Zelf Pitabroodjes maken

31 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 40 minuten

Serves: 10 stuks

Als je eenmaal zelfgemaakte pitabroodjes proeft, dan ga je ze zeker nooit meer uit de supermarkt halen! Met dit pita recept maak je heerlijk zachte en luchtige pita’s die je vervolgens kunt vullen met wat jij lekker vindt.

Print recept

Zelf Pitabroodjes maken

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 2 uur 40 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Pitabroodjes:

  • 500 gram bloem, gezeefd
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 280 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel olijfolie, extra

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer in een kom de bloem, gist en de kristalsuiker.

  • 2)

    Voeg het zout en de olijfolie in de kom en roer het deeg even door op lage snelheid.

  • 3)

    Giet het water er geleidelijk bij en kneed het deeg soepel voor 3-5 minuten op middelhoge snelheid.

  • 4)

    Smeer het deeg in met de extra olijfolie, dek het deeg af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Pitabroodjes vormen:

  • 1)

    Haal het gerezen deeg uit de kom en kneed het deeg voor ongeveer 1 minuut door met de hand.

  • 2)

    Vorm het deeg tot een staaf en snijd er stukjes uit van ongeveer 80 gram. 

  • 3)

    Vorm elk stukje deeg tot een bol en dek de bolletjes deeg weer af voor 30 minuten.

Pita's afbakken:

  • 1)

    Strooi ongeveer een theelepel bloem bovenop het bolletje deeg en op je werkblad en rol het deeg met een deegroller plat tot een ronde plak.

  • 2)

    Plaats het deeg in de koekenpan die je verwarmd hebt op middelhoog vuur en bak de pita’s aan beide kanten lichtbruin en gaar.

  • 3)

    Plaats het de gebakken pita op een bord en dek het bord af met een theedoek. Werk op dezelfde wijze de rest van het deeg af tot je alles hebt gehad.

  • 4)

    Mocht je de pitabroodjes ook willen vullen met gehakt, dan kun je dit recept gebruiken. 

    Op Instagram vind je een instructievideo.

56 Comments

  • Nadia

    31 maart 2020 at 09:22

    Hi Fatima
    Moet ik de koekenpan tussendoor afkoelen of hoeft het niet
    Theelepel bloem op bolletje deeg en werkplek bedoel je dat theelepeltje verdelen of worden het twee theelepeltjes
    Hoe groot moeten ze uitgerold worden

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 10:27

      Hi Nadia,

      Nee, je hoeft de koekenpan niet telkens te koelen. Je gebruikt ongeveer een theelepel bloem voor je werkblad en voor op het bolletje deeg. Elk bolletje deeg rol je uit tot een cirkel zo groot als de breedte van een soepkom.

    2. Sarah

      31 maart 2020 at 11:19

      Salaam Fatima,

      Hoeveel gram is een zakje droge gist?

      Choekran

      1. Fatima El Irari

        31 maart 2020 at 12:26

        Alaikoem salaam Sarah,

        Een zakje gist is 7 gram.

  • Debbie

    31 maart 2020 at 09:49

    Kan je het deeg ook helemaal met de hand kneden? ( Ben niet in het bezit van zo prachtige machine 😅)

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 10:26

      Hi Debbie,

      Jazeker, je kunt het deeg ook makkelijk met de hand kneden. Gewoon het water stap voor stap toevoegen en het deeg goed kneden.

      1. Ouarda Ben Azrak

        16 mei 2020 at 10:36

        Was echt super lekker, bedankt voor je recepten Fatima.

      2. Fatima El Irari

        16 mei 2020 at 15:11

        Hi Ouarda,

        Ah fijn om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Nancy

    31 maart 2020 at 10:02

    Goedemorgen Fatima,

    Als alle eerste wil ik je zeggen dat ik je geweldig vind.
    Ik had een vraag kan j pita broodjes ook met zelfrijzend bak meel gebruiken
    Omdat bij mij in de supermarkt geen bloem meer in de schappen staan
    Ik begrijp daar ook niets van.
    Ik hoor het graag van

    Met vriendelijke groet,
    Xxx

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 10:25

      Hi Nancy,

      Wat lief, dankjewel! Ik heb zelf echt nog nooit zelfrijzend bakmeel gebruikt voor deeg, dus ik durf echt niet te zeggen of dit hetzelfde resultaat zal leveren.

  • Marjolein

    31 maart 2020 at 10:52

    Hoi Fatima,
    Welke soort bloem gebruik je hiervoor? Tarwebloem of patentbloem?
    Dank je!

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:27

      Hi Marjolein,

      Ik gebruik bijna altijd patentbloem, maar je kunt ook prima tarwebloem gebruiken.

  • Meryam

    31 maart 2020 at 11:16

    Salam fatima. Wat een geweldige vrouw ben jij! Ik volg je al een tijdje en vind het helemaal top. Heb wel een vraagje ivm het gist. Hoeveel gram is dat juist? Ik woon in Marokko dus die zakjes verschillen.
    Dank bijvoorbaat

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:27

      Alaikoem salaam Meryam,

      Wat lief zeg! Super bedankt voor je lieve woorden lieverd! Een zakje gist is 7 gram. Xx

  • Sanne

    31 maart 2020 at 11:29

    Hoi Fatima! Ik zag je dit maken op instagram. Ik wil het morgen gaan maken. Welke kruiden heb je in het gehakt gedaan?

    Groetjes van Sanne

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:13

      Hi Sanne,

      Ja, hier heb je het recept van de gehakt marinade. https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/

  • Loubna

    31 maart 2020 at 11:30

    Salaam lieverd,

    Ik leea vraag gedroogde giste, maar heb verse gist in huis. Kan ik die ook gewoon gebruiken om moet het instant gist zijn en wat is het verschil?

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:12

      Alaikoem salaam Loubna,

      Ja, hoor je kunt ook altijd verse gist gebruiken. Je gebruikt voor500 gram bloem de helft van het blokje verse gist.

  • Roumayssa

    31 maart 2020 at 11:44

    As salaam alaikom lieve Fatima

    K had een vraagje
    Kan k het ook volkoren maken?
    Zo ja, wat moet dan doen?

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:10

      Alaikoem salaam Roumayssa,

      Ja, hoor je kunt ook volkorenmeel gebruiken. Bij volkorenmeel heb je vaak wel iets meer water nodig dan normale bloem, dus je zou ongeveer 300 ml water kunnen gebruiken.

      1. Fatima

        3 mei 2020 at 09:47

        Gebruik je hiervoor een gewonen koekenpan?

      2. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 11:02

        Hi Fatima,

        Klopt, gewoon een simpele koekenpan met anti aanbaklaag.

    2. Poedja Bholasing

      11 april 2020 at 17:26

      Dag Fatima, bedankt voor het recept!
      Alleen had ik wel een probleempje, aan de binnenkant waren mijn pita broodjes niet helemaal gaar. Terwijl me vuur niet al te hoog stond

      1. Fatima El Irari

        12 april 2020 at 13:57

        Hi Poedja,

        Ik denk dat de pita’s dan iets te dik waren. Je kunt ze de volgende keer iets dunner uitrollen/platdrukken.

  • Jasmine

    31 maart 2020 at 12:09

    Hi Fatima,
    Helaas heb ik natuurlijk niet elke dag tijd dit te maken. Zou het ook mogelijk zijn om meerdere broodjes in een keer te maken en te bewaren? Hoe lang zou dit kunnen en wat is hierin de makkelijkste manier?
    Dankjewel!!

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:25

      Hi Jasmine,

      Snap ik hoor, want je bent wel eventjes bezig. Je kunt de pitabroodjes altijd maken en invriezen. Je haalt ze eruit wanneer je er zin in hebt en verwarmt ze kort in de oven. Xx

      1. Jasmine

        31 maart 2020 at 20:03

        Dankjewel Fatima! Je bakt ze wel gewoon af denk ik toch voordat je ze invriest?

      2. Fatima El Irari

        1 april 2020 at 10:55

        Hi Jasmine,

        Ja, klopt de pita’s afbakken en dan lauwwarm invriezen. Xx

  • Ummu Dawud

    31 maart 2020 at 16:54

    Allahumebarik🌹🌹..net aan het maaken top zijn ze.

    1. Fatima El Irari

      1 april 2020 at 10:55

      Allahibarkfiek lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • T

    31 maart 2020 at 22:19

    Hi Fatima,

    Moet je voor het afbakken van de broodjes eerst een beetje olie in de koekenpan doen? Xxx

    1. Fatima El Irari

      1 april 2020 at 10:53

      Hi!

      Ik gebruik zelf geen olie, omdat ik een koekenpan gebruik met een anti aanbaklaag. Mocht je deze niet hebben, dan raad ik je aan om de koekenpan licht in te vetten met olie.

  • Louisa

    2 april 2020 at 11:40

    Salaam Fatima,

    ik heb een kilo pak van gedroogde gist, hoeveel moet ik gebruiken voor de pita`s?

    Groetjes Louisa

    1. Fatima El Irari

      2 april 2020 at 17:19

      Alaikoem salaam Louisa,

      Je gebruikt dan een eetlepel. Xx

  • Smahan

    2 april 2020 at 15:16

    Hey Fatima

    Ik heb ze gemaakt en ze vielen heel goed in de smaak! Bedankt!! Maar ik heb gezien op je snap dat ze tijdens het bakken bij jou naar boven komen, en opbollen, als je begrijpt wat ik bedoel :D? Bij mij was dit niet, aan wat zou dit liggen? bedankt alvast!

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 12:00

      Hi Smahan,

      Als het deeg heel zacht is en je het deeg dun uitrolt, dan zullen ze in de pan opbollen. Xx

  • Chaima

    4 april 2020 at 23:16

    Hey fatima

    Ik heb de pitabroodjes gemaakt , ze waren heerlijk maar ik kreeg ze na het afkoelen moeilijk open, en in de pan bleven ze ook gewoon plat en ging het niet naar omhoog ? Ik heb ze erna ook dunner gerold maar het had nog steeds geen effect. Ik had het ook moeilijker om de broodjes te opensnijden omdat het niet leeg was vanbinnen maar eerder brood was . Wat is er dan misgelopen ?

    1. Fatima El Irari

      5 april 2020 at 21:07

      Hi Chaima,

      Wat voor een pan heb je gebruikt? Ik merk dat als ik een iets dikker koekenpan gebruik de pita broodjes bijna niet omhoog komen. Als ik een koekenpan gebruik met een dunne bodem, dan gaat dit veel sneller.

      1. Chaima

        13 april 2020 at 10:24

        Hey Fatima

        Ik heb een broodpan gebruikt, die hebben inderdaad een dikke bodem. Ik zal volgendekeer een koekenpan gebruiken.

        Bedankt !

      2. Fatima El Irari

        13 april 2020 at 10:32

        Hi Chaima,

        Ja, dan zal het vast goed komen. Xx

    2. Lisa

      10 april 2020 at 15:48

      Hoi Chaima,
      Ik had precies hetzelfde probleem bij de eerste paar broodjes, maar bij de 5de lukte het ineens om hem op te bollen, ik denk dat dit komt omdat ik bij het 5de broodje het vuur harder heb gezet. (misschien werkt dit bij jou ook). Ik ga ze vanavond eten, zin in!

      x

      1. Fatima El Irari

        11 april 2020 at 11:17

        Hi Lisa,

        Oh jazeker daar kan het ook aan liggen. Moet je alleen wel goed opletten dat ze niet verbranden. Geniet ervan! Xx

  • Chaima

    13 april 2020 at 10:24

    Hey Fatima

    Ik heb een broodpan gebruikt, die hebben inderdaad een dikke bodem. Ik zal volgendekeer een koekenpan gebruiken.

    Bedankt !

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 10:32

      Hi Chaima,

      Ja, dan zal het vast goed komen. Xx

  • Sara

    11 mei 2020 at 12:24

    Ik wil dit recept halveren. Moet ik van alles de helft nemen?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:43

      Hi Sara,

      Ja, gewoon van alles de helft nemen.

  • Saskia

    16 mei 2020 at 14:25

    Ik wil graag weten of het ook mogelijk is om de broodjes in de oven te bakken in plaats van in de koekenpan? En wat is het ‘speciale’ aan het bakken in de koekenpan ten opzichte van het bakken in de oven?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:31

      Hi Saskia,

      Ja hoor je kunt ze ook in de oven maken, is hetzelfde eigenlijk.

      1. Saskia Leijdens

        17 mei 2020 at 11:39

        Hoe hoog moet dan de oven en hoe lang dan bakken?

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 16:38

        Hi Saskia,

        Op 200 graden voor ongeveer 15-20 minuten. In de tussentijd gewoon goed in de gaten houden, omdat elke oven anders is.

  • Lisa

    24 juni 2020 at 22:11

    Hallo Fatima,

    Kan je ook speltbloem gebruiken? zo ja, wat zijn dan de verhoudingen?

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2020 at 10:59

      Hi Lisa,

      Ja, hoor dat kan prima. Je gebruikt ook met spelt bloem dezelfde hoeveelheden. Xx

  • Angelica

    11 september 2020 at 10:06

    Hpi Fatima,
    Heel erg bedankt voor dit recept (en alle andere uiteraard). Ik heb deze al verschillende keren gemaakt.
    Kan het deeg evt ipv een uur ook 3 uur rijzen zodat ik tussendoor weg kan?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 september 2020 at 22:39

      Hi Angelica,

      Heel graag gedaan! Ja, hoor je kunt dan het deeg afgedekt in de koelkast zetten. Dan zal het deeg langzamer rijzen. Xx

  • Nelleke

    2 oktober 2020 at 18:19

    Dag Fatima,

    Wat een goed recept. Heerlijke broodjes. Ik heb ze in de oven gebakken. 8 minuten op 240 graden.
    Eerst er 1 uitgeprobeerd in een koekenpan, maar die werd niet gaar. Dus in de oven ook heel goed gelukt.

    groetjes

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 20:07

      Hi Nelleke,

      Wat goed! |Ik ben blij dat het recept in de smaak valt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept