Zalm Teriyaki Bowl

31 oktober 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4 personen

Wat eten we vandaag? Dit recept voor zalm in een pittig-zoete Teriyaki saus maak je in 15 minuten klaar, echt iedereen kan dit klaarmaken. Serveer met een portie rijst, komkommer sojabonen en lekker veel zelfgemaakte sriracha mayo!

Print recept

Zalm Teriyaki Bowl

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 20 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Teriyakisaus:

  • 4 stuks verse zalmfilet
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. Hoisin saus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1/2 theel. knoflookpoeder
  • 1/2 theel. zout

Sriracha mayonaise:

  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. pittige Sriracha
  • 1 theel. limoensap

Bereidingswijze:

Zalm marineren:

  • 1)

    Snijd de zalm in blokjes en leg de blokjes in een kom.

  • 2)

    Roer in een aparte kom al de ingrediënten voor de teriyakisaus samen.

  • 3)

    Giet de teriyakisaus bij de zalm en hussel het goed door elkaar.

  • 4)

    Dek de zalm af en laat het voor minstens 5 minuten staan.

  • 5)

    Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de koekenpan en bak de zalm omscheppend voor 8-10 minuten.

  • 6)

    Voeg de lente ui erbij en bak deze nog eens mee voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Roer voor de saus de Sriracha, mayonaise en de citroensap samen.

  • 8)

    Serveer de zalm met een portie rijst en de Srirachasaus bovenop. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept