Zahloek (Marokkaanse Auberginesalade)
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 3 personen
Zahloek (Marokkaanse Auberginesalade)
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 3 personen
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 3 eetl. milde olijfolie
- 2 tomaten , in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 eetl. koriander, fijngesneden
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. komijnpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
Bereidingswijze:
- 1)
Schil de aubergine en snijd de aubergine in blokjes.
- 2)
Kook de aubergine in een ruime pan met zout water in 10-12 min. gaar.
- 3)
Verhit de olijfolie in de pan en voeg de tomaten, paprika, knoflook, koriander en de kruiden toe.
- 4)
Bak het geheel omscheppend aan in circa 7-8 minuten op middelhoog vuur.
- 5)
Zodra de aubergine gaar is giet je het in een vergiet en druk je het kookvocht er goed uit.
- 6)
Voeg de aubergine toe aan het tomaat/paprika mengsel en roer het door.
- 7)
Laat de zahloek voor 20-25 minuten stoven op middelhoog vuur en roer zo nu en dan door.
- 8)
Verdeel de zahloek over een kom en garneer met vers gesneden koriander.
- 9)
Serveer de zahloek met warm brood, enjoy!
1 Comments
Petra
5 juni 2024 at 18:15
Fatima, kun je dit vooruit maken .b.v in de ochtend voor de avond ? En kun je het ook koud eten?
Dank je wel voor je antwoord alvast.
Groetjes Petra