Zalm in Balsamico-Honing

24 november 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 stuks

Het mag nu misschien wel kouder zijn buiten, maar die Weber barbecue van ons gaat gewoon aan hoor! Barbecueën doen wij thuis heel graag en wat ons betreft kan dit het hele jaar door, dus ook in de herfst en winter.
Nou leek het mij leuk om voor de verandering ook eens een winter barbecue te organiseren. Mijn man verklaart mij voor gek, hij vindt barbecueën in de herfst/winter leuk, maar dan moet er wel binnen gegeten worden. Maar juist omdat het nu vroeger donker wordt vind ik dat er nu een extra gezellige sfeer ontstaat dan in de zomer. Lekker eten, warme dekentjes, dik aankleden en een terrasverwarmer. Lijkt mij zo gaaf! Wat denk jij?
Maar goed laten we voor nu even terug gaan naar deze heerlijke gegrilde zalm van afgelopen weekend! Ik ging aan de slag met zalm die ik marineerde in een balsamico honing marinade en daarna op de grill legde. Een boterzachte zalm waar je je vingers bij aflikt, zó lekker! Én het leuke aan dit recept is, dat het super simpel is om te maken en het kost je bijna geen tijd. Je bent enkel even bezig met het marineren van de zalm en daarna doet de barbecue de rest van het werk voor je.
Print recept

Zalm in Balsamico-Honing Marinade

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

  • 4 stuks zalmfilets
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chilivlokken
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Ook nodig:

  • bakpapier

Bereidingswijze:

  • 1)

    Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, tot ongeveer 200 °C.

  • 2)

    Dep de stukjes zalm droog met keukenpapier.

  • 3)

    Meng de olijfolie met de honing, balsamicoazijn, zout en de chilivlokken.

  • 4)

    Leg de zalmfilets in de marinade en zet ze minimaal voor 30 minuten in de koelkast.

  • 5)

    Leg vervolgens alle stukken zalm op een stukje bakpapier en vouw de pakketjes dicht en draai de uiteinden strak dicht.

  • 6)

    Leg de zalm pakketjes op de rooster van de Weber en sluit de barbecue 8-10 minuten.

  • 7)

    Serveer de zalm met fijngesneden peterselie met bijvoorbeeld een salade. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Weber.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept