Crispy Zoetzure Kip met Couscous

28 augustus 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Kies jij vanavond voor deze crispy zoetzure kip met couscous? Een super simpele maaltijd die je ook nog eens in een mum van tijd op tafel tovert! Je likt je vingers er bij af, zo lekker is dit!

Print recept

Zoetzure Kip met Couscous

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 200 gram maizena
  • 2 eieren

Zoetzure saus:

  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Overig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 gram couscous
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze:

Kip bakken:

  • 1)

    Snijd de kip in blokjes en dep de kip goed droog met keukenpapier.

  • 2)

    Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, zout en de chilipoeder toe bij de kip en hussel het door.

  • 3)

    Pak een stukje kip en haal deze door de maizena en klop overtollig maizena er weer af.

  • 4)

    Klop de eieren in een kom los en dompel het stukje kip in het eimengsel.

  • 5)

    Laat overtollig mengsel eraf druppen en haal de kip nogmaals door de maizena.

  • 6)

    Leg de kip op een bord en werk op precies dezelfde wijze de rest van de kip af.

  • 7)

    Verhit een goede laag zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin van kleur.

  • 8)

    Laat de kip uitlekken op een bord met keukenpapier.

Zoetzure saus:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui glazig voor 1-2 minuten.

  • 2)

    Voeg de paprika en de knoflook erbij en bak het mee voor 3-5 minuten.

  • 3)

    Mix alle ingrediënten voor de zoetzure saus samen en giet de saus in de pan.

  • 4)

    Roer in een glas de maizena en het water samen en giet het mengsel al roerend in de pan.

  • 5)

    Leg de kip stukken in de saus, zet het vuur hoog en breng het aan de kook voor 2-3 minuten.

  • 6)

    Zet het vuur weer laag en laat de saus voor nog eens 1 minuut rustig sudderen.

  • 7)

    Maak in de tussentijd de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 8)

    Serveer de zoetzure kip met een portie couscous en een frisse salade. Eet smakelijk!

2 Comments

  • Hakima

    28 augustus 2020 at 21:24

    Hallo Fatima

    Klopt het dat je 2 keer de kip in de maizena moet doen ? Dus eerst maizena en dan ei en dan weer maizena ?

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2020 at 17:44

      Hi Hakima,

      Ja, klopt helemaal. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept