RED VELVET CAKE MET SLAGROOM

Met deze red velvet cake steel je bij het volgend familiefeestje gegarandeerd de show! Deze taart ziet er niet alleen heel mooi uit, maar hij smaakt ook nog eens heerlijk! De smeuige red velvet cake is in combinatie met de romige slagroom en vers fruit het toetje voor je volgend feestje!


Ingrediënten:

.

Voor het beslag:
.
  • 3 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml olie
  • 200 gr. bloem
  • 1 etl. cacaopoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. baking soda
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 etl. azijn
  • 2 druppels rode kleurstof
  • 100 ml melk
Slagroom:
.
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • vers fruit naar keuze
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker op middelhoge snelheid romig. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix het door. Zeef de bloem, cacaopoeder, zout, baking soda en de bakpoeder erbij en mix het door tot een mooi glad beslag. Roer de kleurstof en de azijn samen en mix de kleurstof door het beslag. Schraap met een spatel de zijkanten van de kom en roer het goed door. Vet een bakvorm van 28 cm in, bestuif licht met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 25-30 minuten gaar.

Stap 2.
.

Stort de cake uit de vorm, prik met een vork een paar gaatjes erin en giet de melk bovenop. Zet de cake voor 10 minuten apart, zodat de melk kan intrekken. Mix de slagroom met de vanillesuiker, kristalsuiker en de klopfix op hoge snelheid stijf. Verdeel de helft van de slagroom bovenop de taart en schep de overige slagroom in de spuitzak. Spuit bovenop bolletjes slagroom en garneer de red velvet taart met vers fruit naar keuze en smullen maar! Klik hier voor een korte instructievideo.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

49 antwoorden
  1. Amira
    Amira zegt:

    Salaam Fatima,

    Hij ziet er heerlijk uit en ik ga hem zeker uitproberen inshallah. Had een klein vraagje hoeveel cm moet je bakvorm zijn? En ik heb van de kleurstof gel vorm hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken?

    Hoor graag van je terug
    Liefs, amira

    Beantwoorden
  2. Jihane
    Jihane zegt:

    Salaam Alaykoum, wat ziet dit er overheerlijk uit! Want is precies het nut van die glaasje melk? Wordt de cake er dan niet soppig van en lekt het van onder niet door? Hoelang dien je de cake dan te laten staan voor het intrekken van die melk.

    Beantwoorden
  3. Sevilay
    Sevilay zegt:

    Hi Fatima, ik heb net alles in huis gehaald om het vanavond te kunnen maken. Even een vraagje. Hoe kom je aan de kruimels red velvet cake voor de versiering? Bedankt voor het recept!! Liefs, Sevilay

    Beantwoorden
  4. Sevilay
    Sevilay zegt:

    Hi Fatima, net alles in huis gehaald om aan de slag te kunnen gaan. Even een vraagje. Hoe kom je aan de kruimels voor de versiering? Stiekem stukje achterhouden?😉 alvast bedankt voor je reactie en recept natuurlijk. Liefs, Sevilay

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sevilla,

      Haha, goed geraden! Ik heb een klein stukje van de rand gesneden en die verkruimeld. Je kunt ook een klein stukje uit het midden snijden, want die zie je toch niet onder de slagroom.😋

      Beantwoorden
      • Sevilay
        Sevilay zegt:

        Fatima, heerlijk!! Alleen is mijn taart niet zo rood, maar meer bruin/rood. Terwijl ik zelfs drie druppels Wilton kleurgel gebruikt heb. Te veel cacao gebruikt misschien? Maar nogmaals smaakt heerlijk, dank je wel!

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Sevilay,

        Ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Door de cacaopoeder wordt de cake inderdaad bruin, maar als je er kleurstof bijdoet kleurt die gewoon rood. Je zou de volgende keer minder cacaopoeder kunnen gebruiken. Xx

  5. Chay
    Chay zegt:

    Hoihoi Fatima,

    Je taart ziet er prachtig uit 😍.
    Ik heb laatst ook redvelvet gemaakt met kleurstof van funcakes maar het eindresultaat was totaal niet rood eerder bruin. Ligt het aan de kleurstof of…?
    En is er een verschil tussen Wilson en Funcakes (kleurstof)?

    Zoveel vragen hihi

    XoxoX beginnende keukenprinses

    Beantwoorden
      • Chay
        Chay zegt:

        Hiii, het beslag was rood met een bruine tint or something? Ik ga het nog een keer proberen met meer kleurstof. Had voor mijn gevoel best veel kleurstof gebruikt. En anders probeer ik die jij gebruikt zodat ik kan vergelijken. Thanks voor je reactie.

  6. Lela leila
    Lela leila zegt:

    Salaam fatima,
    Ik wilde je vragen ik heb de kleurstof gebruikt van dr.oetker meer dan 2 druppels zelfs maar is totaal niet rood geworden.. enige idee hoe dit kan?
    De bakvorm heb ik gisteren nog bij de jumbo gehaald

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *