Ingrediënten: (10 stuks)
Voor het deeg:
- 130 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- snufje zout
- 180 gr. ongezouten roomboter, in stukjes
- 300 gr. bloem
Vulling:
- 40 gr. custard poeder
- 500 ml melk
- 40 gr. suiker
Bereidingswijze:
- Voeg in een ruime kom de kristalsuiker, de vanillesuiker, het zout en het ei toe en mix dit even kort samen.
- Schep dan de koude roomboter erbij en mix de roomboter samen met de rest.
- Voeg de helft van de bloem toe en kneed het geheel samen met je handen of met een keukenmachine tot samenhangend deeg en voeg dan de overig bloem ook toe en kneed het deeg weer samen.
- Vorm een bal van het deeg en wikkel het deeg in vershoudfolie. Druk het deeg vervolgens plat en zet het deeg voor zeker 30 minuten in de koelkast.
- In de tussentijd dat het deeg in de koelkast ligt kun je de custard crème gaan voorbereiden.
- Voeg de custard poeder en de kristalsuiker in een kom en mix dit even samen. Giet ongeveer 100 ml van de melk erbij en mix het even samen tot een glad papje, dat geen klontjes bevat.
- Giet de overige melk in een pannetje en verwarm de melk op laag vuur. Wanner de melk iets begint te te koken giet je de custard papje erbij en mix je samen met een garde.
- Wanneer de custard goed dik is haal je de pan van het vuur en laat je de custard afkoelen en in de tussentijd wordt de custard nog dikker.
- Bestuif je werkblad met een laagje bloem en plaats hierboven het gekoelde deeg. Strooi nog wat bloem bovenop het deeg en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm dikte.
- Pak het deeg voorzichtig op en plaats het deeg bovenop de vormpjes die je van te voren hebt ingevet met wat zonnebloemolie.
- Ga met de deegroller over de vormpjes heen, zodat je het overtollig deeg aan de zijkanten er makkelijk afvalt.
- Prik wat gaatjes in de bodem van de vormpjes en plaats de vormpjes voor 15 minuten in de koelkast, zodat het deeg extra koud kan worden en hierdoor de taartjes hun vorm in de oven zullen behouden.
- Bak dan de vormpjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi lichtbruin. Wanneer de vormpjes gaar zijn verwijder je ze direct uit de vorm en plaats je ze bovenop een rooster en laat ze volledig afkoelen.
- Schep ongeveer anderhalve eetlepel van de custard pudding in de taart bodempjes en verdeel de pudding met de achterkant van je lepel.
- Snijd het fruit in stukjes en verdeel ze boven op de pudding.
- Plaats de taartjes voor nog eens 15 minuten in de koelkast, zodat de pudding weer lekker koud kan worden.
Liefs,
Fatima
97 Comments
Sally
14 augustus 2016 at 09:36
Probeer eens zelf custard te maken zonder poeders, Laura Vitale heeft een heerlijk recept heet fruit tart. Smaakt veel beter dan uit een pakje!
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:40
Hallo Sally,
Lijkt me ook erg lekker inderdaad. Ga ik zeker eens proberen! Thanks meis Xx
Sarah
24 mei 2020 at 08:48
1) deeg blijft te hard plakken bij het uitrollen, is dit normaal?
2) waar kan je custard poeder vinden
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:24
Hi Sarah,
Als het deeg plakt bij het uitrollen, dan kun je er licht bloem op strooien. Custard poeder is te koop bij de Albert Heijn en Jumbo.
Hanane
31 december 2019 at 06:24
Salaam
Kan je aub de link plaatsen
Faatje
14 augustus 2016 at 09:42
Superleuk dit! Ik ga ze binnekort ook maken (als mijn dieet is afgelopen) haha
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:40
Hallo Faatje,
Haha leuk! Na je dieet heb je zo’n gebakje wel verdient hoor, dus zeker doen hihi. Xx
Hanan
14 augustus 2016 at 09:53
Hoi Faatje,
Weer een mooie creatie, tbarkAllah 3lik ??
Vraagje hoe wordt die deeg na het bakken? Krokant of meer kruimelig? Xxx
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:41
Hallo Hanan,
Super lief, Allah ibarkfiek! De taartbodempjes zijn lekker krokant, maar kruimelen niet. Je kunt het een beetje vergelijken met een koekjes bodem van een monchoutaart. Xx
Jamila
14 augustus 2016 at 09:57
Tbarkellah 3llik. 7amsa wa7mis.
Ze zien der prachtig uit. Waar kan ik die onderzettertjes halen? Vormpjes bedoel ik…
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:42
Hallo Jamila,
Allah ibarkfiek lieverd! De vormpjes zijn verkrijgbaar bij de Hema en Blokker.
Warda
14 augustus 2016 at 10:09
Hey Faatje,
They look amazing. Van waar heb je de bakvormpjes? Ik zoek er al een tijdje naar!
Groetjes xx
Fathia
14 augustus 2016 at 11:03
Ja wil ik ook weten…❤
Kate
14 augustus 2016 at 11:20
De HEMA verkoopt ze
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:55
Bedankt voor je antwoord Kate!
Oem noehaila
14 augustus 2016 at 10:28
Mash allah prachtig ik heb die vormpjes ook nog niet gebruikt. Komt goed uit baraka allahu fieki
xfaatje
15 augustus 2016 at 12:04
Allah ibarkfiek meis Xx
Fathia
14 augustus 2016 at 11:04
Kan je de boter door iets anders veranderen en kan je mischien ook een 24 bakblik gebruiken?
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:59
Hallo Fathia,
Je kunt een vorm van 24 cm gebruiken, maar de boter zou ik er wel in laten hoor.
Fathia
15 augustus 2016 at 14:15
Dankje wel lieverd!❤ pracht website
Fathia
15 augustus 2016 at 14:16
Sorry voor de vele vragen…xx maar kan je het zonder fruit maken? Dankjewel voor je tijd
xfaatje
15 augustus 2016 at 14:34
Ja hoor dat kan zeker! Succes Xx
xfaatje
15 augustus 2016 at 14:34
Erg lief! Xx
Faatje
14 augustus 2016 at 11:26
waar haal je de bakvormpjes vandaan? en kan je misschien een groot 24 bakblik gebruiken? xx Faatje
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:54
Hallo Faatje,
Vormpjes kun je vinden bij de Blokker, Hema en AH. Je kunt ook een grote vorm gebruiken hoor Xx
Karima
1 april 2017 at 10:18
Ik heb ze bij de action gehaald. Ps weet iemand hoelang vantevoren deze gebakje kan vullen? Ben bang dat de bodem dan nat word
Liefs karima
Fatima El Irari
3 april 2017 at 09:22
Hallo Karima,
Ik maak deze taartjes vaak een dag van te voren en zet ze in de tussentijd gewoon in de koelkast.
Liefs,
Fatima
A
14 augustus 2016 at 11:34
@warda
Je hebt ze bij de albert heijn te koop
Karima
14 augustus 2016 at 20:15
TabarkeAllah 3liek het ziet er echt heerlijk uit een vraagje van waar heb je die vormpjes?
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:45
Hallo Karima,
Super lief! Vormpjes heb ik in Marokko gehaald, maar je kunt ze halen bij de Hema, Blokker en Albert Heijn. Allah ibarkfiek Xx
Sarah
14 augustus 2016 at 21:29
Assalam alleikoem
Weer een mooie creatie van je
Jezaak Allah ghairen
Kan ik ze een dag van te voren naken en op de dag zelf vullen
Ga zo door xxx
xfaatje
15 augustus 2016 at 11:51
Alaikoem salaam Sarah,
Dankjewel lieve meid! Jazeker, dat kan. Maag de bodempjes een dag van te voren en bedek ze met folie en een theedoek en dan kun je ze de volgende dag nog even vullen. Succes Xx
Sarah
15 augustus 2016 at 14:18
Hier eerder las ik dat je een groot bakblik kon gebruiken wat zijn dan de verhoudingen voor een 24 bakblik? Alvast bedankt en echt een hele mooie website.
xfaatje
15 augustus 2016 at 14:35
Hallo Sarah,
Allereerst bedankt voor je lieve compliment meid! Je kunt gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Gebruik dan een vorm van 20 cm of 24 cm. Succes hoor! Xx
Bouchra
16 augustus 2016 at 17:31
Oh heerlijk meid bedankt voor het delen zoiezo van al je recepten volg je al een tijdje maar betrapte mezelf erop dat ik je nog nooit heb bedankt.
Ik had de vormpjes al zocht alleen nog een lekker recept. Is custard lekkerder dan banket bakkersroom? Heb er nog nooit mee gebakken.
xfaatje
17 augustus 2016 at 07:04
Hallo Bouchra, Aah vind het erg lief dat je alsnog een berichtje achterlaat! Persoonlijk vind ik banketbakkersroom toch lekkerder. Dit was de eerste keer dat ik custard gebruikte, vond het wel lekker maar niet echt wauw haha. Ik maak volgende keer de custard zelf, want dit zal sowieso lekkerder zijn haha. Dankjewel lieverd! Xx
Siham
17 augustus 2016 at 16:00
Heey faatje.
Ziet er erg lekker uit ik ga het zeker een keer maken.
Heb alleen een klein vraagje waar heb je de bak vormpjes gekocht.? Kan ze helaas nergens vinden.
Groetjes. Sisi
xfaatje
18 augustus 2016 at 06:53
Hallo Siham,
Dankjewel meid! De vormpjes kun je vinden bij de Albert Heijn, Blokker, Hema en bij de Cook & Co. Succes Xx
rayhanah
18 augustus 2016 at 13:12
salaam
waar vindt je custardpoeder
groetjes xxxx
xfaatje
18 augustus 2016 at 13:39
Bij de Albert Heijn.
rayhanah
23 augustus 2016 at 14:43
jij maakt lekkere dingens
xfaatje
23 augustus 2016 at 15:03
Danku!
Saloua
20 augustus 2016 at 10:26
Hallo,
ik wou de taartjes graag zometeen al gaan maken, alleen heb ik helaas de mini quiche vormpjes niet kunnen vinden.
Ik heb wel het bakblik voor muffins in huis met 12 plekjes of raad je me aan om een grote quichevorm te nemen in plaats daarvan ?
Ik hoor het heel graag dankjewel.
xfaatje
20 augustus 2016 at 21:56
Hallo Saloua,
Je kunt ook een cupcake vorm gebruiken hoor.
Hanan
23 augustus 2016 at 13:48
Er staat geen vanillesuiker in het recept hoort er eentje in? Bij het bereiden staat er vanillesuiker mixen.
Ik hoor van je…
xfaatje
23 augustus 2016 at 14:13
Hallo Hanan,
Vanillesuiker hoort er inderdaad bij. Staat nu ook vermeld bij de ingrediënten.
Umm Sulaymaan
1 september 2016 at 18:28
Deze ga ik proberen met eidul adhaa in shaa Allaah
Vanwaar heb je dat mooie servies? is so cute
xfaatje
2 september 2016 at 08:18
inschAllah hihi! Servies komt van een kringloop winkel(Ja zou je niet zeggen hé haha!)
Naima
4 september 2016 at 20:57
Salaam oelaikoem
De gebakjes zien er verrukkelijk uit
Maar kan je ze ook een dag vantevoren
Maken met de custard erop en in de koeling bewaren? Blijft de custard dan nog goed?
Groetje naima
xfaatje
7 september 2016 at 07:08
Hallo Naima,
Jazeker, je kunt deze gebakjes zeker een dag van te voren klaarmaken. En ik zou ze inderdaad afgedekt in de koelkast bewaren. Succes! Xx
Ouaffa
5 september 2016 at 12:40
Action heeft taartvormpjes ook, voor maar 1,99 per 6 stuks?
Gr
xfaatje
7 september 2016 at 07:10
Hallo Ouaffa,
Ja ik zag het haha! Vele malen goedkoper dus zeker kopen haha!
Fatimatje
6 september 2016 at 20:49
Hey meid
Blijven de gebakjes de volgende dag ook lekker krokant?
xfaatje
7 september 2016 at 07:17
Hallo Fatima,
De gebakjes kun je afgedekt in de koelkast bewaren en dan blijven ze gewoon goed hoor.
Esma
16 oktober 2016 at 10:05
Salaam faatje,
Ben een stille volger van je maar nu moest ik reageren. Je bent echt een topper dit recept gisteren gemaakt en lekker dat ze waren. Alleen 1 probleem mijn deeg krimpt als het ware in tijdens het bakken en deeg is heel breekbaar is dat normaal?
Fatima
17 oktober 2016 at 06:10
Alaikoem salaam Esma,
Dit komt waarschijnlijk doordat het deeg niet lang genoeg is gekoeld in de koelkast. Ik raad je de volgende keer aan om het deeg iets langer in de koelkast te laten liggen. Bedankt lieve schat! Xx
Khadija
22 oktober 2016 at 18:46
Salam moet je de vormpjes in vetten
Fatima
24 oktober 2016 at 09:00
Alaikoem salaam,
Ja, dat zou ik wel even doen.
Fatima
13 november 2016 at 10:54
Machallah faatje! Wil ze graag uitproberen. Maar vroeg mij af kan ik ook margarine gebruiken ipv roomboter? Xx
noura
22 november 2016 at 23:34
mm mm masha allah
egt lekker
ik ga het zekker maken
insha allah
xxnoura
Fatima
23 november 2016 at 09:18
Hallo Noura,
Allah ibarkfiek lieverd! Xx
Jasmina
30 januari 2017 at 15:22
Salaam Fatima!
Heb je misschien een recept voor zelfgemaakte banketbakkersroom? Ik heb er al een paar gevonden op internet, maar jouw recepten lukken altijd dus wie weet ?
Alvast bedankt!
Grtjs Jasmina
Fatima El Irari
21 maart 2017 at 08:53
Alaikoem salaam Jasmina,
Excuses voor mijn late reactie hoor! Zou je het recept nog willen hebben?
Liefs Fatima
Roosje
27 februari 2017 at 13:03
Asalamoulikom Fatima,
Bedankt voor je leuke recepten.
Het ziet er altijd mooi uit Masha allah.
Ik ben altijd stille volger, alleen heb ik nu een vraag.
Ik heb gisteren de taartjes genaakt waren super lekker hoor. Ik heb de vormpjes van de action gebruiky alleen zijn deze aan de zijkantwn beetje ingezakt. Is het normaal dat ze een beetje inzakken?
Bedankt voor je reactie.
W3likomasalam
Roosje
Fatima El Irari
21 maart 2017 at 12:46
Alaikoem salaam Roosje,
Allah ibarkfiek lieve schat, erg lief van je! Nou het is inderdaad normaal dat de taartjes nadat ze de oven uitkomen ietsjes zakken. Wat ik altijd doe, is de taartjes voordat ze de oven ingaan even in de koelkast zetten voor ongeveer 30 minuten. Hierdoor behouden de taartjes hun vorm.
Liefs,
Fatima
An
20 april 2017 at 11:49
Halo
Hoeveel taartjes kan je ermee maken?
Groetjes
Fatima El Irari
20 april 2017 at 14:15
Hallo An,
In totaal maak je met dit recept 10 taartjes.
Liefs,
Fatima
Ashley
31 mei 2017 at 18:26
Ik ben ze op dit moment aan het maken! Ben benieuwd!
Ook ben ik de hamburgers aan het maken. Deze staan met alle kruiden e.d. in de koelkast en ga ik zo bakken!
Leuke recepten!!
Aysenur
1 juni 2017 at 10:09
Hey faatje!
Dit ziet er heerlijk uit! Wou het gisteren namelijk proberen maar heb overal naar die vormpjes gezocht ? Nergens gevonden. Action,hema, blokker,zeeman,wibra, en noem maar op.. echt jammer!! Had er echt zo zin in om deze te maken..
Fatima El Irari
4 juni 2017 at 09:56
Hallo Aysenur,
Oh vreemd, want daar zie ik ze nou altijd liggen. Maar je kunt deze taartjes ook in een muffinvorm maken he.
Liefs,
Fatima
Karima
5 juni 2017 at 13:48
Salaam, ik wil deze vandaag nog maken. Maar ik heb geen ongezouten roomboter ?
Is dat ook goed ?
Karima
5 juni 2017 at 13:49
CORECTIE: k bedoel ik heb hier enkel ongezouten roomboter thuis.
Fatima El Irari
6 juni 2017 at 07:55
Hallo Karima,
Ja hoor kan zeker!
Liefs,
Fatima
chaymae
9 juni 2017 at 17:46
Ik heb dit net gemaakt en inderdaad super makkelijk, terwijl het er moeilijk uit ziet haha..
Dank je wel voor je heerlijke recepten en je gezellige snaps! 😀
Fatima El Irari
12 juni 2017 at 08:59
Hallo Chaymae,
Makkelijk he haha! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt voor je lieve berichtje!
Liefs,
Fatima
Sara
13 juni 2017 at 11:27
Hoi Fatima,
Als je banketbakkersroom in plaats van de custar gebruikt, moet je dat dan ook mengen met de melk ? of kan het ook met water
Fatima El Irari
13 juni 2017 at 14:26
Hallo Sara,
Als je de kant en klare banketbakkersroom gebruikt van Dr. Oetker, dan meng je deze met water.
Liefs,
Fatima
An
26 januari 2018 at 20:05
Hoi Fatima,
Moet je ongezouten roomboter gebruiken? En als ze klaar zijn kan je ze dan in de koelkast zetten? Voor je ze opdient dus met vulling
Fatima El Irari
29 januari 2018 at 06:57
Hallo An,
Je kunt ook gezouten roomboter gebruiken. Je kunt de taartjes in de koeling bewaren, maar ik raad je wel aan de taartjes 1 uur voor serveren uit de koeling te halen. Op deze manier zijn de taartjes lekker op kamertemperatuur en niet hard zijn. Succes! Xx
An
29 januari 2018 at 11:44
Dank je voor je antwoord, dan maak ik beter deeg dag ervoor en vulling dag zelf ik bewaar ze dan best in taart bewaarder? Heb he ook ongezouten roomboter gebruikt en welke?
Fatima El Irari
29 januari 2018 at 12:10
Hallo An,
Ja, je kunt de taartjes het beste in een taartendoos bewaren. Bij de Jumbo heb je ongezouten roomboter van Jumbo merk. Xx
Samira
1 maart 2018 at 11:12
Dus ik moet ongezouten kopen toch?
Fatima El Irari
1 maart 2018 at 12:34
Hi Samira,
Ja, voor dit recept gebruik je ongezouten roomboter. Xx
Samira
3 maart 2018 at 11:18
Hoi Fatima moet je nu alle bloem erin doen je zegt helft maar? En waarom plakt de deeg zo?
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:40
Hi Samira,
Je voegt de bloem en de sour crème in twee delen toe, dus je gebruikt wel de gehele bloem. Het beslag hoort zo plakkerig te zijn. Xx
Samira
4 maart 2018 at 19:33
Wat is sour crème? Ja maar t was niet goed uit te rollen en in de vormpjes zijn ze opgestegen? En de vulling moet die niet in de koelkast die ging shiften soort van
Thanks voor he antwoord
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 07:24
Hi Samira,
Was het deeg dan te hard waardoor je het niet kon uitrollen? Het deeg stijgt inderdaad een klein beetje op in de oven, maar zodra je de vormpjes uit de oven haalt, zakt het deeg weer naar beneden. Heb je het deeg wel gekoeld van tevoren? Sour crème is zure room en die kun je o.a. vinden bij de Jumbo en Albert Heijn. Xx
Samira
5 maart 2018 at 09:35
Sorry maar kan dcht niet meer volgen die sour de crème staat toch nergens beschreven? Je zet erin helft van de bloem dan kneden, nee die viel. En plakte echt en t deeg is niet gezakt
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 13:21
Hi Samira,
Excuses lieverd! Ik keek even niet goed, maar ik dacht echt even dat je het over de muffins had. In dit recept hoort helemaal geen sour crème! Excuses voor de verwarring. Xx
Saar
1 februari 2019 at 20:03
Ik heb je recept gebruikt, maar helaas..
De bodem was super hard. Ze vielen niet te eten.?
Weet jij misschien hoe dit komt ?
Groetjes xx
Fatima El Irari
11 februari 2019 at 11:09
Hi Saar,
Voor hoe lang heb je de in de oven laten staan? En waren ze nadat ze uit de oven kwamen al hard? Xx
Gerald
10 april 2019 at 16:48
Heerlijk recept! Zelf gemaakt en ze waren super.
Voor de oven temperatuur heb ik wel een aanpassing gedaan door hem iets lager te zetten (165c ipv 180) maar dat is omdat mijn oven hetelucht is!
Hartstikke bedankt voor het lekkere recept.
Fatima El Irari
10 april 2019 at 17:38
Hi Gerald,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk graag gedaan!
busra
18 mei 2019 at 12:17
Kan je misschien hiervan een video opnemen ? Ik heb het vandaag gebruikt maar, wanneer ik het deeg in de taartvorm wilde leggen brak het deeg elke keer. Ik heb iets meer meel gebruikt omdat, ik het deeg niet rond kon krijgen het plakte elke keer aan mijn handen.
Fatima El Irari
18 mei 2019 at 12:34
Hi Busra,
Als het deeg aan je handen plakt, dan kun je het deeg licht bestuiven met bloem. Xx
Safia
10 augustus 2019 at 10:03
Slm kan ik de roomboter vervangen door bona boter of butella vd aldi?
Alvast bedankt.
Fatima El Irari
10 augustus 2019 at 11:27
Alaikoem salaam Safia,
Ja, kan ook.??♥️