Zalm met Groenten

28 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 4 personen

Het recept dat ik vandaag met jullie ga delen is niet alleen makkelijk en snel te bereiden, maar bevat ook nog eens gezonde vetten voor het hele gezin! Omdat zalm bij ons thuis dé favoriete vissoort is heb ik gekozen om hem deze keer te combineren met groenten in de oven en een heerlijk tomatensausje. De zalm wordt, zoals vaker bij ons thuis, gebakken in de koekenpan om dat heerlijke krokante laagje te krijgen waar we allemaal van houden. In het tomatensausje gebruik ik, zoals jullie van mij gewend zijn, Tomato Frito van Heinz: de smaakmaker in al mijn favoriete recepten die altijd weer een rijke smaak toevoegt!

Print recept

Zalm met Groenten in Tomatensaus

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de zalm:

  • 4 stuks zalmfilet
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 5 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepels citroensap
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Voor de groenten:

  • 2 uien in ringen
  • 4 kruimige aardappelen , in schijfjes
  • 3 wortelen in plakjes
  • 2 tomaten in plakjes
  • 200 gram doperwten
  • 100 gram Tomato Frito
  • 50 ml water
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst

Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de Tomato Frito, het water, de knoflook en alle kruiden samen voor de marinade en zet de kom opzij.

  • 2)

    Verdeel op de bodem van de ovenschaal de uien en plaats bovenop de aardappelen, wortelen, tomaten en de doperwten. Giet de marinade bovenop en dek de ovenschaal eerst af met bakpapier en dan met aluminiumfolie. Bak de groentes in de oven voor 35-40 minuten gaar (boven-onder) stand.

  • 3)

    Verhit de olijfolie, de roomboter en de knoflook in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng de zalmfilet op smaak met de citroensap en zwarte peper. Leg de zalmfilets met de huid naar boven in de koekenpan en bak de zalm voor 5-8 minuten of tot er een goudbruine korst ontstaat. Draai de zalm voorzichtig om en bak nog eens voor 5-8 minuten. 

  • 4)

    Strooi de peterselie over de zalm en zet het vuur uit. Schep op elk bord een portie groenten en leg de gebakken zalm bovenop. Serveer er eventueel nog een groene salade bij en je lekkere maaltijd is klaar om opgegeten te worden, eet smakelijk!

     

     

Extra tips&tricks:

  • Heinz Tomato Frito is in elk recept als basis toe te voegen voor een rijke smaak.
  • De zalm is ook te bereiden in de oven.
  • Je kunt al je favoriete groenten toevoegen.

Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

34 Comments

  • Nawal

    28 februari 2020 at 12:06

    Kan ik de zalm ook in de oven doen . Zitten er geen graten in

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2020 at 13:30

      Hi Nawal,

      Ja, hoor je kunt de zalm ook prima in de oven bereiden. Nee, in zalmfilet zitten geen graten. Xx

  • Aisha

    28 februari 2020 at 17:16

    Salaam Fatima! Even een vraagje. Een tijdje geleden zag ik op je snapchat kalfslapjes en champignonsaus. Zou je dat recept met ons willen delen?

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2020 at 20:46

      Alaikoem salaam Aisha,

      Ja, die ga ik ook hier delen inschallah. Xx

  • Melis

    28 februari 2020 at 19:25

    Dag lieve Fatima,
    Ziet er zoals altijd heerlijk uit!

    Klein vraagje.. Is een theelepel de kleinste lepel?

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2020 at 20:45

      Hi Melis,

      Bedankt lieverd! Ja, kleine lepel. xx

  • Sherine

    29 februari 2020 at 14:37

    Dit was echt lekker! Bedankt voor het delen lieve Fatima.

    1. Fatima El Irari

      29 februari 2020 at 22:18

      Graag gedaan Sherine!❤️

      1. Naj

        19 maart 2020 at 13:08

        Hi Fatima,

        Lijkt me een heerlijk recept! Ik wil de zalm in de oven doen. Moet ik de zalm nog eerst met wat kruiden voorbereiden en dan in de oven doen?
        En wanneer moet ik de citroen sap toevoegen?

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        19 maart 2020 at 20:03

        Hi Naj,

        De citroensap voeg je toe bij stap 3. Je kunt de zalm marineren met de marinade die je maakt voor de groente. Xx

  • Anne

    29 februari 2020 at 14:38

    Gisteren gemaakt en we hebben gesmuld. Zelfs de kinderen (die niet van vis houden) vonden het verrassend lekker! 😊

    1. Fatima El Irari

      29 februari 2020 at 22:17

      Hi Anne,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.😍

  • Sumeyye

    4 maart 2020 at 19:36

    Ik heb me hele leven lang geen vis gegeten, dus ook geen zalm omdat ik het niet lekker vond. Na dit recept geprobeerd te hebben…. echt heerlijk! Dankzij jouw recept vind ik zalm lekker! Dit ga ik zeker weten 1x per week maken.

    1. Fatima El Irari

      5 maart 2020 at 11:59

      Hi Sumeyye,

      Aah wat een lief compliment dit! Heel graag gedaan lieverd! Xx

  • Regina

    9 maart 2020 at 13:34

    Hoi Fatima, zou ik de zalm ook bij de groentes en marinade in de ovenschaal kunnen doen? Groetjes

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2020 at 14:55

      Hi Regina,

      Ja, hoor dat kan ook prima.

  • Fleur

    11 maart 2020 at 19:43

    Salam aleikum,

    Ik heb dit gerecht proberen te maken maar zelfs na 1 uur in de oven waren alle groenten en aardappelen nog helemaal hard… Heb je misschien een tip? Xx

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2020 at 09:44

      Alaikoem salaam Fleur,

      Oh dat is wel heel lang. Welke functie gebruik jij van de oven? En dek je de schaal af met bakpapier en aluminiumfolie?

      1. Fleur

        19 maart 2020 at 12:47

        Gewoon normale stand met boven en onderwarmte. Dat had ik idd gedaan zoals in het recept! Gek, misschien volgende keer een andere ovenstand proberen 😊

      2. Fatima El Irari

        19 maart 2020 at 19:59

        Hi Fleur,

        Misschien dat je voor jouw oven het beste de hetelucht functie kunt gebruiken?

  • Kaoutar

    26 maart 2020 at 17:59

    Hi fatima, ik ga deze heerlijke recept proberen! Alleen lust ik geen zal kan ik het recept volgen en kabeljauw filet gebruiken ipv zalm?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:48

      Hi Kaoutar,

      Ja, hoor je kunt ook prima kabeljauw gebruiken. Xx

  • O

    26 maart 2020 at 19:23

    Hallo fatima,

    Ik heb alles gedaan wat er stond, alleen zijn mijn aardappelen etc. Nog hard.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:47

      Hi O,

      Hoe lang heb je de groenten in de oven laten staan?

  • Dounia

    27 maart 2020 at 10:22

    Hi Fatima – de zalm was heerlijk maar ik had net hetzelfde probleem met de groenten.. Al jouw instructies gevolgd, maar ze kwamen nog steeds hard uit na bijna een uur in de hete lucht oven 🙁

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:46

      Hi Dounia,

      Fijn dat het heeft gesmaakt! Heb je kruimige aardappelen gebruikt? Bij mij zijn de aardappelen echt in minder dan 40 minuten altijd gaar.

  • Maryam

    30 maart 2020 at 15:11

    Hi Fatima,

    Wil dit gerecht straks maken, maar kan ik ipv tomato Frito ook tomaat of tomatenpuree uit de blik toevoegen?

    Groetjes Maryam

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 08:06

      Hi Maryam,

      Kan wel, maar roer de tomatenpuree dan wel met water anders is die te zuur.

  • Linn

    8 april 2020 at 14:22

    Dag Fatima,
    Als ik de zalm mee in de oven wil doen, leg ik deze dan gewoon bovenop de groentjes? En moet de zalm meteen mee in de oven of is 40 min dan te lang?
    Groetjes,
    Linn

    1. Fatima El Irari

      8 april 2020 at 20:30

      Hi Linn,

      De groenten hebben langer nodig om te garen dan de zalm. Ik zal de zalm er pas opleggen als de groenten al halfgaar zijn. Dus ongeveer na 20 minuten erop doen. Xx

  • Marissa

    3 juni 2020 at 17:52

    Hi! Ik ging net aan de slag en wilde na 20 minuten op 200 graden (hetelucht + onder en boven functie in mijn oventje) de zalm erbij doen, maar alles in de ovenschaal was echt nog ijskoud, terwijl de schaal wel heet was. Kan het zo zijn dat het bakpapier misschien iets te veel isoleert? Heb nu alleen met aluminium gedaan en opnieuw in de oven gezet. Heb jij nog andere tips?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2020 at 13:54

      Hi Marissa,

      Oh dat is wel heel erg vreemd. Ik denk dat dit niet door het bakpapier komt hoor, want ik heb dit zelf echt nog nooit gehad. Was alles zonder het bakpapier wel gewoon warm/gaar?

  • Debby

    19 oktober 2020 at 14:03

    Goedemiddag, welke wortelen heb je gebruikt?

    Groetjes Debby

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2020 at 18:33

      Hi Debby,

      Ik gebruik mini wortelen uit een zakje, omdat die snel gaar worden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept