RED VELVET CUPCAKES
Red Velvet Cupcakes met een zachte roomkaas topping moet je eens geproefd hebben. Voor het aanstaande offerfeest ben ik druk in de weer geweest met het bedenken wat ik nou eens zou bakken en aangezien de red velvet cupcakes al een tijd op mijn bak lijstje stonden, was de keus eigenlijk al snel gemaakt. Ik bakte de cupcakes afgelopen zondag alvast om ze uit te proberen en samen met de buren hebben we er lekker van gesmuld!(ja vele baksels worden verdeeld onder onze buren haha) Deze cupcakes zijn zo lekker smeuïg en de zachte roomkaas topping maakt de cupcakes helemaal compleet. Dus weet je nog niet niet wat je voor het offerfeest wilt bakken en wil je het liefst niet al te lang in de keuken staan, maar wel iets lekkers en leuks op tafel zetten? Dan zeg ik bak deze Red Velvet Cupcakes! Erg simpel om te maken en natuurlijk belachelijk lekker.
Ingrediënten: (15 stuks)
.
Voor het cupcakebeslag:
.
- 4 eieren
- 200 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 250 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- 1 tl. cacaopoeder
- 2 etl. karnemelk
- rode kleurstof
Roomkaas crème:
.
- 200 gr. zachte roomkaas
- 50 gr. zachte ongezouten roomboter
- 1 tl. vanille extract
- 100 gr. poedersuiker
Bereidingswijze:
- Breek de eieren in de beslagkom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. Mix op hoge snelheid samen tot een romig beslag. Giet de zonnebloemolie erbij en mix nog even samen.
- Voeg de bloem samen met de bakpoeder, cacaopoeder en de karnemelk toe en mix samen op lage snelheid.
- Voeg een paar druppels toe van de rode kleurstof en meng met de spatel het beslag goed samen totdat je ziet dat het beslag geheel rood is gekleurd.
- Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje het beslag tot net boven de helft.
- Pak de bakvorm op en tik deze voorzichtig bovenop je werkblad, zodat eventuele luchtbellen uit het beslag verdwijnen.
- Bak de red velvet cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-35 minuten gaar. Wanneer de cupcakes gaar zijn laat je deze volledig afkoelen op een rooster.
Roomkaas crème:
.
- Voeg in een kom de zachte roomkaas, de roomboter en de helft van de poedersuiker toe en giet ook de vanille extract erbij. Mix het geheel samen voor 2 minuten tot een mooie zachte crème.
- Wanneer de poedersuiker geheel is opgenomen voeg je de andere helft toe en mix je de roomkaas crème weer samen op hoge snelheid.
- Ga met de spatel nog even door de roomkaas crème heen en dek vervolgens de kom af met aluminiumfolie en zet de crème voor zeker 60 minuten in de koelkast, zodat deze kan opstijven.
- Schep de roomkaas crème vervolgens in de spuitzak en draai de spuitzak strak dicht. Pak de afgekoelde cupcakes er weer bij en spuit op elke cupcake een toef van de roomkaas crème.
- Als laatste decoreer je de cupcakes nog naar wens. Zelf heb ik de leuke ‘Eid Mubarak’ toppers gebruikt die ik van Caketoppersenzo heb ontvangen en heb ik de cupcakes nog eens gegarneerd met wat cupcake kruimels.
- Plaats de cupcakes in de koelkast zodat de topping mooi stevig blijft en haal de cupcakes 30 minuten voor serveren uit de koeling.
- De Red Velvet Cupcakes zijn zo lekker luchtig en smeuïg van smaak, precies hoe een cupcake dus hoort te zijn. De roomkaas crème is lekker luchtig en zeker niet te machtig van smaak, dus je kunt er makkelijk twee of zelfs drie op!
Extra tips&trics:
.
- Als je wat beslag over hebt kun je een extra cupcake bakken, zodat je die je straks kunt verkruimelen en hiermee de cupcakes kunt garneren.
- Heb je geen vanille extract in huis? Dan kun je uiteraard meer poedersuiker gebruiken voor een zoetere smaak.
- Wil je een iets steviger topping gebruiken? Dan raad ik de mascarpone topping aan.
Liefs,
Fatima
Spuitmondje Wilton 2D
Kleurstof Wilton
Wanneer ik je video’s bekijk ziet echt alles er makkelijk uit haha. Ik ga deze cupcakes proberen!
Hallo Eline,
Haha dat is een lieve compliment! Het is ook echt makkelijk om te maken, succes!
Liefs,
Fatima
Ik zag je snaps zondag al en mijn zusje en ik willen deze maken voor Eid. We hebben gisteren al kleurstof gekocht haha. Dankjewel Faatje!
Hoi Siham mag ik haar snap naam ik had haar maar nu niet meer aub❤️
Hallo Hind,
Die mag jij zeker. Mijn snapchat naam is Kookhoekjevxf
Liefs,
Fatima
Hallo Siham,
Haha wat leuk! Dankjewel lieve schat en veel bak plezier toegewenst!
Liefs,
Fatima
Ziet er lekker uit! Kan ik de kleurstof alleen online bestellen?
Hallo Naima,
Dankjewel lieverd! Nee hoor, je kunt de kleurstof vast en zeker ook vinden bij een bak winkel. Ik weet dat de Jamin (snoepwinkel) ook de kleurstoffen van Wilton verkoopt. Succes!
Liefs,
Fatima
Mag ik deze cupcakes donderdagavond maken? En gewoon in de koelkast laten tot vrijdag?
Hallo Nawal,
Ja hoor dat kan zeker. En dan even 30 minuten voordat je ze op tafel zet even uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Succes!
Liefs,
Fatima
Dank je wel Fatima
Graag gedaan!
salam ou3likoem fatima leuk dat je je recepten met ons deelt. ik had een vraagje kan ik vanille exact ook vervangen met iets anders bij de topping en vanwaar heb je kleurstof vandaan choekran?
Alaikoem salaam Siham,
Je kunt de vanille extract vervangen door extra poedersuiker. Je kunt er voor een extra smaakje ook bijvoorbeeld wat citroen of sinaasappelrasp aan toevoegen. Succes meid!
Liefs,
Fatima
Beste Fatima, bedankt voor dit recept. Het ziet er heel lekker uit. Ik gebruik liever geen kleurstof. Kun je ook rode bietensap gebruiken?
Alaikoem salaam Rachida,
Ja hoor dat zou kunnen, alleen weet ik dat je van bietensap niet de echt de ‘rode’kleur krijgt, maar meer een donkerbruine kleur. Maar je zou het wel kunnen gebruiken hoor.
Liefs,
Fatima
Hi Rachida,
Een klein vraagje, heb jij de cupcakes geprobeerd met rode bietensap/poeder? Ik vraag me af hoe dat de smaak van de cupcakes beïnvloedt en of de kleur mooi rood/ roodbruin wordt. Heb je veel bietensap moeten gebruiken en waar koop je die?
X Souad
Salaam lieverd,
Als eerst mashaAllah 3liek voor al je lekkere creaties een ware keuken inspiratie allahouma barek. Ik had een vraagje wat voor roomkaas gebruik jij? En hoeveel gram is het per pak? Ik krijg meestal de topping niet stijf… en de cupcakes met meerdere pogingen altijd mislukt of ingezakt… inshaAllah ga ik de jou proberen b naja7!
Groetjee een fan die altijd meekijkt en volgt!
Alaikoem salaam Wrida,
Wat ontzettend lief zeg! Dankjewel lieve schat. Ik gebruik bijna altijd monchou en dan de kleine verpakking van 100 gram. Veel bak plezier en inschAllah lukken ze je perfect!
Liefs,
Fatima
Hey MEID,
Ik vind je recepten geweldig alleen vind ik de manier waarop je terug reageert met het woord meid wat minder! Ik weet niet hoe het bij andere overkomt maar bij mij komt het nog al bot over. Verder vind ik echt alles leuk aan jou en je recepten! Keeep going power woman!!! Xx
Dag Dalila,
Klopt dat Fatima het woord meid veel gebruikt maar dat moet jou toch niks doen ? Haha iedereen heeft volgens mij wel een stopwoord. Fatima is zo Zoet als haar recepten dat weet ik wel zeker ! HIHI groetjes, Laila
Hallo Laila,
Haha is echt mijn stopwoordje inderdaad! Dankjewel lieverd.
Liefs,
Fatima
Hallo Delila,
Oh echt? Ik bedoel dit totaal niet bot hoor haha. Vaak als ik een berichtje krijg waarin iemand mij bijvoorbeeld schat/lieverd noemt, dan typ ik het eigenlijk ook terug. Zo niet dan gebruik ik eigenlijk standaard het woordje ‘meid’ Maar ik ga erop letten haha. Bedankt voor je lieve complimenten LIEVERD!:p
Liefs,
Fatima
Salem Fatima,
Kun je in plaats van cupcakes gewoon een cake vorm gebruiken.?
Alaikoem salaam Mounia,
Ja hoor dat kan ook, dan maak je een Red Velvet Cake haha. Ik raad je wel aan om een bakvorm van 24, 22 of 20 cm doorsnede te gebruiken. Succes!
Liefs,
Fatima
Salem Fatima,
Dank vooor je reactie en de tip voor de bakvormen. Wel gewoon dezelfde inhoud en dus niet verdubbelen. Ik ga deze binnenkort proberen Inchallah.
Hallo Mounia,
Graag gedaan hoor. Ja, gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Succes!
Liefs,
Fatima
Hoi fatima,
Wat ziet dat er toch lekker uit. Ik vroeg me af welke merk zachte roomkaas jij gebruikt? En waar kan ik de rode vloeistof kopen?
Dan kan ik deze prachtige cupcakes is proberen..
Hallo Regina,
Dankjewel lieve schat. Ik gebruik bijna altijd de ongezouten roomboter van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken als deze maar ongezout is. De kleurstof is te koop bij deleukstetaartenshop. Als je even naar beneden scrolt in het recept, dan tref je daar een directe link aan. Succes ermee! Xx
subhannalah, ik heb al een tijdje bedacht dat ik redvelvet cupcakes wilde maken maken voor Eid, en dan kom jij met het recept. ik wist gelijk dat jouw recept m zal worden.
Hallo Ummm,
Haha wat toevallig zeg! Nou dan kun je vandaag dus lekker aan de slag. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
‘Ziet er heerlijk uit! Maar ik durf niks met eieren klaar te maken! Iemand nog ideeën voor een ei-vrij recept?
Keep up the good work Faatje!
Xoxo ❣️
Hallo Oumniya,
Dankjewel lieve schat! Oh bedoel je door het eieren schandaal? :p
Juist! Haha.. Of mogen we weer eitjes eten? ?
Hallo Oumniya,
Ik ben eigenlijk nooit gestopt haha, maar ik hoor er niks meer over.
Liefs,
Fatima
salaam schat,
Ik wil deze heerlijke cupcakes vanavond al maken, ben dus te laat met het bestellen van kleurstof. Is de kleurstof van dr oetker ook goed? Die is gewoon te halen in de supermarkt. Verder mijn complimenten masha Allah je maakt in de keuken staan zo veel leuker!
Alaikoem salaam Sarah,
Dankjewel lieve schat! Oh ik wist niet dat je kleurstof in de supermarkt kunt kopen. Bedoel je niet de gel van Dr. oetker? Je zou ook naar de Jamin kunnen (snoepwinkel) die verkoop ook bakproducten. Succes!
Liefs,
Fatima
Hey Fatima,
Ik wil ze vandaag ook maken alleen welke roomkaas heb je gebruikt?
Ik zelf koop meestal gewoon mascarpone. Maar zou het graag een x met iets anders willen proberen. Alvast bedankt Razia
Hallo Razia,
Ik heb monchou gebruikt. Succes ermee! Xx
Liefs,
Fatima
Hey fatimá
Mag ik ook in plaats van bakpoeder bakingsoda gebruiken? En zo ja hoeveel ervan?
Xxjes amina
Hallo Amina,
Ja hoor. Je zou dan precies dezelfde hoeveelheid kunnen gebruiken. Succes! Xx
Haai Fatima,
Ik heb ze uitgeprobeerd voor el eid. Ik kreeg niet zo een felrode kleur maar meer dat chocoladerood wat ze in Engeland verkopen. Komt waarschijnlijk omdat ik teveel cacao (een hele volle theelepel) heb gebruikt. Verder fantastisch recept, ze zijn zo mooi, zacht en bol uit de oven gekomen. Thanks hbiba Jazak Allah khair voor alle vrouwen (en mannen) die jij helpt dmv jouw recepten. Een tip voor alle anti-zoetekauwen zoals ik, gebruik GEEN 100 gram poedersuiker voor de crème. De crème was onwijs lekker maar toch net iets te zoet voor mij. Volgende keer maar even een beetje voor beetje bijvoegen en proeven. Ennnn als laatste opmerking, ik heb 21 grote en 3 mini cupcakes uit het recept gehaald!
Hallo Souad,
Ah, ja dat kan inderdaad ook aan de cacaopoeder liggen en ook aan het merk kleurstof. Welke heb jij gebruikt als ik vragen mag? En wat je zelf aangeeft over de poedersuiker klopt. Ik raad ook altijd aan om de poedersuiker in delen toe te voegen en ondertussen te proeven of het zoet genoeg is voor jezelf. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Eid mubarak nog! Xx
Hi Fatima,
Ik heb die van Jo-La gebruikt, ik kom er net achter hoe de karmijn uit de kleurstof wordt gewonnen ?. Voortaan gebruik ik jouw recept van vanille cupcakes of maak ik simpele chocoladecupcakes in combinatie met jouw heerlijke crème recept. Allah ybarek fiek. Xx
Hallo Souad,
Oh hoe doen ze dat dan? InschAllah lieverd! Xx
Salaamou alaikoum, mag ik vragen waar jouw spuitmondjes vandaan komen?
Alaikoem salaam Sana,
Natuurlijk, de spuitmondjes bestel ik altijd bij http://www.deleukstetaartenshop.nl
Liefs,
Fatima
Ik zag op je snap ook een keer dat je ze van Ali had besteld. Kan dat kloppen?
Hallo Sana,
Bedoel je de spuitmondjes? Dat waren andere spuitmondjes en die heb ik nog steeds niet binnen gekregen haha.
Salam Fatima,
Ik had nog nooit van mijn leven cupcakes gemaakt. Toen ik jouw recept uitprobeerde was het mij gelukt van de eerste keer! Ik was supertrots op mezelf ? Iedereen vond de cupcakes heeeerlijk… Sommige dachten zelfs dat ze van de bakker kwamen. U recept is heel duidelijk uitgelegd. Heel hartelijk bedankt voor het plaatsen van dit en u andere recepten. Doe zo voort. ❤️
Alaikoem salaam Karima,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het je is gelukt en het heeft gesmaakt! Je mag ook zeker weten trots op jezelf zijn hoor. Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve woorden! Xx
Liefs,
Fatima
Hoi hoi,
Ook ik heb ze uitgeprobeerd. Toen de cupcakes net uit de oven kwamen waren ze heerlijk. Na een paar uur zijn ze veel harder geworden. Ik heb besloten om voor de volgende keer toch de inhoud van dr oekter te gebruiken en voor de topping wel dit recept te hanteren.
Hallo Aisha,
Waar heb je de cupcakes precies bewaard? Deze cupcakes zijn juist lekker zacht en smeuïg. Ik hoor het graag van je.
Liefs,
Fatima
Salaam oelaikoem lieve Xfaatje, ik hen deze heerlijke cupcakes gemaakt en ze waren heerlijk en mijn bezoelaikoem vondt ze super schatig. Mijn vraag is ze waren alleen iets te droog. Hoe kan ik ze wat smeuïger krijgen ? Mischien boter toevoegen bij recept? Hoor het heel graag van je en alvast super dank. Liefs Fatiha
Alaikoem salaam Fatiha,
Ah super schat. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Mag ik vragen hoe je de cupcakes hebt bewaard nadat deze uit de oven kwamen?
Liefs,
Fatima
Hoe kun je ze het best bewaren nadat ze uit de oven komen?
Hi Salima,
Ik laat de cupcakes dan eerst even afkoelen op een rooster en daarna pak ik de cupcakes in met een plastic zak. Dus de rooster of bord met de cupcakes stop je dan in de plastic zak. En daarop plaats je weer een theedoek. Op deze manier blijven de cupcakes echt lekker zacht en smeuïg. Succes!
Liefs,
Fatima
Hallo Fatima,
Een vraagje kan je de karnemelk ook weglaten die is nl op en wil ze nu maken Hihi
Mvg Samia
Hallo Samia,
Ja dat kan. Je zou de karnemelk eventueel kunnen vervangen door melk. Xx
Kan je deze ook een dag van te voren maken.
Hallo Samia,
Ja hoor dat kan. Ook de topping zou je een dag van te voren kunnen maken en eventueel de volgende dag er pas op de cupcakes kunnen spuiten.
Liefs,
Fatima
Super dank je wel Fatima ze waren heerlijk
Hallo Samia,
Ah super! Heel graag gedaan lieverd. Xx
Schat mag ik vragen waar jou spuitzak vandaan komt? Ik wil deze cupcakes maken namelijk en ze zo mooi gaan krijgen net als die van jou
Hallo Ilham,
Ik raad je de wegwerp spuitzakken aan. Werken erg handig! xx
https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/funcakes-wegwerp-spuitzakken-46-cm-10-stuks
Heey Heey,
Welke spuitmondje gebruik je heb je een linkje voor mij?
Hallo Samia,
Zie hieronder de link:
https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-1m-open-star-carded?gclid=CjwKCAjwmefOBRBJEiwAf7DstMbi-_dyPJcXAn1hVouVRIUixDbJplDBkeaZZnNyCIPOuHVdrNfirxoCjj4QAvD_BwE
hey kan ik wat anders toevoegen ipv karnemelk?
Hallo Kubra,
Ja, hoor je zou ook melk kunnen gebruiken ipv karnemelk. Xx
Heyy,
Waar kan ik mascarpone recept vinden van je? Ik wil namelijk taart maken.
Groetjes
Hallo Betul,
In de recept kun je teruglezen hoe je mascarpone crème kunt maken.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/mascarpone-aardbeientaartjes/
Hey schat,
Kan ik ook in plaats van karnemerk gewone melk gebruiken?
Xx Hafsa
Salaam aleikoum,
Klein vraagje, awar heb je die ‘eid mubarak’ kaartje gekocht?
Choukran
Aleikoem salaam Mia,
Deze kun je hier bestellen; https://www.caketoppersenzo.nl/
Heel erg bedankt!
Salam3alikom!,
Ik ga morgen met een goeie vriendin van mij deze lekkere
red velvet cakes maken maar voor de roomkaas crème, moet je perse vanille extract gebruiken? want er zit namelijk alcohol in :p
groetjes van mij!
Alaikoem salaam Nihad,
Je hoeft de vanille extract niet perse te gebruiken hoor, dus die mag je ook weglaten. Succes lieverd! Xx
Waar koop je dat leuke 3ied dingetje?
Hi Amoula,
Die heb ik gekregen van Caketoppersenzo. Op hun website kun je meerdere toppers bestellen.
Liefs,
Fatima
Hey there! Dit is inspiratie voor aankomende eid! Waar kan ik die leuke eid mubarak prikkers kopen? Misschien is het al eerder in de reacties gevraagd, maar het waren er even te veel om allemaal te lezen haha. Hoor graag van je! Liefs xx
Hi Ina,
Deze zijn te bestellen bij caketoppersenzo.nl ❤️
Super bedankt voor je snelle reactie!!
Hey faat bedankt voor het delen van je recept, ik vroeg me af wat jij op de topping doet dat rode
Graag gedaan lieverd! Dat zijn gewoon cupcake kruimels van een cupcake. Xx
Hey, dit ziet er heel lekker uit! Weet je misschien of je de karnemelk ook kan vervangen door amandel- of sojamelk?
Hi Amber,
Ja, hoor dat kan zeker!❤️
Welke roomkaas gebruik he
Hi Meryem,
Ik gebruik vaak de roomkaas van de Lidl.
Hai fatima
Kan ik de karnemelk vervangen voor yoghurt?
Hi Yasmin,
Je kunt de karnemelk vervangen door melk of door lichte yoghurt.❤️
Salaam alaikoem Fatima
Ik heb helaas geen poedersuiker in huis. man ik ook kristalsuiker eerst fijnmalen tot poeder en dat gebruiken?
Alaikoem salaam Souad,
Jazeker, dat kan of je gebruikt witte basterdsuiker kan ook.
Samen 3alaikoem.fatima
Ik had een vraag over de topping
Is deze topping ook nog stevig als het buiten de koelkast is, voor paar uurtjes?
Groetjes
Alaikoem salaam Maryam,
De topping van deze cupcakes is iets minder stevig. Als je een echte stevig topping wilt, dan raad ik je deze aan; https://uitdekeukenvanfatima.nl/regenboog-cupcakes-met-mascarpone/
Dank je wel schat❣
Hoi Fatima,
Kan ik ipv cupcakes ook een taart maken met het zelfde recept?
Hi Seyma,
Ja, kan prima. Xx
hoi Fatima,
het ziet er op jouw foto’s allemaal heel erg lekker uit. Het recept goed gevolgd, de smaak is goed, maar rood? Echt niet…. en er zit bijna een half flesje kleurstof in???
maar goed, het gaat om de smaak zullen we maar denken. 😉
Hi Lya,
Bedankt voor je compliment! Welke kleurstof gebruik je? Niet alle kleurstof is even krachtig. Ik raad altijd de kleurstof van Wilton aan. Daar heb je echt meer een druppel van nodig voor de perfecte kleur.
Perfect recept!
Na vandaag 3x verschrikkelijke cupcakes uit de oven gehaald te hebben een ander recept opgezocht (dit dus!).
Zag er direct al beter uit in de beslagkom en direct perfect gelukt de eerste keer!!
Super bedankt voor je recept de cupcakes waren lekker 😍
Hi Ashley,
Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan en bedankt voor je lief berichtje!
Liefs,
Fatima
Hallo Fatima,
Zijn de kleurstoffen (Dr Oetker) van de AH ook geschikt voor deze recept?
Hi Melissa,
Ik ben daar niet zo’n fan van, omdat je van die kleurstof nooit echt een mooi kleur krijgt. Ik raad je eerder de kleurstoffen van Wilton aan. Xx