Zilvervliesrijst met Spinazie

9 augustus 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (4 personen)
  • 2 tomaten
  • 1 Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 etl. olijfolie
  • 130 gr. zilvervliesrijst
  • 10 blokjes spinazie
  • koolvis
Bereidingswijze:

Snijd de tomaten in vier stukken en leg deze in een ruime kom. Pak  dan een staafmixer en pureer hiermee de tomaten tot een vloeibaar mengsel Pel de ui, snijd deze in grove stukken en doe deze in de kom bij de gepureerde tomaten. Pel het teentje knoflook en snijd deze in kleine stukjes of pers deze fijn en doe deze samen met de fijngesneden peterselie in de kom bij de gepureerde tomaten. Meng dit even kort samen.

Pak een ruime koekenpan erbij en giet hierin het tomatensausje en zet het vuur op de middelste stand. Dus niet te laag maar ook niet al te hoog. Doe er dan de kruiden bij en de olijfolie en meng dit goed samen. Laat het sausje voor 15  minuten koken op een middelmatig vuurtje met de deksel op de pan.

1zilvervliesrijst
1zilvervliesrijst1
1zilvervliesrijst2
Pak de spinazie blokjes erbij en voeg deze toe aan de tomatensaus in de pan en laat de spinazie blokjes even inkrimpen. Stamp de spinazie blokjes dan met behulp van een houten lepel fijn en blijf roeren totdat de spinazie goed is opgenomen door de  tomatensaus.

Als je merkt dat het sausje te dik is dan kun je er wat water aan toevoegen en het vuur weer hoog zetten zodat het sausje weer kan indikken. Sluit de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten koken. Snijd vervolgens de koolvis in kleine blokjes en gooi deze bij de spinazie saus en laat dit nog eens voor 10 minuten meekoken, totdat de koolvis goed gaar is.

Kook in een aparte pan de zilvervliesrijst gaar en kruid het met wat zout en doe er een druppeltje olijfolie bij. Let er wel op dat de rijst goed gaar kookt en dat je de zilvervliesrijst op tijd van het vuur haalt, voordat het gaat plakken.

1zilvervliesrijst3

Haal de spinazie saus van het vuur en voeg hier de gekookte zilvervliesrijst aan toe. Meng dit goed samen totdat de rijst goed is gemengd met de spinazie saus.

1zilvervliesrijst4

Dien de rijst lekker warm op en om het echt af te maken raad ik je aan om er nog een frisse salade bij te serveren.

Dit gerecht maak je in een handomdraai en smaakt echt heerlijk! En niet te vergeten is het natuurlijk ook nog eens gezond! Je kunt in dit recept zoveel variëren als je zelf wilt. Denk aan een ander soort vis of je doet er kip stukjes bij in plaats van vis. Ik zou eerlijk toegeven dat dit de eerste keer was dat ik zilvervliesrijst had bereid en voor het eerst at, maar ik vind het persoonlijk niet zo’n lekkere rijst. Ik kies voor de volgende keer toch liever meergranen rijst of volkoren rijst. Verder raad ik je dit gerecht zeker aan en ook voor iemand die niet perse op de gezonde tour is, maar alsnog zal je dit gerecht lekker vinden!

Print recept

Nutrition

20 Comments

  • haky

    5 februari 2015 at 11:28

    Ziet er goed uit!!
    Ik ga het gewoon met zilvervliesrijst maken want kvind die droge korrel juist lekker. Beetje zoals quinoa .

    Jummm

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 18:06

      Hallo Haky, dankjewel voor je compliment! Dit is echt een lekker gerecht hihi. <3

  • Essi

    17 juli 2015 at 19:54

    Vandaag voor het eerst gemaakt in combinatie met de wortelsalade. SSuper lekker! En mijn kritische moeder vond het ook erg lekker. Het was ook simpel om te maken, dit recept zal ik zeker vaker maken!

    1. xfaatje

      20 juli 2015 at 18:15

      Hallo Essi, ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt!

    2. Leila

      8 januari 2020 at 12:32

      Dit recept maak ik zeer regelmatig, mijn man en kids zijn er dol op!

      1. Fatima El Irari

        12 januari 2020 at 15:48

        Ah leuk om te lezen! Dankjewel. Xx

  • Een meisje van 12

    24 augustus 2016 at 13:57

    Oehhh lekker ga ik van daag maken!!!

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 14:57

      Hallo Manar,

      Dit is echt lekker hoor hihi. Succes! Xx

  • Een meisje van 12

    28 augustus 2016 at 09:39

    Salaam, ik heb het gister gemaakt en mijn ouders vonden het super lekker ik heb zelfs een 8 gekregen!
    Ben super blij.

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 07:01

      Alaikoem salaam Manar,

      Aah zo leuk! Nogmaals echt super knap dat je op jouw leeftijd al zo goed kan koken en het ook probeert. Van mij krijg je een 10! Ik ben benieuwd wat je hierna gaat uitproberen hihi. Xx

  • Hakima

    11 oktober 2016 at 07:59

    Kan het ook zonder vis? dus vega? Heb geen vis in huis.

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:29

      Ja hoor dat kan zeker!

  • Hakima

    11 oktober 2016 at 08:49

    Of smaakt het juist minder zonder vis…

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:34

      Hallo Hakima,

      Oh nee hoor de smaak blijft lekker!

  • aya

    23 mei 2017 at 14:09

    Hoi ziet er super uit!!!
    Kan dit ook met gehakt ipv vis?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:14

      Hallo Aya,

      Jazeker, ook erg lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • CJ

    6 maart 2018 at 12:26

    Zo lekker dit! Al een paar keer gemaakt en zou er zelf nooit op komen maar het is echt een van mijn lievelingsgerechten geworden! Ga zo door! x

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2018 at 12:29

      Dankjewel lieve schat! Zelf vind ik het ook super lekker hihi! Xx

  • Siham

    22 maart 2018 at 18:27

    Salam fatima,

    Het sausje is bij mij waterig heb er denk ik te veel water in gedaan dan nodig is. Heb het vuurtje iets hoger staan om het sausje te laden indikken maar dat wil niet lukken. Wat kan ik doen?

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:17

      Alaikoem salaam Siham,

      Is het nog gelukt? Als je de saus even laten koken op hoog vuur, dan zal de saus vanzelf iets indikken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept