Bedankt voor het recept 🙂

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:10

      Alaikoem salaam Hanaa,

      Ah leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Heel graag gedaan lieverd. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept