Zalm Teriyaki Bowl

Prep time: 10 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 4 personen

Zalm Teriyaki Bowl
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 20 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Teriyakisaus:
- 4 stuks verse zalmfilet
- 2 eetl. ketjap manis
- 2 eetl. Hoisin saus
- 1 eetl. sojasaus
- 1 eetl. honing
- 1 theel. chilivlokken
- 1/2 theel. knoflookpoeder
- 1/2 theel. zout
Sriracha mayonaise:
- 3 eetl. mayonaise
- 1 eetl. pittige Sriracha
- 1 theel. limoensap
Bereidingswijze:
Zalm marineren:
- 1)
Snijd de zalm in blokjes en leg de blokjes in een kom.
- 2)
Roer in een aparte kom al de ingrediënten voor de teriyakisaus samen.
- 3)
Giet de teriyakisaus bij de zalm en hussel het goed door elkaar.
- 4)
Dek de zalm af en laat het voor minstens 5 minuten staan.
- 5)
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de koekenpan en bak de zalm omscheppend voor 8-10 minuten.
- 6)
Voeg de lente ui erbij en bak deze nog eens mee voor 1-2 minuten.
- 7)
Roer voor de saus de Sriracha, mayonaise en de citroensap samen.
- 8)
Serveer de zalm met een portie rijst en de Srirachasaus bovenop. Enjoy!