Zelfgemaakte Granola

4 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves:

Lekker en snel ontbijt: een kommetje yoghurt met zelfgemaakte granola, heerlijk! Deze granola maak je heel makkelijk zelf met een paar bekende ingrediënten en het is echt verslavend lekker!

Print recept

Zelfgemaakte Granola

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram havervlokken
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
  • 100 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 100 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 50 gram kokos snippers
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • handvol chocolate chips

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (onder-boven) warmte.

  • 2)

    Meng de havervlokken, amandelen, hazelnoten, walnoten en de pompoenpitten in een kom. Voeg de zonnebloemolie en de honing toe en roer alles goed door elkaar.

  • 3)

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat. Bak de granola in de oven voor 5-8 minuten. 

  • 4)

    Haal de bakplaat uit de oven en hussel de granola goed door elkaar. Bak de granola voor nog eens 8-10 minuten tot hij mooi goudbruin is.

  • 5)

    Laat de granola volledig afkoelen en roer er dan wat stukjes chocolate chips doorheen. Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot. Granola is lekker om te eten met yoghurt, melk, kwark en wat stukjes vers fruit!

     

     

5 Comments

  • Sara

    4 maart 2020 at 16:07

    Hoi Fatima,

    Altijd als ik kip uit de oven maak kook ik hem eerst met kruiden en ui eerst. Ook voeg ik ongeveer 500 – 600 ml water erbij. Maar dan valt de kip wat uit elkaar en blijf de kip aan de bodem van de pan plakken. Hoe kan ik dit voorkomen? Hoe zorg ik ervoor dat ie mooi bruin uit de oven komt. Ik marineer de kip meestal een uur.

    Groetjes Sara

    1. Fatima El Irari

      5 maart 2020 at 12:02

      Hi Sara,

      Welke pan gebruik je? Je kunt het beste een pan gebruiken die een anti aanbaklaag heeft. Op deze manier zal de kip helemaal niet aan de bodem blijven plakken. En hoe lang kook je de kip in de pan voordat die de oven ingaat?

      1. Sara

        7 maart 2020 at 08:15

        Hoi,

        Meestal hou ik geen tijd bij. Denk zelf 1 uur ongeveer

      2. Fatima El Irari

        7 maart 2020 at 16:25

        Hi Sara,

        Persoonlijk vind ik een uur wel iets te lang. Hierdoor kan de kip ook droog worden, omdat die ook nog in de oven wordt gebakken. Zelf houd ik altijd 40-45 minuten aan in de pan.

  • Sara

    7 maart 2020 at 17:42

    Dan doe ik de volgende keer 40-45 minuten dankjewel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept