Crispy Zoetzure Kip met Couscous

28 augustus 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Kies jij vanavond voor deze crispy zoetzure kip met couscous? Een super simpele maaltijd die je ook nog eens in een mum van tijd op tafel tovert! Je likt je vingers er bij af, zo lekker is dit!

Print recept

Zoetzure Kip met Couscous

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 200 gram maizena
  • 2 eieren

Zoetzure saus:

  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Overig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 gram couscous
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze:

Kip bakken:

  • 1)

    Snijd de kip in blokjes en dep de kip goed droog met keukenpapier.

  • 2)

    Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, zout en de chilipoeder toe bij de kip en hussel het door.

  • 3)

    Pak een stukje kip en haal deze door de maizena en klop overtollig maizena er weer af.

  • 4)

    Klop de eieren in een kom los en dompel het stukje kip in het eimengsel.

  • 5)

    Laat overtollig mengsel eraf druppen en haal de kip nogmaals door de maizena.

  • 6)

    Leg de kip op een bord en werk op precies dezelfde wijze de rest van de kip af.

  • 7)

    Verhit een goede laag zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin van kleur.

  • 8)

    Laat de kip uitlekken op een bord met keukenpapier.

Zoetzure saus:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui glazig voor 1-2 minuten.

  • 2)

    Voeg de paprika en de knoflook erbij en bak het mee voor 3-5 minuten.

  • 3)

    Mix alle ingrediënten voor de zoetzure saus samen en giet de saus in de pan.

  • 4)

    Roer in een glas de maizena en het water samen en giet het mengsel al roerend in de pan.

  • 5)

    Leg de kip stukken in de saus, zet het vuur hoog en breng het aan de kook voor 2-3 minuten.

  • 6)

    Zet het vuur weer laag en laat de saus voor nog eens 1 minuut rustig sudderen.

  • 7)

    Maak in de tussentijd de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 8)

    Serveer de zoetzure kip met een portie couscous en een frisse salade. Eet smakelijk!

11 Comments

  • Hakima

    28 augustus 2020 at 21:24

    Hallo Fatima

    Klopt het dat je 2 keer de kip in de maizena moet doen ? Dus eerst maizena en dan ei en dan weer maizena ?

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2020 at 17:44

      Hi Hakima,

      Ja, klopt helemaal. Xx

  • Soumaya

    12 oktober 2020 at 09:15

    Dag Fatima,
    Ik hoop dat het goed gaat met jou en je naasten! Bedankt voor het volhouden en doorzetten met het delen van de recepten!! Ik heb een vraagje over het recept. Kun je de kipstukjes ook grillen of bakken i.p.v. frituren?

    Groetjes

    Soumaya

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2020 at 18:08

      Hi Soumaya,

      Lief, dankjewel! Je kunt de kip stukjes in sprayen met olie en bakken in de oven of airfryer.

      1. Amal

        12 januari 2021 at 17:20

        Dag Fatima,

        Wat kan ik gebruiken als ik geen eieren in huis heb?

        Liefs Amal

      2. Fatima El Irari

        13 januari 2021 at 12:50

        Hi Amal,

        Je zou dan ook enkel melk kunnen gebruiken.

  • Roxanna

    2 november 2020 at 09:13

    Hoi Fatima,

    Kan je ook andere groente bij doen? Zoals sperziebonen?

    Groetjes

    Roxanna

    1. Fatima El Irari

      2 november 2020 at 10:35

      Hi Roxanna,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Fatima El Irari

    8 mei 2021 at 12:39

    Hi Margeet,

    Ah wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt, super!

  • Ingrid

    7 september 2022 at 18:46

    Heerlijk! Staat vooral in de koude maanden geregeld bij ons op tafel.

    Toen ik voor het eerst de zoetzure saus maakte, dacht ik, waar gaan we toch heen met die “rare” samenstelling, maar och och, dat smaakt echt heerlijk! We maken de saus in dubbele hoeveelheid, lekkerrrrrrrrr!

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:17

      Hi Ingrid,

      Haha geweldig! Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept