RIJST MET GEBAKKEN KIPPENBOUTEN

Mocht je ook dol zijn op rijst en kip, dan ga ik je heel gelukkig maken met dit recept! Deze lekkere kruidige rijst geserveerd met gebakken kippenbouten uit de oven moet je echt eens geproefd hebben! Heel simpel te maken ook, want de rijst maak je klaar in een pan en de kip kan tegelijkertijd bereid worden in de oven, echt een aanrader hoor!

Ingrediënten: (4 personen)
.
Kippenbouten marinade:
.
  • 4 kippenbouten
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 etl. creme fraiche
Rijst:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. Tomato Frito 
  • 2 etl. peterselie (fijngesneden)
  • 200 gr. rijst
  • 1 blokje kippenbouillon
  • kokend water
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Maak de kippenbouten grondig schoon, verwijder de vel en snijd er een paar sneetjes in. Meng in een aparte kom de olijfolie met de kruiden en de crème fraiche en marineer hiermee de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in een ovenschaal, dek af met bakpapier en aluminiumfolie en bak de kip in 30-40 minuten gaar op 200 graden. Verwijder de laatste 10 minuten de aluminiumfolie en bakpapier en bak de kippenbouten nog even krokant.

Stap 2.
.

Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en de paprika voor 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruiden, tomatensaus en de peterselie toe en roer het door. Spoel de rijst om onder koud water en bak deze mee voor ongeveer 2-3 minuten. Verkruimel het blokje kippenbouillon erbij, roer het door en giet het water toe tot de rijst net onder staat. Breng de rijst aan de kook met het deksel op de pan tot het water is verdampt. Schep een portie rijst op en leg er een kippenbout bovenop, smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Als de rijst nog niet gaar is kun je er extra kokend water bijdoen en de rijst weer aan de
    kook brengen.
  • Vervang de kippenbouten eventueel door drumsticks of kippenvleugels.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

32 antwoorden
  1. Asma
    Asma zegt:

    Ziet er heerlijk uit!
    Kan ik de creme fraiche vervangen door iets anders of helemaal weglaten? Ik lust dat niet. Dank je wel Fatima!

    Beantwoorden
  2. Zohra
    Zohra zegt:

    Salam,

    Hartelijk bedankt voor het delen van het recept. Ik heb echter een vraagje. Ik wil het graag proberen met drumsticks. Moet ik de kip dan ook ontvellen?
    Groetjes, Zohra

    Beantwoorden
  3. Lu
    Lu zegt:

    Is crème fr of yoghurt voor de smaak of doet het wat anders met het vlees of groenten. U gebruikt het best vaak. Bedankt voor het delen van al het eten dat u maakt.

    Als ik alimunium folie gebruik gaat het vonken in de oven wat doe ik verkeerd. Maakt toch niet uit welke kant je gebruikt? Danku u wel voor uw antwoord

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *