Zoete chiligarnalen met Broccoli en Sugarsnaps

2 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Niet mokken maar lekker wokken, ik heb een heerlijk licht en gezond wok gerecht voor je samengesteld! Deze zoete chiligarnalen met broccoli, champignons en sugarsnaps is een ideaal recept om doordeweeks te maken na een lange werkdag.

Print recept

Zoete chiligarnalen met Broccoli en Sugarsnaps

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram noedels
  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 ui , in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 theel. verse gember
  • 1 broccoli , in roosjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 200 gram champignons
  • 500 gram grote garnalen, (diepvries)
  • 150 ml zoete chilisaus
  • 2 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 1 eetl. sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  • 1)

    Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 2)

    Verhit de wokolie in een wok en bak hierin de ui, knoflook, paprika en gember 1-2 minuten.

  • 3)

    Kook de broccoli in een pan met kokend water halfgaar.

  • 4)

    Voeg de broccoli, sugarsnaps en de champignons toe en roerbak voor 2-3 minuten.

  • 5)

    Roer in een kom de zoete chilisaus en de oestersaus samen en voeg toe in de wok en roer door. 

  • 6)

    Roer de garnalen erbij en wok voor 4-5 minuten.

  • 7)

    Verdeel de noedels over kommen en schep de chiligarnalen met de groenten erop.

  • 8)

    Garneer met een fijngesneden peterselie en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

     

     

6 Comments

  • Noa

    2 december 2020 at 14:41

    Hoi,

    Welke soort noedels gebruik je voor de wok?

    Groetjes Noa

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:40

      Hi Noa,

      Ik gebruik Chinese Chowmein noedels van de Lidl.

  • Ess

    2 december 2020 at 16:24

    Hoii lieve Fatima, ik wil dit recept graag uitproberen, maar mijn man lust helaas geen garnalen.. Kan ik het ook met een andere vissoort doen, zo ja welke zou dan het beste kunnen als alternatief?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:37

      Hi Ess,

      Ja, hoor je kunt bijvoorbeeld ook kabeljauwfilet gebruiken.

      Liefs, Fatima

    2. Zu

      4 december 2020 at 15:20

      Hoihoi,

      Van welke merk gebruik je de sauzen?

      Dankjewel!

      1. Fatima El Irari

        18 december 2020 at 12:43

        Hi Zu,

        Ik haal deze bij de Jumbo, eigen merk. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept