ZOETE KIP MET RIJST

25 augustus 2017Fatima El Irari

Zoete kip met rijst is een gerecht wat met regelmaat bij ons op het menu staat. Nou heb ik het geluk dat mijn man ook een echte rijst liefhebber is en hij het dus niet erg vindt als dit gerecht meerdere keren per week op tafel zet. Dit gerecht is ideaal om klaar te maken wanneer je een drukke dag achter de rug hebt, omdat je niet veel ingrediënten nodig hebt en je al snel aan tafel kunt. En laten we natuurlijk niet de smaak vergeten, die ook erg lekker is!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 300 gr. kipfilet
  • 2 geperste knoflook teentjes
  • 1.5 thl. kipkruiden
  • knoflookolie
  • 1 etl. ketjap
  • 1 etl. sojasaus
  • 1 etl. honing
  • 4 etl. chilisaus
  • bosui
  • 100 ml water
  • 1 thl. maizena
  • 200 gr. basmati rijst
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in grove stukken en strooi de kip kruiden, geperste knoflook erbij en hussel de kip goed door.
  2. Giet een scheutje knoflookolie in de koekenpan en bak de kip voor een paar minuten mooi goudbruin.
  3. Voeg vervolgens de chilisaus, sojasaus, ketjap en de honing toe bij de kip en schep alles goed door. Laat het geheel koken op een middelmatig vuurtje, totdat de saus begint te pruttelen en is ingedikt. Breng eventueel op smaak met wat peper.
  4. Giet het water bij de maizena en roer goed samen tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Giet het maizena papje in de pan en deze roer goed door de saus. Tip! Ik voeg er geen zout bij, omdat de kip kruiden en de sojasaus zelf al zoutig zijn. 
  5. Voeg als laatste de gesneden bosui toe en roer deze door de saus heen.
  6. Kook de rijst gaar zoals je gewend bent. Schep wat op van de gekookte rijst en verdeel hierboven de zoete kip.
  7. Strooi nog wat sesamzaadjes bovenop de kip en verdeel er eventueel nog wat gesneden bosui overheen.

Een simpel gerecht die je binnen een paar minuten al op tafel zet en waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan!

Liefs,
FatimaIMG_4059

Print recept

55 Comments

  • Sabah

    25 augustus 2017 at 10:30

    Hey Fatima ziet er heerlijk uit, een vraagje kan ik nog wat groentjes aan de kip toevoegen?x

    1. Fatima El Irari

      26 augustus 2017 at 16:10

      Hallo Sabah,

      Dankjewel lieverd. Jazeker, je kunt er van alles aan toevoegen hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    25 augustus 2017 at 10:42

    Sallam,

    Niet zo lang geleden had je een kip rijst
    Maaltijd op snapchat. Dat was niet deze geloof ik. Weet je welke ik bedoel en komt dat recept nog?

    1. Fatima El Irari

      26 augustus 2017 at 16:11

      Alaikoem salaam Karima,

      Ja, je bedoelt waarschijnlijk de Kip Tandoori. Die volgt nog snel op de blog.

      Liefs,
      Fatima

      1. Karima

        26 augustus 2017 at 17:11

        Ja klopt! Die was het! Die zag er zo lekker uit! Ik wil dat recept graag proberen?

      2. Fatima El Irari

        28 augustus 2017 at 18:05

        Hallo Karima,

        Haha dat dacht ik al. Die volgt snel lieverd. Xx

  • Laila

    25 augustus 2017 at 10:54

    Geweldig!!! Weer een recept voor een hoofdgerecht dat snel klaar is!! Daar maak je me zo blij mee!! Mocht je nog meer snelle recepten hebben voor de avondmaaltijd, die zoals altijd van jou overheerlijk zijn, heeeel graag!!!

    1. Fatima El Irari

      26 augustus 2017 at 16:11

      Hallo Laila,

      Haha wat leuk dat je zo enthousiast bent! Er volgen nog een heleboel recepten meis.

      Liefs,
      Fatima

  • Dina

    25 augustus 2017 at 19:14

    Eindelijk weer lekker een warm gerecht! Zal het snel maken insha Allah! Dank je wel 🙂

    1. Fatima El Irari

      26 augustus 2017 at 16:13

      Hallo Dina,

      Er volgen nog veel meer recepten! Dankjewel lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Tjitske moslih zwaan

    26 augustus 2017 at 06:41

    Ik ben zelf totaal niet van de pittige gerechten, maar dit lijkt me heerlijk, kan ik de chilisaus door Iets anders vervangen misschien?

    1. Fatima El Irari

      26 augustus 2017 at 16:14

      Hallo,

      Je zou de chilisaus eventueel kunnen vervangen door bijvoorbeeld een woksaus?

      Liefs,
      Fatima

  • Laila

    27 augustus 2017 at 17:42

    Ik heb het recept zojuist gemaakt en het is geweldig! Allemaal proberen dames!! En Lieve Faatje wat maak je ons blij!

    Je maakt niet alleen mij blij maar mijn hele gezin blij met name met je hoofdgerecht recepten!

    Ga zo door! Dankjewel voor al je moeite!!!

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2017 at 18:08

      Hallo Laila,

      Aah wat leuk zeg! Dankjewel lieve meid en ik ben blij dat jullie hebben genoten lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • UmmSalma

    28 augustus 2017 at 06:56

    Salaam Aleikoom ,
    Ziet er goed uit! Welke kipkruiden gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2017 at 18:12

      Alaikoem salaam UmmSalma,

      Ik gebruik de kipkruiden uit een potje die ik altijd bij de slager koop.

      Liefs,
      Fatima

  • Amel

    30 augustus 2017 at 16:28

    Topper! Ma sha Allah 3lik

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2017 at 18:02

      Allah ibarkfiek lieve Amel! Xx

  • Firda

    5 september 2017 at 12:43

    Gemaakt en erg lekker!

  • Abida

    9 september 2017 at 16:53

    Zojuist gegeten, het was heerlijk. De kinderen hebben ervan gesmuld, en mijn kleine van 2,5 is een moeilijke eter. We hebben 3 keer voor haar opgeschept 🙂
    Zeer makkelijk en snel te maken.
    Dank je wel voor het delen van dit recept!

    1. Fatima El Irari

      11 september 2017 at 12:27

      Hallo Abida,

      Aah wat leuk om te lezen! Heel graag gedaan lieverd. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Hakima

    15 september 2017 at 22:38

    Salam wahlikoem, graag zou ik ipv zoete kip een wat pittige kip willen. Welke stappen moet ik dan overslaan of eventueel aanpassen?

    Groetjes,
    Hakima

    1. Fatima El Irari

      18 september 2017 at 13:36

      Alaikoem salaam Hakima,

      Ik zou dan wat minder chilisaus gebruiken en wat sambal en zwarte peper toevoegen. Eventueel nog een rood pepertje erbij snijden. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Hakima

        2 oktober 2017 at 11:54

        Shokran voor je reactie! Kan ik bijv de honing ook weg laten om het minder zoet te maken en verder alles aanhouden?

      2. Fatima El Irari

        2 oktober 2017 at 13:24

        Hallo Hakima,

        Ja hoor dat kan zeker. Succes! Xx

  • Karima

    23 september 2017 at 09:24

    H Fatima,

    Wanneer komt de tandoori online? ?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:26

      Hallo Karima,

      Haha die moet ik nog filmen, maar komt snel inschAllah! Xx

      1. Karima

        2 januari 2018 at 11:25

        Hi faatje

        Ik wacht al ruim een half jaar op je tandoori recept? ? Wanneer komt die nou? En de madras ga je die ook delen

      2. Fatima El Irari

        2 januari 2018 at 12:24

        Hallo Karima,

        Haha aah sorry lieverd! Echt beide recepten komen eraan. Dit weekend worden ze opgenomen. Nog eventjes hihi. Xx

  • Youssie

    24 september 2017 at 14:53

    Hoi Fatima,

    Kan ik dit ook zonder maizena maken?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:31

      Hallo Youssie,

      Door de maizena wordt de saus iets dikker, maar je zou het eventueel wel weg kunnen laten. Xx

  • Jamila

    6 oktober 2017 at 21:24

    Hoi Fatima,

    Het gerecht was heerlijk!!!! Jij hebt echt goude handjes tbarkallah!!! Sukran

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2017 at 07:22

      Hallo Jamila,

      Ah super! Dankjewel lieve schat, erg lief! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • dominique

    7 oktober 2017 at 19:04

    Ik vind je recepten geweldig!! super duidelijk heb er al zoveel gemaakt,en allemaal lekker!!!

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2017 at 07:29

      Hallo Dominique,

      Wat leuk zeg! Super bedankt voor je lieve compliment en ik ben blij dat mijn recepten in de smaak vallen. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Z

    10 oktober 2017 at 10:40

    Ik gebruik nooit sojasaus of ketjap, dus ik was bang dat ik de saus niet lekker zou vinden. Ik deed de saus daarom eerst maar bij een paar kipstukjes zodat ik de rest nog kon ”redden” als ik het niet lekker vond. Nou, was superlekker!!! Ik heb er wel nog knapperige rode paprika doorheen gedaan. Leuk dat je zoveel kunt variëren hiermee. Chokran!

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2017 at 11:13

      Hallo,

      Haha ik herken het wel hoor! Heel lang geleden toen ik voor het eerst sojasaus ging gebruiken was ik ook bang dat het niet zou smaken en nu kook ik er bijna alles mee haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Heel graag gedaan! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Sandra

    5 november 2017 at 18:12

    Wat een super recept
    Wij hebben er echt van genoten!!
    Zelfs mijn kids (heel moeilijke eters ) vroegen of er nog meer was.
    Bedankt Fatima voor al je heerlijke recepten!!!

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:32

      Hallo Sandra,

      Aah wat super leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan hoor. Xx

  • Rox

    12 november 2017 at 20:52

    Super zalig! Gewoon weg zalig

    1. Fatima El Irari

      13 november 2017 at 07:45

      Dankjewel lieve Rox!

  • Farah

    7 januari 2018 at 08:35

    Assalaam alaikoum Fatima,

    Zou ik mogen vragen waar je die super leuke kommetjes vandaan hebt?

    Dit gerecht lijkt me echt lekker. Ik ga het vanavond proberen… ben benieuwd!

    Gr, Farah

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:29

      Alaiakoem salaam Farah,

      Dankjewel lieverd. De kommetjes komen van de Albert Heijn. Xx

  • Cindy

    27 februari 2018 at 16:45

    Ontzettend lekker, wij zitten heerlijk te smullen dankjewel xxx

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2018 at 07:06

      Hi Cindy,

      Ah super! Goed om te lezen dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Salima

    7 juni 2018 at 07:15

    Salaam Fatima, dit ziet er weer heerlijk uit! Ik hou van meer saus/vocht bij “droge” rijst, wat kan ik toevoegen om meer saus te krijgen? Of is dat helemaal niet nodig voor dit recept? En welke ketjap gebruik jij? Dank je wel!

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:53

      Alaikoem salaam Salima,

      Ik gebruik de ketjap van het merk Conimex. Als je meer saus wilt, dan giet je er wat extra water bij en breng je de saus weer aan de kook.❤️

  • Rosa

    16 juni 2018 at 14:00

    Hoeveel bosui moet ik hiervoor gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 06:17

      Hi Rosa,

      Ongeveer 4 stengels is genoeg.

  • Irma

    19 juli 2018 at 06:59

    Selam Ahlekum, lieve Fatima!,

    Allereerst: wat een heerlijke recepten! Zoveel geuren, zo veel smaken die niet veel tijd in beslag nemen, maar toch voedzaam zijn!

    Ik wil vandaag heel graag de zoete kip met rijst heel graag uitproberen: zou ik in plaats van maizena bloem kunnen gebruiken? En in plaats van bosui, rode ui?

    Mijn dank alvast,

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2018 at 13:45

      Alaikoem salaam Irma,

      Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve compliment! Jazeker, je kunt bloem gebruiken en ook de bosui kun je vervangen door rode ui. Succes! Xx

  • Maryam

    6 augustus 2019 at 13:16

    Lieve Fatima
    Allereerst bedankt voor alle recepten die je met ons deelt,

    Ik vroeg mij af of ik de kip met alle kruiden ook eerst kan laten intrekken een paar uur in de koelkast of verandert dit de smaak ervan?

    1. Fatima El Irari

      6 augustus 2019 at 16:24

      Hi Maryam,

      Heel graag gedaan! Jazeker, je kunt de kruiden even in de kip laten trekken geen probleem. Xx

  • Safae

    14 december 2019 at 16:54

    Kan ik knoflookolie weglaten voor een andere olie. De Dirk verkoopt het helaas niet

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 10:25

      Hi Safae,

      Ja, hoor je kunt ook gewoon zonnebloemolie gebruiken of milde olijfolie.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept