Zalm in Balsamico-Honing
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 stuks
Zalm in Balsamico-Honing Marinade
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
- 4 stuks zalmfilets
- 2 eetl. milde olijfolie
- 2 eetl. honing
- 2 eetl. balsamicoazijn
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
Ook nodig:
- bakpapier
Bereidingswijze:
- 1)
Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, tot ongeveer 200 °C.
- 2)
Dep de stukjes zalm droog met keukenpapier.
- 3)
Meng de olijfolie met de honing, balsamicoazijn, zout en de chilivlokken.
- 4)
Leg de zalmfilets in de marinade en zet ze minimaal voor 30 minuten in de koelkast.
- 5)
Leg vervolgens alle stukken zalm op een stukje bakpapier en vouw de pakketjes dicht en draai de uiteinden strak dicht.
- 6)
Leg de zalm pakketjes op de rooster van de Weber en sluit de barbecue 8-10 minuten.
- 7)
Serveer de zalm met fijngesneden peterselie met bijvoorbeeld een salade. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Weber.