Zandkoekjes Bakken met Kinderen

Prep time: 50 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 15 stuks

Zandkoekjes Bakken met Kinderen
- Voorbereidingstijd 50 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 1 uur 10 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
Koekjesdeeg:
- 250 gram bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1/2 theel. zout
- 100 gram boter
- 50 gram kristalsuiker
- 16 gram vanillesuiker
- 1 ei
- 80 gram chocolate chips
Bereidingswijze:
Het deeg:
- 1)
Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet apart.
- 2)
Mix in een andere kom de roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker romig.
- 3)
Klop het ei los en voeg deze erbij en mix nog eens voor 60 seconden.
- 4)
Voeg de helft van het bloemmengsel toe en mix tot de bloem is opgenomen.
- 5)
Voeg de overige bloem toe en mix nogmaals samen tot een mooi zacht koekjesdeeg.
- 6)
Voeg de chocolate chips erbij en kneed het deeg tot een bal.
- 7)
Plaats het deeg in een diepvrieszak en druk het deeg uit tot een plak.
- 8)
Sluit de zak en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.
Koekjes bakken:
- 1)
Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dikte.
- 2)
Druk met een uitsteker de gewenste vormen uit het deeg en leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier.
- 3)
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in 18-20 minuten mooi lichtbruin en gaar.
- 4)
Laat de koekjes iets afkoelen en versier ze samen met de kinderen naar wens, eet smakelijk!
Extra tips&tricks:
- Ik heb de suiker in de dit recept gehalveerd voor de kinderen maar je kunt altijd meer gebruiken.
- Het is belangrijk dat je het deeg koelt, zodat de koekjes hun vorm behouden.
- Je kunt chocolate chips vervangen door sprinkels, gehakte chocolade of helemaal weglaten.
12 Comments
Sabrina
28 januari 2021 at 13:50
Hey fatima welke boter gebruik je ?
Fatima El Irari
4 februari 2021 at 23:47
Hi Sabrina,
Ik gebruikte roomboter, maar margarine kan ook.
Selima
14 februari 2021 at 16:41
Hoi sorry ik heb een vraagje als je per ongeluk alles in een keer in een kom doet verandert er dan iets of blijft het recept het zelfde
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 21:06
Hi Selima,
Je kunt dan gewoon verder gaan met het kneden van het deeg.
Yaso
29 januari 2021 at 19:59
Hallo, kan je ook hagelslag gebruiken ipv chocolate chips?
Fatima El Irari
4 februari 2021 at 23:50
Hi Yaso,
Dat zou kunnen, maar de hagelslag zal wel smelten en niet meer terug te zien zijn in het deeg. Ik zou je dan eerder aanraden om een chocoladereep in kleine stukjes te hakken.
Lil
13 februari 2021 at 10:41
Hey Fatima, het deeg staat in de koelkast, maar wanneer had ik de chocolate chips moeten toevoegen 🤦🏾♀️
Fatima El Irari
13 februari 2021 at 18:18
Hi Lil,
Wanneer het deeg samenkomt voeg je de chocolade erbij en kneed je het kort door.
Razia
30 januari 2021 at 08:54
Leuk idee! Ik ga het zeker proberen met mijn zoontje. PS: we hebben inmiddels heel vaak je harira soep gemaakt en mijn zoontje is er dol op. Dankjewel.
Fatima El Irari
5 februari 2021 at 00:01
Hi Razia,
Ah leuk om te lezen! Dankjewel. Xx
Sabiha
1 februari 2021 at 10:49
Heb vrage ik zie 100 gram boter kan ik ook olie gebruik zo ja hoeveel 100ml
Fatima El Irari
5 februari 2021 at 00:06
Hi Sabiha,
Ja hoor olie kan ook. Je kunt dan 80 ml olie gebruiken.